Е,мисля,че 420ml. не са никак малко-и аз съм взел 3 бройки,но не съм ги ползвал още-трябват повече при охлаждането,но след края на отоплителния ще ги пръсна все пак.
Е,мисля,че 420ml. не са никак малко-и аз съм взел 3 бройки,но не съм ги ползвал още-трябват повече при охлаждането,но след края на отоплителния ще ги пръсна все пак.
Ако е много замърсен топлообменника и на опаковката си пише, че трябва да се изразходи целият спрей. Ако не е много мръсен става евентуално за два топлообменника. Иначе колега diksanal e прав, че е напролет е най-добре да се използва. Максималният ефект се получава като след 15-20 минути след напръскване се пусне климатика на охлаждане на пълна мощност хубаво да измие питата.
С този срей след като се напръска топлообменика почиства ли се и турбината,че гледам на единия ми климатик е кофти състояние?
Здравейте,
Искам да попитам някой от потребителите, имал (имащ) проблеми с миризма на мухъл от вътрешното тяло, сетил ли се е да използва Domestos или "Тоалетно пате" (препарати за кенеф, с крива шийка) за разкисване на кондензосъбирателните ванички? Имам един CU-G125KE на Панасоник, при който доста скоро и след най-добрата профилактика, възможна без сваляне на тялото, започва да "лъха". Гадинките се загнездват в тясното пространство между ламелите и ваничките. Мисля да изпробвам, защото като алтернатива не намирам подходящи по размер йонизатори на пазара, за да ги монтирам отпред и отгоре. Ако някой вече е пробвал с гореспоменатите химикали и не е станала работата с тях, моля да сподели.
Поздрави!
Аз имах същия проблем с неприятната миризма на мухъл.Измих ги с МЕГЛИО и миризмата напълно изчезна.
Ако ваничката (ваничките) за конденз не са перфектно измити, наистина ефектът е краткотраен. Ако не се свали (свалят), няма миене. Евентуално по-сичен препарат, налят директно във ваната (ваните), би свършил работа на теория, ама...
Здравейте,
Извинявам се, ако не съм улучил темата!
Откъде могат да се закупят комплект филтри за почистване на въздуха (катехинов и с отрицателни йони) за General ASHA-12LGC? Според упътването part numbers са: UTR-FA16 и UTR-FA16-2.
Евентуално и ориентировъчна цена на лични, ако е възможно!
Климатика навърши 3 години, а и оригиналните филтри вече са изпрани няколко пъти, въпреки написаното в упътването.
Този пост е редактиран от Gena_bs; 02-07-13 в 01:13.
Да събудя малко темата. Към колегите използващи различни видове обезмаслители - обезмаслителя съдържа хлор и той не е особенно голяма приятел с алуминият. Удачно ли е използването им в предвид че си има препарати специално за почистване на климатици.
Значи аз съм в заблуда. Благодаря Касапе.
Здравейте,
Има ли смисъл от употребата на тези спрейове 2-3 пъти годишно? Заслужават ли си?
Препарат за почистване на климатик. - 27579009 | Дом и градина - Всичко за бита - Всичко за почистването
Спрей за Климатици авто и домашни - 44971005 | Дом и градина - Всичко за бита - Всичко за почистването
От този първия - да, изпробван е.