Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 49
Like Tree16Одобрявам

Варна - нова къща, нужда от съвети, помощ и професионални мнения за отопление, изолация и дограма

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Отговор: Варна - нова къща, нужда от съвети, помощ и професионални мнения за отопление, изолация и дограма

Програмата за Енергийна ефективност не я ли спряха вече? Не разчитайте на нея при сметкообразуването. И отделно дори и с нея крайната отбивка на практика не е 20%, а по-малко.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна

Отговор: Варна - нова къща, нужда от съвети, помощ и професионални мнения за отопление...

Цитат Първоначално публикувано от rosen_setcom Виж публикацията
    За прахта не слушай предния няма такова нещо - супер комфортно си е и няма прах.
    За да твърдиш подобно нещо е хубаво да си виждал подово на живо. Най-малкото не ти прави чест да заблуждаваж хората искащи съвет толкова категорично.
    P.Hristov одобрява това.

4. Member
    Тук е от
    Mar 2015

Отговор: Варна - нова къща, нужда от съвети, помощ и професионални мнения за отопление...

Реално при подовото се вдига прах, може да се появят миризми от настилките, както и се увеличават проблемите с разширени вени.
    От друга страна, при подово градиента на разпределение на температурата е най-добър, а
    и комфорта е несравним, също позволява да се поддържат по-ниски температури в помещението без да се губи комфорта.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2014

Цитат Първоначално публикувано от Zygot Виж публикацията
    За да твърдиш подобно нещо е хубаво да си виждал подово на живо. Най-малкото не ти прави чест да заблуждаваж хората искащи съвет толкова категорично.
    Аз съм виждал и усещал нискотемпературно водно подово с 32гр на водата на къща от 600 кв! Няма такъв кеф! Подът е леко топъл , а навсякъде е 22гр . Не ми се разшириха вените

6. Novice
    Тук е от
    Dec 2015
    Живее в
    Varna

За енергийна ефективност-програмата не е спряна, а просто са свършили парите за тази година и затова не е актуална сега. Очаква се през 2016 даже да са доста повече средствата които ще отпусне държавата (около 3 милиарда лева, за сравнение за 2015 бяха 1 милиард). Въобще не го смятам за сигурно че ще стане, но ако стане-си е доста помощ. И вярно че не са 20%, а около 17-18% след като банката си вземе нейното.
    За прахоляк-не ми говори. Ела да видиш в апартамента ми в централната част на Варна, с два климатика и два ADAXa какво чудо се събира за 2-3 дни. Това е доста комплексен проблем и не зависи само от вида на отоплението. Спрял съм се на подово-заради комфорта (и заради факта че ми писна да викам по децата да си обуват пантофите и да не ходят боси по гранитогреса).
    Вече как ще го захранваш това подово е отделен въпрос. Някой предпочитат газ-тя тръбата е до входната ми врата, но нещо не ме влече с тези монополисти у нас (но не го и изключвам като вариант). Дърва и въглища-е не мерси. Само на ток-е че аз ще платя къщата още веднъж за следващите 10 години. То май извода е че най-доброто решение е да се премесим в някоя по-южна държава дето не им трябва отопление

7. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Отговор: Варна - нова къща, нужда от съвети, помощ и професионални мнения за отопление, изолация и дограма

климатици за лятоска и преходните сезони и пелети/гас за другите два месеца. въпроса е колко си струва да се инвестира в инсталация която ще се ползва 60-90 дни но за кефа...
    слагай и кабел за ел подово с тръбите - не струва пари а след време като остане излишен ток когато паднат цените на панелите ще може да го пускаш него вместо това на вода.

8.  

9. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Кефът е да имаш една инсталация, която само да си работи без да я мислиш и да я докосваш - както лятото, така и зимата.

Не е кеф да сменяш източници, да купуваш пелети, да ги мъкнеш и тн...

10. Junior Member
    Тук е от
    May 2013

Хайде сега питайте Модератора Лазар кой съм аз и как се отоплявам и после твърдете подобни неща.
    Живея в къща с ниско температурно подово (макс 30 отиваща вода) вече трета зима.
    Отопляема площ 180 м2 сметка в най студения месец 150 лв. За отопление и БГВ.
    Няма прах нито по пода нито по мебелите.
    Не съм развил разширени вени все още.
    Всички стаи са с грес, всяка седмица чистачката чисти с парцал от микрофибър всички настилки със специален препарат за почистване

11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Zygot, ти виждал ли си на живо подово отопление, ама истинско, направено по правилата? Стига приказки в стил "една жена казала". Аз също съм с подово отопление, изградил съм доста на клиенти с различни източници, със и без смесителен вентил - с термопомпи и кондензни газови котли температурата се диктува от котела, а с пелетни котли е нужен смесителен вентил. Подовото отопление вдига най-малко прах, защото няма конвекция - нито естествена (както при радиаторите), нито принудителна (както при конвекторите). Подовото отопление топли чрез излъчване, лъчите не вдигат прах. Освен това подът се чисти лесно и редовно, за разлика от питата на конвектора и вътрешността на радиатора, където се трупа прах
    AC_From_Hell одобрява това.

12. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Тия глупости с праха и аз мога да кажа, че са само празни приказки.

Това си представям, че може да се получи единствено, ако има огромно дТ под/таван и действително се създаде някаква конвекция в комбинация с някакъв под, който не е чистен с месеци.

13. Member
    Тук е от
    Mar 2015

Цитат Първоначално публикувано от Lazar Виж публикацията
    Стига приказки в стил "една жена казала".
    Ми като не искаш да е така, тогава прочети това
    Може да се ориентираш направо към страница 6 на документа, където едни "професрои" от един университет казват "The room floor is warm and warm air moves up, lifting dust upwards from the floor and equipment and bringing dust into the zone of human respiratory organs."
    И графика са си дали хората
    Не че нещо срещу жените, ма май няма такива сред провелите изследвването
    Отбелязвам, че това е изследване на реални инсталации с технически калибрирани уреди

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна

Zygot, ти виждал ли си на живо подово отопление, ама истинско, направено по правилата? Стига приказки в стил "една жена казала".
    Празни са твоите приказки аз съм ги виждал на живо нещата. Това, че някой е направил сериозна инвестиция в подово не го прави автоматично добра инвестиция. Ценете си парите и здравето.

Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Тия глупости с праха и аз мога да кажа, че са само празни приказки.
    Празни приказки е силно определение можеш ли да сложиш авторитет зад него или си проветряваш устата.

16. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Празни са твоите приказки аз съм ги виждал на живо нещата. Това, че някой е направил сериозна инвестиция в подово не го прави автоматично добра инвестиция. Ценете си парите и здравето.
    Къде си ги виждал, можеш ли да снимаш? Ама не е толкова кисело гроздето, само се пуашиш. Със сигурност конвекторното отопление е много по-скъпо като инвестиция

17. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Със сигурност конвекторното отопление е много по-скъпо като инвестиция
    Аз да добавя към по-скъпо:

По-шумно и некомфортно по всички параграфи - като климатици са в крайна сметка. Друго си е тишинката.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2014

Прочетох статията- най малко прах имали с чугунени радиатори , в кутии под прозореца! Велико заключение . Всеки сам си решава , аз за мен съм решил въпроса с домашния прах и подаването на свеж въздух в къщата. А тук никой не се замисля за свежия въздух.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отопление на къща с Дайкин
    От Foregner във форум Климатици Daikin
    Отговори: 44
    Последно: 13-02-14, 12:46
  2. Отопление на етаж от къща
    От rony67 във форум Други начини за отопление
    Отговори: 0
    Последно: 03-11-12, 21:38
  3. Изолация на къща и нова дограма
    От kolev във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 0
    Последно: 26-02-12, 02:09
  4. Изолация на стара сглобяема къща
    От __SHADOW__ във форум Топлоизолация и дограма. Вентилация и обработка на въздуха
    Отговори: 6
    Последно: 03-11-10, 13:37
  5. Изолация на тръба извън къща
    От Yasen6275 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 15-09-06, 11:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе