Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е повредената ви пералня ?

Гласували
242. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Miele

9 3.72%
  • Bosh

6 2.48%
  • AEG

19 7.85%
  • Siemens

9 3.72%
  • Electrolux

17 7.02%
  • Gorenie

27 11.16%
  • Whirpool

32 13.22%
  • Privileg

4 1.65%
  • LG

7 2.89%
  • Samsung

14 5.79%
  • Ariston

53 21.90%
  • Zanussi

6 2.48%
  • Siltal

2 0.83%
  • Candy

15 6.20%
  • Beko

16 6.61%
  • Edesa

0 0%
  • Fagor

5 2.07%
  • Smeg

0 0%
  • Baukneght

1 0.41%
Страница 27 от 80 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно
Резултати от 391 до 405 от общо 1191
Like Tree132Одобрявам

Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Отговор: Проблем с пералня АЕГ L-76275

Пералнята има температурен бутон, там оправихте ли настройките.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Да. Понеже имам почти същия модел, а тази е на майка ми, знам много добре как се работи с тази пералня. Но.... явно на каръшки модел попаднах...

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Марките вече нищо не значат, зависи какво ще ти се падне.Като при тото-то са нещата, не само в битовата техника.

5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Уверих се вече, че марката нищо не значи..Дано да я оправят, че не ми се мисли колко разправии може да ми създаде.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Времето за пране пералнята си го мени според теглото на дрехите, поне моята е така.

7. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011

Тези перални нямат теглилка, всяка програма е настроена за определени килограми пране. Това го знам със сигурност. А бе ще гледам какво ще става...

- - - - - - - - - -

Сутринта от сервиза се опитваха да ми обяснят, че пералнята така е програмирана, че щом не показва грешка, значи си е така. Кажете ми нормално ли е след един час пране на дадена програма тази пералня да не нагрява водата, при положение, че е настроена на 60градуса или че на една от програмите изяжда повече от час от времето си, превключва от 2.40 на 55 минути оставащо време и това го пробвах с пране и без пране в пералнята? Ако някой може да ми помогне или има такава пералня, моля да ми помогне.

- - - - - - - - - -

Последно ще ви занимавам със случая си, но поне хората да знаят, ако си купуват такава пералня, какво ги очаква. На някой може пък да му хареса! Значи, идваха от сервиза и я прегледаха за грешки и мнението на специалиста беше, че пералнята е в пълна изправност, че тя имала много сензори и датчици, които сами определяли времето за пране. Няма значение, че избираш програма с продължителност 2.46минути за памук при 60гр., тя сама си преценя колко дълго ще пере... и изведнъж времето и остава на 55минути. Питам се аз, като лаик, за какъв ... им беше да ръгат хиляда програми, като така или иначе тя си прави каквото си иска?! Ако бях прочела подобен отзив в който и да е форум, може би нямаше да взема този "боклук" на свръхтехниката! Опитват се да ме убедят, че на 55мин, от които 20 пране и 30 плакнене при 7кг тегло, тя ще изпере като хората!!! Поне за мен това е абсурд. Надявам се поне на някого да съм била от полза при избора си на пералня.

8.  

9. Тук е от
    Feb 2011

Проблем с пералня Whirlpool AWO/D 41115

Здравейте!От известно време пералнята ни Whirlpool AWO/D 41115 взе да спира работа когато си поиска и дава Червен ключ,за "Неизправност на електрическия модул".Понеже не е в гаранция вече и взех,че й свалих задния капак.Оказа се,че се е разместил куплунга на захранването на двигателя.Наместих го и заработи като нова.След повече от месец взе отново да прави същите номера.Лошото е,че не винаги изключва на едно и също място от програмата.Понякога се опитва центрофугира,докато пълни с вода.Понякога я спирам,изпомпвам,центрофугирам и нищо й няма. Пак я отворих-купунга не е разместен.Проверих и помпата-чиста е,работи и изхвърля водата.Няма теч откъм водния клапан.Не зная какво друго може да породи тези аномалии.
    Ако някой може да даде съвет,моля ви помогнете!
    Този пост е редактиран от joli_; 14-01-14 в 14:34.

10. Тук е от
    Jan 2014
    Живее в
    Г.Оряховица

Отговор: Проблем с пералня Whirlpool AWO/D 41115

Цитат Първоначално публикувано от joli_ Виж публикацията
    Здравейте!От известно време пералнята ни Whirlpool AWO/D 41115 взе да спира работа когато си поиска и дава Червен ключ,за "Неизправност на електрическия модул".Понеже не е в гаранция вече и взех,че й свалих задния капак.Оказа се,че се е разместил куплунга на захранването на двигателя.Наместих го и заработи като нова.След повече от месец взе отново да прави същите номера.Лошото е,че не винаги изключва на едно и също място от програмата.Понякога се опитва центрофугира,докато пълни с вода.Понякога я спирам,изпомпвам,центрофугирам и нищо й няма. Пак я отворих-купунга не е разместен.Проверих и помпата-чиста е,работи и изхвърля водата.Няма теч откъм водния клапан.Не зная какво друго може да породи тези аномалии.
    Ако някой може да даде съвет,моля ви помогнете!
    Нещо много прилича на електродвигател. Провери състоянието на колектора и четките. Освен това премери изолацията на ротора към корпус, да няма утечка. Доколкото съм чувал двигателите на тези перални са проблемни.

11. Тук е от
    Feb 2011

Отговор: Проблем с пералня Whirlpool AWO/D 41115

Почистих ламелите на колектора и направихме едно безпроблемно пране!
    Обаче ми направи впечатление,че на статора има пластина за заземление,а липсва заземителен кабел.Покрай двигателя минава един такъв,но е вързан към казана,в областта на лагерите на ремъчната шайба.

12. Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    Пловдив

Проблем с пералня Fagor FE 534

Привет!Моля за съвет относно пералня Фагор ФЕ 534.Проблемът е ,че както си работела и изведнъж спряла,дори не е изценруфогирала.Пралнята не е моя ,а се опитвам да помогна на хората.Веднъж я оправихме пак с ваша помощ(хората от форума).Отворих я днес...но на пръв поглед нищо видимо изгоряло.Има напрежение по възловите елементи в нея,а нито лампата за включване не свети (а стига напрежение до нея),нито програматора дава индикации за живот-въртяхме го и неще да захапе на нито една позиция.Тотално неиска да тръгне машината.Моля ако някой има идея какво може да е да сподели!
    Прикачени изображения Прикачени изображения

13. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Отговор: Проблем с пералня Fagor FE 534

Заключващото устройство.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

... на люка.
    blue1 одобрява това.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Четки за GORENJE WA162

Здравейте,

Дойде време да се разпиша с истински проблем за и за безсмъртното ми GORENJE WA162
    Чинно и гладко изкара над 10г но днес даде грешка F32. Според интернет това е проблем в управлението на мотора "the triac or the IGBT is shortcircuited", но по съвет на наш сайт проблема могат да бъдат и четките.

Тъй като това ИГБТ или Триак-а нямам и най-малка идея къде са. Извадих четките. И в двете имаше още материал, но едната е значително по-къса от другата. Под значително имам предвид поне 2см по-къса. Предполагам, че това може да бъде проблем и по-късата реално да не дава добър контакт с мотора.

Та въпроса - от къде да взема такива? Намирам едни в ЮК ама 26Лири ми се види много.

Това е късата четка:
    Oly's _IMG_1420.jpg
    мотора е SELNI U25501P12:Oly's _IMG_1416.jpg

Утре ще тормозя Г-Сервиз, но ако изкочи нещо онлайн предпочитам.

Мерси.

P.S. модела четки е разкрит по името на мотора 162AR23 - утре ще потърся още магазини ще заръчам едни и ще пиша резултата.
    Този пост е редактиран от orlincho; 20-01-14 в 00:46.

17. Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    Пловдив

Благодаря за бързия отговор!Днес сутринта отидох да купя въпросната защита ,за съжаление ми отказаха замяна ако евентуално друго се окаже,защото кабелните обувки надрасквали крачетата.Викам на жената-давай го.Оказа се проблема в бутона за пускането на машината.Купих го ,на място го пробвах-работеше...после отказа да задържа и връща в начална позиция. Айде пак обратно....направо си викам,баси каръшкия ден (този път го смени това,нямаше да отстъпя) .В карайна сметка съм доволен ,че тръгна архивната машинка и благодарен още веднъж за бързия отговор на Blue1 и Gena_bs,който ме ориентира,че ако не е защитата -остава само пусковия механизъм да е!

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2013

Отговор: Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване

Имам пералня Indesit WD125t

2374j5.jpg

която ползвам от сравнително скоро.
    Забелязах, че прането почти не мирише на прах, въпреки че ползваме уж хубав прах (смених 3 за да видя да не е от праха).Сменихме и два омекотителя, но почти без ефект.
    Днес като я пуснах, изчаках да започне да пълни с вода и гледам, че първно налива в 1вото отделение, което трябва да е за предпране.
    После започна да налива от 2рото (някъде след 2мин) където дефакто е праха.Но като отворя капака за праха и пипна водата докато налива, тя е студена.Не трябва ли водата да е топла за да може да разтвори праха?Това е на 2ра програма, която по менюал се води за 1,20ч и че пере на 60 градуса.
    Завъртял съм и врътката за градусите, точно както е на картинката, но водата си е студена.
    От друга страна, жената казва, че като извади дрехите, не са студени, а са... като топли

Въпроса ми е, кога трябва да загрее водата?При плакненето?До колкото знам, е точно обратното - пере се с топла вода, плакне се е със студена.
    И евентуално къде може да е проблема?Някакъв нагревател?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 27 от 80 ПърваПърва ... 1725262728293777 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Сушилни - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От Alexi във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 97
    Последно: 02-12-24, 11:23
  2. Готварски печки - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От avenger във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 31
    Последно: 22-07-24, 11:02
  3. Съдомиялни - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От Lupus във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 140
    Последно: 11-07-24, 22:37
  4. Бойлери - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От avenger във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 24
    Последно: 28-04-24, 18:50
  5. Аспиратори - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От hristoslav2 във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 2
    Последно: 02-02-15, 10:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе