Ако така си ти харесва не го ъпдейтвай първо си го гледкай така няколко дни пък след това мисли по въпроса![]()
Ако така си ти харесва не го ъпдейтвай първо си го гледкай така няколко дни пък след това мисли по въпроса![]()
Шрифта не ми се струва много готин...
Например един Arial Bold 18 (така ми е на Media Player Classic) ще бъде чудесно
Мога ли да използвам firmware от elitedvd@abv.bg ( http://img496.imageshack.us/my.php?image=400usb2tl.jpg )
за моят модел Elite PV-400 USBL ?
Можеш.На мен много ми хареса (режат по-дългите редове),но са по добри от оригинала. Ако не ти харесат можеш да* върнеш старите с ъпдеита от elite.bg
Добре ще го пробвам тези дни.
Какво ще рече (режат по-дългите редове) ? Ако сложа този фирмуер и имам на някое място субтитри стигащи до двата края на екрана няма да ми ги покаже или ще ги увеличи броя на редовете?
Въпросът,ми е следния,кой от двата ъпдейта е с по-големите субтитри:едните са от 02.02.2006,другия от 06.02.2006.И още нещо имам два-три филма на които имам субтитри и звук,но картина няма,може ли да е от резолюцията на единия е XVID-[size=9px]800/336[/size],24fps?
Субтитрите от elitedvd@abv.bg са страхотни. Плеъра е просто намбър 1 !
Чете от флаш драйвчета, хардиск на усб (400ГБ) дори от дигиталния апарат.
Ура на Елит :Super:
Преди няколко дни си купих ДВД плеър Elite PV-400USBL и мога спокойно да кажа, че поведението му засега надмина очакванията ми. На практика няма диск, който да не е тръгнал на него, с изключениие на тези на които са записани филми с по-висока резолюция/напр. 800 на .../. Обаче... имам проблем, който не мога разреша сам и затова се обръщам тук за помощ, въпреки, че този въпрос вече няколко пъти е повдиган /доколкото съм се запознал с постовете по тази тема/, но никой не е отговарял. Проблемът ми е с USB-то - поставям USB flash Drive /256 мб, FAT32/, на който имам записани няколко мр3-ки /за проба/, натискам съответния бутон на дистанционното и.......нищо, никаква реакция от плеъра. Въпроса ми е дали е необходимо да се направят някакви настройки и въобще какво може да се направи. Другият ми въпрос е относно модификацията на плеъра и какво означава буквата L и каква е разликата с основния модел.
Бих се радвал много и бих бил много признателен ако някой може да отговори на въпросите ми... :coolsmiley:
Относно модификацията 400USBL :
"Физическа и функционална разлика между двата плейъра няма. PV-400USB е
първоначално замислен да е с DTS декодер, но за съжаление не успяхме да
компилираме подходящ софтуер за него. PV-400USBL е напълно аналогичен модел
замислен да е без DTS декодер. В крайна сметка и двата плейъра не поддържат
DTS през аналоговите изходи и са напълно идентични!
И двата плейъра поддържат DTS през цифровите изходи - COAXIAL и SPDIF."
Това е отговора на Elit за разликите м/у 400USB и 400USBL на мое питане.
Ще помогне ли някой за проблема, който имам с моя ДВД-плеър - 400USBL. Става въпрос за това, че не мога да накарам USB-то да работи. Поставям USB Flash Drive (256 mb, FAT32), натискам бутона на дистанционното /така както пише в доста пестеливото откъм подробности упътване/ и ... чакам, но нищо не се получава. Като чета останалите постове по темата виждам, че такъв проблем имам не само аз, но досега никой не е отговорил на какво се дължи това и как може да се разреши. Преди няколко дни пуснах пост с подобно съдържание, но никой не ми отговори. Порових се тук-там, но нищо не успях да открия. Всъщност имам някаква идея и тя е свързана с това каква е версията на USB-то на плеъра. Аз съм пробвал с флаш памети версия 2.0, така че ако версията на плеъра е напр. 1.1, може би в това е проблема...Дали някой има идея и би ли я споделил, за което бих му бил много благодарен...![]()
Няма значение във версията на USB-то моята флаш памет е на фуджитсу-сименс и е версия 2.0 и без проблем сия открива след като натисна бутона на дистанционното. Само незабравяй и да сложиш някой файл на флаша за да видеш дали го познава. Ако и тогава не може да го познае значи има някакъв дефект в плеъра. Това е мое мнение. :coolsmiley:
тръгнах да купувам за моя елит 400 система активни колони Eacan, които според продавачите имат вграден DTS декодер;
продавача твърди, че ако плейъра "не пуска DTS сигнал", нямало да се получи нищо (т.е. няма да се могат да се просвирят DTS аудио дискове, например), дори да е свързан с такива колони с "вграден DTS декодер"
(в магазина не може да се пробва....,а от други места, където продават такива колони - все компютърни фирми - нищо не могат да кажат...)
вярно ли е това?
ако е вярно, какъв е смисъла от тези активни колони с "вграден DTS декодер" ?
благодаря на отзовалите се!
Замисли се малко и сам ще си отговориш. Твоя Елит 400 подава на изхода това, което чете и няма DTS декодер. Кога няма да чуеш звука на DTS диск? Когато колонките нямат декодер. Този, който ти казва, че ти трябва специален плеър за да слушаш DTS на колонки с декодер е меко казано нагъл лъжец.
А от магазини, в които не може да се пробва не купувам нищо. Взимаш един диск в ръчичка и тръгваш по магазините. Там където най-много ти хареса звука - купуваш.
Имам такъв плеър от 3-4 мес и като цяло съм доволен. Отначало ми направи впечатление, че някои филми са без звук. Оказа се, че те са с DTS звук и както става ясно от горното, няма и как да се чуе нещо. Предполагам, че е възможно филмите да се конвертират, като DTS звука се замени с AC3 стерео или друг формат. Някои правил ли го е? Препоръчайте програма!
При вас има ли паразитни шумове когато е в менюто на диска, или при сменящи се сцени?
Идват от видео сигнала, защото без него звука е перфектен, но щом го вкюча се чува леко бръмчене*
вече се чудя от къде мога да извадя видео сигнал без смущения
Дали плеърът ми е за поправка?
Пробвай да изключиш караоке опцията.Първоначално публикувано от ccc