jeff, има и друго - режима трябва да е ISO9660, mode1 и Joliet НЕ трябва да е включен.
jeff, има и друго - режима трябва да е ISO9660, mode1 и Joliet НЕ трябва да е включен.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">jeff, има и друго - режима трябва да е ISO9660, mode1 и Joliet НЕ трябва да е включен.
<div align="right">Originally posted by jordany*-*05/11/2004*:* 11:06:12</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Много ти благодаря, както благодаря и на foxer. Ще пробвам с вашите напътствия :-)
Много благодаря за N-ти пореден път на foxer и jordany за помощта. Update-нах файлчето на jordany с Fontcreator и MTKReMaker и шрифта стана перфектен. Да видим дали Elite ще си удържат на думата за оправянето на проблема с края на фразите... тогава ще съм доволен.
Към Jeff : Какъв шрифт си направи, защото и аз смених няколко но все не ми харесват?
Тук на този линк има нещо:
http://board.softpedia.com/index.php?showtopic=148
и по точно програмата DirectSub, но тя май само модифицира субтитрите и ги центрира преди да се запишат на диска. може и да е полезна за някой...
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Към Jeff : Какъв шрифт си направи, защото и аз смених няколко но все не ми харесват?
Тук на този линк има нещо:
и по точно програмата DirectSub, но тя май само модифицира субтитрите и ги центрира преди да се запишат на диска. може и да е полезна за някой...
<div align="right">Originally posted by mmony*-*05/11/2004*:* 22:55:25</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Сложих Arial Narrow 24 пункта ... той е по-издължен и се чете добре... сложих го с бордер, но както всички разбраха не се чете от DVD-то (388)
А като бях започнал да благодаря ... забравих shemet, на когото също много благодаря, че ми отвори очите за какво служи MTKReMaker, която имах отдавна, но не се светнах, че би ми помогнала в този случай.
Въпрос към по-запознатите тук - дали с MTKReMaker не може да се оправи проблема с "изяждането" на символи във фразите и да се добави прозрачна сива лента зад субтитрите (подобна на лентата зад таймера) и така да си решим проблемите, а да не се надяваме на Elite.
И към хората, които искат да имат НОРМАЛЕН DivX player - препоръчвам ви (тествах го 2 дни с повече от 25 филма) Toshiba - 169 лева в Техномаркет. Субтитрите са с много добра големина, на сива прозрачна лента и на центрирани в средата. Освен това чете и Italic опцията в субитрите, за разлика от Elite.
На този линк:
Има един с ник :Mtz, и според това което разгледах има възможност и желание да модифицира разни firmwere с центриран текст и outline.
Не ми е никак добре английския и затова, ако някой има желание и възможност да му драсне два реда с молба да модифицира Елита.
Не знам дали е добра идея - просто ми хрумна.
Здравейте всички в този форум.
Значи ми направи впечатление че след ъпдейта, филми които съвсем добре се четяха, сега яко накъсват. Не е от диска защото го тествах на стария си NEO pdx77, който е с чис ESS Vibratto II и там няма никакви проблеми. Конкретно - Терминалът, който е xvid B-fames 1, Q-pix 0, GMC 0. Просто не става за гледане. Не е редно по-стария чипсет да се справя безпроблемно, а mediatek-а да се дъни. Предполагам че е софтуерен проблем.
Второ: Няколко филма със съвсем читави субтитри изобщо не ги вижда. Даже съм сложил 2 файла- .sub, .srt, имената са еднакви, на компютъра вървят идеално, на елита ЙОК! Subtitle Workshop казва че файла няма грешки. Странна работа. Ще си играя още. Ако някой се сеща нещо нека да сподели. Благодаря
P.S.
Махнах всички точки във името на файла с изключение на .sub .avi и субтитрите се показаха.
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Здравейте всички в този форум.
Значи ми направи впечатление че след ъпдейта, филми които съвсем добре се четяха, сега яко накъсват. Не е от диска защото го тествах на стария си NEO pdx77, който е с чис ESS Vibratto II и там няма никакви проблеми. Конкретно - Терминалът, който е xvid B-fames 1, Q-pix 0, GMC 0. Просто не става за гледане. Не е редно по-стария чипсет да се справя безпроблемно, а mediatek-а да се дъни. Предполагам че е софтуерен проблем.
Второ: Няколко филма със съвсем читави субтитри изобщо не ги вижда. Даже съм сложил 2 файла- .sub, .srt, имената са еднакви, на компютъра вървят идеално, на елита ЙОК! Subtitle Workshop казва че файла няма грешки. Странна работа. Ще си играя още. Ако някой се сеща нещо нека да сподели. Благодаря
<div align="right">Originally posted by Six*-*07/11/2004*:* 20:02:56</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Не знам защо се е получило така при теб. Аз update-вах няколко пъти ... и всичко си е ок - е, поне с четенето на видеото...![]()
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">На този линк:
Има един с ник :Mtz, и според това което разгледах има възможност и желание да модифицира разни firmwere с центриран текст и outline.
Не ми е никак добре английския и затова, ако някой има желание и възможност да му драсне два реда с молба да модифицира Елита.
<div align="right">Originally posted by mmony*-*07/11/2004*:* 1936</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
ей, много сте бързи бре [Wow!] http://board.softpedia.com/index.php?showtopic=177
(foxer - един съвет - напиши характеристиките на плеъра, за който си уплоаднал фирмуера и версията на чипа, мисля че така ще мъничко по-добре)
Ще чакате Mtz обаче първо да оправи кирилицата (1251) за Pioneer 575, и тогава... вие все пак си имате Support Elite тук, ама останалите си нямаме никого... [:D]
Моля модераторите да ме извинят за оффтопика [:I]
чета противоречиви мнения за TOSHIBA SD-340E DIVX.
Jeff, деиствително ли е направена добре и липсват всички проблеми на Елит-а? Не реже, прилични суб и т.н.?
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">На този линк:
<div align="right">Originally posted by mmony*-*07/11/2004*:* 1936</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
ей, много сте бързи бре [Wow!] http://board.softpedia.com/index.php?showtopic=177
(foxer - един съвет - напиши характеристиките на плеъра, за който си уплоаднал фирмуера и версията на чипа, мисля че така ще мъничко по-добре)
Ще чакате Mtz обаче първо да оправи кирилицата (1251) за Pioneer 575, и тогава... вие все пак си имате Support Elite тук, ама останалите си нямаме никого... [:D]
Моля модераторите да ме извинят за оффтопика [:I]
<div align="right">Originally posted by Eddie*-*08/11/2004*:* 11:31:27</div id="right">
Кой превари той завари :P
Колкото до характеристиките ко да му дам ситето на elite дето нема english)
Чуроликаме си на ПМ относно характеристиките. Белким измисли нещичко)
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">чета противоречиви мнения за TOSHIBA SD-340E DIVX.
Jeff, деиствително ли е направена добре и липсват всички проблеми на Елит-а? Не реже, прилични суб и т.н.?
<div align="right">Originally posted by stelkom2004*-*09/11/2004*:* 01:52:48</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">Честно казано, ако има кой да ми купи Елита ... веднага си купувам Тошибата ... имах около 15-20 филма ... не забелязах да реже субтитрите, големи са (както на готините DVD-та), пуска ги в долния край на ТВ-то и най-важното на трансперантен сив фон, средно центрирани. Чете RW...което за мен е важно ... Освен това ... може и да се заблуждавам, но образа като че ли е по-качествен - явно има някакви филтри ...
ELITE SUPPORT - нещо загуби ? Края на седмицата отдавна мина, дойде новата, и пак нищо - поне малко инфо дайте на бедния народ [!]
Здравейте на Всички,
радвам се, че сте все така интусиазурани. Все пак си даваме сметка, че този форум е все пак за проблеми, а не за похвали и не ни радва, че вече има толкова много постове. Принципно се ограничаваме с публикуването на каквато и да е конкретна информация за ъпдейта, но все пак от клиентска гледна точка не е приятно да си в "небрано лозе". Забавянето е изцяло по наша вина и не искаме да се оправдаваме с нищо. За момента мога да ви дам информация, че проблема с позициониранети и разстоянието между буквите и думите е коригирано. Само Ви моля да не изисквате от нас да публикуваме какъвто и да е частичен ъпдейт. Малко са хората, които ще удобрят ежеседмичното подновяване на софтуера. Такава ще е фирмената ни политика за в бъдеще.
Относно останалите бъгове и обновяване на кодеци предстои да се направят тестове.
Бих искал да помоля тези от Вас, които са имали проблеми с някои нови филми(може и стари) да спомене с кой кодек е имал проблем и евентулно повечко информация за кодирането за да може да изчистим и тези проблеми. Не гарантираме, че всички проблеми ще може да отхвърлим наведнъж, но поне ще имаме по-пълна информация.
Поздрави