Страница 64 от 98 ПърваПърва ... 1454626364656674 ... ПоследноПоследно
Резултати от 946 до 960 от общо 1469

Elite PV-370X- въпрос за субтитри на български

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. rdk
    rdk е офлайн

Тук е от
    Oct 2004

Re: Elite PV-370X- въпрос за субтитри на български

@Eddie
    packed bitstream и wrappoints нямат никаква връзка. Packed bitstream е една измишльотина на DivX тима, когато за първи път използваха b-frames в техния кодек те решиха да използват един трик т.н. packed bitstream за да излъжат avi контейнера, защото б фреймовете не отговаряха на тогавашните спецификации на този контейнер. Б фреймовете за разлика от Р фреймовете черпят информация не само от предишния но и от следващия фреим, т. е трябва да се зарежда и предишния фреим и това беше конфликта с avi контейнера. Структурата при packed bitstream e нещо такова I{PB}{dummy}{PB}..... В последсвие avi контейнера си беше пачнат и нямаше нужда от packed bitstream, но тази тъпня си остана както често се случва в живота за да може да създава проблеми. Междувременно packed bitstream e в конфликт с MPEG4 стандарта.
    Wrappoints има при GMC, това е друга една тъпня, която звучи много добре на теория, но на практика ефекта е смешен. При GMC в сцените в който има нещо общо в направлението на движение на голяма част от фреймовете то те се прикачат към общ вектор и т.н. да не задълбавам основно става въпрос за редуциране броя и размера на векторите за да падне размера на файла. По конкретно GMC с 1 wrappoit не дава абсолютно никакъв ефект и е напълно безмислен и това е причината разработчиците на XivD да не искат да чуят за този вариант. GMC с 3 wp. пък дава нищожен ефект 0,3..0,7% подобрена компресия, което е несериозно малко.

Конкретно на въпроса снощи си направих тест с този фирмуер със файл с 3 b-frames packed bitstream и нямаше никакъв проблем, а за GMC MEDIATEK чиповете се справят с до 2 wrappoins.

Поздрави!

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Да, грешка, имах предвид пакет битстрийм до колко б-фрейма... писах го докато съм на работа и ми висяха сто човека на главата...

Благодаря за инфото. :Super:

4. Member
    Тук е от
    Nov 2005

rdk аз съм с 399 от миналата година. Не разбрах дали ще има проблем с бутоните ако сложа твоя фирмуер ? Би ли обяснил по-подробно как да го кача. MtkRemaker направи 399.bin файл с размер малко над 1 мв. Как трябва да го запиша с неро експрес ? В смисъл - как да се казва файла,етикета , да затворя сесията ? И същото за предишния ъпдейт на елит (outline) - как да го върна ако се наложи
    Предварително ти благодаря

5. rdk
    rdk е офлайн

Тук е от
    Oct 2004

@oldgraf
    бутоните са същите единствено ме притеснява сервото, но засега не забелязах проблеми на стария ми плеър Elite pv-377X с този фирмуер.
    За да не обяснявам надълго какви трябва да са имиджите и имената направих два файла за ъпгрейд през CD, за да се изтеглят се влиза в elitedvd@abv.bg с парола:123456 и се теглят от чекмеджето.
    Elite_pv399X_servo_89.05.10.00.rar е новия ъпгрейд, в архива се намира имидж nrg отваря се с NERO и се пише.
    Elite_pv399X_servo_07.10.00.00.rar е фирмуера от сайта на Elite дата 11.12.2004г., за да се върне при желание стария фирмуер.

Поздрави!

6. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Благодаря ти за отговора и естествено за труда който си положил

7. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

И от мен голямо благодаря на rdk. Предлагам преработената версия на Elite_pv399X_servo_89.05.10.00.rar за 388 с работещи дисплей и бутони.* Вече съм с нея. Гадоста със светенето на чекмеджето остана но с малък "напредък" - при включен плеер не свети а при изключен - да. Не знам дали е по-добра но все пак е малко по-оригинална т.к. е от Елит. Надписите от рода на "Олелето /бигстоян/" при включване са оправени. Зa да не я препращам по емейл си позволих да я кача на "elitedvd@abv.bg с парола:123456 " и файла се казва 388-KTT-RDK.rar. Успех на останалите. Шрифта май е от първата версия на елитфан. Ще изгледам един филм за всеки случай и може да върна версията на шрифта от предния вариант/rdk/.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2004

Благодарности на KTT за pv388, но да питам пак за да не стане фал: Това че номера на сервото е друго създава ли някакъв проблем?

10. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

За сега не.*
    Ето и др. версии а ма 89 май няма - http://mtz.softpedia.com/dvd/. Зaралиите от Елит са най-напред с материала. Kато никой не купува тенджери защо да не се "произвежда" и др. електроника като ДВД например.

11. Тук е от
    Oct 2003

Здравейте
    Някой виждал ли е някаде да продават ELITE PV - 400USB във Варна и накаква цена са !
    Предварително благодаря!

12. TODD_BG
    Guest

Цитат Първоначално публикувано от bratoka
    Здравейте
    Някой виждал ли е някаде да продават ELITE PV - 400USB във Варна и накаква цена са !
    Предварително благодаря!
    Във Варна още ги няма. Но в София като звънах по телефона в Технолукса ми казаха че вече ги има блазе на Софиянци. Да се надяваме че тази седмица ще дойдат във Варна. Айде ако някой от София си го е купил вече да пише някакви впечатления. Цената която ми казаха от Технолукс София е 119 лв. с ДДС.

13. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

"Колеги" - никакви отзиви - нито за 399 нито за 388 с варианта на rdk вече втори ден ?

14.  

15. Тук е от
    Sep 2004

Здравейте!
    КТТ - какво да ти кажа-явно не само на мен ми се ще вече да има ОФИЦИАЛЕН ЪПДЕЙТ за 388! За това ,може би, няма отзиви, но като съм почнал с неофициалните довечера ще флашна моя 388 и ще се моля нещо да не се прецака (е, ако стане така жената ще ми трие сол на главата, но аз ще имам причина да си взема нов ). Отзиви -утре!

16. Тук е от
    Oct 2004

Аз смених с варианта на КТТ за 388 и за сега нямам проблем, всичко е ОК, ако можеше само и чекмеджето да загасне при изключен плеяр щеше да е супер, забелязах само нещо: Ако някой иска да си върне стария упдейт след този на КТТ за 388 трябва май да смени името на файла от MKT.BIN на 399.BIN и етикета на тома от MEDIATEK на ELITEMTK, както беше описано някъде по-горе иначе, плеяра не разпознава диска със стария упдейт.

17. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

Това за името на файла и аз го видях "399.BIN" във* фърмуера но ме домързя да го сменям а и не съм връщал друг. Освен това и за другите модели ще е така дори и за 399. Не знам дали си въобразявам но като че ли по-бързо разчита дисковете след поставянето им.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от KTT
    "Колеги" - никакви отзиви - нито за 399 нито за 388 с варианта на rdk вече втори ден ?
    В петък си флашнах 399 с вариянта на rdk. Светлините на бутоните са обърнати, на мен ми е готино защото не го държа на стендбай(смущава ми леко кабелната). Субовете на двд формат май изглеждат същите. Обаче при авитата разликата е голяма. Центрирани и подравнени. Ако е само един ред е най-долу, ако са 3 неможах да видя как са , не се сетих за филм с 3-редови субтитри. Ако за някой светлините на бутоните са пробем ето един по-сериозен за мен -* ако е пуснато филмчето (дори и на пауза) екрана за настройките на се появява на цял екран. Отгоре ги има иконите, и само отдолу в светлата лента се вижда върху каква опция си (тази лента я има и в оригиналния софт). Та малко на интуиция требе да се работи, което е лошо според мен. Някой може ли да ме светне как да разбера с какъв точно чип ми е 399 без да то отварям. На времето си мислех , че всички 399 са с MT1389FE но от сайта на елитефан разбирам че имало и с MT1389DE.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 64 от 98 ПърваПърва ... 1454626364656674 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпрос за субтиртри на Elite PV-370X
    От tonkostz във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 15-08-07, 18:42
  2. Elite PV-400 USB- въпрос за субтитри на български
    От SPaun във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 20-01-06, 21:37
  3. update на elite pv-370x - помощ
    От quest във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 06-01-06, 12:31
  4. За Elite PV 370x
    От vlad във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 6
    Последно: 09-12-04, 09:35
  5. NEO DVD-PX77 DIVX vs. Elite PV- 370X
    От crow във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 1
    Последно: 19-10-04, 09:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе