Страница 3 от 64 ПърваПърва 123451353 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 958
Like Tree2Одобрявам

Газов котел - мнения и препоръки 2010г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2007

Re:Газов котел - мнения и препоръки 2010г

Сканирал съм (Easyradio - Installation instructions), понеже не знам как да споделя снимките, ако иска някой да си даде E-mail да му ги пратя.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от ibratanov
    Сканирал съм (Easyradio - Installation instructions), понеже не знам как да споделя снимките, ако иска някой да си даде E-mail да му ги пратя.

Писах ти на лични, изпрати ми описанието да видя дали не е по-различно от това което имам(което е доста оскъдно) ....Аз имам едно изтеглено от саита на De Dietrich в PDF, на руски и анг.- 5 стр.,ако някой иска мога да го изпратя на e-mail.

4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от eng.Neychev
    Инсталацията с колектор ли е?
    Ако е така провери си връзките на тръбите към колекторите.
    С колектор е, но няма начин да е текло 2 години и да не сме усетили.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Ако изолацията на тръбите ти е гофре - водата може да изтича вътре и да се изпарява без да го усетиш.
    Ако от връзките ти има теч, рано или късно те ще се оцветят в жълтеникаво.

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ще разбитам шкафовете да открия тоя колектор и да видим какво се случва.

7. Тук е от
    Jan 2010

Здравейте и от мен, страхотен форум прочетох доста, но имам нужда от Вас сега. Виждам, че има хора с доста сериозни познания, така че Вие сте на ход !!!

Имам следния проблем и се чудя как да постъпя: Купих си апартамент ново строителство със северно изложение,една външна стена чиста площ от 60м2. Апартаментът се състои се от хол, стая, баня и килер(там е разположен котела). Котелът който строителя е инсталирал е Junkers ZW/ZS 24 AE (24 kw), като минимална топлинна мощност на изхода на котела за отопление е (10 KW). Инсталираните радиатори са с обща мощност 4,5kw (18глидера хол, 9 стая и 420w лира). Имам инсталиран стаен терморегулатор, който поддържа зададената дневна 21 и нощна температура 18 градуса. Монтирани са термостатични глави без хола , защота там се намира сайния терморегулатор.

Както сигурно се досещата сметката ми за газ е доста висока (300лв за 01.12.2009-01.01.2010).

Както Лазар е писал по-горе из форума Котелът работи на принципа Цък-Цък (1мин работи и 3 почива и така 320 паления на ден) и предполагам, че и от там идват и големите сметки за газ.

1. Фирмата която поддържат котлите предлага да намали налягането на горелката, респективно и минималната топлинна изходяща мощност под минимума даден от производителите, а именно 10KW. Възможно ли е това да стане без да гасне и котела запази стабилната работа? Ще има ли негативни последствия върху котела, ако се опита мощността да се свали под допустимата дадена от производителя?

2. Какъв би трябвало да бъде оптималната температура от изхода на котела 80/60 , 60/40 или друга, както и положението на другите 2 термоглави??

3. Има ли някакво друго техническо решение, чрез което неща биха се подобрили??

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Увеличи си глидерите навсякъде, работи с максималните температури на водата. Ще има ефект но не очаквай чудеса. Това ново строителство, особено ако си без съседи е така. Това с намаленото налягане е възможно, но да не започне да ти гасне котела при по ветровито време.

10. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Моделът вероятно е Ceraclass ZW 24-2 DH AE23 - двуконтурен? Минималната му мощност по каталог е 7 кВт, така че спокойно могат да я намалят на толкова, а ти гледай да направиш глидерите 50, като за целта може да сложиш радиатор и в коридора - ако има възможност да се отклони с тройници от лирата. Другият вариант е да сложиш в хола конвектор. По този начин котелът бързо ще стопля стаите и ще изключва за дълго време, а разходът ще падне. Трябвало е да се монтира 18-ка. Терморегулаторът TRZ 12-2 не е модулиращ.

11. ror
    ror е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Dec 2007

ей, ама хората са си упорити и продължават в гараж място да си слагат газ-котел и то с "локомотивна" мощност

12. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Ами той човека не е виновен, така го е получил от строителя. Ама проектантите са за ...таковане.

13. Тук е от
    Jan 2010

Благодаря Ви за Отговорите.

Със сигурност проектантите са за ...таковане.

Лазар, благодаря пак за бързите отговори, котелът е Ceraclass ZW 24-2 DH AE23 но поправете ме ако греша нещо:

1. Минималната отчетената топлина на изхода на котела за отопление я дават 10KW, a минималната oтчетената топлина на изхода на котела за БГВ я дават 7KW. (http://www.junkers.bg/ceraclass_specification.htm)

2. В Junkers.bg Пише за TRZ 12-2: "Според потребностите регулаторът задава на газовия уред, дали да повиши или намали мощността си". Аз го тълкувам, че се опитва да кара котела да регулира пламъка (т.е да започва да модулира).

Благодаря

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Titko
    Здравейте и от мен, страхотен форум прочетох доста, но имам нужда от Вас сега. Виждам, че има хора с доста сериозни познания, така че Вие сте на ход !!!

Имам следния проблем и се чудя как да постъпя: Купих си апартамент ново строителство със северно изложение,една външна стена чиста площ от 60м2. Апартаментът се състои се от хол, стая, баня и килер(там е разположен котела).

Както сигурно се досещата сметката ми за газ е доста висока (300лв за 01.12.2009-01.01.2010).

Както Лазар е писал по-горе из форума Котелът работи на принципа Цък-Цък (1мин работи и 3 почива и така 320 паления на ден) и предполагам, че и от там идват и големите сметки за газ.

3. Има ли някакво друго техническо решение, чрез което неща биха се подобрили??
    Здрасти и от мен много ми е чудно това което казваш,цитирам "прочетох доста" явно не където трябва...или пък толкова си вглъбен в проблемите си,че си пропуснал един друг раздел....

ето ти отговора на въпроса "Има ли някакво друго техническо решение, чрез което неща биха се подобрили?? " ДА,казват му климатик!Ето ти елементарна сметчица-говориме за апартамент,е малко по голям от твоя, 3 стаен, но едната стая не се топли (заради мен-спя само на студено) .....- 110 лв ток при мен(за същият период както при теб) -бойлер,готвене на ток и всички нормални консуматори за едно 3 членно домакинство.До 300 лв остават 190 лв,отиваш в раздела за климатици и си правиш една скица и искаш помощ,при късмет-може и един климатик да ти свърши работа.След това с едно кредитче енергийна ефективност,ако нямаш за истински климатик, си номер едно....ако не ми хващаш вяра,почети темите колко ми харчи климатика, и когато цената на котела за отопление ти падне до 100 лв на месец продължаваш тук темата-но съм сигурен,че поставиш ли си климатик,никога повече няма да искаш да се сещаш за тази тема.А и ако успееш да продадеш котела и радиаторите може и да си на печалба даже..... Според мен,който миналата зима бях на камина с водна риза,господарката е много зиморничава,но и тя е пре-доволна от климатика-чисто винаги топло,елементарно отопление,евтино-може би колкото на дърва или около-да има и малко минуси-липсва само това да се напечеш ако си се прибрал намъзнал се...

300 лв....ей за това ще има много богати тарикати...а, добави и сметката за ток към тези 300 за да видиш коло ще ти е реалната спрямо моята.Айде и ако вземеш акъл от мен,а и ако ме послушаш,и монтираш и случайно се убедиш че от този рай по голям е само безплатния да пратиш една бира-може и вертикална ако все още изплащаш климатика До сега,а имам няколко познати с газ,не чух една добра дума за сметките...О п-а-а забравих да добавя,при мен температурата е денонощно 22*,ако почна и в твоя режим сигурно ....А и не съм голям скрудж, и за сега не ползвам енергоспестяващи очевадки (крушки)

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

marian1, не се изказвай неподготвен и си стой в темата за климатици поне докато не се сдобиеш с повече информация за този тип отопление.
    Човека има проблем, който може да бъде решен и да се топли за неповече от 70-80 лв/месец. И ще се топли навсякъде и качествено, а не като с климатик.
    Да, отоплението с ток/климатици много често е по-етино, но кой е казал, че цената е определяща винаги? Има хора, които предпочитат да им е топло навсякъде, а не само под духалката. Да палят чинии с газ да затоплят банята или да им залепват космите за тоалетната чиния.

Ако имаш с какво да помогнеш по темата, моля заповядай. Ако не, отивай в съседния раздел да раздухваш колко си на далавера с климатика.

17. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

lazarus18,
    съмнявам се, че ще бъдеш разбран правилно .
    Titko,
    1. Точно в тази колонка има 2 грешни цифри - печатна или техническа грешка, точно за твоя котел. Няма и логика за отопление мощността да е по-висока от БГВ, а и като сравниш със съседните колонки може да ти стане ясно
    2. Това изречение за TRZ 12-2 също е подвеждащо и явно се дължи на грешка при превода от немски. Аз също така си мислех отначало, но впоследствие се убедих в обратното. Регулаторът е он/офф, но има програматор

18. Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    marian1, не се изказвай неподготвен и си стой в темата за климатици поне докато не се сдобиеш с повече информация за този тип отопление.
    Човека има проблем, който може да бъде решен и да се топли за неповече от 70-80 лв/месец. И ще се топли навсякъде и качествено, а не като с климатик.
    Да, отоплението с ток/климатици много често е по-етино, но кой е казал, че цената е определяща винаги? Има хора, които предпочитат да им е топло навсякъде, а не само под духалката. Да палят чинии с газ да затоплят банята или да им залепват космите за тоалетната чиния.

Ако имаш с какво да помогнеш по темата, моля заповядай. Ако не, отивай в съседния раздел да раздухваш колко си на далавера с климатика.
    "Колега" lazarus18,моля спести си нападките,аз никой не съм нападал или обидил,за да започваш с хапливият си тон!Относно отговора ми,ами темата е "мнения и препоръки" а и още повече на питането в точка 3 също търси отговор.Така че по точка 3 на питането на човека,и му предложих прякият път към решението на проблема и как и да му останат пари за почерпка след като разпродаде железора....Относно отоплението ще ти кажа имаш много пропуски!Относно разпределението на топлината,хващам се на бас с теб,че не е комфортно само под "духалката",а в цялият ми апартамент,включвам и банята!Толкоз за теб.Странно,надявам се агресията ти да не е изколешната Бг черта "аз се пре***х,пре**и се и ти"Относно котлето-при тези цени на газ-та е грехота да се спонсорират спекуланти-справка питай нашите сънародници в чужбина...И последно,тук в раздела,следя също и сметките Ви,има мноооого още да "гоните" ....

П.С. Изказвам се подготвен, за справка тук > http://forum.setcom.bg/index.php/topic,30257.0.html тук> http://forum.setcom.bg/index.php/topic,35354.0.html и за справка относно "вашият разход" тук> http://forum.setcom.bg/index.php/topic,42760.0.html

а ето тук един "разбирач" е дал компетентно мнение- мисля че когато фактите говорят и боговете мълчат....още повече когато става дума за малко помещение и то в блок....ха паднах от коня....това е извадка,или 13 мнение от темата "Колко ви струва отоплението на природен газ"

moxa
    Setcom novice
    Неактивен Неактивен

Публикации: 3

Профил Лично Съобщение (Неактивен)

Re:Колко ви струва отоплението на природeн газ с локално парно?
    « Отговор #13 -: 20.12.2009, 19:38 »
    Отговори с цитат
    Отоплявам на газ къща в Русе с обща площ 270 кв . м. Котлето е чехско - 32 квт. 11 радиатора плюс три лири в три бани. Къщата е изолирана със 7 см стиропор а към тавана 10 см. Дограмата е Саламандър с трислоен стъклопакет и аргон. Ето разхода по месеци за миналата година. Това е разход само за отопление без топлата вода и готвенето при температура 22 градуса в помещенията и изключване на отоплението от 23. 00 до 5.00 часа.

Ноември - 152, декември -278, януари - 480, февруари - 387, март - 302, април - 102 лв.

Тая година монтирах климатици. Общо шест климатика Дайкин FTX25GV с КОП - 3,6. Реших да направя експеримент и в продължение на един месец редувах по три дни отопление на газ и по три дни отоплени на климатици. Температурата потдържана с климатиците пак е 22 градуса при това без изключване през ноща. Приключих експеримента вчера. Резултатът ме събори. При температурния интервал 10 до около 0-3 градуса климатиците са между 100 и 150 процента по икономични. В температурния интервал 0 до около -10 -12 градуса климатиците са около 40 процента по икономични. В резултат - тая година минавам изцяло на климатици като оставям газта само за топла вода и готвене. Изчисленията ми показват, че при тия цени на газта един климатик ще се изплати за един сезон.

Знам, че темата е колко струва отоплението с газ, но мисля, че тази съпоставка е ценна и ще е полезна за много хора.

Съжалявам че не си направил правилният избор, толкова за теб.

П.С.2 сега достатъчно мотивирано, и подготвено ли се изказах? Мисля че ако си мъж на място,или на честа,ще публикуваш и едно извинение.А и замалко да забравя,не започвай война,няма кой да ти отговори на нея,трябва да се придържаме към темата-война само на лични бележки!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 64 ПърваПърва 123451353 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Газов котел - мнения и препоръки 2012
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 849
    Последно: 01-01-13, 08:39
  2. Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г
    От zhivko83 във форум Отопление
    Отговори: 805
    Последно: 02-01-12, 08:36
  3. Газов котел - мнения и препоръки 2009г
    От Saint във форум Отопление
    Отговори: 821
    Последно: 30-12-09, 00:43
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 01:34
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2005-2007г
    От lsabg във форум Отопление
    Отговори: 151
    Последно: 16-12-07, 19:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе