Страница 66 от 98 ПърваПърва ... 1656646566676876 ... ПоследноПоследно
Резултати от 976 до 990 от общо 1469

Elite PV-370X- въпрос за субтитри на български

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Re: Elite PV-370X- въпрос за субтитри на български

rdk-KTT благодаря ви от мен и още доста хора!
    Въпрос: Пробвали ли сте шрифта Hebar Condensed - мисля, че неговата визия на буквите, като цяло изглеждат най-четаеми. Дали има възможност черния кант да стане 3px и цвета да се смени примерно в жълт. Виждал съм на доста плеъри това значително подобрява четаемостта. Иначе в Arial Narow 26pt всичко си е нормално с изключение на малката буква - (в). Доста дразни. Ако някой е тествал как вървят на ДВД подложка мешани формати в папки нека сподели. Това са ми първите впечатления за сега.
    Свалям ви шапка! Много сте печени!!
    Поздрави и очаквам коментари.
    Успех!!!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2005

rdk - току що пробвах как изглежда малката буква (в) от шрифта Arial Narow в моя Photoshop. При тебе варианта на шрифта е доста различен, не знам как, но ми изглежда някаква версия на преадаптация. Ако шрифта във вашия ъпдейт с КТТ бъде с реалния Arial Narow - визията на субтитрите наистина ще изглежда много по-добре. Дано с това мнение помагам, защото вие сте постигнали почти 90% от това, което трябваше предварително фабрично да бъде в плеърите на Елит, а не клиентите да си дооправят недогледаните дефекти на софта-производител!!!
    Успехи!!! :Super:

4. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

Т.к. коментарите са основно относно шрифта /а той ни е последната грижа/ ще си позволя да напомня за* MTKRemaker /Dата Part - OSD - OSD1 Visuals - Fonts - Font4/, MtkFontCreator, MTKSubPatcher и др. С 5 бр. цъкания на мишката всеки може да си го направи по свой вкус - тип, размер, аутлайн, цвят и т.д.

Пренасянето на* нов ред си е направо гадно /мое мнение/.

Препоръчвам на* всички да се следи инаформациятa и на:

http://board.softpedia.com/index.php...3&showforum=24
    http://login.yahoo.com/config/login?...ect%2Fmessages
    http://mtz.softpedia.com/index.php?o...tpage&Itemid=1
    http://personal.inet.fi/koti/mabreak...ker/index.html

и др. за да сме полезни един на друг. Бързо щото дядо Коледа/ Елит/ ще ни изпревари.

5. rdk
    rdk е офлайн

Тук е от
    Oct 2004

@spacedigital
    правилно си забелязал, че не е съвсем Arial Narrow . Първо за да влезна във височината от 29 пиксела използвах с подрязване две различни височини за малките и големите символи(26pt за малките и 22pt за големите) и след това си ги дообработвах ръчно, има едно важно изискване при правене на субтитрите широчината да е кратна на 4. Когато MtkFontCreator генерира субтитрите с широчини кратни на 4 се получават луфтове и в последствие мен ме дразнят различните разтояния между символите като ги гледам на телевизора, поради тази причина ръчно променям широчините на символите при които са се получили празни пиксели с цел разстоянията между символите да са равни и минимални. В случая с буквата "в" тя е правена от "б" някак си не ми пасна на концепцията.
    Когато канта е твърде дебел се получават следните проблеми, първо на черен фон символите изглеждат твърде раздалечени един от друг (представи си как изглеждат два съседни символа с аутлайн 3 пиксела, сумарно разстоянието между тях е 6 пиксела) и второ пада общия брой символи на ред. Аз поне за сега не съм успял да постигна по-стегнати субтитри от тези на ELITEFAN, и те покриват моите изисквания.
    Цветовете могат да се променят с MtkRemaker но всеки си има свой вкус и би било много хубаво във фирмуера да има възможност за избор на различни видове субтитри и цветове, но това поне за момента е извън моите възможности. Смятам, че е по силите на всеки да си направи фонт по собствените критерии използвайки MtkFontCreator и с MtkRemaker да си ги подмени.
    В настоящия момент сто процента от личната ми колекция с филми е със вградени "xsub" субтитри в два варианта Tahoma 20pt и Arial Narrow 26pt , "xsub" субтитрите са идеалния вариант за мен когато се касае за домашен DVD/DivX плеър, вървят на почти всички плеъри. Разбира се на филмите които минават транзитно(само за едно гледане ) покрай мен не си играя да слагам "xsub" субтитри, а си ги гледам с srt или sub.

Поздрави!

6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005

абе хора,някои 6те ми обяснили подробно , как се записват тия update с nero ? досега ми ги праве6е един приятел ,но ве4е нямам врьзка с него.в4ера си прецаках 3-ри диска и пак не 6те да ми ги разпознава dvd-то/elite pv399/.ве4 направо не ми остабнаха нерви.

благодаря предварително!!!

7. Member
    Тук е от
    Aug 2005

O.K. благодаря за отговора!!! -
    сега ми е ясна ситуацията. M/у другото тествах последните ъпдейти и стигам до заключение, че за момента НАЙ !-успешен е преработения от КТТ ъпдейт на Elitefan за 388(специално). Въпреки шрифта той покрива на 99% критериите на моята компания с над 25 бройки от модела 388Х - така,че още веднъж за момента ГОЛЯМО благодаря на КТТ и Elitefan!!! Повърхностно прегледах и 400USB модела. Има какво да се желае по доста точки от софта му.
    Поздрави и успехи на КТТ, rdk и Elitfan! :Super:

8.  

9. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

pv_388x_AN26pt_19112005_v1-OSD.rar* * "elitedvd@abv.bg парола:123456"

Единствената промяна е че не се включва по подразбиране информацията за продължителноста на филма горе в ляво - OSD /за тези които не им се цъка по 3 пъти бутона OSD на дистанционното на всеки филм за изключването и/.

rdk,
    моля дай малко коментар за разликата между 2-те версии относно пренасянето.

10. Тук е от
    Nov 2005

Здравейте! Поздрави за положените усилия! :Super:
    Възможно ли е ъпдейтa pv_388x_AN26pt_19112005_v1-OSD.iso да се използва за Elite PV-370X?

11. Тук е от
    Jan 2004

pv_388x_AN26pt_19112005_v1-OSD.rar качих го този ъпдейт, сега поблема е че не вървят DIVX филми. Натискам PLAY и след около 15 сек. спира мисленето и нищо нестава.

12. TODD_BG
    Guest

Здравейте току що си взех модела PV-400USB от Технолукс Варна за 129лв. Вчера вечерта са ги получили. Също има и моделите DHT-800USB и DHT-801USB като цената на последния е 255лв. в промоция. Версията на софтуера на PV-400USB е:
    05.00.05.07
    08.04.00.18
    05.00.05.07
    07.11.00.00
    05.00.05.07
    03.03.02.33
    0

За сега това като го разцъкам повече ще пиша подробности. За сега му песнах едно DVD-RW с 6 филма и сичко си тръгна като хората. Но както казах преди марко за сега толкова.

13. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

kobra,
    проверих току що - нямам проблеми с DivX 3,4,5 или XVid. Освен това свалих файла от абв и го сравних с оригинала - еднакви са. Aпгрейтнах се наново от абв и пак няма проблеми. Да не се скофтил файла при теб от свалянето или от записването на носителя. Освен това описаният от теб проблем прилича на калпаво записан файл на кофти CD. Пробвай с друг файл и на друга подложка. Преди време и аз имах такъв проблем когато ползвах Roxio 8. За това и се върнах към Nero. Провери още веднъж нещата. Включи си опцията за сравняване на файловете след запис.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2004

:Super:Аз също го качих pv_388x_AN26pt_19112005_v1-OSD, само че подмених шрифта с този на ELITEFAN, всичко работи идеално, БРАВО на КТТ. Забелязах само, че когато има папки на диска имената са ОК, но най-горе където излиза на един ред името на текущата папка е с кухи символи....не знам дали не е така само при мен. Ако и това може да се оправи мисля че това за мен са 100% работещ плеяр.

16. Тук е от
    Jan 2004

Аз съм с NERO и пробвах 3 диска и трите не тръгнаха, сега пак ще пробвам да го ъпгрейдна.

17. rdk
    rdk е офлайн

Тук е от
    Oct 2004

@КТТ
    когато за първи път пробвах този фирмуер ми се стори, че не се получава пренасянето когато градацията е от долу на горе, по тази причина стъкмих втория вариант с градация от горе на долу. Не съм съвсем сигурен обаче доколко съм прав, не съм го изпробвал достатъчно.
    Между другото страхотно е че си изчистил проблема с таймера мен много ме дразнеше, бих те помолил ако не те ангажира много да фиксираш и фирмуера за 399х серво 89.05.10.00.

pv_377x_ELITEFANSUB_19112005_OSD.rar се намира в elitedvd@abv.bg парола:123456 . Със фикса на КТТ за таймера и субтитрите на ELITEFAN.

Поздрави!

18. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

rdk,
    Ще го направя - само още малко отзиви за да няма проблеми, че kobra ми изправи косата.

Молбата ми е към всички които са пробвали и двете версии - v1 и v2 да споделят малко впечатления относно пренасянето на нов ред - забелязани разлики, коя е по-добра и т.д.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 66 от 98 ПърваПърва ... 1656646566676876 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпрос за субтиртри на Elite PV-370X
    От tonkostz във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 15-08-07, 19:42
  2. Elite PV-400 USB- въпрос за субтитри на български
    От SPaun във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 20-01-06, 22:37
  3. update на elite pv-370x - помощ
    От quest във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 06-01-06, 13:31
  4. За Elite PV 370x
    От vlad във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 6
    Последно: 09-12-04, 10:35
  5. NEO DVD-PX77 DIVX vs. Elite PV- 370X
    От crow във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 1
    Последно: 19-10-04, 10:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе