Ако 21 кВт не стигат, отоплението на жилището щеше да струва 40 лв на ден. Това и за еднофамилна къща е много.
Ако 21 кВт не стигат, отоплението на жилището щеше да струва 40 лв на ден. Това и за еднофамилна къща е много.
За тази Immergas Victrix X 2 v.2011-ustawienia,opinie,porady - Ogrzewanie - forum.muratordom.pl тема говориш, нали?!?!
Щом достига зададената стайна температура и температурата на връщащата се вода е висока няма как да е маломощен. А и радиаторите му са доста по-малко от максималната мощност на котела. То доскоро нямаше котел на пазара под 20+КW, които стигат за 2 средностатистически жилища. А при по-топло време и за 3. Просто като статистика не е имало досега нито един случай да е писал някой с огромна радиаторна мощност в този форум.
Ами нормално е да няма такъв човек - никой не иска радиатори от край до край под прозирците и навсякъде, където могат да се монтират... Пък и не са ефтини.
Моите при по-високотемпературен режим дори наистина не покриват макс. мощност на котела.
Аз обаче избрах 20 kW-товия заради 18 kW-вата мощност на серпентината на бойлера. Сега бойлера се стопля от 35*С до 45*С за 8 мин.
Иначе за отопление ми стигат и 12-13 kW...
Имах предвид за големи къщи - голямата радиаторна мощност. Единствено за един човек си спомням питаше за един котел за три етажа къща или три отделни котли.
Иначе аз имам в 3 от стаите по 2.20 или 2.40м.(не помня точно) панелни.