Къде се намират тези транспортни болтове ?
Къде се намират тези транспортни болтове ?
http://kiroslavov.snimka.bg/other/drugi.659194
позиция 11 - водят се transit bolts. Това би трябвало да ти го пише в упътването.
В инструкциите на всяка пералня изрично е указано да се демонтират транспортните болтове.
Те са показани било на снимка, било на картинка.
Ей,чудите се как да си скапете техниката!Не четете,а после...
"hitmn", оправи ли се? Относно коментарите за това че не е прочел упътването - на всеки може да се случи!
Здравейте! Проблемът ми е следният: пускам пералнята на програма Пране-Плакнене-Центрофугиране-Отпускане-Край. Много често след Плакнене или Центрофугиране не продължава нататък, а връща в началото на Пране, като започва да си пълни вода отначало и т. н.
Пералнята е Siemens Siwamat plus 5431 с електронен програматор, без дисплей, на табелка на люка пише WD54310/01 и FD7301 00328.
Не дава кодове за грешка. Нямам никаква схема, ако някой може да подскаже къде да търся повредата, ще бъда много благодарен.
Купих си от тук такъв с два накрайника на 3/4 и ел клапан. Хем не е скъп, хем изглежда по-солиден и от оригиналния и вече перемПървоначално публикувано от Valiio
http://www.4asti.eu/product_info.php...ucts_id=107923
Счупи се пружината на капака на пералнята. Тя е с горно зареждане, от къде да намеря такава? Пружината която държи капака отворен, да не хлопа при затваряне.
[quote=BAlexandrov ]
Имам проблем една стара пералня Сименс. Много си я обичам, защото е тежка, масивна и здрава.
Появи се проблем, че няма налягане на водата и едно по едно търсейки стигнах до предпазния клапан на захранващия маркуч - той се упралява с 220 волта. Като няма напрежение е затворил, като се подаде отваря, но доста слабо.
Изчистих филтърчетата, които имаше преди него, но няма ефект. Пуснах го в обратна посока и има много голям дебит. Прехарах 2-3 кофи вода така, но нищо... Пръсках с wd40 вътре... пак нищо.
Самия клапан е залят със смола и е неразглобяем.
Дайте идея какво да го направя или от къде да взема нов. Минах днес по Пиротска магазинчетата, но нямаше. Взех временно обикновен маркуч, без аквастоп за 3.50 лв, който на 2рия час протече от двете страни!! Баси китайските боклуци дето продават... и нямаше друг вид! Важното е, че жената успя да изпере и имам седмица време за ремонт.
Днес се рових в нета на тема перални и видях Вашия пост. Предлагам да провериш тука:
Захранващи маркучи с аквастоп
http://nikelectric.com/index.php?cPath=21_206
може пък някой да стане или лесно да се приспособи.
Благодаря, намерих си почти същия от Роял сервиз - дал съм линк по-нагоре и вече всичко е наред
Здравейте,
Спука се електромагнитният клапан на входящата вода от студовете на пералня Crown Zephyrus A80ZT, мога да го сменя сам, но с изненада открих, че машината няма заден капак и изобщо не схванах как се отваря. Горният капак има 2 винта отзад, но остава като залепен. Някой може ли да ми помогне с идея?
Благодаря!
Като ги отвиеш , бутай капака на зад .Първоначално публикувано от Ev_e
Здравейте,
Програматора на пералня Electrolux EW 1232 F нещо май сдава багажа. Знаете ли сервизи за ремонт или да я засилвам нанякъде ?
Един техник го гледа, програматора де, смутолеви, че бил капсулован и това беше.
Привет на всички, в Събота си купихме нова пералня съответно от наблюденията покрай приятели и наши лични избрахме марката Gorenje. Пуснахме си я за първи цикъл както си пише на 95 градуса и всичко беше идеално много тиха и като часовник. После обаче пуснах на следващия ден първото пране и чух един жужащ или свистящ звук при въртене на барабана и центрофугиране. Моделът ни е gorenje w 60109, огледахме да не сме забравили някой болт и дали нивелацията е както трябва, но всичко беше наред. Мотора и е стандартен колекторен и от нещата който четахме пишеше че било нормално да жужи така, но старата пералня на майка също е Gorenje и мотора е същия, но ги няма тези звуци. Моля ако имате обяснение или съвет, пишете.
Сигурен ли си че е същия, видял(а) ли си го?