Страница 75 от 98 ПърваПърва ... 2565737475767785 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,111 до 1,125 от общо 1469

Elite PV-370X- въпрос за субтитри на български

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

Re: Elite PV-370X- въпрос за субтитри на български

* * * *shveb,
    * * * *текущият фърмуер в плеера "определя" /разписани са в него/ етикета на диска и името на файла за следващия фърмуер, който той ще разпознае.
    Например ако си с оригиналният фърмуер то следващия трябва да бъде с етикет MEDIATEK и файл - MTK.BIN. Т.е. сваляйки новите от сайта на Елит - трябва да преименуваш и двете неща. Ако това не е направено ще се изписва Unnown disk. По-следващият вероятно трябва да бъде с етикет ЕLITEMTK и файл 370.BIN и т.н.
    Т.е. слагайки нов фърмуер успешно, тези две имена от новия трябва да се запомнят за следващият път* - ако има евентуална промяна в тях или слагаш фърмуер от друг модел. MTKRemaker ги показва и двете.
    Размера не би следвало да е причина за Unnown disk. Какво променяш, че се променя сериозно и размера на файла ?
    Успех.
    * * * * * *Няма място за сърдене. Това е и идеята на темата в този форум - взаимопомощ на собствениците на Елит. Най-вероятно аз съм се издънил "малко". Предполагах, че е ясно вече на всички. Както е казал поетът - никога не е късно да станеш за резил.* От друга страна във всеки форум има писани и неписани правила - напр. да не се дублират теми, да не се пишат неща и въпроси, които вече са дискутирани и т.н. , т.е. информацията да е максимално кратка и ясна.* Не знам дали могат да се трият постове. На старият вариант на форума можеха.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2006

Фърмуерът за кой елит от elitedvd@abv.bg парола:123456
    става за PV-366X черен серво 89.05.10.00. Зящо го водят и като PV-366:PV-377. Сега съм с този от сайта на Елит и работи добре, но ако има и по-добро моля, кажете!

Благодаря!

4. Тук е от
    Sep 2004

Привет на всички!
    КТТ - чудя се дали ще е проблем да направиш една версия и за 388 като тази за 370 - т.е. без пренасяне и с по-големия шрифт. Веднага казвам и защо - опитах се да сложа шрифта, който си направил във фирмуеър V2 за 388. Стана, естествено, но се появяваха някакви странни символи вместо букви - нещо от типа на " в##наг# щ# бъде т#ка" Предполагам че е от RISC елемента, но познанията не ми достигат да го променя. Иначе, доколкото видях, шрифта си го бива и то доста...Определено се чете по-добре от този на Елитфен и е наистина с разумна големина(по отношение на изобразен брой символи). Или не знам - може и V2 за 388, но с този шрифт. Предварително големи благодарности.А и една друга идея(то аз само идеи давам, но ... ) - явно версията за 366/ и май за 371/ от страницата на Елит е работеща(някой беше казал, че си я е сложил и е наред) - не може ли да се сменят само бутоните и дисплея за 388?

5. rdk
    rdk е офлайн

Тук е от
    Oct 2004

pv_377x_servo_07.10.00.00_risk_05.00.06.00_28012006_ND.rar в elitedvd@abv.bg 123456. Става на 388 и 399 старите серии с промяна бутоните на средния панел.
    ciel,
    повечето фирмуери изискват кратност на 4, ARM 05.00.06.00 от Е-BODA не изисква такава кратност и като цяло работи добре, затова избрах него.

Поздрави!

6. Member
    Тук е от
    Aug 2005

rdk,
    какво означава: става на 388 и 399 старите серии с промяна бутоните на средния панел. Има ли нещо което се държи некоректно от управлението. Може ли да покажеш, как изглеждат тези нови субтитри. Предварително ти благодаря!

7. Тук е от
    Jan 2006

За PV-366X, черен, серво 89.05.10.00.

Свалих от elitedvd@abv.bg парола:123456 pv_377x_servo_07.10.00.00_risk_05.00.06.00_28012006_ND.rar, както и pv_377x_ELITEFANSUB_19112005_OSD, преименувах на ЕLITEMDK, 366.BIN, но чете Unnown disk!
    Сега съм с този от сайта на Елит, след като преинсталирах. Кой става за 366.

8.  

9. rdk
    rdk е офлайн

Тук е от
    Oct 2004

spacedigital,
    неправилно съм написал среден, става въпрос за бутоните на предния панел.

cincinatus,
    не ELITEМDK, а ELITEMTK. Дисплея на предния панел и бутоните се различават при 366 и 377.

Поздрави!

10. Тук е от
    Sep 2004

RDK-извинявам се, че ти обърках ника Добре, има разлика в бутоните на предния панел и как да се оправи това?Не че нямам желание, но не знам как С MTK Remaker става ли? Или трябва нещо по-сложно - ако да аз съм до тук

11. rdk
    rdk е офлайн

Тук е от
    Oct 2004

pv_388x_servo_07.10.00.00_risk_05.00.06.00_28012006_ND.rar и pv_399x_servo_07.10.00.00_risk_05.00.06.00_28012006_ND.rar в чекмеджето на elitedvd@abv.bg парола:123456

Поздрави!

12. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Здравейте!
    Аз съм с преправения ъпдейт на КТТ с кондезирания шеритен шрифт от ЕЛИТ. При него всичко е 100% точно! Има много полезен филтър: DENOISE - който незнам по каква причина е отстранен при всички следващи вариянти на ъпдейтите. Снощи реших да пробвам как се държат тези две нови версии: pv_388x_27122005_OSD_mp4.iso *и * pv_377x_servo_07[1].10.00.00_risk_05.00.06.00_28012006_ND.rar. В тях този филтър липсва, но видимо се забелязва, че преди да бъде отстранен като функция е бил оставен във включено положение - което допълнително влошава качеството на картината. Той наистина подтиска квадратирането на някои от компресиите, но да бъде включен постоянно пречи на повечето читаво смачкани филми. Направих многократни визуални сравнения за качеството на картината и видимите детайли с ъпдейта на КТТ/ЕЛИТ и тези новите. При неговия и съответно вариянт на ЕЛИТ- картината е многозначително по-добра!!! В pv_377x_servo_07[1].10.00.00_risk_05.00.06.00_28012006_ND.rar - шрифта и пренасянето наистина са добри, но ще бъде успешен изцяло - специално за моделите 388, ако му бъде възстановен този филтър и оправени панелните бутони, както и маймунките по разпознаването на имената в горната част. Ако това наистина е възможно да бъде корегирано и качено при другите, аз и още много притежатели на 388 ще бъдем МНОГО БЛАГОДАРНИ!!! За момента си възстановявам досегашния ъпдейт, защото там всичко е на НИВО.
    Поздрави!

13. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

Май започна да става объркване от многото видове фърмуери - модели, източници, шрифтове, възможности и т.д., но кой каквото иска да си качва: Видове:

1. Официални /от Елит/ - 2 вида до момента:
    - декември 2004 - няма Неро, няма пакет бийтстрийм, няма пренасяне, няма изключване на OSD /таймер/, кофти шрифт, стар файлбраузер и вероятно и др. проблеми по моделите.
    - 13.12.2005 г. - Неро, пакет бийтстрийм, изключено* OSD /таймер/, повече редове и символи на ред, подобрен шрифт, нов файлбраузер - работещ. Недостатъци - неясно серво, неработещо на по-старите модели /с които сме повечето/ осветление - на лоадера или бутоните, както и некоректна работа на самите бутони и дисплея.
    2. Неофициални - 2 вида до момента:
    - ЕлитеФан - пакет бийтстрийм, няма Неро, няма изключване на OSD /таймер/, нов шрифт, неработещо осветление -* на лоадера или бутоните, както и некоректна работа на самите бутони и дисплея, нов и работещ файлбраузер, USB, нов шрифт, май нямаше пренасяне.
    - РДК /сборка от др. модели/ - Неро, пакет бийтстрийм, изключено* OSD /таймер/, повече редове, подобрен шрифт, нов файлброузер - не работещ коректно изцяло /пътя/. Бяха пуснати първоначално 2 версии - V1 и V2 с градации на субтитрите отгоре надолу и съответно обратно + пренасяне. Последните доколкото разбрах са с 3 реда, без пренасяне.
    Т.к. обикновено не ми се е налагало да променям каквито и да е настройки по плеера - не знам каква е ситуацията с "филтър DENOISE" /нещо не мога да го открия в менюто/ и дали се влошава картината. За 388х са оправени бутоните още вчера. Може би малко от старите файлове трябва да се затъркат. Ако някой експериментира с шрифтовете - нека да сменя само необходимите а не после да се чуди защо излизат маймунки.
    За сега има две читави версии според мен:
    * * * * * * * * * - последните на РДК- с единствен недостатък* - не докрай оправен файлбраузер /име на "пътя"/, което не е болка за умиране;
    * * * * * * * * ** - 13.12.2005 г. на Елит - стига някой да може да оправи осветленията /аз засега не се справям успешно/, че не може да се спи от тях и* да каже дали сервото е в час /което се сменя относително лесно/.
    * * * * * * * * *Мисля, че по-добрият вариант е да се оправят кусури на оригинален фърмуер, отколкото да се прави такъв от любители. Тази забележка е за "колегите" от Елит. В момента съм с pv_388x_28012006_OSD_mp4 /изтрих го/, който би следвало да* е еднакъв с pv_388x_servo_07.10.00.00_risk_05.00.06.00_28012006_ND.rar.
    Успех на групата !!!

14.  

15. Тук е от
    Jan 2006

rdk мерси!

Възможна е промяна във фърмуера, като се добавят различни големини шрифтове. Може да се взаимства от фърмуера на Л-джитата. Вижте дискусията в Сеткома.

16. rdk
    rdk е офлайн

Тук е от
    Oct 2004

Правилно е забелязал Spacedigital функцията DENOISE в последните фирмуери е постоянно активна и няма значение дали е избрана тази функция или не тя си е винаги активна, аз съм си я изключил, но тя пак е активна. За жалост хората разработващи фирмуерите на MEDIATEK са решили, че е много умно да се прави задължително постпроцесинг. Аз се надявам в бъдещите им фирмуери това да се промени, защото и на мен не ми харесва постпроцесинга когато материала е качествен.

Поздрави!

17. Тук е от
    Sep 2004

Здравейте!
    КТТ написа:
    "Мисля, че по-добрият вариант е да се оправят кусури на оригинален фърмуер, отколкото да се прави такъв от любители. Тази забележка е за "колегите" от Елит. В момента съм с pv_388x_28012006_OSD_mp4 /изтрих го/, който би следвало да е еднакъв с pv_388x_servo_07.10.00.00_risk_05.00.06.00_28012006_ND.rar."
    С първата част съм напълно съгласен! С втората обаче не съвсем - от вчера съм с pv_388x_servo_07.10.00.00_risk_05.00.06.00_28012006_ND.rar и за първи път да съм доволен от фирмуеър с Неро. Ами просто всичко си му работи - дори се появява и менюто с настройките при пуснат филм Субтитрите също са най-добрите за сега - по-големи може да са само ако има много добро пренасяне на доста редове (поне 6). След като "разказах играта" на моята 388-ца с различни ъпдейти ще мирясам поне докато (ако!) "колегите" от Елит пуснат оригинален фирмуеър, който да е по-добър от този (честно да ви кажа трябва доста да се постараят). Ако ли не - здраве да е! И така плеърчето ми си работи страхотно (по-добре от PV400 на комшията със оригинален фирмуеър). Благодаря на RDK и и всички останали за перфектната работа!

18. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

* * * ciel,
    * * * Двата файла трябва да са еднакви. Обърни внимание на датите. На единият аз му смених бутоните а на втория вероятно РДК. Не съобразих да му сложа по-дълго и подробно име за да стане ясно, че е от последните. Но така или иначе вече го изтрих.
    * * * Относно оправяне кусури на оригинален фърмуер имах предвид следното - възможност на много хора с различни умения и знания да работят върху един източник - файл/код/, който се променя относително рядко а и не във всички негови блокове. Т.е. всеки влагайки от себе си по нещо има реални предпоставки нещата да станат отлични, даже много добри.
    При вторият вариант само един човек може да работи върху нещата, които сам е направил поради две причини - само той знае какво е пипал до момента, втората причина е, че източника - файла се сменя много често и докато някой го разгледа или направи нещо, утре, вече ще е друг и целият ти труд и време ще отиде на кино.* Или с две думи аз бих / и всеки друг/ работил единствено върху оригиналния на Елит и до излизането на нещо завършено бих ползвал тези на РДК, но не бих работил върху неговите. Разбира се има и вероятност тези от Елит да изостанат със светлини години от тези на РДК /или на друг/ или да му писне и да спре до тук. А и колкото повече нещата задобряват толкова по-малко става желанието за работа.
    * * * Затова и разглеждам от време на време оригиналният с насоченост - осветление, което за мен е най-сериозният проблем и го прави неизползваем. Ако това тръгне, ще гледам за избор на размери и цвят на субтитрите, кирилица във файлбраузера и каквито и да е други екстри.
    * * *Сори за дългите постове. Ще гледам по-кратичко да пиша.
    Успех.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 75 от 98 ПърваПърва ... 2565737475767785 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпрос за субтиртри на Elite PV-370X
    От tonkostz във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 15-08-07, 19:42
  2. Elite PV-400 USB- въпрос за субтитри на български
    От SPaun във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 20-01-06, 22:37
  3. update на elite pv-370x - помощ
    От quest във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 06-01-06, 13:31
  4. За Elite PV 370x
    От vlad във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 6
    Последно: 09-12-04, 10:35
  5. NEO DVD-PX77 DIVX vs. Elite PV- 370X
    От crow във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 1
    Последно: 19-10-04, 10:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе