Страница 72 от 98 ПърваПърва ... 2262707172737482 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,066 до 1,080 от общо 1469

Elite PV-370X- въпрос за субтитри на български

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2004

Re: Elite PV-370X- въпрос за субтитри на български

КТТ,
    когато аз видях, че има нови ъпдейти и двата линка си работиха. Какво направих аз - свалих си първия (за плейъри преди 01.10.2005 -с черния екран) и без да се замислям го качих на ДВД-то. Стресирах се...Светна като коледната елха, която направихме със сина ми...Бутоните и дисплея не работеха коректно (това е меко казано), иначе от дистанционното се включваше всичко с леко подрънкване от някъде в кутията. Звучеше като машина, която се "тормози" здраво. След това реших, че проблема е от факта, че не съм със старата (оригиналната) версия на софтуера и я сложих нея - никакъв проблем - всико заработи отново нормално. И пак пробвах с новата версия. Резултат = абсолютно същото плачевно състояние. Само където, в интерес на истината, самата картина беше видимо по-добра. Това се случва снощи към 23.00. Реших че достатъчно съм се ядосал за деня и си легнах. Сега сложих версията на RDK и нещата са добре, но го гледах малко и то на монитора на компютъра в работата (домъкнах си ДВД-то сутринта с мен - още бях ядосан). Само забелязах, че при плейването на даден филм не излиза менюто за настройка, както се случваше при софтуера от елитфен. Май пак ще си мина на V2, но ще видя първо как изглеждат субтитрите от последната версия на RDK на телевизора у нас - около 47-48 символа май, но според мен четимостта ще е значително подобрена. Евентуално версия 2 или 1+субтитрите от последната ще решат проблема ми - хич не държа на Нерото. Лошо е само ограничението от три реда, защото така ще пренася по-често и ще се губи цял ред. Или трябва версия с повече редове (това е перфектният вариант) или версия, която не пренася (това е поносимо). В крайна сметка ще караме с каквото има ( английския го разбираме ) Все пак тук ти и RDK направихте много неща, за които мисля, че всички сме ви благодарни. И да - сега проверих и линка към ъпдейта за ДВД-та преди 01.10.2005 не работи. Защо ли? Ами може би защото написах едно любезно писъмце на съпорта на Елит да си видят резила. Явно са го видели.

Така - ако някой го интересува (и разбира) проблемния вариант на ъпдейта от страницата на Елит съм го качил в чекмеджето на elitedvd@abv.bg под името 388X_1.nrg (така, както съм го свалил от страницата им)

2.  

3. Тук е от
    Apr 2005

Ще ви позволя да публикувам този пост, макар че rdk ми отговори на него - но да знаят всички, а и може да имам проблем само аз. Ето за какво става дума...

Имам Елит 399 модела, първата (старата партида). Ползвам pv_399x_servo_07.10.00.00_22112005_OSD.rar и съм доволен - всичко работи.
    А сега и проблема. Някъде беше коментирано подобно нещо и се извинявам, ако нещо повтарям, ама... Става дума за пренасянето на титрите. Те се изобразяват отдолу нагоре, което е супер, ама... преноса е много зле. Оставете това, че пренася по 1 буква на другия ред както си иска това не е страшно. По-кофтито е, че на филми с доста дълги редове, които са правени от тъпи аматьори този пренос направо прецаква гледането на филма, защото ако да речем трябва да е на три дълги реда да речем с по 60 знака ефекта е следния:
    1. Плейърът поддържа до 54 знака на ред, което ще рече че показваният ред се изрязва... В същото време незнайно по какъв принцип плейърът се опитва и да пренесе думите, но в 99% от случаите пренася на втори ред само един символ, а трети и четвърти ред ако има такъв изобщо ги НЯМА. Тоест ефектът е супер зле - вместо да помогне пренасянето става така, че не само грозно пренася, но и изчезват долните редове. При мен е така предполагам има и при вас такива неща или още не сте попадали на такъв филм. Ако искате за проба и пример - говоря в случая за втори сезон на Stargate Atlantis да речем - там можете да видите сериите са така почти всички. Ако искате и ще снимам за да видите какво става.
    Според rdk този фирмуер с преноса си го е направил Mediatek. Според мен, ако не бяха правили пренос просто плейъра щеше да си пренася всяка дума на нов ред и дори да станат 3-4 реда няма проблем щеше всичко да се вижда макар и натъпкано с текст. А сега просто се реже надолу не знам защо. Затова питах rdk дали не може да се върне назад тази функция - т.е. да няма пренос на думи, а всичко да си е като досега. Но доколкото разбрах това не става.
    Пиша това за да каже някой друг има ли проблем с преноса на титри. И ако има идея да каже, макар че щом rdk не може да помогне... едва ли

CIEL е писал нещо по въпроса и съм съгласен с него, но просто смятам, че пренасянето е излишно по-добре целите думи да си се пренасят като преди, вмессто да се оплескват нещата. Щото тогава и на 6 реда дда стане всички титри са си там, и нищо не се реже.

Благодаря на всички, които помагат!

4. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

388X - Пробвах 2-та версия от сайта на елит. Тя е също толкова сбъркана колкото и първата- некоректни бутони и дисплей. + това сервото е 89.... вероятно в това е разликата между двете версии. Махнато е ОСД-то. На дисплея на плеера има нови символи - DTS, DD и още една джаджа, които не бях забелязвал досега. Няма пренасяне и засега виждам* 4 реда. Има промени във версиите на 8032, ДСП. Не забравяйте за евентуалните трансформации MTK.bin - 388.bin /3хх.bin/ и MEDIATEK-ELITEMTK при "unnown disk". Файлбраузера е оправен, но без поддръжка на кирилица. Шрифта не е зле.* И най-гадното - пак не се гасят осветленията.
    Най-голямата издънка на Елит според мен не е в тези проблеми а в това, че и двете версии са абсолютно еднакви / надявам се ciel да не е променял нещо/.
    Положителното е че все пак от Елит не са си забравили първите клиенти и да се надяваме, че в скоро време няма да има нужда да си играем на трудово обучение.* *

Версията на rdk от 15.12 е добра - не пренася - с едно пожелание да се промени "прозореца" на субтитрите надолу и в страни до "safe action area".

5. rdk
    rdk е офлайн

Тук е от
    Oct 2004

Сложих си фирмуера от Elite, за 399x v2 и доколкото съм го тествал работи коректно, само си смених шрифта и някои иконки. Явно, че фирмуера е за вторите версии и за първите не са го адаптирали коректно.

Поздрави!

6. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

Oще по-веселият момент / в допълнение на горе написаното/* е че версия 2 за 399 работи малко по-коректно на 388 - без бутоните и обратната логика на светене на чекмеджето. Остава някой да е свалил и версия 1 за 399 та да пробваме и нея. Може нещата и съвсем да се оправят.

7. Тук е от
    Nov 2005

не препоръчвам на никои да слага новия update за dht-790x -просто не работи(чува се само шум).говоря за този от www.elite.bg

8.  

9. Тук е от
    Jul 2005

Здравейте
    отдавна следя темата но не съм писал до сега. Браво на RDK и KTT!!!!!!
    Ползвам последната разработка на RDK за моето 399, върви перфектно!!!!!!
    Сега един въпрос: обяснете ми как добавяте четенето на различни звукови стандарти, като този на NERO?
    В този ред на расъждения аз бих работил за внедряването и четенето на .MPC свободната версия на .MP3, според мен е значително по качествена, по малко място заемат файловете......и т.н. Друг интересен стандарт особенно за музика е FLAC стандарта за музика, чрез него 1 аудио CD се компресира до (не много правилно е компресира, но..) 200-300 MB, качеството се запазва. Относно звука според мен от ELITE има какво още да се изтиска, имам няколко филма на които звука не им тръгва това беше и при преди да обновя FIRMWARE, довечера ще им видя характеристиките и ще ги публикувам тук. Проблем според мен при филмите ще бъде да вървят и тези използващи VODEI PROCESOR -кодек, като те по качество не се различават от другите.......

10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2005

cetu tuk:
    http://personal.inet.fi/cool/mediate...s/mtktool.html
    i togava resi kak mojes da se vklucis vav vnedriavaneto na kakvoto i da bilo...

11. rdk
    rdk е офлайн

Тук е от
    Oct 2004

Stoner,
    не е по силите на любителите, да променят кодеците, само създателите на чипа и съответно фирмуера могат да правят тези неща. На любителско ниво може да се подменят части от фирмуера, като се вземе нещо от някой по-нов фирмуер и така да се осъвремени собствения фирмуер, това съм правил аз и това в момента е честа практика.

Поздрави!

12. Тук е от
    Jul 2005

Благодаря ви за съвета,
    Относно:
    http://personal.inet.fi/cool/mediate...s/mtktool.html
    съм го преглеждал и аз си сменям субтитрите за 399 и т.н.......
    А относно кодеците знам че е необходима намеса на програмно ниво, не съм специалист но при компилирането на фърмуера е възможна намеса на по ниско ниво,..........може би има софтуер от рода на МТКRemarker-това си го помислих след като реших че вие сте успели да вкарате NERO mp4.....
    RDK ти какъв firmware си използвал за да получиш последния твой....??????

13. rdk
    rdk е офлайн

Тук е от
    Oct 2004

Stoner,
    8032 частта е оригиналната от последния миналогодишен фирмуер, ARM от Scott DMX-10 и DSP от Peekton 6006. Съединени са с MtkReplacer v0.4.3, като преди това са извадени с MtkRemaker v0.22.

Поздрави!

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2005

vij sega, nemoga da si predstava nekoi da moje da dobavi funkcii kato podrajka na nov video-format naprimer!
    tova koeto sa napravili razni slucaini hora s disasemblirane az go scitam za goliamo postijenie! za ogromen trud hvarlen ot kvalificirani hora! prosto se cuda tia hora nemat li si druga rabota ta imat vreme da se zanimavat i s tova...
    absurda spored men e ce "proizvoditela" na softuera e uspial da napravi slojnoto! da nakara nekav si procesor da dekodira video v realno vrene da cete DVD i t.n. no nemojal da centrira deni subtitri! ako si beha svarsili rabotata kakto trebva nikoi nemase da se rovicka i da se zanimava s gluposti!

16. Member
    Тук е от
    Aug 2005

CALL-151 пиши на кирилица! НЕ ТЕ РАЗБИРАМЕ човече!!!

17. 326
    326 е офлайн

Тук е от
    Apr 2005

Здравейте, знае ли някой ако свържа USB порта на хоум тиътъра към USB порта на компютъра дали ще може да се влезе в директориите на хард диска в компютъра и от там да се избира филм, музика, снимки и прочие? Тоест подобно на това да вържа директно USB хард диск към USB порта.

18. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Честита Коледа и Щастлива Нова 2006 на всички!!! Здраве, успехи и все така заедно срещу проблемите на нашите DivX-плеъри!
    Весело посрещане на Новата Година!!! :Super:

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 72 от 98 ПърваПърва ... 2262707172737482 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпрос за субтиртри на Elite PV-370X
    От tonkostz във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 15-08-07, 19:42
  2. Elite PV-400 USB- въпрос за субтитри на български
    От SPaun във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 20-01-06, 22:37
  3. update на elite pv-370x - помощ
    От quest във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 06-01-06, 13:31
  4. За Elite PV 370x
    От vlad във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 6
    Последно: 09-12-04, 10:35
  5. NEO DVD-PX77 DIVX vs. Elite PV- 370X
    От crow във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 1
    Последно: 19-10-04, 10:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе