<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
За това никой не спори.... Обаче ако 0.09 на Intel им беше толкоз добре и имаше големи yelds ( че не знам как е на BG [!] ) къде му
<div align="right">оргинално мнение на Mollov</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Да, това е истина. Вече е ясно, че не всичко с 0.09 върви по вода, но датата на обявяване не са я отложили чак толкова много - говореше се за ноември, а стана края на декември. На мен ми се струва, че за това има няколко причини:
1. Производителността не е на толкова високо ниво, колкото гласяха първоначалните реклами.
2. Процесорът отделя значително повече топлина от първоначално планираната и съответно е необходима преработка на ядрото за оптимизиране по този показател.
3. Рентабилността от 0.09 тех. процес не е достатъчно висока и това прави неизгодно неговото по-рано пускане /след като не показва значително по-висока производителност не би следвало да го пускат на цена значително превишаваща тази на NW/.
4. NW с 800 шина се харчи задоволително и Прескот само би спънал неговите продажби.
Р4ЕЕ спор няма - пуснат е единствено като отговор на Athlon64FX. Иначе няма особен смисъл да изкарват NW, който е по-бърз от Prescot.