Той този Бош 2000 не е баш от кондензните май - води се полукондензен каквото и да значи това.
Той този Бош 2000 не е баш от кондензните май - води се полукондензен каквото и да значи това.
Този пост е редактиран от Vizi; 11-12-17 в 22:46.
От всичко написано ми стана ясно, че минималната мощност на котела е по-голяма от мощността на радиаторите. Ако намаля още мощността на котела, това ще има ли ефект?
И как ще я намалиш? Това си е минимумът на котела - той по-малко не може. Някой по-вещ да се включи, но по памет този котел не е значително по-ефективен в кондензен режим, т.е. можеш да го ползваш при по-високи температури и тогава ще покриеш минимума му. Това как ще се отрази на тръбите не знам - зависи какви са.
Включвам се в темата и имам въпрос
От 1 месец се отоплявам на газ с котел бош конденз 3000.инсталатора ми го включи само в контакта. И каза да го държа на 3 и си тръна така ли трябва да е
Разходът на газ беше 8 кубика като го изключвах вечер от 23 до 07 часът температурите в стаята ги нагласях от термо глави на около 24 градуса.
Отоплявам етаж от къща(чиста площ 110 квадрата) с вътрешна изолация под мен и над мен никой не топли.
От три дни управлявам котела с bosch control CT100 оставих го да се управлява по външна температура и желана от мен 23 като съм врътнал котела на 5 или макс градус на водата 65-70 за 24 часа 8 кубика при външна температура през деня около 10 сутрин и вечер около 2 свалил съм приложението което управлява терморегулатора какви настройки трябва да направя там че да са нормални
От вчера котела Бош 2500 2-14 спря да загрява водата в бойлера,нищо не е пипано по настройки ,БГВ е на 45 градуса.
Дали е от NTC датчика и как може да се провери, или е от нещо друго,котела работи от месец и половина.
Здравей, прочети от термостата температурата на водата: i, Топла вода, Действителна температура. Ако изглежда вярна, не е датчика. Да не си забранил БГВ по невнимание.
ЧНГ на всички!
Приятели, които живеят в Германия ми предлагат тази система WOLF CGW-2-14/100L. Гледам, че се продават и в България. Каква е идеята на тази система? Едноконтурен ли е котела? Може ли някой да ми обясни повече.
На вас как ви се струва такова нещо? Заслужава ли си инвестицията? Търся икономичност, дори първоначалната инвестиция да бъде по-голяма.
Този пост е редактиран от a.iliev; 01-01-18 в 20:52.
Какво значи икономичност? Спрямо какво? Комфорт - да (използване на вода в повече от една баня), надеждност - може би (по-малко on/off), но икономичност...
спрямо едноконтурен с бойлер със серпентина и този вид..
Не виждам причини да има разлика. Аз също мислех за подобен вариант, но не от гледна точка на икономичност. В това отношение не мисля, че има разлика между моделите, които се обсъждат във форума (било то едноконтурни, двуконтурни и т.н.). При газ всичко е до топлинни загуби на жилището стига котелът да e кондензен и с подходящ минимум.
Големият плюс за мен на котлите с вграден бойлер е, че не палят при всяко врътване на крана и са по-компактни от едноконтурен + бойлер.
Този пост е редактиран от Vizi; 01-01-18 в 23:51.