Моето мнение е, че нямаш достатъчна мощност.Първоначално публикувано от grg_petrov
От къде вземахте данните за настройка на 1 милибар и 3.8 милибара? Особенно максимала ми се вижда доста ниско. По съм съгласен, че 8.6 милибара е вярното отговарящо за МАХ натоварване. Съгласен съм, че минимал от 5 милибара е твърде много и на 1 милибар би било подходящо.
Не ангажирам никого за твърденията си по-горе - мислите ми са в резултат на моите настройки на Вайлант 6.7-20 кВт, а именно минимум при 6.7кВт - 1.4 милибара и 20 кВт - при 9.8 милибара.
Търси там проблема.

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър
 1Одобрявам
1Одобрявам

Честно, при наличието на тази радиаторна мощност не ми стана много ясно що толкова го скопихте този котел. Тия 3,8мбар на каква мощност отговарят. И каква е мощносттта на серпентината на бойлера. Изгубвам връзката при толкова писаници - да не ти е студен бойлера и да смуче много.
 Честно, при наличието на тази радиаторна мощност не ми стана много ясно що толкова го скопихте този котел. Тия 3,8мбар на каква мощност отговарят. И каква е мощносттта на серпентината на бойлера. Изгубвам връзката при толкова писаници - да не ти е студен бойлера и да смуче много.

Яко, за възстановяване на фабричните настройки си
 Яко, за възстановяване на фабричните настройки си  . Разхода ако се промени то ще е заради бойлера стига да поддържаш досегашните температури. Но едва ли ще е много различен.
. Разхода ако се промени то ще е заради бойлера стига да поддържаш досегашните температури. Но едва ли ще е много различен.