Е,мисля,че 420ml. не са никак малко-и аз съм взел 3 бройки,но не съм ги ползвал още-трябват повече при охлаждането,но след края на отоплителния ще ги пръсна все пак.
Е,мисля,че 420ml. не са никак малко-и аз съм взел 3 бройки,но не съм ги ползвал още-трябват повече при охлаждането,но след края на отоплителния ще ги пръсна все пак.
Ако е много замърсен топлообменника и на опаковката си пише, че трябва да се изразходи целият спрей. Ако не е много мръсен става евентуално за два топлообменника. Иначе колега diksanal e прав, че е напролет е най-добре да се използва. Максималният ефект се получава като след 15-20 минути след напръскване се пусне климатика на охлаждане на пълна мощност хубаво да измие питата.
С този срей след като се напръска топлообменика почиства ли се и турбината,че гледам на единия ми климатик е кофти състояние?
Здравейте,
Искам да попитам някой от потребителите, имал (имащ) проблеми с миризма на мухъл от вътрешното тяло, сетил ли се е да използва Domestos или "Тоалетно пате" (препарати за кенеф, с крива шийка) за разкисване на кондензосъбирателните ванички? Имам един CU-G125KE на Панасоник, при който доста скоро и след най-добрата профилактика, възможна без сваляне на тялото, започва да "лъха". Гадинките се загнездват в тясното пространство между ламелите и ваничките. Мисля да изпробвам, защото като алтернатива не намирам подходящи по размер йонизатори на пазара, за да ги монтирам отпред и отгоре. Ако някой вече е пробвал с гореспоменатите химикали и не е станала работата с тях, моля да сподели.
Поздрави!
Аз имах същия проблем с неприятната миризма на мухъл.Измих ги с МЕГЛИО и миризмата напълно изчезна.
Ако ваничката (ваничките) за конденз не са перфектно измити, наистина ефектът е краткотраен. Ако не се свали (свалят), няма миене. Евентуално по-сичен препарат, налят директно във ваната (ваните), би свършил работа на теория, ама...![]()
Здравейте,
Извинявам се, ако не съм улучил темата!
Откъде могат да се закупят комплект филтри за почистване на въздуха (катехинов и с отрицателни йони) за General ASHA-12LGC? Според упътването part numbers са: UTR-FA16 и UTR-FA16-2.
Евентуално и ориентировъчна цена на лични, ако е възможно!
Климатика навърши 3 години, а и оригиналните филтри вече са изпрани няколко пъти, въпреки написаното в упътването.![]()
Този пост е редактиран от Gena_bs; 02-07-13 в 01:13.
Да събудя малко темата. Към колегите използващи различни видове обезмаслители - обезмаслителя съдържа хлор и той не е особенно голяма приятел с алуминият. Удачно ли е използването им в предвид че си има препарати специално за почистване на климатици.
Значи аз съм в заблуда. Благодаря Касапе.
Здравейте,
Има ли смисъл от употребата на тези спрейове 2-3 пъти годишно? Заслужават ли си?
Препарат за почистване на климатик. - 27579009 | Дом и градина - Всичко за бита - Всичко за почистването
Спрей за Климатици авто и домашни - 44971005 | Дом и градина - Всичко за бита - Всичко за почистването
От този първия - да, изпробван е.