Това на снимките е малко прекалено. От почти 10г, всяка година си почиствам, вкл. мия с обезмаслител трите климатика на стената (външно и вътрешно тяло), защото нямам възможност да ги демонтирам и да ги разглабям цялостно. Нямам оплаквания от миризми и влошена работа. Миналата година смених единия климатик с по-добър и като го демонтираха - разглобих вътрешното тяло и свалих турбината, за да видя какво е положението - никак не беше зле и нямаше нищо общо с това на снимките, НО аз много рядко ги ползвам на режим охлаждане (има няма 2 седмици в годината).
Апропо, ако не е тайна колко струва едно почистване с демонтаж и разглабяне?
Приготви си трицифрена сума.Обаче има и друго,тук ще ти кажат без да се свали не става,хубаво ама...има така монтирани машни,че без да им отрежеш тръбите в дъно не можеш да ги свалиш.Монтирани директно на зад,на заварки замазани под изолация,ще ти излезне колкото два монтажа,тогава дали целта оправдава средствата?Апропо, ако не е тайна колко струва едно почистване с демонтаж и разглабяне?
"Апропо, ако не е тайна колко струва едно почистване с демонтаж и разглабяне?"
Цената, най- вероятно зависи от района, в който живеете! Миналото лято заплатих 80 лв.. Като предполагам има значение и на колко броя климатици искате да ви направят профилактика! В смисъл за 3-4 броя може и отстъпка да има!
П.П.. Споменатата цена е само за вътрешно тяло.
Отправлено с моего LG-H990 через Tapatalk
Този пост е редактиран от avenger; 10-09-17 в 17:18.
Доколко е нужна профилактика на външното тяло, ако няма проблеми с работата на машината? Или въпроса ми е задължително ли трябва да се прави профилактика и на външното тяло всяка година?
Колега прав си, но опитвал ли си да миеш Нокрия, или Ururo на стената? Всичко е въпрос на преценка. Понякога нещата стават по най-добрия ВЪЗМОЖЕН начин. Няма закон в тази работа. А как се мие машина на стена за 6000 лв. само покритието на стената? Всичко е индивидуално.
Kви трицифрени суми бе......вече писах в темата,има хора,отлюспили се от големи монтажни фирми,които си събират клиенти и го правят за 40 лева ,откачват вътрешното,носят в работилницата чистят и връщят.Правят си прощъпулник и работят по евтино.Монатажа при тях е 130 лева до 4 метра.Лошото за клиента е,че монтажните фирми са претрупани от работа и не им се занимава с такива въртележки с вътрешните тела,когато за два часа си вадят по 50 кинта най малко на човек ,и то на нова машина,и отиват на следващия монтаж за следващите 50 кинта.На мен ми взеха 200 за 4 метра.Монтираха много бързо,и казаха че правят по 4 монтажа дневно.
Иване,може демонтажа и 100$ да струва в NY например.Аз съм от малко пропаднало градче,където пари имат само пенсионерите,държавните служители и тираджиите от чужбина.Тук при нас човек ако си намери работа за 20 кинта на ден се смята за щастливец.Хаха...големия ми син работи по 8 часа на ден в автоморга разглабя коли нонстоп и реже с флекса за 10 лева.Днеска ще ти обезкости на части два таралясника и ще ги подреди класифицирано по рафтовете за 10 кинта без осигуровки.
Вярно е че има населени места в много окаяно състояние, но цял ден за 10 лв ... дано не е така.
Циганите за хамалска работа искат по толкова за 2-3часа.