а препарати против мухъл - тези които представляват разредена белина и имат хлор
могат ли да се ползват за профилактика на вътрешното тяло
ако има такива, модя да споделите
а препарати против мухъл - тези които представляват разредена белина и имат хлор
могат ли да се ползват за профилактика на вътрешното тяло
ако има такива, модя да споделите
Питах един техник и той каза че става , ама трябва добре да имиеш след това третираните повърхности. Белината ако е концентрирана ще повреди повърхностите...Първоначално публикувано от snoopdoggystyle
аз за това искам да посочите препарати
конкретно за турбината мисля да ползвам такива, щото и по нея има мухъл
и още нещоПървоначално публикувано от bgart
кои повърхности ще повреди - пласмасовите или питата на вътрешното тяло
Топлообменника(питата).Първоначално публикувано от snoopdoggystyle
АлЮминия! Но ако не го измиеш добре след това!При мен разката всичките боклуци,трупани 7-8 години.Кофти е това,че после мирише на хлор!Ама то на времето и в градските кенефи тъй миришеше Вземи опитай на компресора с белина,а на вътрешното тяло с МЕГЛИО и публикувай резултатите-ще можеш да сравняваш!Та да се светнем и ние.Ако МЕГЛИО-то върши същата работа,защо да влизаме в кенефа?
Климатика вкъщи му се "размирисаха чорапите", направо не се траеше тази миризма. Вчера си взех от Била въпросното Меглио, напръсках, изплакнах и сега в стаята се разнася чист хлад без гадни миризми!
Благодарско за информацията!
Климатика вкъщи му се "размирисаха чорапите", направо не се траеше тази миризма. Вчера си взех от Била въпросното Меглио, напръсках, изплакнах и сега в стаята се разнася чист хлад без гадни миризми!
Благодарско за информацията!
За което съм банат от форума както като user:bgart,така и по IP , Lupus за вземе и тая тема :" Профилактика на климатика или какда си спестим пари !" ли да изтрие , че взеха много хора да я четат !
Ама много си приличаме с bgart
Забележка:
artbg не си прави нови акаунти, защото губиш твоето и на модераторите времето. ru-boy
само за инфо на БГАРТ-един маркуч на манометри събира 25-55гр фреон в зависимост от дължината му и налягането в системата.закачане откачане на манометри още10-20гр .като ти проверя два пъти налягането какво става - на БГАРТ му ги няма 100-150гр фреон.и после техниците били мухлювци-не ми замериха фреона.а защо мислиш че профл. означава пълна полуподмяна на климатика.като отидеш на годишен техн. преглед за колата на тебе сигурно ти мият двигателя сменят маслата ремъците гумите и на изхода ти доливат резервоара и всичко това за 25 лв.НАЛИ?ако е така пиши в кой сервиз ходиш
Има ги всякъкви , тез дето са от ЕкоКлима определено са от тях !!!
Ако все пак Ви се налага профилактика от техници гледайте за следното :
При нормална профилактика трябва да се направят следните действия :
1.Почистване на вътрешна/външна пита.
2.Измиване на антистатични и подмяна на финните филтри(те са опция)
3.Измерване на отдавана температура като се вземе предвид и външната такава
4.Проверка на количеството фреон(ако се налага)
5.Проверка на електрическото захранване(ако има съмнения)
6.Смазване на движещи се елементи
7.Настройка, подмяна на сензори(ако се налага)
8.Презаверяване на гаранционна карта.
В повечето случаи профилактиките се извършват от обучаващи се и,или недобросъвестни кадри и тя се изпълнява само в точка 3 и 8.
От казаното по горе излиза ,че сами не можем да направим само точки 4 и 8.
Замерването на налягането може да стане с принебрежима загуба на фреон не повече от 5 гр. ако се направи самата операция майсторски.Първоначално публикувано от p1
Проблема е че по налягане не може да се каже колко е количеството на газта в системата.
Можеш само да консатираш дали е в границите на нормалното.
как го сметна това до 5 гр. ами ако е инвертор?по време на замерването маркуча с какво се пълни.и какво значи майсторска операция.например отивам в клиента прибирам газта на клим. завивам манометъра(леко може да се разхерметизира системата и да глътне въздух призавиване и отвиване). не е ли малко тъпо това.
Каква е разликата ако е инвертор или не при завиване на манометрите?
Какво разхерметизиране и как ще глътне въздух бе колега?Нали тези 5 гр.са за изкарване на въздуха от маркуча като го завиеш.
А не е ли тъпо при мерене на едно налягане да оставиш машината примерно с 70 гр. по-малко фреон?
извинявам се за неправилно формулирания отговор.мисълта ми беше как да разберем дали фреона е в норма при инвертора след като той си променя мощноста постоянно.изобщо това замерване на налягането за мене е голяма ПРОСТОТИЯ при условие че машината работи нормално.дразни ме отношението на такива клиенти "ЩО МИ ВЗЕ 30лв КАТО НЕ НАПРАВИ НИЩО.МИ ТО И АЗ МОЖЕХ ДА СИ ГО ИЗЧИСТА"скъпи на триците,евтини на брашното.не му идва на акъла че ако си разбираш от работата може да разбереш дали всичко е наред без да закачаш манометри и термометри.верно е че има и "колеги" дето не знаят елементарни неща,но те си личат.много неща са тъпи при профилактиката ама кой е виновен че има и мърляви клиенти.сигурно и на вас ви се е случвало да попаднете на 3-4год. климатик на които не са му чистени филтрите защото клиента : не знае как,не му било обяснено как а не може да си намери книжката,не било негова работа,страхува се да не счупи нещо,нямал стълбичка и още много много тъпи извинения за мърлящината си
@p1,
Нещо бъркаш в отношението си към клиента!Считаш ли, че клиента трябва да е на "ТИ" с цялата техника, която има в дома си: отоплителна, климатична, аудиовизуална, хладилна, готварска, компютърна, охранителна и т.н и т.н.? Той си плаща да му направиш профилактиката и ти носиш отговорността, ако "профилираната" от теб техника даде определени дефекти за определен срок от време. На него трябва да му се разясни какво трябва да прави и какво не трябва през този период и ако той спазва тези указания, а съответната техника "сдаде багажа" до следващата профилактика ти си я оправяш за своя сметка без да мъркаш.......ама кой е виновен че има и мърляви клиенти
През зимата ми направи впечатление, че на един от климатиците външният топлообменник на заскрежава равномерна. Техниците който дойдоха казаха, че това е заради фреона, премериха нещо после допълниха взеха 30 лева и си отидоха. След това климатика си работеше а топлообменника се заскрежаваше равномерно и като че ли топлеше по-добре. Не знам дали това е истина, ако някой знае по-добре нека коментира?