Здравейте.
На 07.08.2008 г. от Метро Бургас си купих DVD Elite PV-4000 USB за 59 лв. Чете данни от всякакъв вид носители и от USB-то и се справя с филмите без проблеми. Единствено до сега от филмите, които съм пускал последния на Стивън Сегал /Pisto Whipped/ тръгва 7 сек. и спира. Имам следните проблеми, които смятам да споделя с Вас, като се надявам да ми помогнете:
1. Броячът за минутите винаги тръгва и трябва да се изчключва с бутона display на дистанционното.
2. Самото дистанционно от около 1-2 м. хваща горе-долу добре, като се отдалечи на 3-4 м. хваща трудно, но за сметка на това с отразен сигнал от стената работи перфектно.
3. Въпреки обаче, че има настройка на субтитрите и на плеера с големи букви пише PRO SUBTITLE именно със субтитрите имам проблем, а именно:
Филмът тръгва нормално със субтитри и след около 10-12 мин. те изчезват (проверени са на компютъра и в папката на филма дори и като съм сложил и трите вида - str, sub и ssa). След като направя пауза около 30 сек., пусна филма и го превъртя назад, до мястото, при което са спрели да се показват, те се появяват отново за около 5-10 мин. и пак изчезват. Този номер не става обаче всеки път. Тогава трябва да спра филма, да го пусна от начало и след като се появят първите субтитри да го превъртя до мястото, където съм го спрял. И така още 10-12 мин... Проблема го прави независимо дали филма се чете от DVD диск или USB. Забелязах и че филма ако е на две и повече части всяка трябва да се сложи в отделна папка, иначе на втора част не търгват субтитрите, въпреки че чрез бутона от дистанционното subtitle избирам да се стартират тези за втората част. Отделно филма е преименуван специално с няколко букви, като са отстранени празните места, тирета и др. от заглавието.
В elitedvd@abv.bg има фърмуер Elite PV-4000USB_27042008 , но не знам дали не е по-стар от моя, като се има предвид, че плеера е купен 4 месеца, след като е излязъл.
Въпросът ми е: ако сменя моя фърмуер с Elite PV-4000USB_27042008 дали ще се оправи проблема или ще трябва да нося плеера директно в сервиза.
Предварително благодаря за отговорите.