Пералнята има температурен бутон, там оправихте ли настройките.
Пералнята има температурен бутон, там оправихте ли настройките.
Да. Понеже имам почти същия модел, а тази е на майка ми, знам много добре как се работи с тази пералня. Но.... явно на каръшки модел попаднах...
Марките вече нищо не значат, зависи какво ще ти се падне.Като при тото-то са нещата, не само в битовата техника.
Уверих се вече, че марката нищо не значи..Дано да я оправят, че не ми се мисли колко разправии може да ми създаде.
Времето за пране пералнята си го мени според теглото на дрехите, поне моята е така.
Тези перални нямат теглилка, всяка програма е настроена за определени килограми пране. Това го знам със сигурност. А бе ще гледам какво ще става...
- - - - - - - - - -
Сутринта от сервиза се опитваха да ми обяснят, че пералнята така е програмирана, че щом не показва грешка, значи си е така. Кажете ми нормално ли е след един час пране на дадена програма тази пералня да не нагрява водата, при положение, че е настроена на 60градуса или че на една от програмите изяжда повече от час от времето си, превключва от 2.40 на 55 минути оставащо време и това го пробвах с пране и без пране в пералнята? Ако някой може да ми помогне или има такава пералня, моля да ми помогне.
- - - - - - - - - -
Последно ще ви занимавам със случая си, но поне хората да знаят, ако си купуват такава пералня, какво ги очаква. На някой може пък да му хареса! Значи, идваха от сервиза и я прегледаха за грешки и мнението на специалиста беше, че пералнята е в пълна изправност, че тя имала много сензори и датчици, които сами определяли времето за пране. Няма значение, че избираш програма с продължителност 2.46минути за памук при 60гр., тя сама си преценя колко дълго ще пере... и изведнъж времето и остава на 55минути. Питам се аз, като лаик, за какъв ... им беше да ръгат хиляда програми, като така или иначе тя си прави каквото си иска?! Ако бях прочела подобен отзив в който и да е форум, може би нямаше да взема този "боклук" на свръхтехниката! Опитват се да ме убедят, че на 55мин, от които 20 пране и 30 плакнене при 7кг тегло, тя ще изпере като хората!!! Поне за мен това е абсурд. Надявам се поне на някого да съм била от полза при избора си на пералня.
Здравейте!От известно време пералнята ни Whirlpool AWO/D 41115 взе да спира работа когато си поиска и дава Червен ключ,за "Неизправност на електрическия модул".Понеже не е в гаранция вече и взех,че й свалих задния капак.Оказа се,че се е разместил куплунга на захранването на двигателя.Наместих го и заработи като нова.След повече от месец взе отново да прави същите номера.Лошото е,че не винаги изключва на едно и също място от програмата.Понякога се опитва центрофугира,докато пълни с вода.Понякога я спирам,изпомпвам,центрофугирам и нищо й няма. Пак я отворих-купунга не е разместен.Проверих и помпата-чиста е,работи и изхвърля водата.Няма теч откъм водния клапан.Не зная какво друго може да породи тези аномалии.
Ако някой може да даде съвет,моля ви помогнете!
Този пост е редактиран от joli_; 14-01-14 в 14:34.
Почистих ламелите на колектора и направихме едно безпроблемно пране!
Обаче ми направи впечатление,че на статора има пластина за заземление,а липсва заземителен кабел.Покрай двигателя минава един такъв,но е вързан към казана,в областта на лагерите на ремъчната шайба.
Привет!Моля за съвет относно пералня Фагор ФЕ 534.Проблемът е ,че както си работела и изведнъж спряла,дори не е изценруфогирала.Пралнята не е моя ,а се опитвам да помогна на хората.Веднъж я оправихме пак с ваша помощ(хората от форума).Отворих я днес...но на пръв поглед нищо видимо изгоряло.Има напрежение по възловите елементи в нея,а нито лампата за включване не свети (а стига напрежение до нея),нито програматора дава индикации за живот-въртяхме го и неще да захапе на нито една позиция.Тотално неиска да тръгне машината.Моля ако някой има идея какво може да е да сподели!
Здравейте,
Дойде време да се разпиша с истински проблем за и за безсмъртното ми GORENJE WA162
Чинно и гладко изкара над 10г но днес даде грешка F32. Според интернет това е проблем в управлението на мотора "the triac or the IGBT is shortcircuited", но по съвет на наш сайт проблема могат да бъдат и четките.
Тъй като това ИГБТ или Триак-а нямам и най-малка идея къде са. Извадих четките. И в двете имаше още материал, но едната е значително по-къса от другата. Под значително имам предвид поне 2см по-къса. Предполагам, че това може да бъде проблем и по-късата реално да не дава добър контакт с мотора.
Та въпроса - от къде да взема такива? Намирам едни в ЮК ама 26Лири ми се види много.
Това е късата четка:Oly's _IMG_1420.jpg
мотора е SELNI U25501P12:Oly's _IMG_1416.jpg
Утре ще тормозя Г-Сервиз, но ако изкочи нещо онлайн предпочитам.
Мерси.
P.S. модела четки е разкрит по името на мотора 162AR23 - утре ще потърся още магазини ще заръчам едни и ще пиша резултата.
Този пост е редактиран от orlincho; 20-01-14 в 00:46.
Благодаря за бързия отговор!Днес сутринта отидох да купя въпросната защита ,за съжаление ми отказаха замяна ако евентуално друго се окаже,защото кабелните обувки надрасквали крачетата.Викам на жената-давай го.Оказа се проблема в бутона за пускането на машината.Купих го ,на място го пробвах-работеше...после отказа да задържа и връща в начална позиция. Айде пак обратно....направо си викам,баси каръшкия ден (този път го смени това,нямаше да отстъпя) .В карайна сметка съм доволен ,че тръгна архивната машинка и благодарен още веднъж за бързия отговор на Blue1 и Gena_bs,който ме ориентира,че ако не е защитата -остава само пусковия механизъм да е!
Имам пералня Indesit WD125t
2374j5.jpg
която ползвам от сравнително скоро.
Забелязах, че прането почти не мирише на прах, въпреки че ползваме уж хубав прах (смених 3 за да видя да не е от праха).Сменихме и два омекотителя, но почти без ефект.
Днес като я пуснах, изчаках да започне да пълни с вода и гледам, че първно налива в 1вото отделение, което трябва да е за предпране.
После започна да налива от 2рото (някъде след 2мин) където дефакто е праха.Но като отворя капака за праха и пипна водата докато налива, тя е студена.Не трябва ли водата да е топла за да може да разтвори праха?Това е на 2ра програма, която по менюал се води за 1,20ч и че пере на 60 градуса.
Завъртял съм и врътката за градусите, точно както е на картинката, но водата си е студена.
От друга страна, жената казва, че като извади дрехите, не са студени, а са... като топли
Въпроса ми е, кога трябва да загрее водата?При плакненето?До колкото знам, е точно обратното - пере се с топла вода, плакне се е със студена.
И евентуално къде може да е проблема?Някакъв нагревател?