Здравейте,
а защо сега няма ъпдейт за по-стария вариянт на 399 на www.elite.bg, има само за новите.
Здравейте,
а защо сега няма ъпдейт за по-стария вариянт на 399 на www.elite.bg, има само за новите.
Предполага се, че вече са излезнали от употреба.Първоначално публикувано от saveli
![]()
* * * Не са излезнали от употреба. 99.99 % вероятно са с такива /възрастни/. Апдейти има за "възрастните" модели - 399 и 388 - в дъното на страницата са, но за съжаление са от Декември 2004. Това за 366 /377/ е "интересно". Ще взема да го пробвам на 388-та.
* * * Две седмици загубих за гасенето на лоадера. Така и не се справих, но станах по неволя специалист по апдейти през серийния порт. Добре, че имах стар кабел за Сименс - 3 проводен. Тръгна от раз.
366 и 377 имат разлика в дисплеите и бутоните на предния панел.
Поздрави!
* *Малко отклонение от апдейтите. Беше писано по-назад, че дистанционното е калпаво и трудно хваща.
* *1. проблема не е в самото дистанционно т.к. вместо него съм пробвал и на Онкиото и все тая /а то е перфектно/.
* *2. т.к. скоро разглобявах плеера - забелязах няколко неща:
* * * * - при разглобена платка на предния дисплей - работи перфектно от около 6 - 7 метра и широк ъгъл.
* * * * - приемника / фототранзистора/ при мен беше неестествено изкривен надолу/ и за да работи дистанционното трябваше да ставам прав и да си вдигам ръката високо. Огънах го да застане хоризонтално и сега поне не ставам.
* * * * - приемника е лепнат на една смачкана гума, която според мен е тънка и той стои доста назад от отвора - от това идва и малкия ъгъл на действие. Може би следва да се изкара максимално напред към предния панел.
* * P.S. Ще споделя малко впечатления и за кабела, т.к. нищо не е писано до тук а и няколко души вече ме питаха. Тези които вече са го правили - да ме поправят ако бъркам.
* * 1. В никакъв случай не се прави "прост" кабел - RS232 букса + 4 проводна PC букса + жици. Плеера ще гърми от раз.
* * 2. Затова се ползва кабел от мобилен или се прави самоделен такъв. Kабелът е активен, т.е. вътре има монтирана малко електроника.
* * 3. Китайците са си направили труда да сложат 4 проводна женска букса в Елита и не са необходими игли или др. техники описани от МТZ / подходяща е буксата от кабела за аналоговият аудио изход от CD или DVD/.* Как се определя кой извод какъв е в Елита - според мен с мултицет ако не ни се вади платката. При мен където пишеше +3.3 се оказа масата. Гледайки от края на платката изводите са : "маса" - "Тx" - "Rx" - "+3.3V";
* * 4. Дали кабела с който разполагаме ще ни свърши работа - отговора е лесен - ако мобилния за който е предназначен се свързва с компютъра и си обменят данни - да.
* * *5. Дали кабела да е 3* или 4 проводен - на Елита му е се тая. Четвъртият проводник - +3.3V е необходим единствено за захранване на електрониката в кабела. Тук вариантите са няколко - 1. коректно захранване от RS232, 2. Захранване от батерията на мобилния апарат / в нашия случай ще се захранваме от Елита и 4-та жица е необходима/. 3. Външно захранване - батерия или др. При мен серийния кабел се захранва от USB порта.*
* * * 6.* Елита следва да е включен при апдейта и се ползва MTKTool.
* * * 7. http://mtz.softpedia.com/index.php?o...=20&Itemid=2* има доста инфо и препратки.
Успех.
Здравейте, от наколко дни имам нова играчка- ЕЛИТ 388Х с НЕРО ДИЖИТАЛ.
Днес пробвах 100- тина диска. Оказа се ,че имам следния проблем - като пусна филм с 23 кадъра в секунда, картината леко се издължава и най- долния ред се скрива. При филми с 25 кадъра такъв проблем нямам. (Като на няколко филма субтитрите изчезваха, почнах да търся разликата - единствено броя на кадрите беше различен, като нямаше изключения- с 23- не се вижда реда, с 25 се вижда)
Много ще съм благодарен ако някой може да ми помогне.
Моля за ПОМОЩ!Някой да ми направи ъпдейт за PV 370X със субтитри Arial Bold Size:25 Outline:3 Color:Orange(White) и да я пусне в чекмеджето на elitedvd@abv.bg или да даде точно описание стъпка по стъпка за работата с MtkFontCreator и MTKReMaker.Аз до този момент не успях да се справя по никакъв начин.Винаги резултатът беше ънкноу диск.Предварително БЛАГОДАРЯ!!!!!!!!!!!!!
Понеже никой не ми отговори ето полезна информация за тези които имат същия въпрос: http://baffab.free.fr/lecteurdvd/MTK_en.html Моля само някой да каже полученият MTK.bin файл как да бъде записан-директно върху диска или първо трябва да се прави имидж файл(и с коя програма) и след това да му се даде бърн имидж?
shveb,
кой очакваш да ти отговори като стотици пъти е писано тук за това, включително и относно новия ти въпрос. Разбира се всички коментари и постове са добре дошли тук иначе не можем си откри темата, че нещо се умълчахме.
Ама си е по-гот да се икономисат десетина минути лично време от прочитането на десетина страници. Не ми пука, че ще загубя времето на няколко хил. души.
Здравейте на всички,моля някои да ми отговори дали изобщо има ъпдейт за Elite pv-374 за да си оправя субтитрите които са ужасно малки, и натуй отгоре кажи речи във средата на екрана са,оказвасе че и доста филми неможе да плейва 20% от които сам пробвал.Ако някой ома ъпдейт можели дами каже откаде да го изтегля.
@rdk до скоро бях с pv_399x_servo_07[1].10.00.00_27122005_OSD_mp4. Но в него проблема с setup по време на пуснат филм си стои. Един колега си сложи pv_399x_servo_07[1].10.00.00_22112005_OSD и каза , че му е наред.Но пък нама mp4. Намерих си на харда един ъпдейт дето го няма в чекмеджето на abv - pv_399x_servo_07[1].10.00.00_04122005_OSD_mp4. При него сетъпа е наред. Може ли да направиш кратко ревю на разликите на този релийз с останалите за 399 в чекмеджето ? Благодаря ти предварително .
КТТ,благодаря ти много ,че някой поне ме чу, въпреки че ме свря в ъгъла.Следя темата от създаването и.Не десетина ,а всичките страници съм прочел и то по няколко пъти.Регистрирах се наскоро ,за да мога да задавам въпроси.Моето ниво на познания в тази област е доста скромно.Получавам файл за ъпгрейд,който плейърът ми не разпознава(ELITE PV370X). Дайте акъл:1.Ползвам за модификация файла от сайта на елит.бг(греша ли?)2.Полученият ъпгрейд файл е с по-голям размер(дали поради това чипа не желае да го приеме?)3.Трябва ли да променям името на .bin файла?В темата отдавна никой не пише за Elite PV370X.Не се сърдете, знам че повечето от вас са с други плейъри и обсъждате по-важни неща,но моля някой да ми помогне.Дори безкрайно ще ви благодаря, ако може някой да ми направи ъпдейт с ОГРОМНИ субтитри.
До shveb
Ако спазваш това не би трябвало да имаш проблем с разпознаването на диска. А пренасят ли ти се дългите редове? Защото ако не при големи букви ще губиш повече символи от реда.След записа трябва да получите CD с етикет (lable) MEDIATEK и единствен файл в него с име MTK.BIN.
shveb,
пробвай pv_370x_risk_05.00.06.00_27012006_ND от чекмеджето на elitedvd@abv.bg парола:123456
Поддържа NeroDigital, три реда субтитри около 48...52 символа на ред, няма пренасяне. Големината на субтитрите е такава, каквато според мен е разумно да бъде, за по-големи събтитри е необходимо добро пренасяне. Тествал съм на моя 377х, но всичко си е за 370
Поздрави!
В темата за LG 9700/9900 нали пише, че има пренос на редовете. Защо тия от Елит не го направят най-после?
Ако някой знае как се казва шрифта на Elitefan да каже, моля.