Страница 32 от 94 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно
Резултати от 466 до 480 от общо 1407
Like Tree327Одобрявам

Избор газов котел

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Отговор: Избор газов котел

А какво стайно управление избра за новия котел,
    че с този “термометър” не става?

2.  

3. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Защо май месец имаш над 100лв? Март, април май са все над 100лв. Опитвам се разбера колко харчиш само за топла вода, но за тези три месеца разхода е 2 пъти по-висок от юни и юли. На какво се дължи това?
    Каза, че топлото на кафето си го спрял. Топлата вода за него от къде идва за него?
    Този пост е редактиран от bobivg; 27-08-19 в 16:07.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Март, април и май още се топлеше тази година. Но сметките за БГВ са наистина много големи. По 56лв., и вероятно отгоре за зимата заради по-студената вода.
    Този пост е редактиран от espace; 27-08-19 в 18:30.

5. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Аз затова го питам от къде е БГВ-то за кафето. Защото, ако е от двуконтурния котел и той се включва през 5минути, когато някой клиент ходи да пишка и си мие ръцете, това никак не е добре от гледна точка разхода на газ. Въпреки, че е Княжево си е леко планинско май месец не ми се вярва да се е топлил, но да си каже (той без бой) .

6. Member
    Тук е от
    May 2017

Не само в Княжево се топлят Май месец.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

7. Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    А какво стайно управление избра за новия котел,
    че с този “термометър” не става?
    На снимката отдолу е приемника на въпросния стаен термометър... Защо да не става, нали той е за управление на газов котел?!

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от bobivg Виж публикацията
    Защо май месец имаш над 100лв? Март, април май са все над 100лв. Опитвам се разбера колко харчиш само за топла вода, но за тези три месеца разхода е 2 пъти по-висок от юни и юли. На какво се дължи това?
    Каза, че топлото на кафето си го спрял. Топлата вода за него от къде идва за него?
    Аз също много се учудвах, защото периодично питам приятелите какви са им сметките и винаги ми правеше впечатление, че всички до един живеят в много по-големи къщи, а разхода на газ им е много по-малък от моя!!! Оставам с убеждението, че този котел не е работил както трябва и е харчел газ много повече от нормалното! Колкото до кафето, там отдавна съм спрял и топлото и топлата вода! Там има електрически бойлер за нея, а се отоплява с климатик. Мисля си нещо....... Преди няколко години котелът се повреди и не искаше да се запали! Обадих се в сервиза на ф-ма Рувекс (от там бях купил котела) за помощ. Дойде техник и ми каза, че комби блока (май така се казваше) се е задръстил с боклуци и не може да го оправи, а трябва да се смени с нов! Е, подмени го срещу 300-400 лева и котела тръгна... Мисля си - това чудо - комби блока много ми заприлича на "карбуратор" на кола - много жигльори има по него! Сега си мисля, че ако този блок е предвиден за по-мощен котел - от там ще дойде и големия разход на газ!!!

8.  

9. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

А няма ли да ми отговориш на този въпрос?
    "Защо май месец имаш над 100лв?"
    Ако ти не можеш и господ не може да ти помогне.

10. Тук е от
    Feb 2009

Не мога да дам разумен отговор... Не сме ползвали повече от нормалното и за другите месеци топла вода през месец Май, не сме имали гости............. Всичко опира до работата на котела! В къщи говорим със жена ми, и тя ми казва, че и се сторило, че котела не е работил нормално - имало някакъв характерен шум в него... Когато се е палил, аз съм го чувал, че все едно "бухва", и чак след това заработва... Сега жената казва, че се е мъчил да се запали...

11. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Ми и аз не мога да гадя, предполагах, че кучето може да е заровено в БГВ-то. Щом не е това или всичко си е нормално или проблема не е установен. Защото разлика от котела и технологиите дава в проценти разлика, не може да е повече от 10%. Не знам за колко процента се бориш ти.

12. Тук е от
    Feb 2009

Иска ми се да плащам така, както и всички останали потребители! Знам, че безплатните обеди свършиха отдавна!... Ето, гледам по-горе Визи - той е платил символична сума от 15-16 лева, а при мен е близо 60 лева!!!!!!!!!!! Има разлика, нали???!!!

13. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Топлил се е, май си беше хладничък. У дома котела го засичах че се включваше чак до средата на май. Настроени 24-25 градуса

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2011

защо в Румъния един и същ котел там и тук е по евтин с 1000лв.Не съм търсил за други марки,просто потърсих като моят Висман.Излиза около1800лв като обърнеш от леи.https://www.compari.ro/centrale-term...156-p74086772/

16. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Не може да сравняваш апартамент с къща, както и разходите за топла вода на различни потребители.
    За пример ще ти дам моите сметки въпреки, че не съм на газ (тец), понеже освен пари има и енергия. Вижда се как може да варира консумацията от начин на експлоатация (БГВ), както и от наличието на съседи. Последните две години няма под мен никой.

п.п. Сградата е с топломери не с разпределители.
    2. топлата вода извън таблицата е за 1 месец
    Този пост е редактиран от bobivg; 27-08-19 в 23:22.

17. Member
    Тук е от
    Nov 2005

За май 2018 имам 31 м3, а този май е 87. Помня, че поне десетина дни се топлихме. Та не му се чудете на майските сметки
    VanDan одобрява това.

18. Тук е от
    Feb 2009

Здравейте, момчета! Вече съм с нов котел, монтиран и пуснат в редовна експлоатация! Всичко е добре, но........ Имам малък проблем и колкото и да препрочитах няколкото реда, на които пише за торлата вода в банята и кухнята, нещо не разбирам!... Техникът който ми пусна котела, го е направил да работи в режим "ЕСО"... Не знам какво означава това обозначение, но когато пуснем топлата вода в банята за къпане, скоро след това топлата вода спира за кратко, а след това отново се стопля и няма проблем докато се къпем. Четох в книжката, че първо трябва да пуснем топлата вода за кратко, да се спре след това за някакво време и после да позваме топлата вода! Според книжката, първо трябвало да се "отнеме" топла вода, за да можел котела да започне да топли студената вода в горивната камера - така си го обяснявам. Старият ми котел (Де Дитрих) също беше в такъв режим "ЕСО", но при него водата си тръгваше веднага, без да си играя със спиране и пускане на водата! Един приятел до нас, има котел БОШ 2500, проточен или двуконтурен... Питах го дали неговият котел прави подобни проблеми, но той каза, че като пуснат водата за къпане, изобщо не спира както при мен! Управлението на двата вида газови котли е еднакво... Направи ми впечатление, че той каза, че при него не се показват буквите "ЕСО"...... Което за мен, неразбиращият, означава, че неговият котел работи в режим "Комфорт"... Въпросът и молбата ми са - може ли да ме научите какво означава "ЕСО" и "Комфорт"?! Каква е разликата между тях при работа на газовият котел? Имат ли значение различните режими за разхода на газ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 32 от 94 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Избор на газов котел.
    От gogo.s във форум Отопление
    Отговори: 174
    Последно: 30-06-19, 09:58
  2. Газов котел - Избор и Цени
    От legaltk във форум Отопление
    Отговори: 2476
    Последно: 09-08-17, 00:52
  3. Избор на газов котел.
    От amalexiev във форум Отопление
    Отговори: 0
    Последно: 08-11-12, 21:51
  4. Отговори: 27
    Последно: 01-11-12, 22:39
  5. Избор на газов котел
    От dampio във форум Отопление
    Отговори: 1
    Последно: 21-10-12, 22:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе