Ако някой си прави сметката, че тук ще получи всичко това, което се получава в Германия за 1400 евро само за 700, при това със същото качество, според мен живее в света на илюзиите.Първоначално публикувано от peshooo
Ако някой си прави сметката, че тук ще получи всичко това, което се получава в Германия за 1400 евро само за 700, при това със същото качество, според мен живее в света на илюзиите.Първоначално публикувано от peshooo
Не са заяждания на дребно . Никоя уважаваща себе си фирма няма да пусне некачествена стока на пазара. А дори и по случайност да пусне веднага си я изтегля от пазара. Виж някои от нашите вносители понякога съвсем целенасочено закупуват дефектна партида , но това е друг въпрос , и няма нищо общо с политиката на фирмата производител . Имал съм работа с еднаква техника купена тук , и купена от Англия. Освен захранващия кабел друга разлика не видях . Тези легенди дето ги слушаме , че тук идва стоката 15-то качество са неоснователни . Друг е въпроса ако си купиш да кажем телевизор Beko и очакваш да работи като Sony. А относно профилактиката , за пореден път казвам - от нея зависи безпроблемната работа на машината , по добрата й ефективност и по- ниска консумация на ток. Освен това си е изискване на фирмите вносители които са съгласували това с производителя. Тук се е наложило мнението , че профилактиката е чиста печалба за фирмата която я извършва . Странно имате ли представа колко й струва на самата фирма тази профилактика ?Първоначално публикувано от imrahil
Аз ти дадох пример и от там може да разбереш колко й струва на фирмата:Първоначално публикувано от peshooo
Четка за зъби -1бр.х0,50 лв.
Препарат за прозорци-1бр. х1,50 лв.
Общо 2,00 лева и 1 час обикаляне на климатика.
Там в европата дали по същият начин се извършва профилактиката?
ХитроПървоначално публикувано от macenko
А кой ще свърши работата ?
Ти на това свършена работа ли му викаш?Първоначално публикувано от peshooo
Като гледаш по фасадите колко климатици виждаш от уважаващи себе си производители?Първоначално публикувано от peshooo
И ти колко му плати за тая работа?Първоначално публикувано от macenko
Както уточнихме по-горе - даваш 700 евро и ще получиш и европейски монтаж и европейска профилактикаПървоначално публикувано от macenko
![]()
peshooo
И 7000 да дадеш, който е мърляч пак толкова ще я свъши, който е свестен и за 250лв. ще.....![]()
Че , има мърлячи има. Спор няма . Скоро имах един разговор с един шеф на монтажна фирма който ме убеждаваше , че и без вакуумиране машините си работели добре !!! Без коментар. Но от друга страна , за да се изпълни един монтаж и профилактика както трябва се изисква значително количество време. По-точно монтаж - почти 2 дни , а профилактика 1 ден. А времето дори и в България струва пари. И то вече не малко. Дори и при сегашните заплати - монтажа в този му вид би струвал 400-500лв. А профилактиката - 100-150. Тук никой не е склонен да даде толкова пари за тези неща. И се получава - за каквото плащаш това получаваш . Профилактиката в сегашния й вид е едно отбиване на номер за пред вносителите за да важи гаранцията. Има ефект , но не е така както трябва да бъде - причините ги споменах. Монтажната фирма не печели и 10 лв от нея. Затова и много фирми не я правят - не е изгодно. Отнема време колкото половин монтаж а се печелят 10 лв. А ако нещо се скапе - взимат гаранционната карта и я попълват все едно са ходили.Първоначално публикувано от Jackas
Jackas ама взе ми думите от устата все се перят с тая разлика в цената (която не навсякъде е такава че има и обратното) пък какво ако им дам 700 евра и какво - ще си свършат работата ли - със същите леви ръце и пр??? че те ги мързи да гледат и само по тънката лайсна пък тук разни разсъждения. Питам що не вакуумират "Бе тия са убави бе кво да ги бъзикам и така си работят" Що не навиват с лента снопа "Ми то шъ съ нацъфка закво да го праим?"...и на тоз 700евра и той ще се промени??? нещо не ми се вярва...бе що си мислят някой че пие народът вода от улуците ? И тази работа само дето кабела е различен за машините за Англия и Бг е също смешна. Какъв пазар са те и какъв ние?? Така че без излишни издувания. Както се отбеляза и децата го знаят.
Никой не ти е виновен , че си избрал най-ниската офертаПървоначално публикувано от Climatronic
Точно фирмите които работят на най-ниски цени/печалба си спестяват някой друг технологичен процес
Казвам го от собствен опит.
Би ли разписал операциите и тяхното времетраене при монтажа,да видим къде точно е разликата или какво не правят монтажниците както трябва.Защото знаем че един монтаж го правят за около 4 часа.Първоначално публикувано от peshooo
Аз си мисля че,профилактиката ако се направи както трябва е по трудоемкият и изискващ повече време процес.Като казвам повече време си давам сметка че това може да отнеме и 2-3 пъти повече време отколкото монтажа.
за да ти вземат парите е по-принцип,иначе ако имаш по малко газ(фрион) ти го допълват за по голям коефициент на полезно действие,но 90% е да ти вземат кинтите.Климатика се допълва с газ ева след -3-4-5 год
грабвай инструментите и започвай :Първоначално публикувано от macenko
http://www.narkissoscy.com/images/ma...Z-A09-12YV.pdf
ей тук е описано също :
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg279073
peshooo,изключително компетентни отговори даваш!Благодаря.
Можеш ли ми даде още един-кое е това нещо което кара вносителите да дават 3г.гаранция на кучите марки климатици,като сам казваш че това за което си платил това и получаваш.Разбрахме от изказванията тук че никой не иска да се занимава с гаранционно обслужване за повече от 1г.,и че от профилактика не се печели.Не е ли по добре да не се създава напрежение между вносители,монтажни фирми и не на последно място потребители.