Страница 30 от 33 ПърваПърва ... 202829303132 ... ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 482

Elite PV-400USB - Мнения, проблеми и тяхното решение

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2006

Elite PV-4000USB - проблем със субтитрите

Здравейте.
    На 07.08.2008 г. от Метро Бургас си купих DVD Elite PV-4000 USB за 59 лв. Чете данни от всякакъв вид носители и от USB-то и се справя с филмите без проблеми. Единствено до сега от филмите, които съм пускал последния на Стивън Сегал /Pisto Whipped/ тръгва 7 сек. и спира. Имам следните проблеми, които смятам да споделя с Вас, като се надявам да ми помогнете:
    1. Броячът за минутите винаги тръгва и трябва да се изчключва с бутона display на дистанционното.
    2. Самото дистанционно от около 1-2 м. хваща горе-долу добре, като се отдалечи на 3-4 м. хваща трудно, но за сметка на това с отразен сигнал от стената работи перфектно.
    3. Въпреки обаче, че има настройка на субтитрите и на плеера с големи букви пише PRO SUBTITLE именно със субтитрите имам проблем, а именно:
    Филмът тръгва нормално със субтитри и след около 10-12 мин. те изчезват (проверени са на компютъра и в папката на филма дори и като съм сложил и трите вида - str, sub и ssa). След като направя пауза около 30 сек., пусна филма и го превъртя назад, до мястото, при което са спрели да се показват, те се появяват отново за около 5-10 мин. и пак изчезват. Този номер не става обаче всеки път. Тогава трябва да спра филма, да го пусна от начало и след като се появят първите субтитри да го превъртя до мястото, където съм го спрял. И така още 10-12 мин... Проблема го прави независимо дали филма се чете от DVD диск или USB. Забелязах и че филма ако е на две и повече части всяка трябва да се сложи в отделна папка, иначе на втора част не търгват субтитрите, въпреки че чрез бутона от дистанционното subtitle избирам да се стартират тези за втората част. Отделно филма е преименуван специално с няколко букви, като са отстранени празните места, тирета и др. от заглавието.
    В elitedvd@abv.bg има фърмуер Elite PV-4000USB_27042008 , но не знам дали не е по-стар от моя, като се има предвид, че плеера е купен 4 месеца, след като е излязъл.
    Въпросът ми е: ако сменя моя фърмуер с Elite PV-4000USB_27042008 дали ще се оправи проблема или ще трябва да нося плеера директно в сервиза.
    Предварително благодаря за отговорите.

2.  

3. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

Re: Elite PV-400USB - Мнения, проблеми и тяхното решение

bandev,
    на старите Елит с "Setup 1379" мисля, че даваше версията на фърмуера. Като свалиш другия фърмуер от чекмеджето го отвори с MTKReMaker и виж дали е по-нова версия. Гледай и версиите на останалите компоненти - Risk, DSP и т.н.
    Ориентирай се и по дататите на файловете - например във файла "388X UPDATE Official + Nero Digital.rar", публикуван на 03.05.2008 вътре файловете са от 26.04.06. Освен това има и 2 варианта плеери /388/ с едно име но с не съвместими фирмуери, така че аз не бих ползвал този след като не знам за кой модел е. Риск има за прецакване но е минимален.

На първият ти въпрос - оправя се с пипане във фърмуера /ставаше относително лесно/ или слагане на нов вече коригиран;
    На 2 - няма оправия - хем кофти диоди хем механично са на кофти място монтирани.
    на 3 - случва се при прецакан файл /филм с грешки във видео или аудио потоците/ или кофти субтитри или комбинация от двете. Пробвай с други филми.

Успех.

4. Тук е от
    Dec 2006

А как да видя версията на фърмуера на pv4000usb(SN:0707PV-4000USB-0033)?
    Понякога не отваря папки в които има видеофайлове,не съм обърнал внимание дали са Divx,Xvid или други.
    Мисълта ми е дали е от файлмениджъра или са невидими за плеъра поради неподдържани кодеци на файловете?

5. Тук е от
    Sep 2006

Някои може ли да ми каже на какво се дължи насичането на видеото при някои филми на определени моменти и може ли да се отстрани това по някакъв начин че е много дразнещо...Имам pv-400 usbl. На някои места по време на филма почва да ми сече пада на 1-2 FPS сигурно

Филма които пробвах е Hancock.R5.LiNE.XviD-DEViSE ot Arena BG с рез.720 х 304. И при други филми ми се е случвало същото.

Моля помогнете !!! 10х

6. Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от KTT
    bandev,
    на старите Елит с "Setup 1379" мисля, че даваше версията на фърмуера.
    ...
    на 3 - случва се при прецакан файл /филм с грешки във видео или аудио потоците/ или кофти субтитри или комбинация от двете. Пробвай с други филми.

Успех.
    Благодаря ти за отговора.
    При този модел с Setup 1379 не успях да видя версията на фърмуера. След като пробвах с различни филми и субтитри и нещата не се оправиха занесох плеера в сервиза. От там ми казаха, че е дефектен и ми дадоха протокол за брак и ВНИМАНИЕ: фърмуера Elite PV-4000USB_27042008 не става за този модел и има много голяма вероятност да се повреди.
    Новият Elite PV-4000USB, който взех от Метро, работи добре, но със следната уговорка:
    1. При някои филми със субтитри SubRip (*.srt) отново изчезват след определено време.
    2. Когато субтитрите са MicroDVD (*.sub, *.txt) няма проблеми. Преобразуването на *.srt в *.sub става за секунди с Subtitle Workshop.
    Така че съвета ми е следния: премахвате от заглавието на филма тирета, запитайки и др. и го преименувате само с букви /до 10/, а ако филма е на повече части слагате всяка в отделна папка само със субтитри *.sub.

Цитат Първоначално публикувано от Doomhell
    Някои може ли да ми каже на какво се дължи насичането на видеото при някои филми на определени моменти и може ли да се отстрани това по някакъв начин че е много дразнещо...Имам pv-400 usbl. На някои места по време на филма почва да ми сече пада на 1-2 FPS сигурно
    И при предния, и при новия плеер при някои филми и при мен се наблюдава на отделни моменти насичане за части от секундата. Когато обаче гледам филми от флашка, тогава са поне 4 - 6 пъти на филм за около секунда.

7. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от bandev
    Благодаря ти за отговора.
    При този модел с Setup 1379 не успях да видя версията на фърмуера. След като пробвах с различни филми и субтитри и нещата не се оправиха занесох плеера в сервиза. От там ми казаха, че е дефектен и ми дадоха протокол за брак и ВНИМАНИЕ: фърмуера Elite PV-4000USB_27042008 не става за този модел и има много голяма вероятност да се повреди.
    Новият Elite PV-4000USB, който взех от Метро, работи добре, но със следната уговорка:
    1. При някои филми със субтитри SubRip (*.srt) отново изчезват след определено време.
    2. Когато субтитрите са MicroDVD (*.sub, *.txt) няма проблеми. Преобразуването на *.srt в *.sub става за секунди с Subtitle Workshop.
    Така че съвета ми е следния: премахвате от заглавието на филма тирета, запитайки и др. и го преименувате само с букви /до 10/, а ако филма е на повече части слагате всяка в отделна папка само със субтитри *.sub.
    Пробвах но не става . Други идеи моля. Проблема със субтитрите си стой.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2008

Имам следният въпрос:

Записвам си филм в HD формат(4.7GB) -720p x264 му беше разширението.На компа ми тръгва и е ОК.Когато го пусна на ДВД-то не тръгва и само черен екран!Къде е проблема????????????На кутията на ДВД-то пише HDCD,явно не означава това което си мисля,но какво тогава??????

10. Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от woiwodata
    Пробвах но не става . Други идеи моля. Проблема със субтитрите си стой.
    Ами според мен проблема е, че новите Elite PV- 4000 USB са пълни боклуци и може би при мен си беше много голям късмет, че на втория плеер попаднах на нещо прилично, което да върши работа. Съвета ми е: носиш го в сервиза /ако е гаранционно/, обясняваш им проблема подробно, подчертавам подробно и че си пробвал всякакви варианти и ако не ти го оправят, в което мнооого се съмнявам, държиш да ти издадат протокол за брак, с който ти дават ново от магазина. След това разбира се пишеш в темата за резултата, като ти пожелавам този път да ти се падне горе долу свясна бройка.
    И ако позволиш още един съвет: не прави опити самостоятелно да префлашваш плеера с фърмуера Elite PV-4000USB_27042008, за да не го скапеш нацяло!

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Ама то се казва ДивХ плеър не е x264 плеър няма такова ДВД да чете х264 формата за под 500лв в сервиза има да се смеят

12. Тук е от
    Sep 2008

Аз също се здобих с pv-4000 и при мен го има проблема със субтитрите(изчезват през 15 минути), само че за късмет касовата бележка остана в количката в Мерто та сега нямам и гаранция та да се оплача. Моля ако някой има решение на въпроса нека пише.

PS. Отидох в Метро и ги помолих да ми извадят дубликат на фактурата и жената с която говорих веднага ми извади, та във вторник ще го закарам в сервиза. Дано го оправят.

13. Тук е от
    Sep 2008

tchefo

Ми нека се смеят.Идеята ми беше каква е тая глупост HDCD,но както и да е!
    Нали разбираш объркването ми с тия техники след като от ТВ на 8 години, сега съм с Philips Cineos 52" PFL 9632D/10 около мене се чудят какво ли не да му пробваме?

14.  

15. Тук е от
    Nov 2006

Въпросът ми е към woiwodata и Gotomo - кога и от къде купихте Elite PV-4000USB?
    Моите плеери са купени месеци август и септември от Метро.

Оказа се, че не всички филми с конвертирани субтитри в *.Sub вървят на плеера, а както виждам от темите при всички плеери го има проблема. Благодарение на woiwodata попаднах на тази тема:
    Проблем с DVD плеър Elite PV-4000USB
    . Там благодарение на Svetlio70 проблема с DVD плеър Elite PV-4000USB до излизането на нов фърмуеър се решава с AVIAddXSubs v8.0 - с тази безисталационна програмка за около 2 мин. се вграждат субтитрите на филм с размер 700 МВ, като могат да се местят и регулира размера им по собствен вкус. Единствено е необходимо да се преименува разширението на филма от *.divx в *.avi, за да се чете от плеера.

16. Тук е от
    May 2008

По-добре късно, отколкото никога

Цитат Първоначално публикувано от bandev
    При този модел с Setup 1379 не успях да видя версията на фърмуера.
    В менюто на новите (от лятото насам) се влиза със "Setup 1389".

17. Тук е от
    Nov 2006

Благодаря.

18. Тук е от
    Jan 2007

Здравейте
    търся малко помощ
    купих си двд елит 4000 преди няколко дена и се пдразних от субтитрите
    реших да ги сменя с тези от 400 версия 2 която е тук но възникна следния проблем
    за 4000 тук има три варианта единият от които оригинален но при мен се оказа друга версия
    версия - 07.01.03.08
    подверсия- 00.03.4.5с
    8032- 07.01.03.08
    серво - 07.03.00.00
    risc - 07.01.03.08
    dsp - 10.09.00.51
    това което си мисля че това е нова версия но не съм много сигурен
    нуждая се от вашата помощ мога ли да я изтегля от някъде или от самия плеър пишете ако можете за да се опитам да направя нещо с тия разкрачени субтитри
    пишете ми на адрес hari001@start.bg ако имате възможност

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 30 от 33 ПърваПърва ... 202829303132 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Elite PV- 4000 USB !!! - Мнения, проблеми и тяхното решение
    От soon във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 23
    Последно: 03-08-09, 23:17
  2. DVD ПЛЕЙЪР ELITE PV 400USB, ELITE PV 4000USB или NEO DVD-R45USB HD
    От stancho_75 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 11
    Последно: 27-02-08, 09:03
  3. сравняване на двата най добри DIVX playera{Elite PV-400USB ели DV-1000HD-new}
    От bigbanny във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 4
    Последно: 13-02-07, 00:12
  4. Elite PV-366x - проблеми
    От Kido във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 27-01-06, 13:56
  5. Мнение за новия модел DVD Elite PV-400USB
    От naskonr във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 0
    Последно: 18-09-05, 19:35

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе