Страница 50 от 54 ПърваПърва ... 404849505152 ... ПоследноПоследно
Резултати от 736 до 750 от общо 806
Like Tree3Одобрявам

Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Re:Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

Преди време написах, как е най-лесно да се изгради системата, но май никой не слуша.
    инж.Симеонов, при затваряне на крана на връщащата се от отоплителната инсталация вода, би трябвало в котела да се отвори байпас (ако има такъв). Същото става и когато се затворят термовентилите.

2.  
  3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Инж.Нейчев, знам, че най-добре е с топлообменник да се направи системата, но родителите ми не могат да си позволят такава цена. Знам какво става, когато се затвори крана на входящата вода в котела, т.е., че се отваря байпаса. Въпросът ми е дали това може да повреди котела ако дълго време работи така?
    Какъв недостатък, според Вас, има в предложената схема с последователно свързване на котела и камината? Така системата може да ползва обезопасителната автоматика на котела, както и неговия разширителен съд. Отпадат доста неща, а съответно и разходите са по-малки. Единствената по-скъпа част е двупътния зонов вентил. Не твърдя, че съм прав и затова моля за мнение, защото аз сам не откривам недостатък в тази схема.

4. Member
    Тук е от
    May 2010

Привет на всички в тази така топла съботна сутрин, само да не ни излезе "през носа" за в бъдеще, НО докато можем да се радваме.

Та директно на въпроса ми. Все още не съм пуснал отоплението в жилището ми понеже климите все още смогват със повече от подобаващи сметки, НО вече няколко дни подред чувам нещо странно:

Когато съпругата пусне БГВ-то от радиатора ми в детската чувам леко първоначално еднократно "къркорене" - на какво според вас се дължи това???

Ще се радвам на компетентната намеса на инж. Нейчев като тесен специалист на Вайлант ТурбоТек 6.7-20, понеже пак ми намирисва на проблем, а това вече ще ми дойде в много за 1-но годишното ми ползване на тази скъпа "джаджа".

Весел уикенд.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2009

От кога е това ?
    Пробвай да пуснеш за малко отоплението да се позагреят радиаторите, изключи електрически котела,обезвъздуши радиаторите, допълни с вода ако е необходимо, включи котела и пак спри отоплението. Ако продължава -- звънни ми!

6. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от eng.Neychev
    От кога е това ?
    Пробвай да пуснеш за малко отоплението да се позагреят радиаторите, изключи електрически котела,обезвъздуши радиаторите, допълни с вода ако е необходимо, включи котела и пак спри отоплението. Ако продължава -- звънни ми!
    Наблюдавам го като, че ли от както подменях точно въпросният радиатор със по мощен, НО много не съм сигурен.
    След като изпълня ще докладвам.
    Благодаря.

7.  
  8. Novice
    Тук е от
    Jun 2010

Здравейте! Газовата инсталация е направена за апартамент 58 кв. м. изложение север/изток без изолации и стара дограма с Теси Конвенционален котел GBA16 G01 SN11 с диапазон на мощността 5 – 16 кВ.
    Специализиран 120 литров хоризонтален бойлер Profi line - GCHMS 120 45 30 A03 TSRP
    Изнесено управление - EASYREMOTE
    Трипътен клапан - FUGAS 15AS60 с ел. задвижка
    Термосонда - ST 07
    Не мога да се справя с настройката на изнесеното управление, тъй като всичко беше свързано а екипът изготвил инсталацията не може да настрои управлението. В момента всичко работи на ръчен режим. Не ми е ясно как трябва да настроя

т. 5 от инструкцията Конфигурация на оперативните параметри.
    инструкция
    http://www.tesy.com/bg/products/akse...e_easyremote_/

9. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Взимаш малкото книжле и четеш - всичко е написано много ясно и разбираемо на български. Аз също не помня наизуст и всеки път чета като правя настройките. А пък то си има и заводски настройки. Кое точно не ти е ясно?

10. Novice
    Тук е от
    Jun 2010

Здравейте! Не ми е ясно P 01 избор на режим on/off или модулация. На кой от двата режима е необходимо да го поставя и на кой режим е по икономично. При избор на on/off всичко се изключва след като достигне зададената температура. При избор модулация помпата не се изключва въобще, работи постоянно.
    Благодаря!

11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Разбира се, че ще избереш модулация

12. Novice
    Тук е от
    Jun 2010

Благодаря. И още един последен въпрос каква стойност да задам за температурата на отопление на радиаторите и лирата. Общата стойност на радиаторите и лирата / без бойлера/ е около 12 kw. В момента е зададена 49 градуса.

13. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

От къде да я зададеш тази температура? Потенциометъра на котела го даваш на макс (80*С), а програматорът сам си избира мощността и температурата на водата

14. Novice
    Тук е от
    Jun 2010

Точка 7.4 от инструкцията
    http://www.tesy.com/bg/products/akse...e_easyremote_/

Цитат - Ако изнесеното управление е настроено да работи в режим модулиращ този параметър определя максималната стойност на температурата за отопление , изчислена от алгоритъма на режима

15. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2011

Здравейте,

Отопляваме се с Vaillant turbo tek plus 20kw, управляван от стаен програматор Калорматик VRC 400 и датчик за външна температура. Относно настройките на температурата вариантите са: 0=фабрична настройка без модулация на стайната температура; 1=модулация на стайната температура; 2=функция термостат, изключва отоплението когато се достигне зададената температура, т.е. он/оф. При първоначален пуск на котела програматора беше поставен в положение 2, т.е. он/оф и няма проблем с поддържане на зададената температура. В пост от 25.11 бях опоменал, че при настройка 1 (модулация на температурата), температурата в помещението се покачва. Програматора отново беше поставен в положение 2. В неделя реших да пробвам пак в положение 1, т.е. на модулация. Имайки в предвид, че поддържаната температура в този режим на работа се покачва, в 7:00 зададох температура 20°С. В стаята тогава беше 19°С. Постепенно температурата с която програматора управлява котела се покачваше и в 22:00 температурата в помещението стана 25°С. Забелязах, че котела пали и гасне значително повече пъти, отколкото при работа на програматора в режим 2 (он/оф). Ако пренебрегнем факта, че пали и гасне повече пъти, то защо не се поддържа зададената от програматора температура? Това определено води до дискомфорт – температурен и финансов. Отивайки на работа при зададени 20°С, връщайки се те посрещат 25°С. Интересно до колко би се покачила температурата ако го бях оставил да работи така до сутринта. Това което съм описал със сигурност не е повреда в програматора, защото в поста си от 25.11 съм побликувал също ситуация с повишаване на температурата при този режим на работа, но на друг котел. И двата котела и програматорите са еднакви. Бих желал да получа отговор на въпроса ЗАЩО се получава така? Знам, че колегите JKanchev и felipe са със същите котли, но JKanchev е с друг модел програматор, а felipe е без програматор. Колегата МИК66 доста вртеме е експлоатирал котела си в режим он/оф, но и неговите програматори и котел се различават от моя.

16. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Пазарджик

jorogm,
    пробвай да откачиш външния датчик и остави управлението на котела изцяло на термостата в режим модулация. Във форума имаше случай като твоя. След като колегата отстранил външния датчик всичко било ОК. Може да има някакъв конфликт, неправилно избрана крива...
    Ако не ти е проблем, пробвай!

17.  
  18. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2011

Ще пробвам, но това ще стане най-вероятно през почивните дни. И при двата режима на работа се поддържа температура на водата от избраната температурна крива при съответната външната температура. Температурната крива на единия котел е 1.5, а на другия е 1.8.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1324379254[/time]_________________________________________________

Ще пробвам, но това ще стане най-вероятно през почивните дни. И при двата режима на работа се поддържа температура на водата от избраната температурна крива при съответната външната температура. Температурната крива на единия котел е 1.5, а на другия е 1.8. Аз мисля че външния датчик ограничава температурата на водата в зависимот от външната такава. Съвсем резонно е когато вън е 10-12-15°С температурата на водата да не се подгрява до 75°С.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 50 от 54 ПърваПърва ... 404849505152 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Газов котел - мнения и препоръки 2012
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 849
    Последно: 01-01-13, 07:39
  2. Газов котел - мнения и препоръки 2010г
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 957
    Последно: 31-12-10, 11:56
  3. Газов котел - мнения и препоръки 2009г
    От Saint във форум Отопление
    Отговори: 821
    Последно: 29-12-09, 23:43
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 00:34
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2005-2007г
    От lsabg във форум Отопление
    Отговори: 151
    Последно: 16-12-07, 18:04
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе