Страница 24 от 36 ПърваПърва ... 14222324252634 ... ПоследноПоследно
Резултати от 346 до 360 от общо 527
Like Tree134Одобрявам

Отопление на газ

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    527
    #346

    Отговор: Отопление на газ

    С Румъния не е реверсивна, само ние може да им даваме. С Гърция ще стане след година. С Турски поток може би имаме вече, но него не са го пуснали още. Със Сърбия реверс 2022....
    krasimirradev одобрява това.

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #347

    Отговор: Отопление на газ

    Цитат Първоначално публикувано от oldgraf Виж публикацията
    С Турски поток може би имаме вече, но него не са го пуснали още.
    Да, направиха връзката скоро в Провадия и до дни го пускат. Не знам тогава дали ще ни затворят крана през Украйна.

  4. Member
    Тук е от
    Apr 2012
    Мнения
    263
    #348

    Отговор: Отопление на газ

    Цитат Първоначално публикувано от Lazar Виж публикацията
    Да, направиха връзката скоро в Провадия и до дни го пускат. Не знам тогава дали ще ни затворят крана през Украйна.
    Едва ли

    Изпратено от моят SM-A705FN с помощта на Tapatalk

  5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2019
    Мнения
    16
    #349

    Отговор: Отопление на газ

    Горе долу как мога да сметна сметката си газ. От дружеството ми обясниха кое да гледам, за 10 дена имам средно 6.8 еденици на ден. Има ли някаква ориентировъчна стойност по която се смята Извинявам се ако въпроса ак е глупав, но така и не разбрах цената

  6. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #350

    Отговор: Отопление на газ

    Смятай една единица (кубик) по левче и няма да си много далеч от истината
    espace одобрява това.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2010
    Мнения
    26
    #351

    Отговор: Отопление на газ

    Здравейте! Взех си Бош конденз 7000и, двуконтурен. В началото пуснах системата само на температура на водата, след което си сложих термостат Саилас. Системата ми е изградена по следния начин: от котела с тръба 1 цол излизам, като самата тръба е разделена на два клона.
    На първия клон има колектор с един панелен радиатор от 140см, в спялнята, която е 13-14 м2, един воден конвектор Термолукс от 145 см. във всекидневната която е около 26-28м2 и самоделен конвектор от климатик 18, който се включва много рядко в хол 30м2.
    На втория клон е закачена тръба ф20 около 13метра, която води към втори колектор на който са закачени два радиатора по 200см. и една лира. Радиаторите са също панелни, като преди бяха по 140см, но добавих към тях още по един панелен от 60см. и са в стаите на децата, които са по 15-16м2. Тръбата която отива към втория колектор минава през антрето, което е около 18м2 и по този начин се затопля, а и вратата на всекидневната се държи винаги отворена. Стаите са ми с изолация, само на тавана и съм с ПВЦ дограма, над моя етаж е тавански етаж пригоден за живеене, но не се обитава.
    Термостата съм го настроил от 06:00 ч до 23:00 ч на 21оС, от 23:00ч до 06:00ч на 18оС, като хистерезиса е настроен на 0,5 градуса. Поддържам температура на водата от 65оС на водата, а на БГВ 42оС. Дано съм обяснил добре. Проблема ми е в разхода. В началото не знам дали от външната температура или от друго, но на ден харчих около 5-6 кубика газ. Дойдоха от бош техници и настроиха котела. След тях температурите паднаха и котела почна да харчи около 9-10 кубика на ден. Живея в гр. Петрич и температурите не са чак толкова ниски варират от 5 до 12-13оС. Нормално ли е това или да извикам техниците. До колкото можах да разбера от тях ограничиха котела на мощност от 22 кв, направили са някакви настройки на димоотвода и други.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    May 2018
    Мнения
    523
    #352

    Отговор: Отопление на газ

    всичко ти е наред ти колко искаш да ти хаби на ден аз много пъти съм обяснявал за газта и цената и но във този форум подвеждат хората. Само не разбирам кое те накара да си купиш бош 7000 а не примерно 2300 дано не е някой съвет от разбирачи.

  10. Member
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    324
    #353

    Отговор: Отопление на газ

    за тези температури където държиш за мене е много разхода .Пък и още не е застудяло,какво ще правиш като падне под нулата.

  11. Member
    Тук е от
    May 2018
    Мнения
    523
    #354

    Отговор: Отопление на газ

    Първом Честита Коледа на всички дано зимата да е благосклонна към всички потребители за да може на пролет да се родят нови легенди за отоплението и разхода на енергия. Относно разхода не мога да разбера защо да е много и по каква методика пресметна че е много и колко трябва да бъде. Аз обичам простичките неща защото те дават насока на всяка мисъл а най простичкото нещо в живота се нарича бакалска сметка а тя твърди че с тия 10 кубика на ден той получава най много 80 киловата енергия за къщата си т.е. на час се падат 3,33 киловата което за тия стаи си е екстра.Просто човека явно не е наясно с бакалските сметки а някой в тия форуми му шушне някакви нереални неща но простата математика показва че каквото и да прави нещата ще се влошават с разхода няма да се подобряват и като казвам влошават няма да е заради неизправност и темподобни а просто защото така е устроен света.
    Jack Krauser одобрява това.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,607
    #355

    Отговор: Отопление на газ

    Никой никога не е писал открито в газовите теми, че отоплението на природен газ е най-евтината алтернатива. Това го повтарям от години. Няма митове и легенди. Просто с навлизането на кондензни котли с ниска минимална мощност имаме много повече примери на "нормален" разход спрямо старите лоши примери от малките жилища с твърде мощните котли. Имаше и времеви период с ниска цена на природния газ.
    Голямо значение имат и локалните особености при всеки, но 6-7м3 е много приличен разход. В студени дни съм стигал 14-15м3 на ден за къщата.
    Отново ще го напиша за пореден път - ако търсите най-ниски сметки се насочете към климатици. На природен газ не е евтино. Но ако е сметнато и изградено както трябва е много комфортно. И като ще сте на газ, не стойте на студено. Може да се изненадате, но разхода ви може да не скочи много ако вдигнете малко градусите.
    Честита Коледа на всички. Не съм злобен човек, но без потребител РРР1. Той както се вижда си е язвителен и жлъчен по всяко време. Очевидно има (както и други от нас) своите си проблеми. Аз получих за подарък неподвижност и силна болка от новопоявила се дископатия.
    Този пост е редактиран от VanDan; 25-12-19 в 09:13.

  13. Member
    Тук е от
    May 2018
    Мнения
    523
    #356

    Отговор: Отопление на газ

    Честита Коледа и на теб и дано се оправи болежката по скоро. Като оставим всичко на страна аз много пъти съм обяснявал че истината понякога не е приемлива за всички и от там идват заблужденията относно жлъчността и язвителността но мен това в никакъв случай не ме притеснява. Просто искам да обясня на хората по един подходящ начин че природата не може да бъде излъгана а само хората и че това което господина споменава е в рамките на нормалното но той е тръгнал по пътя да търси ненормалното а този път винаги води до разочарование. По темата кое колко струва отдавна съм обяснил и няма да се връщам но ще помоля ползвателите на газ да не смятат всяко мое изказване че е насочено към този енергиен източник. С написаното по горе исках да успокоя човека че всичко е нормално и да не се притеснява щом е тръгнал по пътя на газта това трябва да му е ясно но той явно е тръгнал по този път неподготвен или заблуден затова реших да го успокоя. Весела коледа на всички без изключения и на тия които борят природните закони и на тия които живеят съгласно тях.

  14.  
     
  15. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #357

    Отговор: Отопление на газ

    Честита Коледа и от мен! РРР1 няма как да знае кой разход е нормален за определено жилище. Аз с моя опит с газови котли изобщо не мога да се ангажирам дали описания разход е нормален или има какво да се направи за подобрение и оптимизация на системата, затова и не взимам отношение. Но мога да кажа със сигурност, че изобщо не е меродавно мнението на човек, който няма поглед нито на инсталатор, нито на потребител. Това, че е имал лошо изградена система и висок разход и се е отказал по тази причина без да направи нищо за оптимизация, изобщо не означава, че има опит еле пък да дава акъл кое е нормално и кое не е, поглеждайки в кристална топка или хвърляйки боб! А иначе природните закони си ги знаем, а също и как е устроен света!
    ccankov73 одобрява това.

  16. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София
    Мнения
    2,536
    #358

    Отговор: Отопление на газ

    Според мен при тази температура на водата и тези панелни радиатори котелът въобще не влиза в кондензен режим и този разход е напълно закономерен.
    Аз все още не мога да си обясня защо хора с кондезни газови котли слагат панелни радиатори, при положение, че алуминиевите има много по-добро топлоотдаване, което е предпоставка за по-добра конвекция и по-ниска температура на изходящата вода.
    В къщата ми съм с парно на твърдо гориво, като имам стая с двоен панелен радиатор Н500 2м и стая с алуминиев Н600 160см, ами в стаята с алуминиевия радиатор е осезаемо по-топло при еднаква температура на водата.
    Като се има предвид, че за да топли панелния трябва да поддържам висока температура на водата.
    Този пост е редактиран от Rakeem; 25-12-19 в 12:35.

  17. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,870
    #359

    Отговор: Отопление на газ

    алуминиевите има много по-добро топлоотдаване
    Що?

    Като се има предвид, че за да топли панелния трябва да поддържам висока температура на водата.
    Да бе...

    Радиаторите топлят толкова, колкото са по спецификация, без значение от материала и формата.
    Външния вид/“красотата” е друго нещо.
    VanDan и loshiat харесват това.

  18. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #360

    Отговор: Отопление на газ

    Цитат Първоначално публикувано от Rakeem Виж публикацията
    Аз все още не мога да си обясня защо хора с кондезни газови котли слагат панелни радиатори, при положение, че алуминиевите има много по-добро топлоотдаване,
    Това твърдение каква база го даваш? Защото сравненията, които правиш за двете стаи са некоректни - първо, че това са различни стаи, второ че се топлят с различни по мощност радиатори. Табличната мощност например на панелен радиатор Корадо тип 22 Н500х2000 е 3700Вт, а алуминиев радиатор Елеганс Н600х1600 (20 глидера по 198Вт) е 3960Вт. Но не знаем и топлозагубите на стаите, така че всякакви сравнения и изводи са от сферата на фантастиката. За кондензния режим пък изобщо няма да коментирам.

    ПП Давам каталожните мощности на двата радиатора, които всеки знае че са в режим 90/70/20. Реално при по-ниски работни температури теоретично би трябвало предимството на панелния радиатор да се засилва, заради по-добрата топлопроводимост на стоманата спрямо алуминия
    Този пост е редактиран от Lazar; 25-12-19 в 12:51.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 24 от 36 ПърваПърва ... 14222324252634 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отопление на газ, ток?
    От caravanio във форум Отопление
    Отговори: 16
    Последно: 04-05-15, 20:18
  2. Подово отопление на газ
    От LiviuCatan във форум Отопление
    Отговори: 3
    Последно: 27-06-14, 20:00
  3. Инфрачервено отопление ??????
    От fbi_1 във форум Отопление
    Отговори: 4
    Последно: 31-01-13, 21:54
  4. Отопление на газ / отопление с климатик?
    От VD във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 14
    Последно: 22-01-13, 19:57
  5. Отопление на хол
    От yoyo1 във форум Електрическо отопление
    Отговори: 15
    Последно: 28-10-10, 23:47

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе