Първоначално публикувано от
JKanchev Е колеги последно никой /най-вече инж. Нейчев се загуби/ не сподели ДИРЕКТНО своето мнение относно намаляването на дебита през радиаторите с цел увеличаване разликата в температурите между входяща/изходяща ще доведе ли до полужителни резултати???
При мен с един опит не ги постигнах, НО дали не трябваше да опитам пак и по-продължително???
Към Магнолия:
Вярно е че в определени моменти имам недостиг на мощност под минималната на котела /примерно при 60/52/20 съм на ръба/, там при режим Z/А-1 котела дори под този минимум котела си модулира, А при другият режим дори и с много по-голяма отдаваща мощ котела НЕ модулира??? - към инж. Нейчев - означава ли че режим Z/А-0 котела работи само в ON/OFF???
Както и да е, НО и във всичките режими под, над минимална мощност, модулация, ON-нове OFF-ове и проч. разхода все е ненормално висок.
Миналата зима бях основно опониран и от колеги тук и от инсталаторска фирма и т.нат., че топлините загуби са големи -Е да ама сега с климатиците картинката се изясни колко са топлинните загуби. Продължавам да се лутам толкова много чак се омаях, не само че рядко получавам съвет, НО и след като го получа и приложа и дам резултата, няма аргументиран "респонс" - Явно съм извън физичните закони.