Здравейте, и аз имам такъв проблем, но къде се намира тоя кондензатор, разглобих я цялата и не го намирам ?
Здравейте, и аз имам такъв проблем, но къде се намира тоя кондензатор, разглобих я цялата и не го намирам ?
Здравейте! Никой не отговори, но аз все пак да кажа за тези, които имат същия проблем. МОтора си е наред, смених само симистора (2,80лв) на мотора, който е закачен за радиатора на платката и проблема е решен
SAM_2295.jpg
Здравейте отново, тая пералня отново спря. След намесата на техник, пералнята заработи, но не изкарваше програмите до края. В смисъл, стигаше до центрофуга. Сега обаче вече изобщо неще да тръгне. След включване светва цялата, всичко дисплеи, надписи и след това изписва грешка CE моля помогнете.
Сигурен ли си за грешката която дава? Ето кодовете за грешките, но такъв няма.
http://www.tehcomservis.com/kod/wm/Aeg.html
Да, ''CE'' Това изписва. Вчера пак тръгна, извъртя една програма до центрофуга, даде грешката, пускаш на центрофуга, тръгва и след това пробвахме да я пуснем още веднъж и до там ''CE'' даже вече не може да се отвори вратата. Направи ми впечатление, че като постои два, три часа да си почине, след това тръгва, но до там. Един цикъл и след това се случва горе описаното.
Сдобих се със същия (за мен) боклук за съжаление и имам същите проблеми като rumialex.Освен написаното от нея забелязах,че центофугирането завършва при показание на дисплея 8 (може би минути?).Сервизният техник ме зарадва,че "технологичното"чудо,с което съм се сдобил,било с датчик за влага и при достигане на определена влага в дрехите центрофугирането се прекратявало!?Страхотно :-)
Само дето не разбрах защо като включа "технологичното чудо" да центрофугира,без да има каквото и да било в барабана (пералнята е празна),започва цикъла на работа (центрофугира) в продължение на около 5 минути и чак тогава този сензор се "събужда" и "казва" на пералнята че вътре няма влага и да прекрати цикъла.Естествено на дисплея пак бе изписано 8 (може би минути до края?).За мен този модел пералня има лош софтуер на микроконтролера който я управлява.Така че който се е прецакал-Честито :-) (това важи и за мен ). p.s. В другия апартамент имам по-слаб (уж) като модел и по-евтина пералня АЕГ ,която няма нищо общо като работа с това "технологично чудо" -явно цената няма вече нищо общо с качеството - всичко е на късмет.АЕГ не са вече това,което бяха.
Здравейте! Може да задавам малко тъп въпрос но незнам вече... Майка ми си купи преди доста време чисто нова пералня Crown LL 442 ZT и я пазеше много.. не пускаше мн дрехи и центрофуга. Около година и половина искара и падна ремака. Беше доста стегнат мачихме се доста време и немовахме да го сложим. Седя така една година. Днеска обаче ми хрумна нещо и го направихме и трагна. Завартя малко само с вода и изчаках майка да си дойде.. сложи дрехи, завартч един 2-пъти и пак падна. По принцип клатя барабана и не ми се вижда лагерите да са зле или просто аз не ги осещам. Дали ще е от тях или някъкъв съвет нещо ?
Проверете дали има съосие между валовете на ел.двигателя и барабана. Пуснете я с отворен заден капак и вижте защо пада ремъка. Ако нямате никакъв опит извикайте някой, който разбира.
Аз нямам опит, но заден капак няма. Това е гадно защото е супер неудобно да се гледа и да се намества вътре. Даже телефона ми с фенерчето май остана вътре и ще трябва да го тарся
Ако може само да ми обясниш какво значи "съосие", и ремъка задълвително ли трябша да е ТОЧНО по средата на шайбата която е на барабана ? защото беше малко от към вътрешна страна.
А и значи на вала кадето е ел двигателч ми е като резба ( и ремака е прорязан за да влиза в резбата ) И там ли има значение каде ще се сложи ? Трчбва да е сичко точно ли ?
Този пост е редактиран от ifch0o1; 03-03-14 в 13:26.
Обърни се към техник.Сам няма да можеш да поставиш ремъка, след като не знаеш какво е съосие.
Ремъка трябва да е в средата, а лагерите не вярвам да са износени.
Пералнята щеше да значително по-шумна, ако са износени лагерите.
Имал съм няколко случая на такова падане на ремък без видима причина на евтините перални от тази марка.След поставянето му отново си работи.
Иначе това са откровенни боклуци.В Пени цената им е 299лв.
Признавам че Crown са боклуци, нямах идея че марката е на тарговска верига ЗОРА. За онлайн поддръжка забрави... До колкото да викна техник там са излишни разходи който всъщност ги няма и няма начин. Ако имах възможност нямаше пералнята да стой 1 година без ремък. Е направих го за сега да видим колко ще искара.
Мерси много ми помогнахте
Имам пералня Privileg Dynamic 6610c която пристигна без ремък.Може ли някой да ми каже размер на ремъка защото не знам какъв да търся по магазините.Благодаря предварително.
Здравейте, аз ползвам Whirlpool AWE 2217 и вчера за първи път не си изпълни центрофугата...пробвах да я пусна само центрофуга без програма, но направи 2-3 оборота и започна да издава един монотонен звук(бръмчене), не правейки нищо. Махнах дрехите...пак не иска...А забравих да спомена че не може и водата да източи докрай....на дъното има 2 пръста вода...Ако имате идеи помагайте...днес малко по-късно ще я разглобя! :)
Най-лекия вариант би бил да не може да източи водата докрай, поради прегънат маркуч отзад.Дръпния напред и огледай маркуча за мръсната вода.
Я да видим, кое добро същество ще оправи пералката на колежката?
- Местонахождение - София, Лозенец
- Марка - Candy за вграждане на 8+ години
- Модел - неизвестен засега, механичен програматор
- Дефект - спряла е да работи без да изхвърли водата + характерна миризма на зъболекарски кабинет