Да, заради външния датчик се получава това разминаване. Аз също съм имал подобни разминавания с регулатори по външна температура. Това е заради неподходящ подбор на температурната крива. Аз (и) заради това повече харесвам управлението по стайна температура

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър
 3Одобрявам
3Одобрявам

/ ми одисея със високите сметки и многото четене, учене и прилагане на опита на много хора /не малка част от тук/ установих, че в менюто параметър "d 9" показва зададената темп. на водата на подаващата линия от калорматик, т.е. , когато съм в режим Z/A - 0, параметър "d 9" показва 90 гр., а когато съм в Z/A - 1 - "d 9" е различна температура, като се наложи да предположа, че това е модулационният режим, понеже колкото по-малки градуси имаше на наваксва котела толкова стойността параметъра на d 9 бе по-малка.
/ ми одисея със високите сметки и многото четене, учене и прилагане на опита на много хора /не малка част от тук/ установих, че в менюто параметър "d 9" показва зададената темп. на водата на подаващата линия от калорматик, т.е. , когато съм в режим Z/A - 0, параметър "d 9" показва 90 гр., а когато съм в Z/A - 1 - "d 9" е различна температура, като се наложи да предположа, че това е модулационният режим, понеже колкото по-малки градуси имаше на наваксва котела толкова стойността параметъра на d 9 бе по-малка. .
. Първоначално публикувано от jorogm
 Първоначално публикувано от jorogm   и то при що-годе благоприятни температури за отопление на 70 кв.м при зададени 21 гр. в помещенията.
 и то при що-годе благоприятни температури за отопление на 70 кв.м при зададени 21 гр. в помещенията.