Страница 68 от 98 ПърваПърва ... 1858666768697078 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,006 до 1,020 от общо 1469

Elite PV-370X- въпрос за субтитри на български

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

Re: Elite PV-370X- въпрос за субтитри на български

mmony,
    предлагам ти да напишеш и двата варианта за да могат да се сравнят:
    1. копи-паста на пътя към папката от компютъра:
    2. на ръка напиши същото как изглежда на плеера

Иначе не разбирам за какво говорим от обясненията ти а и нямам под ръка подобен диск.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2004

КТТ,
    доколкото аз разбрах става въпрос за това, че: (пример)
    1.имеме филма" Аз,роботът"
    2.записан е на ДВД диск заедно с още два
    3.разделен е на 2 части-"Аз,роботът 1" и "Аз,роботът 2"
    4.тези две части са записани в една папка на ДВД диска и името на папката е "Аз,роботът"
    5.когато влвзеш в папката, за да гледаш филма, се появява символа на папката и под него двата файла "Аз,роботът1" и "Аз,роботът2", НО НАЙ-ОТГОРЕ на експлорера също има една папка и след нея трябва да пише името й, в случая "Аз,роботът" - това е папката,където се намират двата видео файла, тоест папката, която е отворена в момента
    при мен там нищо не пише, а при "колегата" случая е, че вместо името се изписва нещо такова "() () () () ()" Най-вероятно са квадратни символи, но на клавиатурата ми не намерих нещо подобно. Тоест името "Аз,роботът" (трябва да е на латиница) е заменено със символите "() () , () () () () () () ()"
    Ами това е или поне аз така го разбрах.

4. Тук е от
    Oct 2004

Ето за това говоря.... elitedvd@abv.bg, pass:123456, файл:tv_ekran.rar

5. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

mmony,
    а помниш ли как беше тази ситуация с варианта със сервото 89.05.10.00 /от оригиналния за 399 от rdk/, който ти също беше слагал.
    Питам защото rdk беше споменал, че е пачнат файлбраузера.
    Но ще направя 1-2 диска за да го видя и аз. Moже наистина да е в кодова таблица. Да се уточни точно проблема а след това може да се експериментира.

6. Тук е от
    Oct 2004

Честно казано май не се сещам...

7. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

mmony,
    явно и там е /било/ същото. А и вече май е патчвано.

Опитах се да променя малко неща само в 8032 кода но без никаква разлика в резултата. Moже би ще трябва и в ARM да се пипа. Още не съм се отказал ама като има време.

Няма грам кирилица нито в имената на файловете нито в "пътя". Вземам да си мисля, че там е проблема /Unicode* *CP1251/.
    А като се загледам може да е и в "дългите имена", защото когато е кратко името на "пътя", не се изписва нищо а когато е дълго - черти + цифра. Много ми пролича на DOS prompt в windows.
    Във V1 субтитрите май изглеждат малко по-добре.

8.  

9. TODD_BG
    Guest

Цитат Първоначално публикувано от ciel
    TODD_BG - пробвахме го със Самсунг - отвори си експлорера и си работеше перфектно. С флаш-паметта също никакви проблеми. Довечера ще видя дали и при него има проблем с PCM кодирано аудио - снощи не остана време.
    Наистина си прав с Самсунг върви без проблем. Само беше хубаво да кажеш че първо се включва фото апарата а после плеъра. Ако се включи първо плеара а после апарата плеара забива. Междо другото след като пробвах със Самсунг и тръгна пробвах с моя апарат по горе описания начин (първо апарата се включва а после плеара) вече не забива но не става нищо което е по добре отколкото да забива и пак да не става нищо Авно Сони апаратите работят по различен начин. Утре ще пробвам с флаш памет.

10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2004

Днес 22.11.2005 се сдобих с PV-400USB. Всичко е О.К. с изключение на отсъствието или много малкият outline на субтитрите на divx филмите, също така DTS кодирането работи само с външен декодер, за разлика от по-старият ми модел PV-399, но това не ми пречи много, защото и преди го декодирах от ресивера. Явно забавянето на PV-400USB се дължи на проблемите с лицензирането на DTS декодирането, което ми се струва е решимо с промени в фърмуера, целият manual е налепен с лепенки, там кадето става дума за DTS. Иначе плеерът определено ми допада, USB-то работи перфектно, пробвах го с кардридера и memory stick duo pro от телефона си и фотоапарата Pentax - никакви проблеми!!! Ако някой има оригиналният фърмуер или знае как да го заредя без да развалям гаранцията нека го сподели! Иначе плеерът може да се купи от Технолукс.

11. Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от bratoka
    Здравейте,
    Вчера си купих от Склада на ЕЛИТ-Варна (намира се на ул.Девня) PV-400usb. Пробвах го с всички възможни дискове-чете всичко ! Пробвах го и с флаш-памет през USB -чете го чудесно! Със субтитрите няма никакви проблеми . Само има един високо4естотен шум като усилия* TV-то пробвах и през усилвател-същото , че не знам дали е фабри4ен дефект или нещо по настройките на Audio-settings трябва да бъзикам -някой може ли да помогне със съвет ?
    Благодаря* :Super:
    А колко струва с включен ДДС от този склад? Аз също ще си вземам в близките седмици и ако споделиш и каква му е гаранцията ще съм много благодарен. Би ли дал по-точен адрес на склада?

12. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Вчера бях в Хасково и го видях на цена 114 лв. Гаранцията му беше 2 години.

13. Тук е от
    Sep 2004

Здравейте!
    Снощи си сложих PV_388_16112005_V2. Преди това бях с V1. Да, определено има разлика мвежду двете по отношение на пренасянето на редовете. За да не обяснявам всичко ще се спра на най-важното според мен. Първа версия не се справя толкова успешно. Това, което пробвах беше много дълъг един ред (105 символа). В1 не го пренесе, В2-да.При В1 пренася май някъде до около 90 символа- ред с 88 го пренесе. Проблема и при двете е, че са фиксирани 3 реда за изобразяване на субтитри, тоест ако имаме 3 реда субтитри над 55 знака първия, то той(първия) бива пренасян на втори ред, след това се изобразява втория и за третия просто няма място. Не си бях направил тест с първи нормален и втори дълъг, за да видя коя версия го пренася, но си мисля,че ще е втората-първата май се справя само с първия. Постиженията на В2 обаче се обезсмислят при фиксирани три реда - ако първият или вторият ред са само с един символ по-дълги, третият ред отива "на кино". Не че е толкова важно, когато си записваш филм за себе си (винаги можеш да коригираш субтитрите), но когато гледаш "приходящи" би било добре да може да се изобразяват 6 реда, за да може субтитри на три реда с много (или малко) повече символи да се изобразяват коректно. Минимум трябват 4 реда - иначе пренасянето си губи смисъла. Поне според мен. И добре, признавам - като не се показва всеки път OSD-то е много добре
    TODD_BG - PV_400USB, което пробвах е на един комшия, така че просто го "разколачих", за да му видя възможностите. Плеърът си беше включен, когато го свързвахме към фотоапарата и флаш-паметта. Вече не си спомням точно, но май нямаше диск в него при включването на фотото. Както казах - включваш кабелчето, поне при мен ми даде апарата, че има включен външен уред към него, след това натиснах копчето "USB" и се показа папка. От там нататък всичко е ясно.След като свършиш с разглеждането пак натискаш "USB" и готово. Направих го 3-4 пъти и нямаше проблеми. Ами това е. Пробвай с друг плеър - все пак това е Елит...
    secondshoe - цената му явно е различна на различните места - в Пазарджик е 119 лв. Гаранцията е 2 години.

14.  

15. TODD_BG
    Guest

Току що го пробвах с флаш и си го откри без проблем като е включен плеара но с фото апарат задалжително първо трябва да се пусне фотото а след това плеъра иначе забива. И според мен това е при всички плеъри а не само при мен може би нещо е станало при теб за да е тръгнал при включено фото. Междо другото плеъра не открива на USB файловете на HDD с файлова система NTFS а само на FAT и FAT32 това можашх също да пробвам днес.

16. Тук е от
    Feb 2005

Здравейте!
    С интерес следя темата от време на време - хиляди благодарности на хората работещи по фърмвеара!
    Някой пробвал ли е тези ъпдейти на 371х и дали всичко работи както трябва?

17. Тук е от
    Dec 2004

До cmac - И аз имам 371x.Преработих си някои от новите упдейти с бутоните и дистанционното на 371x. Не мога да оправя само дисплея. Във новите варианти секцията с команди за дисплея е по-къса от преди. По тази причина не мога да я подменя. Другите неща си работят добре. На дисплея се показват само части от цифрите.
    Ако някой знае с какъв чип е диплея на модел 371x, и има информация как се програмира нека да сподели. Или да даде съотжетния блок от кода за да го вкарам в ъпдейта. Така ще работи всичко и може да го пуснем на elitedvd@abv.bg

18. rdk
    rdk е офлайн

Тук е от
    Oct 2004

pv_370x_servo_07.10.00.00_25112005_TEST.rar и pv_371x_servo_07.10.00.00_25112005_TEST.rar в чекмеджето на elitedvd@abv.bg парола:123456
    !!! ВНИМАНИЕ, НЕ СЪМ ГИ ТЕСТВАЛ !!!
    Ако някой се престраши нека да сподели с другите!

Поздрави!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 68 от 98 ПърваПърва ... 1858666768697078 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпрос за субтиртри на Elite PV-370X
    От tonkostz във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 15-08-07, 19:42
  2. Elite PV-400 USB- въпрос за субтитри на български
    От SPaun във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 20-01-06, 22:37
  3. update на elite pv-370x - помощ
    От quest във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 06-01-06, 13:31
  4. За Elite PV 370x
    От vlad във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 6
    Последно: 09-12-04, 10:35
  5. NEO DVD-PX77 DIVX vs. Elite PV- 370X
    От crow във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 1
    Последно: 19-10-04, 10:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе