Пералнята ми ,като пере ,накрая таймера на времето от 8минути,прескача директно на 2минути и пропуща центрофугирането!Как се оправя това?
Пералнята ми ,като пере ,накрая таймера на времето от 8минути,прескача директно на 2минути и пропуща центрофугирането!Как се оправя това?
С толкова "подробна" информация единствения гарантирано верен отговор е смяна с нова.
Привет! От около седмица се появи следния проблем. Пералнята е Whirpool. При изпомпване на водата се появи странен звук, напомнящ на ръмжене. Филтъра е чист. Дали помпата е вече за смяна или има някакво друго решение?
Здравейте,
Имам нужда от малко помощ относно пералня Gorenje WA 413, или по точно относно нейния френски електромотор. Единия от лагерите здаде багажа и взе да трака и свири. При опита ми да го подменя се оказа, че ми липсва нужният инстументариум, както и уменията за да го подменя. Оста на ротора е капсолована с шайбата която контактува чрез ремъка с барабана и няма как да се свали поне според мен без да има рязане и заваряване.
Моля, ако някой знае сервиз или монтьор с нужният опит, където да го занеса за подмяна на лагерите да сподели.
Прикачвам и няколко снимки от самия двигател.DSC_0318.jpg DSC_0320.jpg
Носи го в сервиз за ремонт на ел.двигатели. По всяка вероятност шайбата е топло набита на вала, така че трябва скоба и нагряване, за да се извади. Скоба ще трябва после и за лагера. Ако не си наясно, не се захващай, а го носи на ремонт. Ако беше написал откъде си, някой можеше и да ти препоръча сервиз.
Между другото от снимката трудно ще се определи точно каква е сглобката.
Този пост е редактиран от SPSt; 23-02-13 в 15:38.
Нужна ти е скоба.Най-добре се обърни към някой стругар.Той ще извади шайбата.
Извинявам се забравил съм да пиша, че съм от Пловдив. Иначе от това което четох за модела шайбата е топло набита и самата трабичка на ротора е доста мека. Скоба имам, но определено с тази смяна няма да се справя. Нека някой ако знае добър сервиз Пловдив да сподели.
Предварително благодаря.
Предлагам ти "Битова техника"-"Карловско шосе", след светофара на "Ален мак" и след канала вдясно и веднага в ляво. Имам добри впечатления от тях. Успех!
Добър ден! Имам пералня с горно зареждане на worpool ,на 4 години. Дава грешка F01....??? Моля ви помогнете, с две малки деца съм,прането се трупа(от снощи е така)...
Сработил аквастоп,проверка на ниворегулатора-това става когато се повиши нивото на водата над допустимото.http://www.tehcomservis.com/kod/wm/Bauknecht.html
Ако знаеш колко много съм ти благодарна!!!!!!! Вече пера
Как мога да сменя старт/стоп бутона на пералня Веко? За щастие е блокирал на включено положение, но е досадно да я включвам всеки път от контакта.
Този пост е редактиран от vesyo; 12-03-13 в 14:54.
Сваляш горния капак и бъркаш-предполагам не е блокирал бутона,а капачето му.
Имам една пералня марка Singer и беше се задръстила с един чорап. Беше застанал точно на тръбата за изкарване на мръсната вода и когато спираше да пере, барабана беше пълен 1/4 с мръсна вода. Изкарах тръбата и извадих чорапа. Сега пак си пере нормално, но докато смуче водата и докато върти центрофугата, издава един такъв стържещ звук. Все едно някое моторче ще изгаря. Някой може ли да ми каже как да я оправя този път?
Най вероятно е да бучи помпата.Сменя се с нова.И все пак е хубаво някой да я чуе на място.Също така можеш с кабел да пуснеш само помпата за да си 100%сигурен.Успех.