Страница 78 от 98 ПърваПърва ... 2868767778798088 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,156 до 1,170 от общо 1469

Elite PV-370X- въпрос за субтитри на български

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. DEF
    DEF е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2004

Re: Elite PV-370X- въпрос за субтитри на български

\

2.  

3. Тук е от
    Jan 2006

3.3 v не се използват.

4. Member Аватара на shveb
    Тук е от
    Jan 2006
    Живее в
    София

КТТ,щом плюса и минуса са обърнати как разпознаваш RX и TX?

5. Тук е от
    Feb 2006

dragonsio,KTT,
    Да от София съм и благодаря за съдеиствието на теб и останалите. Веднага щом си взема плеъра от сервиза, ще пиша във форума. Предполагам че като (ако) ми го оправят, жена ми ще бъде безкрайно доволна да види как му връзвам допълнителни жици. Междувременно следя вашият опит с кабелите.

6. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

* * * * * * shveb,
    * * * * * * Не съм никога казвал, че са обърнати. Възможно е от долна страна на платката да има надписи и да са надписани всичките изводи. Безмислено е да се сваля платката след като има букса отгоре. От горната страна имаше единствен надпис мисля - "маса". На-вероятно е за съседен елемент, но е подвеждащо и определено не беше там масата.* А друго надписано около буксата няма. Или сваляй платката или замери изводите, което е най-сигурното /мултицет/. Иначе са винаги* в реда "земя-TX-RX-+3.3", както го е описал МТZ. А и да гледаме снимки на др. плеери няма изобщо с нещо да ни помогне. Съжалявам че не го щракнах.
    * * * * * * alexv,
    ако ти го оправят за какво ти е кабела. За да слагаш нов фърмуер не ти е нужен. Ако е само за подсигуровка или за експерименти - да.

7. Тук е от
    Feb 2006

KTT,
    В сервиза (Роял Електроникс - София) ще ми оправят плеъра да работи* понеже е в гаранция, но си нямат идея за апгрейдване. ELITE SUPPORT одавна не пишат на страниците на този форум, a на страницата на elite.bg. няма никаква информация относно апгреида. Точно затова ви занимавам и вас с моят проблем. Просто бих желал да оправя субтитрите по някакъв начин.

8.  

9. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

* * * * alexv,
    м.б. не си обърнал внимание - на сайта на елит има инструкции, както и тук многократно, така и* на др. места е писано за това - напр.* http://www.elite.bg/aladin.asp?mode=10&Lang=BG има 3 вида;
    за тези с Медиатек - накратко - след като се разпознае фърмуера се натиска "плей", като се отвори лоадера се вади диска и се чака /много упорито няколко минути като не се натискат бутони или се спира от тока/ до автоматичното му затваряне /ресетване/.*
    * * * * *След като се е скапал по време на смяна на фърмуер и елит ще направят същото - ще го апгрейтнат през кабел, като под апгрейт имам предвид смяна на фърмуер - било стар или нов. Друго надали ще ремонтират.*
    * * * * *Ако не се четат само последните постове а* и малко по-напред, грешките на всеки ще са по-малко, както и обема на всичко писано до тук.
    * * * * * Успех.

10. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Вчера ми попадна един шпиндел с Nero Digital компресирани филми и поради факта, че само в официалния Елит сайт има ъпдейт с Неро включващ филтъра: DENOISE ( а аз държа на него, както и всеки гонещ максималното качество) - качих ъпдейта за 388Х. Очевидно се забеляза положителна разлика на старите ми и нови филми в по-доброто качество на картината с една идея в нейната детайлност и рязкост от предхождащите, почти всички варианти на ъпдейти които съм качвал на моята машинка. Тъй като имам много добър телевизор с идеален фокус и сходимост, всяка една нова разлика в качеството на изображението се вижда и от там мога да преценя разликите. Незнам какво е по-новото в този ъпдейт (предполагам нищо само едно добавяне на кодека, но разликата на картината при мен е явна).
    Като оставим този факт, другото са проблеми:
    1. дисплея на лицевия панел си показва каквото си иска, но не и нужната информация която трябва, а също и бутоните не работят коректно.
    2. както споменах на rdk - за субтитрите от ъпдейта на 371 (проблема и при този за 388Х съществува: - те са с черен контур до момента на влизане в настройките, след това стават без контур - след спиране на плейването и наново стартиране това се оправя до момента на новото влизане в настройките)
    След всички проби мисълта ми е, че в който и да бил вариант на ъпдейт филтъра: DENOISE трябва да съществува с възможност за влкючване и изключване! Липсата му при включено състояние, видимо многократно влошава картината.

За това моята молба и въпрос към rdk и KTT е:
    Възможно ли е да се ползва за база този ъпдейт с Nero Digital от сайта на Елит за 388Х като основа в който да се корегира правилното функциониране на дисплея и бутоните му и се смени шрифта на субтитрите с последния вариянт на тези на rdk. Не знам колко е сложен и решим проблема с изчезването на контура на буквите за които споменах.
    Не разбирам защо винаги от Елит не си довършват работата. Имам чувството, че го правят нарочно.
    Благодаря ви за вниманието и се извинявам ако съм ви отекчил с обясненията си.
    Поздрави!!!

11. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

spacedigital,
    смяната на шрифта, бутоните и дисплея е лесно, даже може и да съм го запазил в къщи като файл. За мен проблема е в светенето на лоадера. Вечер не се спи. Да клъцна светодиода не ми се ще. Да слагам някаква електроника /ключ/ да го обърне /ако се ползва този за 399Х/ ме домързява а рано или късно ще го оправят. От фърмуера за сега не става.

12. Member
    Тук е от
    Aug 2005

КТТ ще съм ти много благодарен ако си поправил точно този ъпдейт с Нерото за 388Х съдържащ филтъра: DENOISE, да го качиш при другите или ми го изпрати. Относно светенето и аз съм на твоето мнение, това е абсолютен ужас. Един приятел каза, че от вътре можело да се изключи.
    Предварително благодаря за съдействието !!!

13. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

spacedigital,
    ако съм те разбрал правилно - На последният оригинален от Елит за 388Х /13.12.05/ съм променил само Бутоните, Дисплея, както и шрифта /rdk е клъцнал част ненужните символи от шрифта в случая - 4/. Ако всичко това е вярно - резултатът е* pv_388X_13.12.05_F_V_B в чекмеджето на абв. Не съм го пробвал, но би следвало да няма проблеми. Но лоадера ще си свети постоянно, което е основния проблем /и май единствения/ на последните от Елит/ засега само на 399Х от по-новите изпълнения май всичко* е ОК/.
    Някой да не се заблуди, че има нещо ново тук. Описал съм какво е променено - това е основно за spacedigital.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2005

КТТ,
    благодаря ти много! Тази вечер ще го пробвам и утре ще пиша.

Поздрави! :Super:

16. Member
    Тук е от
    Aug 2005

KTT,
    снощи качих ъпдейта. Оказа се последния оригинален на Елит с DENOISE и Nero Digital за 388Х, но без оправени проблеми за които писах (объркано показване на дисплея, объркани бутони, стария шеритен тънък шрифт, но иначе с работещ Неро кодек и пълно разпознаване на форматите) - абсолютно същия който исках да заменя с твоя ремонтиран вариант. Може би в бързината си качил оригиналния на Елит, но само с корегирано име. Моля те провери ако е така и качи на ново корегирания. Извинявам се за досадата от моя страна и разминаването.
    Предварително БЛАГОДАРЯ!
    Поздрави!!!

17. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

spacedigital,
    Проверих. Всичко си е точно. Ти нещо бъркаш. Сигурно си записал наново оригиналния.

18. Member
    Тук е от
    Aug 2005

KTT,
    извинявам се още веднъж, може би съм сгрешил нещо при качването. Днес след работа ще пробвам пак и утре ще пиша.
    Благодаря за съдействието!!!
    Поздрави!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 78 от 98 ПърваПърва ... 2868767778798088 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпрос за субтиртри на Elite PV-370X
    От tonkostz във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 15-08-07, 19:42
  2. Elite PV-400 USB- въпрос за субтитри на български
    От SPaun във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 20-01-06, 22:37
  3. update на elite pv-370x - помощ
    От quest във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 06-01-06, 13:31
  4. За Elite PV 370x
    От vlad във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 6
    Последно: 09-12-04, 10:35
  5. NEO DVD-PX77 DIVX vs. Elite PV- 370X
    От crow във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 1
    Последно: 19-10-04, 10:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе