Преди да говорим за икономии, искам да попитам - освен коридора и баните, в някоя друга стая успяваш ли изобщо да стоплиш, макар и неикономично? Защото аз си мисля, че стоиш на студено е тези малки радиатори.Първоначално публикувано от kalibbg
Преди да говорим за икономии, искам да попитам - освен коридора и баните, в някоя друга стая успяваш ли изобщо да стоплиш, макар и неикономично? Защото аз си мисля, че стоиш на студено е тези малки радиатори.Първоначално публикувано от kalibbg
Да ти кажа честно - прав си за съжаление.
Фирма Рувекс и подизпълнителите и са за разстрел по отношение на политиката си и на компетентността си.
Инсталацията е правена от техен подизпълнител.
Успявам да стопля - заради добрата изолация, югоизточното разположение и дебилството си.
За Януари имам 278 м3 газ - средна температура около 20 градуса, без програматор - купих го на 2 февруари.
средна консумация - 9м3 / денонощие нямало ме е 2-3 дни в къщи.
Програматорът е включен на 7 Февруари - оттогава съм по посочената програма.
При топлото време, което беше от 7 до 20 имам 135 кубика - по 10.5 кубика на ден.
Нещо май не правя като хората...
Първоначално публикувано от Lazar
Наистина имаш добра изолация и добро изложение и това те топли. Аз ти предлагам да вземеш от хола 20 ребра и да ги разпределиш по другите стаи, а в хола да сложиш един вентилаторен конвектор, който дададе мощност и да ти го стопли. Под другия прозорец нека да си останат 10 ребра за да не лъха студ. В интерес на истината сметката не е толкова голяма за това жилище, но с тази операция може и да падне надолу, защото котелът ще работи в по-добър режим, но по-важното е че ще се стоплиш
Някои фирми си мислят , че като имаш изолация , едва ли не с един радиатор ще се стоплиш . Да , ама не !
От преоразмерени радиатори никой не е плащал големи сметки, но от малки радиатори - постоянно се оплакват хора с големи сметки при ниски температури в къщи. Това е една особеност при използването на газов котел, върху която не се замислят дори и някои специалисти
Относно увеличението на мощността в хола - и аз за това си мислех, но с още 5-6 ребра. Вентилаторния конвектор не изсушава ли повече въздуха?
Относно настройките на котела какво бихте ми препоръчали?
Снощи след доста ровене във форума му качих температурата на 65 градуса, отворих въртоците на всички радиатори и лири и стоя и меря сега
Грешка ли е или правилно? Преди това бях на 55 градуса
Не според мен City Aquatronic 2.24 - двуконтурен .
Taka, и аз точно за този модел съм разбрал. Ами това е конвенционален котел и не трябва да го ограничаваш по температура на водата, щом имаш стаен термостат. Завърти си потенциометъра на макс и остави стайния термостат да го ограничава. На тебе и без друго са ти малко глидерите, а като го ограничиш по температура, съвсем им пада мощността, а и котелът работи при ниско КПД.
Може и да е писано ,но аз не го намерих,това лято ще се газифицирам,но се колебая м/у две неща -стоманени или алуминиеви радиатори и м/у медни и бели(пластмасови или каквито са там) тръби.Някакви съвети по въпроса?
Само да вметна,че жената не иска панелните чисто визуално,като функционалност не ги знаем какви са.
Като функцоналност панелните са малко по-добре, като цена са наполовина, като здравина мисля че са по-добри, ама жената каже "не", по-добре да не спориш. С медни тръби е най-добре.
Лазар,
благодаря. не е ли опасно да ги засилвам докрай?
при колко градуса на изхода е оптималната температура за топлоотдаване и съответно за високо КПД?
При конвенционалните разхода на газ постоянен ли е?/независещ от температурата на изходната вода?
Не е опасно, това не е котел на въглища. Конвенционалните котли имат най-високо при максимална мощност, но в повечето случаи им се налага да работят на по-малка мощност. Разходът на газ зависи от КПД и от топлозагубите, топлозагубите са постоянни и не зависят от котела. Този термостат модулираш ли е или он/оф?
По това, което прочетох тук е от типа он/оф.. засилих го до дупка... то от 66 до дупката бяха само 2-3 мм....
Добре, сега ще топли и като достигне стайната температура, чак тогава би трябвало да изключи.