Бобово...?Любопитно ми е все пак...Първоначално публикувано от rkk
Бобово...?Любопитно ми е все пак...Първоначално публикувано от rkk
Демонтирам турбините само на климатици които си движат хоризонтално жлузите с ел. двигателчета, защото са разположени отдолу и има вероятност да се намокрят .На другите климатици техниката ми позволява да ги почиствам на място.Първоначално публикувано от rkk
При някой марки и модели изваждането на турбината е силно затруднено от формата и начина на монтаж на топлообменника непозволяващ голям ход при повдигането му, за да се извади турбината и е много рисковано действие.
При техниката винаги има някаква вероятност за възникване на проблеми. Колкото по малко се пипа и по-малко операции се извършват с елемент на риск толкова по-добре. Все пак сумата от 50 лева за цялата тази работа е много малка и не съдържа в себе си процент застраховка при възникване на неочаквани проблеми.
valen1 колегата rkk е запознат, но май се опитва да се заяде с мен.
да бобово напълно те подкрепям и поздравявам за добрата работа,всичко е изпипано до съвършенство
@бобово
много силно се съмнявам, че без демонтаж на турбината на вътрешното тяло можеш да постигнеш някакви резултати.
обикновено след такова "ольоване" дето го правиш остават на някой места нечистотии, които дебалансират изделието и започват едни вибрации, повишен шум, дори прецакване на моторчето ...
естествено при цените които обявяваш на клиентите няма кой да се замисли за последствията от такава "профилактика" и тъй като обикновено става дума за извънгаранционни климатици, няма никаква отговорност :-)
в над 15 годишната ми практика с ремонти на домакински електроуреди (6 годишна специално с климатици ) наистина най-сладките парички съм изкарал от профилактики, почиствания разни, но винаги съм бил безкрупулен към мърлячите клиенти
това което предлагаш ( показваш ) не е коректно към клиента, защото без демонтаж и разглобяване на климатичното тяло не можеш да убедиш никой разумен човек, че си свършил работата по почистване на топлообменика и турбината на вътрешното тяло
разбира се, не е луд този, който яде зелника - то се знае
nebelservice
много силно се съмнявам, че без демонтаж на турбината на вътрешното тяло можеш да постигнеш някакви резултати.
Може да си останеш само със съмненията защото лично след такова "ольоване" съм демонтирал турбината за да я огледам дали е чиста и резултата е бил 100% чиста турбина.Има климатици които ги чистя по 4-пъти в годината и досега не са се дебаланцирали,вибрирали или повишили шума,а не пък да са прецаквали моторчето
естествено при цените които обявяваш на клиентите няма кой да се замисли за последствията от такава "профилактика" и тъй като обикновено става дума за извънгаранционни климатици, няма никаква отговорност :-)
Да не те заболя от конкуренцията?
Някой да ти е казал,че не извършвам профилактика и на гаранционни климатици?Какво искаш да кажеш с това " няма никаква отговорност" ?
това което предлагаш ( показваш ) не е коректно към клиента, защото без демонтаж и разглобяване на климатичното тяло не можеш да убедиш никой разумен човек, че си свършил работата по почистване на топлообменика и турбината на вътрешното тяло
Убеждавал съм много по разумни хора от теб.
Щом климатика заработва като нов и лъха на свежо и клиента е доволен значи работат е свършена.
Нищо лично, но недей гледа в на чуждия чинията защото през това време може да остане твоята празна.
Айде лека!!!
bobovo -Чакай сега ...ти го приемаш много лично,няма такова нещо .Събрали сме се да си коментираме и не се дразни че някой има различно от твоето мнение.
Аз зачекнах това че не си свалил турбината,защо - защото при една определена степен на замърсяване без да я свалиш си губиш времето .При сваляне на турбината се облива с директна струя вода и даже четка се ползва...няма начин на стената да постигнеш това почистване.Относно цената и риска - истина е не можеш да покриеш евентуално счупване...но всеки път не се налага сваляне все пак.
А за убеждаването -не се опитвай да убеждаваш хора който това работят и са с 10-15 години по стари от теб.
Пак казвам - в доста от случаите няма начин да се постигне ефект без да се разглоби всичко и се мие в банята едно по едно...
"конкуренция" стига глупости - човека просто си изказва мнението .
Имаш право да се съмняваш колкото искаш. В съседната тема съм качил снимки на почистена турбна без да се вади (направи си труда да погледнеш).Първоначално публикувано от nebelservice
Климатика е монтиран в магазина ми и му правя профилактика 2-3 пъти годишно. Ако трябваше да го разглобявам всеки път, какво щеше да остане до сега от него?
bobovo
Ето аз какво направих с подръчни материали. Водата от вентилатора се стича във ваничката и от там по маркуча в съд. Така няма мизерия на пода. Малко е неогледно, но пък върши добра работа
[img width=800 height=600]http://kachi-snimka.info/images/arx1287032242e.JPG[/img]
Ако машината се сваля и и разглобява от човек който си разбира от работа, нищо не пречи това да се прави и пет пъти годишно...
И тук идва логичния въпрос:
Къде ще му излезе края, ако трябва да плащам по 80-100лв за уж качествена профилактика 3 пъти в годината?
А какво ще стане с видиите които се навиват в пластмаса, щипките?
rkk
От старите майстори най-ме е страх.
Стигнах до там, че ми се наложи да си купя инструменти за да си ремонтирам сам една хладилна витрина - тръборез, конусна дъска манометри фрион, не заради друго, а защото ми дойде до гуша да давам по 120лв. на всеки 2-3 месеца и да ме убеждават как това било нормално. ДА! Нормално е! Но, от както си я ремонтирах сам работи трета година без проблем - това явно е ненормално
Значи, ако машината се замърсява, че се налага толкова често да се прави профилактика, значи проблема е в собственика на климатика или в средата в която е монтиран. И ако от това зависи продължителността на живота на машината, който е решил ще дава...Досега не съм имал случай, машина свалена за пълна профилактика да се налага да се чисти още няколко пъти в годината. Обикновено, това се случва чак на втората или третата година.
Aleksandars
Магазина е хранителен. Нали се сещаш колко хора тътрят крака взеки ден?
По отношение на турбината да си кажа и аз моя опит. Дори и след сваляне и директно киснене и минаване с четка пак на места останаха разни тънки слоести боклуци. След минаване по пластинките по вътрешната им част с памуче със спирт и това изчезна но на цената на много отделено време. Просто няма как без демонтаж да се получи резултата, който се получава след демонтаж. При това при мен машината е работила по-малко от 3 години с редовно почистване и без интензивно натоварване.
Тази профилактика за тази цена е идеална. Другото е евтино заяждане.