Страница 30 от 72 ПърваПърва ... 20282930313240 ... ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 1078
Like Tree792Одобрявам

Профилактика на климатик или как да си спестим пари!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Профилактика на климатик или как да си спестим пари!

Цитат Първоначално публикувано от ponyasd Виж публикацията
    Имаш възможността да заведеш дело за подвеждаща информация довела до имуществени вреди.
    Аз вреди по домашното си имущество нямам, спрея знам вече как да го използвам, освен това мога и да си го произвеждам Съдебната забава оставям за колегите с миришещи мащини
    ivan74 и ruuni9 харесват това.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2007

Това на снимките е малко прекалено. От почти 10г, всяка година си почиствам, вкл. мия с обезмаслител трите климатика на стената (външно и вътрешно тяло), защото нямам възможност да ги демонтирам и да ги разглабям цялостно. Нямам оплаквания от миризми и влошена работа. Миналата година смених единия климатик с по-добър и като го демонтираха - разглобих вътрешното тяло и свалих турбината, за да видя какво е положението - никак не беше зле и нямаше нищо общо с това на снимките, НО аз много рядко ги ползвам на режим охлаждане (има няма 2 седмици в годината).
    Апропо, ако не е тайна колко струва едно почистване с демонтаж и разглабяне?

4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Апропо, ако не е тайна колко струва едно почистване с демонтаж и разглабяне?
    Приготви си трицифрена сума.Обаче има и друго,тук ще ти кажат без да се свали не става,хубаво ама...има така монтирани машни,че без да им отрежеш тръбите в дъно не можеш да ги свалиш.Монтирани директно на зад,на заварки замазани под изолация,ще ти излезне колкото два монтажа,тогава дали целта оправдава средствата?
    Mega, toto4ev, ruuni9 и 2 други харесват това.

5. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от necata2 Виж публикацията
    Приготви си трицифрена сума.Обаче има и друго,тук ще ти кажат без да се свали не става,хубаво ама...има така монтирани машни,че без да им отрежеш тръбите в дъно не можеш да ги свалиш.Монтирани директно на зад,на заварки замазани под изолация,ще ти излезне колкото два монтажа,тогава дали целта оправдава средствата?
    Трицифрена сума значи от 100 до 999 лв?

6. Member Аватара на chany
    Тук е от
    Nov 2016
    Живее в
    Бургас

"Апропо, ако не е тайна колко струва едно почистване с демонтаж и разглабяне?"

Цената, най- вероятно зависи от района, в който живеете! Миналото лято заплатих 80 лв.. Като предполагам има значение и на колко броя климатици искате да ви направят профилактика! В смисъл за 3-4 броя може и отстъпка да има!

П.П.. Споменатата цена е само за вътрешно тяло.

Отправлено с моего LG-H990 через Tapatalk
    Този пост е редактиран от avenger; 10-09-17 в 17:18.

7. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Доколко е нужна профилактика на външното тяло, ако няма проблеми с работата на машината? Или въпроса ми е задължително ли трябва да се прави профилактика и на външното тяло всяка година?

8.  

9. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от necata2 Виж публикацията
    ... тук ще ти кажат без да се свали не става,хубаво ама...има така монтирани машни,че без да им отрежеш тръбите в дъно не можеш да ги свалиш.Монтирани директно на зад,на заварки замазани под изолация,ще ти излезне колкото два монтажа,тогава дали целта оправдава средствата?
    Колега прав си, но опитвал ли си да миеш Нокрия, или Ururo на стената? Всичко е въпрос на преценка. Понякога нещата стават по най-добрия ВЪЗМОЖЕН начин. Няма закон в тази работа. А как се мие машина на стена за 6000 лв. само покритието на стената? Всичко е индивидуално.

10. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от kokovox Виж публикацията
    Доколко е нужна профилактика на външното тяло, ако няма проблеми с работата на машината? Или въпроса ми е задължително ли трябва да се прави профилактика и на външното тяло всяка година?
    Не е задължително. Ако се налага, може и никога да не се наложи.
    Mega, toto4ev, kokovox и 1 други харесват това.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Kви трицифрени суми бе......вече писах в темата,има хора,отлюспили се от големи монтажни фирми,които си събират клиенти и го правят за 40 лева ,откачват вътрешното,носят в работилницата чистят и връщят.Правят си прощъпулник и работят по евтино.Монатажа при тях е 130 лева до 4 метра.Лошото за клиента е,че монтажните фирми са претрупани от работа и не им се занимава с такива въртележки с вътрешните тела,когато за два часа си вадят по 50 кинта най малко на човек ,и то на нова машина,и отиват на следващия монтаж за следващите 50 кинта.На мен ми взеха 200 за 4 метра.Монтираха много бързо,и казаха че правят по 4 монтажа дневно.

12. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна

Kви трицифрени суми бе......вече писах в темата,има хора,отлюспили се от големи монтажни фирми,които си събират клиенти и го правят за 40 лева ,откачват вътрешното,носят в работилницата чистят и връщят.Правят си прощъпулник и работят по евтино.
    Ponyasd, само демонтажа на вътрешното е 20лв. Монтаж още 20лв, ми то за профилактика , пари не останаха! Освен ако не си братовчед на монтажника? Транспорта не го броим, може и с велосипед да идва!
    ruuni9 и chany харесват това.

13. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

правят по 4 монтажа дневно.
    Не ми се мисли какво е изпълнението... "Светът е достатъчно голям, за да удовлетвори нуждата на всеки човек, но твърде малък, за да удовлетвори човешката алчност." - Махатма Ганди
    ivan74, tony34al и ruuni9 харесват това.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2014

Цитат Първоначално публикувано от ivan74 Виж публикацията
    Ponyasd, само демонтажа на вътрешното е 20лв. Монтаж още 20лв, ми то за профилактика , пари не останаха! Освен ако не си братовчед на монтажника? Транспорта не го броим, може и с велосипед да идва!
    Иване,може демонтажа и 100$ да струва в NY например.Аз съм от малко пропаднало градче,където пари имат само пенсионерите,държавните служители и тираджиите от чужбина.Тук при нас човек ако си намери работа за 20 кинта на ден се смята за щастливец.Хаха...големия ми син работи по 8 часа на ден в автоморга разглабя коли нонстоп и реже с флекса за 10 лева.Днеска ще ти обезкости на части два таралясника и ще ги подреди класифицирано по рафтовете за 10 кинта без осигуровки.

16. Тук е от
    Jul 2017

Вярно е че има населени места в много окаяно състояние, но цял ден за 10 лв ... дано не е така.
    Циганите за хамалска работа искат по толкова за 2-3часа.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2017
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от mgos Виж публикацията
    Вярно е че има населени места в много окаяно състояние, но цял ден за 10 лв ... дано не е така.
    Циганите за хамалска работа искат по толкова за 2-3часа.
    и в Пловдив се прави такава профилактика ,но за 50-60'лв .
    Както се казва това е на черно цена за съботно ,неделна работа.
    kokovox одобрява това.

18. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Thumbs up Отговор: Профилактика на климатик или как да си спестим пари!

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Не ми се мисли какво е изпълнението... "Светът е достатъчно голям, за да удовлетвори нуждата на всеки човек, но твърде малък, за да удовлетвори човешката алчност." - Махатма Ганди
    Не се напъвай, мога да ти покажа едно изпълнение, на едни пазарджишки говеда, които правеха САМО по три монтажа дневно. Но ще ти е нужно и малко въображение, защото не остана много от оригиналната им работа

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 30 от 72 ПърваПърва ... 20282930313240 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Препарат за почистване и профилактика на климатик
    От Jackas във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 348
    Последно: 14-10-24, 20:17
  2. Профилактика и пълнене на климатик
    От zak във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 12
    Последно: 04-05-11, 00:22
  3. Отговори: 6
    Последно: 31-01-11, 13:19
  4. Колко пари сте склонни да отделите за климатик?
    От dgenov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 35
    Последно: 17-06-09, 12:32
  5. Профилактика на климатик
    От farkash във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 2
    Последно: 07-09-08, 22:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе