alexv, опитай сам да се справиш.Трябва ти някакъв data кабел и желание.
alexv, опитай сам да се справиш.Трябва ти някакъв data кабел и желание.
alexv,
до колкото те разбрах си ползвал оригинален фърмуер. Питай Елит как да го оправиш и колко е сериозна повредата. Еднакви ли са моделите им 366 и 377, защото май се предлагаше еднакъв оригинален фърмуер на сайта им и кой е верният. Изчака ли апдейта да приключи, т.е. лоадера да се затвори или ти писна да чакаш и го спря от тока или взе да цъкаш бутоните?
Като си отговориш на тези въпроси - ще решиш какво да правиш. Ако ще го оправяш сам ти трябва единствено какъв да е работещ кабел /сериен порт/ за мобилен апарат и компютър. Освен това кабела може да се възстанови обратно за мобилния.
Не е толкова страшна ситуацията. Повечето тук вече са минали по твоя път. Ако живеехме в един град щях да ти го оправя дори и без почерпка.
Успех.
Много ви моля преведете ми файла за да мога да направя менюто на български
Не забравяйте че имате родители които също пипат копчетата на вашето ДВД
SPaun,
какво трябва да се преведе. Ако смяташ да правиш менюто на български, какъв е проблема. Английски-Български или Руски-Български. Описано е как се прави а и има готови програми, има* и речници. 50-на думи превод и звучащи добре на български - не знам? Ама и не е проблем. Мислил съм върху това, но смятах, че превода ще звучи тъпо или по детски на останалите. А и има ли някой* да не знае кой да е от двата езика.* Ако видя програма с меню на Български или Руски имам чувството, че ще подивея. От друга страна "братушките" са се сбъркали на тема русификация. Ако може и DOS командите да са им на Руски - щастие.* Нека и останалите да си кажат мнението. Бих могъл да помогна и за двата езика /особено за Руският - чиито превод би ни звучал по-близко/.
какво трябва да се преведе------ТИ ПИЛ ЛИ СИ ИЛИ ЖИВЕЕШ В ВЕЛИКА РУСИЯ(ЕЛИТ Е БГ ФИРМА)Първоначално публикувано от KTT
1. интересува ме крайния продукта(български)
2. руския по добре ли ти звучи ??????????????
3. КТТ на колко години си ??????????????????????(ако отдовора на въпрос 2 е "да" по добре не ми отговаряй)
4. родителите ти русифзи ли са ??????????????????(ако отдовора на въпрос 2, е "да"по- добре не ми отговаряй)
, Ако не искаш да помогнеш не пречи
Описано е как се прави а и има готови програми------ > и кои са те??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
защо никои не се пробва ?????????????????
абе spaun или там какьвто си. кво се заяжда6, ?като толкова може6 направи ти не6то. то всеки мож е да говори глупости :knuppel2:
аз исках съдействие
като не искате няма
ще си го преведа, но ще е по бавно
Извинявам се на КТТ ако така е прозвучало
SPaun,
по-кротко бе човек! Ти избухваш на не точното място, към не точния човек!!! Ние ще имаме в тази тема 2-3 като КТТ и rdk заели се без никой да ги кара да оправят бакиите на Suport Elite и ще се намери някой като тебе, точно на КТТ да се ерчи. Айде моля ти се!!! Ако искаш да помогнеш не с нерви!
Поздрави!![]()
* * * * * Няма проблеми. Никога е е късно да станеш за резил.
* * * * * SPaun,
* * * * * Като говореше за превод си мислех, че това е мероприятие за съставяне на меню на български на Елитите ни. Нужни са ни две неща - изходен език /на менюто/от който ще превеждаме и знанието му. В моята 388Х виждам само английски и руски и предположих, че желаеш да подмениш руският с български. Аз знам добре както английски така и руски, освен това руският е близък до българския и "смешните преводи", които ще направим/ш/, ще са ясни от самото меню, което ще заменяш.* Та това имах предвид. Ако на теб*ти е по-близък китайския, превеждай от него. Аз няма да мога защото не го знам а и нямам такъв в плеера.
Относно останалите ти въпроси :
- годините са ми точно 2 с една четворка отпред;
- родителите ми не са русифзи. Аз съм живял там няколко петилетки.
-*готови програми - http://groups.yahoo.com/group/mt13x9/files/ и
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *http://personal.inet.fi/koti/mabreak...ker/index.html
- защо никои не се пробва ??????????* Защото процедурата е колкото елементарна, толкова и безполезна. И въпреки това реших да те подкрепя ама явно нещо не съм те разбрал. Бъди ти човека. Доста по-полезни неща има за правене в плеерите. Лично на мен ми е последната грижа менюто. А и синът ми е още далеко до четене. И на него не пречи.
* * * Други въпроси? Ако желаеш и снимка ще ти пратя. И чети малко по-внимателно а не карай по ключови думи. До владеене на техниката на бързото четене ти е още далеко. Опитах се да иронизирам национализма на братушките. А за обогатяване на общата ти култура - отговори на два въпроса, които съм сигурен, че не знаеш а кое да руско дете знае - Кой е измислил славянската азбука? - Ленин, Кой е измислил френската любов? - Петър Първи. И т.д. Това не е шега а начин на мислене на всеки рашън.
Успех.* *
SPaun, нека да запазим добрия тон във този форум. Благодаря на КТТ и cincinatus, че ми отговориха. Ако хората от ELIT SUPPORT и техните сервизи имаха поне 1% от тяхна отзивчивост, нямаше и да задаваме въпроси тук.
КТТ не съм свързвал никъкъв кабел между плеъра и компютъра. Просто направих това което ми каза момчето в магазина на Елит (Технолукс – София)-свалям фаил от сайта на Елит който искам да апгрейна, записвам го на CD, слагам го в плеъра и* ГОТОВО!
Вече трета седмица плеъра е в техния сервиз (Роял Електроникс) без да ми обяснят кога ще стане, а камо ли да ми дадат отговор какъв фърмуеър ползва.
Ще бъда благодарен ако някой желае да ми обясни стъпка по стъпка, какъв точно кабел, къде се включва на компютъра и плеъра, фърмуеър и т.н нека ми прати на е-мейла:alexelectric@abv.bg
тъй като имам PV-400 няма да се обаждам повече в тази тема
в elitedvd@abv.bg съм качил софт за превод, ако иска някои да си го преведе
ако някои се интересува как да се преведе менюто без да му излизат маймуни знае как да ме намери
alexv,
неволята учи. Прочети няколко страници назад какво съм писал. Аз също се издъних скоро и доста материал изчетох. Има и линкове. Много се изкефих, че се справих и то с подръчни материали/прецаках на жената кабела/. Както вече ти отговорих най-бързо и лесно става с работещ дата кабел за GSM - за сериен порт на компютър. Не купувай нов защото 99,99% са ментета а търси някой стар или трета употреба или вземи назаем, но го пробвай дали е работещ на мобилния. Другият вариант е - напиши къде живееш - град. Досто хара тук са го правили и някой може да ти предложи помощ. Успех.
P.S. Май си от София и нямам шанс за почерпка.
alexv,здравей!Подробно можеш да разбереш от тук:http://mtz.softpedia.com/index.php?o...id=20&Itemid=2 Има препратки към софтуера,схеми на кабела,"снимки"на дъното(платката) на плейъра с точното място на свързване.Аз не съм го правил никога но ако се наложи ще опитам.Питай и не се притеснявай,ако мога ще ти давам "теоритични"съвети тъкмо ако проявявам лаицизъм ще провокирам и другите да се намесят.Успех!!!
alexv, отдавна не се бях обаждал, но като чух за твоя проблем не можах да се сдържа. Защото и аз имах нужда от кабел по едно време. Мога да ти услужа с такъв ако си от София. Само свирни. Преглеждам форума през един-два дена така, че поствай и ще помагаме.
alexv,
и *останалите. Сори, че пак се разписах много напоследък. Снимките на дъното и съветите на http://mtz.softpedia.com/index.php?o...id=20&Itemid=2 няма да свършат прекалено много работа:
1. повечето платки нямат мъжка букса там , докато Елит ни предлага поредната приятна изненада - такава вече има и техниката с едновременното допиране на 4/или3/ *игли не ни е нужна.
2. Останах с впечатление, че там никой още не е в час за 3 или 4 проводната връзка /за която вече писах/ и си губят времето с анкети - за *и против.
3. Разположението на изводите при нас май не е същото / най - малкото където очаквах маса се оказа +3.3 и обратно, възможно е да е надпис от съседен елемент ама какво от това/. Мултицет - и забравяме за сваляне на платката и се разбира къде е масата и къде е +3.3 V / която не е нужна според мен/.
4. Софтуера наистина е правилен. Освен това изобщо не се налага промянa в настроките на портa, както ще прочетеш там.
Успех.