Страница 8 от 32 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 479
Like Tree16Одобрявам

Защо се прави профилактика на климатиците?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Re: Защо се прави профилактика на климатиците?

Цитат Първоначално публикувано от peshooo
    .....
    В по-горен пост Climatronik е пуснал линк към цената на климатик в Германия вероятно с включено всичко ( и климатика , и монтажа , и профилактиките) , за скромната сума от 1400 евро. Същият тук е 700 евро само климатика . Значи екстрите ( монтаж и профилактики ) са 700 евро. А тук за климатик с 2 год. гаранция излизат сумарно 110 евро . Има ли някой склонен да плати тези 700 евро ?
    Ако някой си прави сметката, че тук ще получи всичко това, което се получава в Германия за 1400 евро само за 700, при това със същото качество, според мен живее в света на илюзиите.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от imrahil
    Пешо стига вече заяждания на дребно. Това че продукцията не една и съща за различните пазари е ясно и на малките деца. Въпросът е защо нашите търгаши не стига че продават боклуци ами те изнудват и за профилактика... дали не е защото знаят какво продават и гледат да извлекат колкото могат повече на момента?
    Не са заяждания на дребно . Никоя уважаваща себе си фирма няма да пусне некачествена стока на пазара. А дори и по случайност да пусне веднага си я изтегля от пазара. Виж някои от нашите вносители понякога съвсем целенасочено закупуват дефектна партида , но това е друг въпрос , и няма нищо общо с политиката на фирмата производител . Имал съм работа с еднаква техника купена тук , и купена от Англия. Освен захранващия кабел друга разлика не видях . Тези легенди дето ги слушаме , че тук идва стоката 15-то качество са неоснователни . Друг е въпроса ако си купиш да кажем телевизор Beko и очакваш да работи като Sony. А относно профилактиката , за пореден път казвам - от нея зависи безпроблемната работа на машината , по добрата й ефективност и по- ниска консумация на ток. Освен това си е изискване на фирмите вносители които са съгласували това с производителя. Тук се е наложило мнението , че профилактиката е чиста печалба за фирмата която я извършва . Странно имате ли представа колко й струва на самата фирма тази профилактика ?

4. Тук е от
    Jan 2008

...Странно имате ли представа колко й струва на самата фирма тази профилактика ?
    Аз ти дадох пример и от там може да разбереш колко й струва на фирмата:
    Четка за зъби -1бр.х0,50 лв.
    Препарат за прозорци-1бр. х1,50 лв.
    Общо 2,00 лева и 1 час обикаляне на климатика.

Там в европата дали по същият начин се извършва профилактиката?

5. Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от macenko
    Хитро А кой ще свърши работата ?

6. Тук е от
    Jan 2008

Хитро А кой ще свърши работата ?
    Ти на това свършена работа ли му викаш?

...Никоя уважаваща себе си фирма няма да пусне некачествена стока на пазара.
    Като гледаш по фасадите колко климатици виждаш от уважаващи себе си производители?

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

И ти колко му плати за тая работа?

8.  

9. Тук е от
    Nov 2007

Там в европата дали по същият начин се извършва профилактиката?
    Както уточнихме по-горе - даваш 700 евро и ще получиш и европейски монтаж и европейска профилактика

10. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

peshooo
    И 7000 да дадеш, който е мърляч пак толкова ще я свъши, който е свестен и за 250лв. ще.....

11. Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от Jackas
    peshooo
    И 7000 да дадеш, който е мърляч пак толкова ще я свъши, който е свестен и за 250лв. ще.....
    Че , има мърлячи има. Спор няма . Скоро имах един разговор с един шеф на монтажна фирма който ме убеждаваше , че и без вакуумиране машините си работели добре !!! Без коментар. Но от друга страна , за да се изпълни един монтаж и профилактика както трябва се изисква значително количество време. По-точно монтаж - почти 2 дни , а профилактика 1 ден. А времето дори и в България струва пари. И то вече не малко. Дори и при сегашните заплати - монтажа в този му вид би струвал 400-500лв. А профилактиката - 100-150. Тук никой не е склонен да даде толкова пари за тези неща. И се получава - за каквото плащаш това получаваш . Профилактиката в сегашния й вид е едно отбиване на номер за пред вносителите за да важи гаранцията. Има ефект , но не е така както трябва да бъде - причините ги споменах. Монтажната фирма не печели и 10 лв от нея. Затова и много фирми не я правят - не е изгодно. Отнема време колкото половин монтаж а се печелят 10 лв. А ако нещо се скапе - взимат гаранционната карта и я попълват все едно са ходили.

12. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Jackas ама взе ми думите от устата все се перят с тая разлика в цената (която не навсякъде е такава че има и обратното) пък какво ако им дам 700 евра и какво - ще си свършат работата ли - със същите леви ръце и пр??? че те ги мързи да гледат и само по тънката лайсна пък тук разни разсъждения. Питам що не вакуумират "Бе тия са убави бе кво да ги бъзикам и така си работят" Що не навиват с лента снопа "Ми то шъ съ нацъфка закво да го праим?"...и на тоз 700евра и той ще се промени??? нещо не ми се вярва...бе що си мислят някой че пие народът вода от улуците ? И тази работа само дето кабела е различен за машините за Англия и Бг е също смешна. Какъв пазар са те и какъв ние?? Така че без излишни издувания. Както се отбеляза и децата го знаят.

13. Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от Climatronic
    Jackas ама взе ми думите от устата все се перят с тая разлика в цената (която не навсякъде е такава че има и обратното) пък какво ако им дам 700 евра и какво - ще си свършат работата ли - със същите леви ръце и пр??? че те ги мързи да гледат и само по тънката лайсна пък тук разни разсъждения. Питам що не вакуумират "Бе тия са убави бе кво да ги бъзикам и така си работят" Що не навиват с лента снопа "Ми то шъ съ нацъфка закво да го праим?"...и на тоз 700евра и той ще се промени???
    Никой не ти е виновен , че си избрал най-ниската оферта Точно фирмите които работят на най-ниски цени/печалба си спестяват някой друг технологичен процес Казвам го от собствен опит.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2008

...за да се изпълни един монтаж и профилактика както трябва се изисква значително количество време. По-точно монтаж - почти 2 дни , а профилактика 1 ден.
    Би ли разписал операциите и тяхното времетраене при монтажа,да видим къде точно е разликата или какво не правят монтажниците както трябва.Защото знаем че един монтаж го правят за около 4 часа.
    Аз си мисля че,профилактиката ако се направи както трябва е по трудоемкият и изискващ повече време процес.Като казвам повече време си давам сметка че това може да отнеме и 2-3 пъти повече време отколкото монтажа.

16. Тук е от
    Feb 2008

за да ти вземат парите е по-принцип,иначе ако имаш по малко газ(фрион) ти го допълват за по голям коефициент на полезно действие,но 90% е да ти вземат кинтите.Климатика се допълва с газ ева след -3-4-5 год

17. Тук е от
    Nov 2007

Би ли разписал операциите и тяхното времетраене при монтажа,да видим къде точно е разликата или какво не правят монтажниците както трябва.Защото знаем че един монтаж го правят за около 4 часа.
    Аз си мисля че,профилактиката ако се направи както трябва е по трудоемкият и изискващ повече време процес.Като казвам повече време си давам сметка че това може да отнеме и 2-3 пъти повече време отколкото монтажа.
    грабвай инструментите и започвай :

http://www.narkissoscy.com/images/ma...Z-A09-12YV.pdf

ей тук е описано също :

http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg279073

18. Тук е от
    Jan 2008

peshooo,изключително компетентни отговори даваш! Благодаря.
    Можеш ли ми даде още един-кое е това нещо което кара вносителите да дават 3г.гаранция на кучите марки климатици,като сам казваш че това за което си платил това и получаваш.Разбрахме от изказванията тук че никой не иска да се занимава с гаранционно обслужване за повече от 1г.,и че от профилактика не се печели.Не е ли по добре да не се създава напрежение между вносители,монтажни фирми и не на последно място потребители.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 32 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въздушен поток FTX GV-профилактика?
    От iwoto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 10
    Последно: 07-08-10, 06:44
  2. Днес дойдоха за профилактика...
    От zz_stefanov във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 80
    Последно: 14-11-08, 02:03
  3. Профилактика на климатик
    От farkash във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 2
    Последно: 07-09-08, 22:10
  4. DIY препарат за профилактика
    От todor_l във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 6
    Последно: 29-05-08, 23:02
  5. Защо Pagemaker прави различни PDF?
    От neutralizer във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 23-01-06, 22:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе