Страница 48 от 54 ПърваПърва ... 384647484950 ... ПоследноПоследно
Резултати от 706 до 720 от общо 806
Like Tree3Одобрявам

Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    100
    #706

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

    Цитат Първоначално публикувано от МИК66
    Навремето,Лазар,беше казал,че на една кола не и трябва двигател на камион....Времето за работа на помпата е заводска настройка,но може да се променя от техник и не е пряко свързана с намалянето на мах мощност на котела.
    Тук обаче не става въпрос за този случай, а за двигател, който може да работи на малка мощност, но и с доста по-голяма. Ако шофьорът е стриктен и не недвишава регламенираната скорост, плюсът на един такъв двигател е, че колата ще ускорява много по-бързо, отколкото с обикновен двигател. Разбира се сравнението няма как да е точно, но това е само метафора. Не е нужно котелът да работи непрекъснато при максимална мощност, а когато работната температура е ограничена, той просто ще я достига по-бързо. Мен ме интересува какви са плюсовите и минусите на двата варианта - по-продължително време на по-ниска мощност и по-кратко на номинална, и то при добре изградена система радиатори, правилно подбран по мощност котел и модулиращ термостат. По моите чисто теоретични разсъждения разходът би трябвало да е един и същ, но може да пропускам някои важни детайли, които все пак дават разлики. Личният опит на Tokata ме навежда на доста размисли.

    donicety, благодаря ти за включването, от теб човек винаги има какво да научи или поне да се замисли над някои тези. Очаквам да се включат Лазар и инж. Нейчев, защото според мен въпросите с ограничаването на макс. мощност и работата на помпата са важни и трябва да се обсъдят. Не ми се ще да звъня на сервизните техници и да ги притеснявам да идват пак, преди да съм сигурна, че искам нещо да променя. Необмислено постъпих като помолих да намалят максималната мощност на котела преди лично да съм се убедила, че е по-добре. И още не съм сигурна относно логическата обосновка на тази мярка, още повече, че има хора, чийто личен опит показва точно обратното. За мен тези въпроси са свързани с някакви условности, които още не съм си изяснила напълно. Ще се радвам, ако в тази тема има възможност да се изясни в какви случаи подобни мерки биха довели до по-висока ефективност и в кои няма нужда от тях или дори биха довели до по-голям разход и затормозяване на котела.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Мнения
    14
    #707

    Re:Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

    Здравейте, имам Бош конденз 3000 и моята помпа върти постоянно с малки редки паузи примерно като минава от 22 на 21 градуса, които си поддържам нормално с програматора FR 100. И при мен температурата на подаваната вода в системата постепенно спада и така нон стоп...

  4. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #708

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

    Предлагам eng.Neychev да сподели опит с времето за постциркулация, аз не мога да се похваля с опит в това направление, докато той знам, че се заиграва в това направление. Основната функция на времето за постциркулация на помпата е да отнеме акумулираната топлина в топлообменника след спиране на горелката.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2011
    Мнения
    10
    #709

    Re:Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

    Не знам дали е интересно на някого,но ще го напиша защото съм много разочарована. Писах преди няколко дни че сме новодомци,при заварено положение, нищо не знаех за отопление с газ,навъртях за миналия месец 280лв,без дори да е пускано всяка нощ и т.н.Дойдоха най-после след дълги кандърми техници от Топлик,от където е купено котлето,а аз пез това време с ваша помощ и с четене ми се поизясняват нещата и искам съвет как да го ползвам икономично,защото почти постоянно съм сама а апт.е голям...Отговора беше-няма икономии,какви икономии,да сте мислили като купувате голям апт!?! Ахнах просто,викам -какви са възможностите за подобрение,защото котлето не е добро,не е с модулиране на пламъка,какво ще кажете за смяна с кондензно котле(чета тук една лекция,каквото съм научила),те ме зяпат очудено и викат -ами може,ама ще ви излезе скъпо. Питам как ще се добавят ребра,че малко няма място, те се чудят -че защо са ти още ребра?...Тук вече ми стана ясно че тези са ги взели от някой Плод-зеленчук след въпрос -Държали ли сте отвертка в ръка някога?Сигурно са излъгали ,че да. Почвам да им смятам мощностите на ребрата,там бях изчислила нещо при 45 градуса колко трябва да са, обаче по-умния ми казва:Абе момиче,защо не си сложиш климатици,ние у нас сме с Мицубиши.....
    Изгоних ги .



  6. Member
    Тук е от
    Oct 2009
    Мнения
    302
    #710

    Re:Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

    От мен очаквайте коментари утре. Време е за купон. Стига с тези котли, сметки, помпи и т.н.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    15
    #711

    Re:Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

    Привет! Изключетелно съм горд, че попаднах в този уникален форум и мога да съм спокоен, не дай Боже да имам проблема на Jeuelle знам, че мога да разчитам на Вас. Велики сте!!!!!!

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Мнения
    59
    #712

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

    Мисля че е редно да помогнем и на Mona_11 с възможни минимални вложения поне тази зима да докара сносни сметки за газ. Ще предложа нещо с цел да предизвикам дискусия и намеса на хората с опит. Та аз предлагам на Mona_11 следното:
    1. Да монтира стаен програмируем термостат в хола си .Възможно най-обикновен защото и без друго положението е ситуация!.
    2. Да ограничи максималната мощност на котела до минималната и да зададе температура на водата на макс..
    3. Да отвори термоглавите ( тук мисля че може да ограничи помещенията които отопля до не по-малко от кухня, баня, хол и една спалня (ако включи и втора спалня вече баланса става гарантирано ), дава данни че тръбите отдават енергия в пода на коридора но надали ще има възможност да задава голяма разлика между дневната и нощната температури без да затормози котела на цък,цък).
    Не знам но излиза направо на предела на възможното за що годе човешка работа на котела и системата но аз мисля че при нея могат да се получат сносни потребления.
    Вие които имате опит помогнете и !

  10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    100
    #713

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

    E, ако има възможност за инвестиции, аз бих и препоръчала да смени котлето с кондензно, да увеличи системата от радиатори и да си вземе модулиращ термостат.
    Ако е на етап довършителни работи - да не бърза. И да заложи тръби за подово или поне тръбни разводки, подходящи за нискотемераурен режим с конвектори или термопомпа.
    За нашия случай вече е късно, но бих препоръчала ПРЕДИ да се изгради отоплителната инсталация да се мисли и да се предвидят най-икономичните варианти.


  11. Novice
    Тук е от
    Dec 2011
    Мнения
    6
    #714

    Re:Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

    Здравейте , нов съм от Август съм в апартамент купен със готова газова инсталация . Котела е марка Superapida 22R. Апартамента е на 2 партерен етаж , южен среден със PVC-дограма котела е в остъклена тераса . Интересува ме термовентилите до последната ли степен да са отворени - 5 ? Имам и температурен програматор марка Auraton 2005 настроен 22градуса от 15 - 22часа и от 6-8 часа сутрин , през останалото време е на 18 градуса оставен.
    На макс съм оставил отворен за градуси котела и достига 75 градуса. При тези външни температури от 5-10 градуса ми включва за 5-7 мин. котела и после след час отново . Сметката ми за ноември е 115лв. за 67кв. жилище.
    Пропуснах да кажа , че се готви и къпи на газ. Това добра ли цена е като за топъл месец.
    Благодаря за отговорите предварително!

  12. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2011
    Мнения
    54
    #715

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

    Поздравления за сметката jijinio! , Много хора от форума биха ти завидяли на южния апартамет ли, на това ли, че случайно си попаднал на кадърен проектант и строител. Поздравления още веднъж. Да кажат специалистите, но аз мисля че ти нямаш проблеми с отоплението на газ Ти не си за този форум, колега (това е на шега, разбира се). Човек винаги може да научи още нещо. Е, разказвай тогава как си постигнал тези резултати.

  13. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #716

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

    Е, не е чак впечатляваща сметката за този топъл месец и неголямо жилище, но си е прилична, не е отчайваща, както някои други, които коментираме. Със сигурност има какво да се пипне по системата за да падне още сметката, но е въпрос на време, четене и разбиране.

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2011
    Мнения
    54
    #717

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

    Топъл топъл, ама има сметки и от по 300 лв. В голямата си част виновни за това са проектантите. Като чуя думата проектант - косата ми настръхва. Нека не се обижда колегата Магнолия. Не приравнявам всички под общ знаменател. Между тях има и много читави. Шанс от тотото е да попаднеш на такъв. От 11.11 ползвам газ, изгоряното до 30.11 е 125 м3 за 70м2, нощем 19°С, денем 22°С, конвенционален котел, къщата е без всякакви топлоизолационни екстри. И без намеса на топлопроектанти, разбира се. Мисля че има какво да се пипне мъничко по котела, за още глидери просто няма място, пък и за сега ме удовлетворява съотношението цена/комфорт.

  16. Novice
    Тук е от
    Dec 2011
    Мнения
    6
    #718

    Re:Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

    Благодаря за бързите отговори , само не разбрах за радиаторите на 5 ли да ги оставям напълно отворени или на 2?

  17. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #719

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

    При малка система и наличие на стаен термостат - по-добре термоглавите да са на 5

  18. Novice
    Тук е от
    Dec 2011
    Мнения
    6
    #720

    Re:Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

    така , няма ли да имам по-голяма сметка , но ако оставя на 5 в децката която е само 12 кв става много топло , там мога ли на 3 да го оставя,радиаторите са ми панелни-ламарина

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 48 от 54 ПърваПърва ... 384647484950 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Газов котел - мнения и препоръки 2012
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 849
    Последно: 01-01-13, 07:39
  2. Газов котел - мнения и препоръки 2010г
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 957
    Последно: 31-12-10, 11:56
  3. Газов котел - мнения и препоръки 2009г
    От Saint във форум Отопление
    Отговори: 821
    Последно: 29-12-09, 23:43
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 00:34
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2005-2007г
    От lsabg във форум Отопление
    Отговори: 151
    Последно: 16-12-07, 18:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе