Страница 13 от 57 ПърваПърва ... 3111213141523 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 850
Like Tree1Одобрявам

Газов котел - мнения и препоръки 2012

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Re:Газов котел - мнения и препоръки 2012

Подкрепям!

2.  

3. Тук е от
    Dec 2011

И какво препоръчвате да направим?

4. Member
    Тук е от
    May 2010

[/quote
    Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    Не съм те бъзнал, може и повече да е отдаването на тръбите, зависи от много неща. Но между другото днешното ти кибичене пред котела ми даде повод да изровя от подсъзнанието си отговора на твоя въпрос, който те терзае от миналата година - защо в режим на модулация имаш по-голям разход, отколкото при он/оф. Това е така, защото в режим на модулация котелът поддържа по-ниска мощност (близка до минималната) дълго време и така работи с по-ниско КПД, докато в режим он/оф работи на 15кВт (близка но максималната, с високо КПД) и изключва. Тоест, при по-ниски топлозагуби е по-икономично термостатът ти да е в режим он/оф, но пък се получава дискомфорт, когато не работят радиаторите. Ти специално имаш възможност за избор.
    Тръбите са вкопани във пода /сгур/ отгоре съм на паркет, сложих им изолация от "черните чорапи" - доста ми я хвалеха.
    Надявам се не съм те засегнал, НО наистина предизвиках таланта ти и ето ти на отговор.
    Обаче искам да питам друго:
    Във връзка със съвета на колегата да увелича температурата във помещението - това означава ли, че ако оставя Модулационният режим, котела ще работи в него при по висока темп. на водата, от там по-добро КПД и разход или да си стоя във ОН/ОФФ-а??? Нъл голям зор всички да имаме Модулиращи котли, Модулиращи термостати пък я виж кво излезе.

5. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Значи - колкото повече увеличаваш стайната температура, мощността на котела се повишава и разликата между двата режима намалява, но ще се изравнат (при тебе) на 15кВт, а ти никога няма да ги достигнеш при едно темперирано жилище.

6. Member
    Тук е от
    May 2010

Значи - колкото повече увеличаваш стайната температура, мощността на котела се повишава и разликата между двата режима намалява, но ще се изравнат (при тебе) на 15кВт, а ти никога няма да ги достигнеш при едно темперирано жилище.
    Съжалявам, но не те разбрах. Би ли ми го обяснил със по-прости думи или направо ме посъветвай директно в кой режим да оставя котела.

7. Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от mams
    И какво препоръчвате да направим?
    Да ми кажеш в кой град си и коя фирма ти е монтирала и пуснала котела.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2011

Да не се получат после проблеми при аварии от сорта "сега нямаме свободен човек,ще минем след два дни и т.н."Ако може да не замесваме изпълнителя?

10. Тук е от
    Aug 2009

Да не се получат после проблеми при аварии от сорта "сега нямаме свободен човек,ще минем след два дни и т.н."Ако може да не замесваме изпълнителя?
    Няма проблем.

11. Тук е от
    Dec 2011

От град Търговище съм

12. Тук е от
    Aug 2009

От град Търговище съм
    Ако Христо Иванов - фирма ХИТ е човекът, то няма основание да се притесняваш. Работим много добре с него. Може да му кажа да провери настройката без никакви финансови ангажименти от твоя страна.

13. Тук е от
    Dec 2011

Правихме няколко настройки но без особен резултат.Последно засичане преди 5мин. разход за 72 часа за отопление+ 6 къпания-45куб.м.

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от bulgariatherm
    Ако Христо Иванов - фирма ХИТ е човекът, то няма основание да се притесняваш. Работим много добре с него. Може да му кажа да провери настройката без никакви финансови ангажименти от твоя страна.
    Искам да изразя задоволството си от потребителска гледна точка към bulgariatherm.

Явно има фирма в БГ, която работи за добруването на клиентите си. Спечелихте моите уважения, за моя жалост такава стъпка от "моята фирма" няма да дочакам освен обаждане за ГТП като днес.
    Повечето проспериращи фирми от сектор "Услуги" са такива поради малките жестове към свои малки и големи клиенти. Така се измерва успеха.

Поздравявам Ви!!!

16. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от JKanchev
    Съжалявам, но не те разбрах. Би ли ми го обяснил със по-прости думи или направо ме посъветвай директно в кой режим да оставя котела.
    Исках да кажа, че мощността ще се вдигне с малко и ще остане предимството на он/офф режима, но ще е по-малко. Така, че карай пак на он/оф.

17. JaR
    JaR е офлайн

Тук е от
    Dec 2011
    Живее в
    Русе

Не ми отговои дали е намалена мощността на котела ( в протокола за пуск трябва да пише).
    Пише: Необходима отоплителна мощност 20кW
    Максимална мощност 28кW
    Тези данни ли ти трябваха?

18. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Разбрах - не е намалена мощността на котела, която за отопление е 22кВт, а за БГВ - 28кВт

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 57 ПърваПърва ... 3111213141523 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Газов котел - Избор и Цени
    От legaltk във форум Отопление
    Отговори: 2476
    Последно: 09-08-17, 00:52
  2. Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г
    От zhivko83 във форум Отопление
    Отговори: 805
    Последно: 02-01-12, 08:36
  3. Газов котел - мнения и препоръки 2010г
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 957
    Последно: 31-12-10, 12:56
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2009г
    От Saint във форум Отопление
    Отговори: 821
    Последно: 30-12-09, 00:43
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 01:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе