Страница 24 от 32 ПърваПърва ... 142223242526 ... ПоследноПоследно
Резултати от 346 до 360 от общо 479
Like Tree16Одобрявам

Защо се прави профилактика на климатиците?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Защо се прави профилактика на климатиците?

Цитат Първоначално публикувано от miry
    Абе разбирам не разбирам гаранция франция както се казва или гаранцията е за сметка на търговската отстъпка и за сметка на профилактиката и се поема от монтажната група,в гаранционата карта има редица условия в който може да не ви се презнае гарнцията и се молете да не ви се разваля климатика.Мога да спазвам закона и три години да не можете да си ползвате климатика и накрая да го изхварлите през прозореца и да не си помисляте за климатк повече.Спете спокойно китайските инжинери са над световно ниво и са изчислили всички клими с точност над 98% да си изкарат гаранцията и точно на следващия ден да се скапят.
    Хубаво е че "си казваш" как процедираш и си "ХВАЛИШ" стоката която продаваш...

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цялата бъркотия с този преглед (профилактика) е, че всъщност не се заплаща това че са замерили и почистили филтрите а се заплаща един вид абонамент за следващата година. Тоест прегледа е безплатен но за да се ангажира сервиза плащаш абонамент.Надявам се да съм го обяснил и да го разберете.

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Цялата бъркотия с този преглед (профилактика) е, че всъщност не се заплаща това че са замерили и почистили филтрите а се заплаща един вид абонамент за следващата година. Тоест прегледа е безплатен но за да се ангажира сервиза плащаш абонамент.Надявам се да съм го обяснил и да го разберете.
    Бре Велев, те парите които взимат от профилактиката при сервиза ли отиват(за ангажимента за следващата година) или при фирмата изпратила техници за извършване на профилактиката/прегледа, че нещо хептен ми се объркаха понятията?

Изобщо както и да се въртиш, гъзо все ще ти е отзад...

Както и да е не споря.След като става въпрос за гаранционен договор било между производител/вносител и потребител или търговец продаващ на потребител физическо лице и следващата се от него договорна гаранционна отговорност съм съгласен с почти всичко което кажете/правите стига то да не в противоречие на закон.

Когато става въпрос за рекламационна отговорност възникваща на законово основание в Закона за защита на потребителите, Закона за задълженията и договорите или Търговският закон или закон в който е уредена специфична рекламационна отговорност, тогава позоваването на каквато и да е договорна гаранция е излищно освен АКО тя предоставя ПО-БЛАГОПРИЯТНИ за закупилият/ползващият стоката.

Всяко останало тълкуване на закона от търговци съда "скършва" с издаването на съдебното решение по конкретното дело...

5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Re:Защо се прави профилактика на климатицит&#

Ами сервиза е фирмата която го е монтирала и ще ти го подържа. Ти към кого се обръщаш при проблем? Към тях а не към вносителя. При положение че си се съгласил на търговската гаранция да е 3 години и ще ползваш по дълъг срок естествено ти се съгласяваш с тези условия. Като не си съгласен не подписвай гаранционната карта и си ползваш само задължителната по закон. А щом си се съгласил с търговската и не си поемеш задължението по нея се прекратява след твоята неустойка по договора и не можеш да се отмяташ от подписния договор.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

В Закона,Велев,ясно си пише,че при рекламация клиента се обръща към ТЪРГОВЕЦА !!! И дума няма в целия закон за сервиз или монтажна група....Време е да се влиза в час,а да не се аблуждават клиентите....Уж си фирмаджия,а това елементарно нещице явно още не ти е станало ясно.... И друго- каквото и да са ти казали продавачите,към кой сервиз да се обръщаш,това,понеже ПРОТИВОРЕЧИ на Закона,автоматично става НЕДЕЙСТВИТЕЛНО,НЕВАЛИДНО И ПРОЧИЕ...

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ами сервиза е фирмата която го е монтирала и ще ти го подържа. Ти към кого се обръщаш при проблем? Към тях а не към вносителя. При положение че си се съгласил на търговската гаранция да е 3 години и ще ползваш по дълъг срок естествено ти се съгласяваш с тези условия. Като не си съгласен не подписвай гаранционната карта и си ползваш само задължителната по закон. А щом си се съгласил с търговската и не си поемеш задължението по нея се прекратява след твоята неустойка по договора и не можеш да се отмяташ от подписния договор.
    Е не позна, ама нейсе дано някой съдия не те научи с решение по дело срещу теб дали като подпишеш не можеш да ползваш рекламационната отговорност, че няма да е евтино...

Закупилият решава кое ПРАВО(възникнало от гаранционен договор или от законова разпоредба) да упражни срещу теб...

То и затова Закона е за защита на потребителите, защото ТЕ ИЗБИРАТ, иначе щеше да е Закон за защита на търговците...

8.  

9. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    В Закона,Велев,ясно си пише,че при рекламация клиента се обръща към ТЪРГОВЕЦА !!! И дума няма в целия закон за сервиз или монтажна група....Време е да се влиза в час,а да не се аблуждават клиентите....Уж си фирмаджия,а това елементарно нещице явно още не ти е станало ясно.... И друго- каквото и да са ти казали продавачите,към кой сервиз да се обръщаш,това,понеже ПРОТИВОРЕЧИ на Закона,автоматично става НЕДЕЙСТВИТЕЛНО,НЕВАЛИДНО И ПРОЧИЕ...
    Виж какво аз съм свикнал да се обръщат към нас поради факта че сме и търговец и сервиз.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ами сервиза е фирмата която го е монтирала и ще ти го подържа....

Тогава това горното не трябваше така да го казваш в заблуда на четящите,а да кажеш,че сервиза е Търговеца,който ти е продал климатика...Пералнята...ТВто....ПЦто....Всичко...

11. Member
    Тук е от
    Dec 2006

В закона никъде не пище също че някой трябва да отиде на адрес и да ремонтира климатика на место.
    Просто клиента трябва да занесе климатика на търговеца и търговецът да го от ремонтира.

12. Member
    Тук е от
    Oct 2007

В закона никъде не пище също че някой трябва да отиде на адрес и да ремонтира климатика на место.
    Просто клиента трябва да занесе климатика на търговеца и търговецът да го от ремонтира.
    За климатиците не знам как е, но аз имам пералня машина със стандартна гаранция от 2 години и с удължаване с още 4 (общо 6) при ЗАДЪЛЖИТЕЛНА но БЕЗПЛАТНА ПРОФИЛАКТИКА от сервиза (подчертавам, НЕ ОТ ТЪРГОВЕЦА). Монтажа на пералнята го направиха ЗАДЪЛЖИТЕЛНО от сервиза на място, безплатно. В края на втората година за да удължат гаранцията в последния месец по изискване трябваше да дойде техник от сервиза (подчертавам, че дойде - НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО и удължи гаранцията с още 4).
    За електрическата печка в гаранционната карта пише също че пръ възникнали проблеми идва на място сервизен техник, от тези сключили договор с търговеца. Сервизната фирма поддържаща този модел перални машини каза че от представителството на фирмата производител (не от търговеца от когото е купена) им изплащат определена сума на регистрирана прогфилактика. Тоест тя е безплатна за клиента, за сервизната фирма е платена, но не от търговеца (магазичето или бакалията, от която е купена) а от официалния дистрибутор. Схемата е изрядна според мен - чиста и всички са доволни.
    Та въпроса е, че щом за една перална машина или ел. печка, която е с пъти по-мобилна от един климатик идват на място, значи има как това да се реши и за климатичната техника, която няма никаква мобилност за потребителя без да я осъкати напълно при демонтажа.

13. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Е да тази система за пералнята е добра но на нас вносителя не ни плаща нищо, дори и да има заводски не заредени климатици си ги зареждаме за наша сметка. Всичко опира до вносителя че той трябва да плаща за сервизирането но уви не го правят.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

В Закона пише, че: "Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба е безплатно за потребителя. Той не дължи разходи за експедиране на потребителската стока или за материали и труд, свързани с ремонта й, и не трябва да понася значителни неудобства."

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Е да тази система за пералнята е добра но на нас вносителя не ни плаща нищо, дори и да има заводски не заредени климатици си ги зареждаме за наша сметка. Всичко опира до вносителя че той трябва да плаща за сервизирането но уви не го правят.
    Велев,когато се "закачиш" към някой вносител,обикновената практика е той да ти дава т.нар. "търговска отстъпка",която в нормалните марки е 10-20 %...И с Мидея ( Магнум ) е така. И тези 50-200 лв от едклиматик би трябвало да ти стигнат спокойно да заредиш не един, а 5-15 броя...Затова обикновената договорка с вносителя е : частите от него,труда и фреона от тебе...Ако искаш всичко от него,съответно отстъпката ти ще е само 3-5 %...А сега си избери кое е по-добре за тебе...

Борд - я да погледнем нещата с пералнята маааааалко по-отстрани : това с " безплатния" обяд би трябвало да ти е ясно,че не е така. Ти си си платил за всичките идвания и профилактики още с покупката на пералнята. После търговеца прехвърля част от сумата към сервиза,който ти прави профилактиките. Моето мнение е,че е по-добре да не те товаря наведнъж с всичко при покупката,а да си плащаш при всяко идване. Така е по-леко за бюджета ти ,и освен това сам клиента си определя дали да си плати и да получи повече гаранция,колко пъти да плати,съответно колко г да има гаранция, или да ползва без заплащане само законовата от мин 2 г...

17. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Борд - я да погледнем нещата с пералнята маааааалко по-отстрани : това с " безплатния" обяд би трябвало да ти е ясно,че не е така. Ти си си платил за всичките идвания и профилактики още с покупката на пералнята. После търговеца прехвърля част от сумата към сервиза,който ти прави профилактиките. Моето мнение е,че е по-добре да не те товаря наведнъж с всичко при покупката,а да си плащаш при всяко идване. Така е по-леко за бюджета ти ,и освен това сам клиента си определя дали да си плати и да получи повече гаранция,колко пъти да плати,съответно колко г да има гаранция, или да ползва без заплащане само законовата от мин 2 г...
    Явно е така - спор няма. Между другото в споменатата пералня няма части за повече от 250лв (имам и снимков материал), производственните и разходи едвали са повече от 300-350лв а аз броих при това с добра отстъпка от магазина около 750лв. По-голяма част от разликата отива директно във вносителя и оттам по-малка в производителя. Оше по-малка отива в дистрибуторите. Тогава е нормално вносителя да осигури на сервиза необходимото (от това, което аз съм им платил). Я да видим сега колко извратено се получава с климатиците: един инвертор, китайски има малко пластмаса, две платки за управление и един компресор. Знам колко е производственната цена на електрониката (доста дълъг период съм се занимавал с производство на електронни изделия), та пластмасата на матрица също ми е ясна колко струва.. остава прословутия компресор за който уж му искат по 800лв за да го докарат като нов (малко ме съмнява производственната му цена да е толкова). Но и толкова да е, на пластмасите и електрониката е около 40-50 долара (а дистанционните управления на моделите без дисплей са по 1.5 долара в комплект с батерийките а на тези с дисплей са 2 до 3 долара - производственна цена). Аз не знам вие като дистрибутори на каква цена ги вземате (не ме и интересува), но при полужение, че ми вземат 1400лв (без монтажа) за тази комбинация - видно полужението е досущ както с моята словенска пералня. Тоест, аз ПАК СЪМ СИ ПЛАТИЛ ПРЕДВАРИТЕЛНО, само че някой се е възползвал и си ги е прибрал тези кинти вместо да ви ги даде на вас, които сервизирате /монтирате/. Просто тук идеята е в спекулация и некоректно отношение на официалния представител, който иска да прибере повече печалба според мен. И това ще продължи да е така, докато всеки си трае (и докато пазара го позволява).

18. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Ето защо и как се прави профилактика:

https://www.youtube.com/watch?v=wewv...eature=related

А ето и малко по професионално :

https://www.youtube.com/watch?v=gzc2...eature=related

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 24 от 32 ПърваПърва ... 142223242526 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въздушен поток FTX GV-профилактика?
    От iwoto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 10
    Последно: 07-08-10, 06:44
  2. Днес дойдоха за профилактика...
    От zz_stefanov във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 80
    Последно: 14-11-08, 02:03
  3. Профилактика на климатик
    От farkash във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 2
    Последно: 07-09-08, 22:10
  4. DIY препарат за профилактика
    От todor_l във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 6
    Последно: 29-05-08, 23:02
  5. Защо Pagemaker прави различни PDF?
    От neutralizer във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 23-01-06, 22:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе