Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е повредената ви пералня ?

Гласували
242. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Miele

9 3.72%
  • Bosh

6 2.48%
  • AEG

19 7.85%
  • Siemens

9 3.72%
  • Electrolux

17 7.02%
  • Gorenie

27 11.16%
  • Whirpool

32 13.22%
  • Privileg

4 1.65%
  • LG

7 2.89%
  • Samsung

14 5.79%
  • Ariston

53 21.90%
  • Zanussi

6 2.48%
  • Siltal

2 0.83%
  • Candy

15 6.20%
  • Beko

16 6.61%
  • Edesa

0 0%
  • Fagor

5 2.07%
  • Smeg

0 0%
  • Baukneght

1 0.41%
Страница 21 от 80 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 1191
Like Tree132Одобрявам

Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Отговор: Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване

Пикове в захранващото напрежение или от платките.Като второто е доста по-вероятно.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    May 2008

Благодаря за отговора.Живея в къща и в седмицата има поне по 1 токов удар,дали е възможно да е от това,и ако евентуално включа пералнята в разклонител със защита ще помогне ли нещо?

4. Тук е от
    Oct 2012

Пералня Горенье WA162,не топли водата!Реотанът е здрав,не идва нахпрежение до него.Като изпере пералнята на дисплея изписва F1.

5. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Проблема е най-вероятно в датчика за температурата или кабелите към него.

6. Тук е от
    Oct 2012

Цитат Първоначално публикувано от badr Виж публикацията
    Проблема е най-вероятно в датчика за температурата или кабелите към него.
    И до датчика не стига напрежение,същия дава верига,остава да видя кабелите към него.Може ли нагревателя да е здрав,но да окъсява и за това програматорът да не пуска напрежение към него?
    Този пост е редактиран от pacho109; 15-10-12 в 18:59.

7. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Поясни:
    Какви напрежения мериш на датчика и какво значи "дава верига".
    Защо казваш, че реотана е здрав, а сега питаш дали възможно да е окъсил?
    Ти как го разбра, че е здрав?
    Да не ги измерваш с някоя пробна лампа?

8.  

9. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Колеги , взехме пералня Daewoo -М-1051 нисък клас ,понеже вече имаме от тази марка ,но от по-високите класове и работи сигурно 5 години без никакви забележки . Този път с тази обаче има проблем : пералнята е нивелирана железно и краката са законтрени , всички транспортни планки извадени ,но при центруфугиране когато не разпредели съвсем идеално започва ужасно блъскане и разхождане направо ще избие всичко , при добро разпределение центрофугира почти нормално само при спирането нещо изтраква . След ново нивелиране -същото , тогава установих ,че вътрешния барабан има лек луфт и при клатене горе-долу се чува и почукване някъде зад барабана . При проверка с другата пералня там такъв луфт няма грам . Та въпросът е възможно ли е този аксиален луфт да е причина за ужасното блъскане при центрофугиране ?

10. Тук е от
    Jan 2013

Здравейте! Имам проблем с моята пералня модел Whirpool AWE 6515 с горно зареждане. Проблемът е там,че при всяко пускане на която и да е програма - веднага се включва помпата и започва да изпомпва вода, като мига и диода на 1000 оборота. В упътването не пише нищо за този диод, предполагам че е някаква защита, но незнам каква. Разглобявали сме я, замервали сме всичко (помпи, нагревател), изчистили сме всичко (маркучи, филтри) и всичко си е ОК и работи, но проблема си го има. Звънях преди време в сервиз в София, обясних им държанието на пералнята и ми казаха, че този модел е с два програматора - електронен и механичен и да им ги изпратя, но не ми вдъхнаха доверие и не ги пратих. Ако някой се е сблъсквал с нещо подобно или може да помогне, моля дайте ми съвет! Благодаря предварително!!!

11. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Какво да се разбира под "замерихме всичко"?
    Как замерихте ниворегулатора? -
    Извадете кабела с от клема 11 на ниворегулатора(НР)
    извадете кабела от клема 12 и го свържете с кабела от кл.11
    Включете пералнята на пране.Би трябвало да започне да пълни вода, а помпата да не върти.
    Това включване да е за кратко да напълни да речем 10л.
    След това
    Кабела от кл.11 да се откачи от кабела за кл.12 и се свъже този път към кабела от кл14.
    Пълненето трябва да спре, а да тръгне нагревателя.
    Този пост е редактиран от badr; 03-01-13 в 22:53.

12. Тук е от
    Jan 2013

Благодаря за светкавичния отговор, badr! Под "замерихме всичко" имах в предвид, че виках преди време ел.техник, който се занимава и с перални да погледне и моята и той замерва помпите, нагревателя, гледа филтрите и т.н. и каза, че всичко е добре и че си работят. Но и той не откри от къде идва проблема... Още утре ще направя това с кабелите и клемите и ще напиша резултата. Пак много благодаря за помощта!

П.П. А ниворегулатор дори незная какво е и незнам дали той е мерен... Възможно ли е от него да е проблема?

13. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Е как ще направиш всичко това с кабелите като не знаеш какво е ниворегулатор, а аз те карам да изваждаш кабелите от него.
    Към ниворегултора отива тънко маркуче идващо от долната част на пералнята.
    Ето линк за да се орентираш визуално.
    Pressostat AA65/40ELBI Whirlpool (481227128526) AWE6515.....

- - - Обновено - - -
    Сега се сетих че тази пералня има самодиагностика.
    Отиваш на този линк
    http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&...,d.Yms&cad=rjt
    на последната страница има списък с грешките.
    Виж коя е твоята грешка.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2013

Благодаря отново за безценната информация, badr! Намерих ниворегулатора и клемите, но не съм сигурен в себе си и ще извикам човек, който е наясно да размени клемите... Признавам-нямам смелост за това, достатъчно побелях от тази пералня. Колкото до линка с грешките, който си ми изпратил-разгледах го и до колкото се ориентирах проблема е някъде в маркучите, според индикаторът (мига само на 1000 оборота, всички други светлини гаснат), но маркучите са си наред и са според указанията. Не виждам причина в тях за държанието на пералнята. Ще пиша пак след като направим упражнението с клемите и дано има поне някаква диагноза след това, че в чудо се видях.

16. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Хубаво е, когато човек не надценява способностите си да се справи.
    Само една малка забележка имам.Попитах кой номер грешка се индикира, а ти ми поднасяш своята интерпретация на текста.Ако мига само светедиода за 1000об. то грешката е Ф13, което означава отворена врата, което напълно кореспондира с поведението на пералнята.
    Проверете първо ключалката и след това пробвайте с ниворегулатора.

17. Тук е от
    Jan 2013

Пералнята се е пуснала в някакъв демо режим и върти(центрофугира) без да пълни вода. Модел Ariston AVF109. Моля за помощ

18. Тук е от
    Jan 2013

Badr, най-малкото, което мога да направя за теб макар от разстояние е да ти стисна ръката! Незнам къде беше проблема в пералнята, незнам как се оправи след като я имаме от около 5 години, а от 2 год. и половина не сме я ползвали по обясними причини, но ето че днес си завърши 3 цикъла без никакви проблеми! Бях я отписал тази машина и си ползвахме старата (Privileg). Ще ти кажа поне какво направихме с жената, въпреки че незнам от кое по-точно се оправи:
    1. Без да разглобявам ключалката само извадих клемата, която влиза в нея и пак я заврях на мястото й.
    2. Жената гледаше, че в самодиагностиката на пералнята, която ти ми изпрати има Testprogram и я направи стъпка по стъпка.
    Нямам представа какво всъщност направихме, но сега си работи перфектно! А в самодиагностиката след като прочетох отговора ти от сутринта се усетих къде съм сбъркал-гледах друг код и друга грешка, ама като неразбирам...как да се досетя, че щом кръгчето е запълнено до половината на рисунката значи мига?! Не съм се занимавал никога с такива неща и няма как да ги знам. Но след 2 години и половина изгнание пералнята си тръгна безпроблемно! Кой ли не питахме, кой ли не викахме да я види и всеки се съмняваше в програматора...Задължен съм ти и няма какво повече да добавя!!! ПОЗДРАВИ!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 80 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Сушилни - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От Alexi във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 97
    Последно: 02-12-24, 11:23
  2. Готварски печки - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От avenger във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 31
    Последно: 22-07-24, 11:02
  3. Съдомиялни - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От Lupus във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 140
    Последно: 11-07-24, 22:37
  4. Бойлери - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От avenger във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 24
    Последно: 28-04-24, 18:50
  5. Аспиратори - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От hristoslav2 във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 2
    Последно: 02-02-15, 10:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе