Страница 16 от 98 ПърваПърва ... 614151617182666 ... ПоследноПоследно
Резултати от 226 до 240 от общо 1469

Elite PV-370X- въпрос за субтитри на български

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Здравейте на Всички,

радвам се, че сте все така интусиазурани. Все пак си даваме сметка, че този форум е все пак за проблеми, а не за похвали и не ни радва, че вече има толкова много постове. Принципно се ограничаваме с публикуването на каквато и да е конкретна информация за ъпдейта, но все пак от клиентска гледна точка не е приятно да си в "небрано лозе". Забавянето е изцяло по наша вина и не искаме да се оправдаваме с нищо. За момента мога да ви дам информация, че проблема с позициониранети и разстоянието между буквите и думите е коригирано. Само Ви моля да не изисквате от нас да публикуваме какъвто и да е частичен ъпдейт. Малко са хората, които ще удобрят ежеседмичното подновяване на софтуера. Такава ще е фирмената ни политика за в бъдеще.

Относно останалите бъгове и обновяване на кодеци предстои да се направят тестове.

Бих искал да помоля тези от Вас, които са имали проблеми с някои нови филми(може и стари) да спомене с кой кодек е имал проблем и евентулно повечко информация за кодирането за да може да изчистим и тези проблеми. Не гарантираме, че всички проблеми ще може да отхвърлим наведнъж, но поне ще имаме по-пълна информация.

Поздрави

<div align="right">Originally posted by SUPPORT ELITE*-*09/11/2004*:* 20:57:07</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">.... А ние си мислим, че четете какво става тук ! Проблема с разстоянието между буквите и думите беше оправено от участник във форума (айде вижте кой беше той), както и големината на буквите и самия шрифт - защо не обърнете внимание повече на сива лента под субтитрите и рязането на последните символи от по-дългите фрази ?

За филми - при мен само 1 филм досега не тръгва (т.е. тръгва но през 20 секунди кадър иначе картината все едно е на пауза, звукът и суб. вървят нормално) - Spiderman 2 (2004) dvdrip.xvid.cd*.avi.

Това тук е тествано - http://ftlbg.com/jeff/MTK_388_by_forum.BIN - ползвайте и нашите усилия

2.  

3. Тук е от
    Sep 2004

Така,с кодиране от типа Xvid има леко насичане (на моменти по-силно),но повече информация не мога да дам...Също така 388 не "харесва" някой субтитри,пък били те и .srt! Мисля обаче,че ако се махнат точките по имената на файловете и най-добре се именуват двата файла с много къси имена(примерно на King Arthur....и т.н. е достатъчно дори само име от типа на "К.avi и K.srt)nqma problemi.Така че това не е кой знае колко лошо-по-скоро е досадно,защото не всички филми си ги записвам аз и ако има много точки трябва да ги презаписвам ....А,да-по въпроса за Тошибата-не чете всички RW дискове-не се лъжете!Само някои и то рядко!Пише си го и в ръководството-не е препоръчително използването на RW дискове! Иначе субтитрите си ги вади много добре,но,повярвайте ми,е по-капризна от Елита...Като цяло обаче на сегашното ниво е по-добра-КАКВОТО ГЛЕДАШ МОЖЕ ДА ГО РАЗБЕРЕШ,ЗАЩОТО СЕ ЧЕТЕ ВСИЧКО!!! В този дух един частичен ъпдейт би бил добър,но само ако е премахнато досадното "изрязване" на субтитрите и слагането на някакъв фон...Иначе на истина няма смисъл-това е и основния проблем-ъпдейтване на кодеци може да стане и след месец!За сега е достатъчно да оправите субтитрите.А който не иска да си ъпдейтва всяка седмица плеъра може да чака когато пуснете "цялостен "ъпдейт. Мисля че това е по-добър вариант и по-правилна фирмена политика-показва постоянно действие,задоволяващо клиентските изискания!

Успехи!

4. Тук е от
    Sep 2004

Здравей Jeff,

не знам до колко добре си запознат с материята, но едва ли някой, който се занимава с разработката/доработката на който и да е "firmware" ще си позволи да използва нещо, което е разработено/доработено от друг за да го използва в разработката си, особенно в конкретния случай, където повечето от нещата са взаимносвързани. Не искам да обидя никой, но нещата не са толкова прости както изглеждат и както ни се иска. За съжаление ще се наложи да изчакате, за да може всеки от Вас, който разбира повече от обикновенния потребител, да си направи персоналните промени, които иска, разбира се ако има нужда. Все пак съгласете се, че не можем да угодим на всички с персоналните желания, но все пак можем да се опитаме да наблегнем върху най-належащите.

Благодарим за разбирането!

Поздрави

5. Тук е от
    Nov 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Здравей Jeff,

не знам до колко добре си запознат с материята, но едва ли някой, който се занимава с разработката/доработката на който и да е "firmware" ще си позволи да използва нещо, което е разработено/доработено от друг за да го използва в разработката си, особенно в конкретния случай, където повечето от нещата са взаимносвързани. Не искам да обидя никой, но нещата не са толкова прости както изглеждат и както ни се иска. За съжаление ще се наложи да изчакате, за да може всеки от Вас, който разбира повече от обикновенния потребител, да си направи персоналните промени, които иска, разбира се ако има нужда. Все пак съгласете се, че не можем да угодим на всички с персоналните желания, но все пак можем да се опитаме да наблегнем върху най-належащите.

Благодарим за разбирането!

Поздрави

<div align="right">Originally posted by SUPPORT ELITE*-*09/11/2004*:* 21:53:52</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Аз просто исках да помогна! В крайна сметка нямаме друг избор освен да чакаме. Единствено се успокоявам, че поне има шанс един прекрасен ден да не се дразня като си пусна DivX... Нали затова си купих DivX Player

Успех на Elite! Просто май ще проверявам 1 път седмично за update и това е

ЧАО

6. Member
    Тук е от
    Oct 2001

Support Elite, хайде моля оправете и проблема с 2х и синия четириъгълник при зуум. Този проблем го няма при НИТО ЕДИН друг плеър. не мисля, че е толкова сложно както проблемите със субтитрите.

7. TODD_BG
    Guest

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">чета противоречиви мнения за TOSHIBA SD-340E DIVX.

Jeff, деиствително ли е направена добре и липсват всички проблеми на Елит-а? Не реже, прилични суб и т.н.?

<div align="right">Originally posted by stelkom2004*-*09/11/2004*:* 01:52:48</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Специално за Тошибата има проблем с четенето на дискове 99 минути (870 MB) докато при елита си ги чете без проблем това също не трябва да се избягва при избора на плеър.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2004

Току що ми се случи нещо много интересно. Май открих "вирус" за divX плеяри. Не, не се смейте. От два дни свалям един филм от Арена БГ. Анимация X-man Легенда за Върколака или нещо такова (за детето). Свалих го, записах го и го пуснах ...на 14.05 минута плеяра заби и единствено му работеше копчето за включване и изключване (отзад на захранването). Плеяра е dvp388. Дотук нищо кой знае какво. Пробвах пак и пак на 14.05 -та минута заби. Записах го на презаписваем и пак на 14.05. (на PC работи нормално, CD-R e нормален, пробвах да копирам отново на PC всичко е O.K.) Е не екой знае какво случва се, толкова филми чете голяма работа един.

Да ама пускам друг и какво да видя вместо STOP на дисплея излизат

19999999. Качих пак нов FIRMWARE. Пускам всичко O.K. Пускам пак X-man (естествено заби), пускам пак друг филм и пак 199999.

Пак нов UPGRADE и изхвърлих X-man. Може филма да е скапан, може да се е скапал при свалянето - не знам.

НО ЩОМ ТОВА МОЖЕ ДА МОДИФИЦИРА СИМВОЛИТЕ НА ДИСПЛЕЯ, ЗНАЧИ БЪРКА В FLASH ПАМЕТТА. АМИ АКО УТРЕ НЯКОЙ УМИШЛЕНО ВКАРА ВЪВ ФИЛМА НЯКОЙ ПО ИНТЕРЕСЕН КАДЪР И ИЗТРИЕ FLASH-a.....

10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2004

Искам да попитам SUPPORT ELITE, възможно ли е да се премахне вкарването на пауза (достатъчно дразнеща, когато слушаш концерт от mp3-йки) между песните? Доста други плейъри не създават този проблем.

11. Тук е от
    Oct 2004

Най-доброто решение до излизане на т.нар. ъпдейт е да вграждате субтитрите в avi-to.Т'ва е! MPEG4 direct maker, ffdshow i gspot и получавате перфектно avi с вградени субтитри за около 40 мин. и без забележима загуба на качество.

12. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2004

Здравейте,

моя плейър е модел 388Х. След ъпдейтването с официалния firmware на Елит се получава следния проблем:

При DivX филми с фрейм рейт 23 не се появяват изобщо субтитрите (SUB файлове), без значение че имената на файловете са напълно еднакви и без никакви точки освен тази преди окончанието на файла.

При DivX филми с фрейм рейт 25 субтитрите си излизат ОК, единствения проблем е че биват орязвани отстрани и че са ляво подравнени на екрана (но това не е новина).

Не съм опитвал никакви неофициални пачове за моя модел, нито пък по друг начин съм го човъркал. Проблема при същите филми го нямаше преди ъпдейтването.

Моля помогнете.

Здраве.

13. rdk
    rdk е офлайн

Тук е от
    Oct 2004

@SUPPORT ELITE

, забелязах проблеми при възпроизвеждането на XviD филми кодирани с потребителски матрици за квантизация, проблемите се изразяват в появата на артефекти по картината, особенно при сцени с повече движение. Става въпрос за филм, който съм си кодирал в XviD като съм използувал доста популярната матрица Six of Nine-HVS, филма и диска са изправни, освен това съм гледал този филм на предишния си плеър NEO DVD PDX77(ESS Vibratto ІІ) и си вървеше перфектно. За проблема разбрах, когато мой приятел с Elite ми се оплака, че филма нещо не е наред, прегледах филма с моя Elite и наистина видях, че има проблеми. Направих си няколко теста с различни матрици и се оказа, че някои от тях наистина са проблемни за Elite, останах учуден, защото Mediatek чиповете се славят с това, че добре работят с потребителски матрици и се надявам да го имате на предвид в бъдещите си фирмуери.

Относно това през какъв период да се пускат ъпдейтващи фирмуери то аз бих казал според това доколко неотложни са проблемите които трябва да бъдат решени, в случая първостепенен е проблема с твърде малкия брой субтитри, които Elite може да възпроизвежда наведнъж само 60, вследствие на което често се изрязват субтитри. При положение, че повечето Медиатек плеъри, които на мен са ми известни работят с до 88 символа наведнъж, какъв е проблема да се консултирате с когото трябва и проблема да се реши. Иначе разбира се, че не е нормално от гледна точка на производителите да се пускат твърде често фирмуери и не ми е ивестно някой някой от тях да се е скъсал да го прави.

@КТТ

, заложи 60символа максимално, 2реда, максимален брой символи на ред и махни долните три отметки. На мен програмката ми върши чудесна работа.

Поздрави на всички, rumen

14.  

15. Тук е от
    Sep 2004

Здравей rdk,

Благодаря ти за полезната информация. Ще се погрижа лично да достигне до точното място за да бъде обработена. За съжаление в развойната дейност в повечето случаи когато трябва да се свърши нещо за кратко време се получават досадни грешки. Като пример е последния ъпдейт - с оригиналния нямаше проблеми със зареждането на субтитрите и кодеците, но за съжаление в този има такива.

Напълно съм съгласен с теб за неотложността, но в случая има много мнения за приоритетността на проблемите. Затова решихме това да стане в един ъпдейт, който се надяваме да е сполучлив.

Относно броя символи на ред сме запознати и в момента се доработва точно тази част.

Поздрави!

16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Искам да попитам SUPPORT ELITE, възможно ли е да се премахне вкарването на пауза (достатъчно дразнеща, когато слушаш концерт от mp3-йки) между песните? Доста други плейъри не създават този проблем.

<div align="right">Originally posted by 4o4o*-*10/11/2004*:* 08:36:15</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Надявам се някога SUPPORT ELITE да отговори на по-горният въпрос!

17. Тук е от
    Sep 2004

Здравей 4o4o,

в момента не мога да ти отговоря категирично. При евентуално положително развитие ще те уведомя.

Поздрави

18. Member
    Тук е от
    Oct 2001

По важно е ОБЩИЯ брой на знаци!!! 59 е нечовешки малко!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 98 ПърваПърва ... 614151617182666 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпрос за субтиртри на Elite PV-370X
    От tonkostz във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 15-08-07, 19:42
  2. Elite PV-400 USB- въпрос за субтитри на български
    От SPaun във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 20-01-06, 22:37
  3. update на elite pv-370x - помощ
    От quest във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 06-01-06, 13:31
  4. За Elite PV 370x
    От vlad във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 6
    Последно: 09-12-04, 10:35
  5. NEO DVD-PX77 DIVX vs. Elite PV- 370X
    От crow във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 1
    Последно: 19-10-04, 10:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе