Страница 7 от 32 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 479
Like Tree16Одобрявам

Защо се прави профилактика на климатиците?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Re: Защо се прави профилактика на климатиците?

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    В последно време забелязвам в този форум само спам и нищо полезно за хора с нужда от консултация. Направо е за заключване.
    Не мога да не се съглася с това мнение.

Lupus
    Има и трети вид фирми. Такива които ти дават 3г гаранция без задължителна профилактика - моите клими са купени от такава фирма.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от peshooo
    И след като забъркахме и автомобилната индустрия нека дам един пример : приятел си купува VW от магазина . За да му важи гаранцията смяната на маслото се извършва задължително в сервиза на VW . Там смяната струва над 300лв.! И VW ли са рекетьори след като ако си направиш смяната сам ще ти излезе 70-100лв ? Или искат да са сигурни , че за гаранционните години/километри автомобилът ще бъде правилно обслужван? Те ли трябва да носят отговорност ако Господин Х не си смени маслото 50000 км или сложи някаква помия в двигателя , че е по-евтино ? Защото такива случаи не са единици . Така е при автомобилите.
    peshooo,аз също съм си купил автомобил от магазина "Honda",и също съм задължен да ходя в техен сервиз за смяна на маслото.Там ми слагат масло за което те носят съответните гаранции,и ме викат за смяна на 20 000 км.,аз такова масло не съм виждал в търговската мрежа.И ако сметнеш че маслата които се продават трябва да се сменят на не повече от 10 000 км.,то тогава цената която плащаш в сервиза въобще не е висока.
    Свидетел съм на това как се извършва профилактика на климатик-накратко идват двама техници от фирмата,поглеждат климатика и единият вика ще сляза до колата за инструменти.Идва след малко и носи една четка за зъби която разпечата пред мен и един препарат за почистване на стъкла.Ето с това се извърши профилактиката на климатика,и за тази профилактика взеха 40 лева.

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Lupus , Jack ти го написа два поста по горе. Аз се въздържах да не си помислиш , че се заяждам...ама тва си е истината и на мен ми дадоха 3 години гаранция без задължителна профилактика...Всичко останало за мен е упражнение по крадене на пари от некоректни фирми.

P.S. Виж и горния пост на macenko и дай пак да се поупражняваме по убедителност и празнословие в което на обвинява накой друг тука

5. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Jackas

Lupus
    Има и трети вид фирми. Такива които ти дават 3г гаранция без задължителна профилактика - моите клими са купени от такава фирма.
    Някои имат щастието да видят и бяла лястовичка....

Добавено:
    @imrahil,
    Аз мисля, че ти отговорих на въпроса с това:
    @imrahil,
    Като ти правиха монтаж, ти подписа ли договор? Ако си подписал - чете ли го преди това внимателно или се подписа като турски кмет? Ако си го чел внимателно и си го подписал значи си приел тези условия. Има ли неспазване на договора - съд! А ако си се навил да ти свършат работата на "честна дума" от какво се жалваш?
    Отнася се и са всички други. Ти си гледал, чел, избирал и си хванал бялата лястовичка. Нали за това го водим този разговор - да видим каква е практиката, какви са ни правата, как да си ги защитаваме. За това и не приемам твърдението на @VeleV.Klima. И за да станат по ясни нещата, очаквам @KonanVarvarina да даде извадки от стандартите и закона, на който се позовава и който определя 3 години гаранция за климатиците, без задължителна профилактика. Това ще е най-полезното от цялата тема.

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Lupus дай да минем на ICQ , че то тука по зле от чат стана ( за един ден пуснах повече приказки отколкото от както чета този форум)
    Не съм чел нищо от това което подписах (признавам с ръка на сърцето)..аз малко по стария начин си процедирам...
    Отидох, попитах кой е човека който взема решения, зададох му няколко въпроса...(тук голяма благодарност на абсолютно всички в този форум )... елементарни въпроси за него , но на мене блъфирането някак не ми се отдава личи ми че съм слаб по темата и той човек опитен и начетен ми отговори направо... единият от въпросите беше този за профилактиката - отговорът съм го написал по-горе ако ме е излъгал лъжа те и аз...та дано не се налага да ги викам за тези 3 години , но един лев не са ми поискали повече от това за което се разбрахме...и стига с тая бяла лястовица , че хич не подхожда за случая (едното е за човешка съдба, а тук е за някакъв климатик е..л съм ти и климатика..пари се печелят ще го сменя ако трябва)
    И понеже обичаш конкретни въпроси: ( аз си го зададох ама този път ти не си чел внимателно, та да повторя)

Защо на нито един сайт на фирма за климатици няма обявена цена за задължителна профилактика на климатик от същата фирма за да важи гаранцията?

Да не преписвам мнението на Jack след мене...абсолютно съм съгласен с него

7. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Вижте, аз не вземам ничия страна в този спор.
    Лично аз нямам нищо против ако трябва да се прави профилактика за да е валидна гаранцията ОК. 20, 30, 50лв.- няма проблем! Добре е за климатика, добре е за мен, добре е и за фирмата. За мен въпроса е в качеството на услугата. Но не мога да си представя как някой ще дойде с препарат за стъкла и четка за зъби в ръце и ще ми направи качествена профилактика.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Много ми любопитно дали някои може да качи снимка на гаранционна карта на марков климатик, но не тази на български език дето ти я дават в магазина , а тази която важи за Европа и да ми посочи къде точно пише, че тя важи ако всяка година викаш "майстор" да ти прави "профилактика".

10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007

blue1 тръгнах да я търся ама се отказах... сигурен съм че вече си я прегледал ... интересно от кой кладенец сега ще извадят вода да ти отговорят

11. Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    Много ми любопитно дали някои може да качи снимка на гаранционна карта на марков климатик, но не тази на български език дето ти я дават в магазина , а тази която важи за Европа и да ми посочи къде точно пише, че тя важи ако всяка година викаш "майстор" да ти прави "профилактика".
    Ами като за начало - тези които ти ги дават в магазина идват заедно с климатика от вносителя . Да не мислиш , че си ги печатат сами ? А гаранционната политика на вносителя е съгласувана с производителя. Друг е въпроса дали тази профилактика трябва да е включена в първоначалната цена на монтажа. В по-горен пост Climatronik е пуснал линк към цената на климатик в Германия вероятно с включено всичко ( и климатика , и монтажа , и профилактиките) , за скромната сума от 1400 евро. Същият тук е 700 евро само климатика . Значи екстрите ( монтаж и профилактики ) са 700 евро. А тук за климатик с 2 год. гаранция излизат сумарно 110 евро . Има ли някой склонен да плати тези 700 евро ?

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Пешо вносителите и продавачите на японските марки климатици в България, нямат изискване за задължителна профилактика. Освен това много се лъжеш ако мислиш, че нашите търговци взимат техниката директно от производител. Също така има разлика между моделите за западна Европа и тези за източна.

13. Тук е от
    Nov 2007

Ами в момента пред мен е гаранционна карта на Toshiba ( все си мислех , че е японска марка ) , и чета следното : " Гарнанционният срок след 24-тия месец се признава само при представяне на попълнен талон за извършена редовна годишна профилактика " . Мога да приложа и линк към сканирано копие. Картата е от официалния вносител , а той откъде ги внася за мен е загадка . Все пак предполагам , че едва ли не са се съгласували с Toshiba за гаранционните условия. А дали е модела за Източна или Западна Европа , за САЩ или за Япония производителя е един и същи . Вярно е , че има разлика в техническите характеристики на моделите особено тези за Японския пазар. Но какво отношение има това към инсталацията и поддръжката на климатика ? А ако говориш за вносителите на оригинални японски климатици те наистина не искат профилактика защото в общия случай гаранцията им е 1 година . Страхотни машини са наистина , но ако им се затлачат топлообменниците и те ще умрат. Физичните закони са международни !!! За тях няма - произведено за Източна Европа или произведено за Япония.

14.  

15. god
    god е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Варна

Най-важното е клиентите да си знаят правата, и като видят някаква зависимост между платена профилактика и гаранцията, да бягат далеч от такава фирма. Същото се отнася и за монтажа, въпреки че фирмите много трудно ще го преживеят това

Хватката с монтажа не е монопол само за климатиците, важи и за сателитните ни оператори. При големи надписи с някаква малка сума за инсталрационна такса цената на монтажа не се споменава никъде

16. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    Пешо вносителите и продавачите на японските марки климатици в България, нямат изискване за задължителна профилактика. Освен това много се лъжеш ако мислиш, че нашите търговци взимат техниката директно от производител. Също така има разлика между моделите за западна Европа и тези за източна.
    Браво...ей пък затова най-ме анатемосват....че всичката продукция била еднаква за ЕС....Смях ама пълен смях в залата. ...и това мисля че все пак има значение за гаранцията нали ???(качеството на изработката)

17. Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от Climatronic
    Браво...ей пък затова най-ме анатемосват....че всичката продукция била еднаква за ЕС....Смях ама пълен смях в залата. ...и това мисля че все пак има значение за гаранцията нали ???(качеството на изработката)
    Откъде знаеш бе човек ? Да не си им качествен контрол на поточните линии ? Ще го потвърдиш ли официално за да имаме основание да ги съдим , че ни пробутват боклуци ?

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Пешо стига вече заяждания на дребно. Това че продукцията не една и съща за различните пазари е ясно и на малките деца. Въпросът е защо нашите търгаши не стига че продават боклуци ами те изнудват и за профилактика... дали не е защото знаят какво продават и гледат да извлекат колкото могат повече на момента?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 32 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въздушен поток FTX GV-профилактика?
    От iwoto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 10
    Последно: 07-08-10, 06:44
  2. Днес дойдоха за профилактика...
    От zz_stefanov във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 80
    Последно: 14-11-08, 02:03
  3. Профилактика на климатик
    От farkash във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 2
    Последно: 07-09-08, 22:10
  4. DIY препарат за профилактика
    От todor_l във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 6
    Последно: 29-05-08, 23:02
  5. Защо Pagemaker прави различни PDF?
    От neutralizer във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 23-01-06, 22:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе