Страница 41 от 99 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно
Резултати от 601 до 615 от общо 1473

Re:Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от Bivola
    Странно е да изчезнат всички канали.По принцип дори и без карта,се хващат няколко канала,а така както казваш,че са изчезнали всички канали...Вземи да им звъннеш и ги питай.Комшиите как са около теб?Има ли някой с подобни проблеми или е само при теб?
    Не познавам никой около мен да с модул в ТВ-то. По принцип на канал TV-info ако извадя картата от модула изчезва образа, но ако извадя и модула отново се появява - това значи че е некодиран канал. Гледам че и други потребители на близу споменават по-горе за изчесване на канали, но при мен изчезват всички кодирани.

2.  

3. Тук е от
    Jun 2010

Аз имах такива проблеми с пак по схемата панасоник/близу/ка модул в продължение на около седмица,обаче при мен се оправиха сами.От близу ми казаха да пусна ново сканиране и да рефрешна картата,и след като това не помогна повече не съм им звънял.И се оправи само след около седмица.Но не беше само един канал,а поне 30 ралични канала,за които съм платил ми ги даваше кодирани.

Да, и на мен ми казаха така. Изключвах, включвах, пусках ново търсене и единственият ми бонус е, че ми излязоха PPV каналите 5 + 1 PPV инфо, а досега не ги виждах, защото от близу ми обясняваха, че са видими засега само за абонатите на CableTel, а аз съм на EK.

Пълна лудница с това сливане. Но така или иначе, PRO.BG си го няма и това е. Но може да изчакам преди пак да им подпаля телефоните. Току виж се оправило.

4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    София

...Да се похваля и аз. Бях към Кейбълтел (сега Близоо), с цифрова и от доста време се каня да си взема СА модул. Първо търсих варианти чрез познати да си намеря САМ на някаква по тънка цена ....но уви. След което поразгледах сайтовете и видях, че цената им варира от 75-150+ лв. Все пак минах покрай един офис на Близоо и реших да питам за какво става въпрос. Оказа се 80кинта. От тази статия малко се бях наплашил, че едва ли ще имам късмет от първия опит. Стана въпрос, че дори имат един САМ наличен, попитах какви са вариантите "ако случайно нещо не става може ли да се върне", женицата беше доста отзивчива и обясни че по принцип не може да се върне, но ако в рамките на същия месец го върна може да се сторнира (т.е. да севърне). Светнаха ми очичките и викам "Зи'ам го, време е да разкараме този умрял от глад приемник". Като жената ме предупреди, че не става лесно и може да отнеме от 4-7 часа за пълно сканиране и пак нищо да не хване, реших че ако е така ще го оставя да си сканира вечерта и сутринта все нещо трябва да е намерило.

...Та аз съм с PANASONIC TX-P42G20E и почнах да следвам стъпките от посочената горе статия. Изключих телевизора, видях само 1 логичен вариант за вкарване на картата в СА модула, на него си имаше стрелка в коя посока влиза в ТВ-то и най-интересното че на CI входа имаше стрелка в каква посока да е САМ-а. Включвам (от личен опит да споделя че е много важно да преместите кабела от приемника към ТВ-то ), избирам си че съм Финландец :D. Видимо разпозна, че съм на DVB-C, давам му пълно сканиране и се подготвям за лягане - при което ми изписа че операцията може да отнеме 10-тина минути ...пак ......и хоп след по-малко от 10мин намери 195 програми . Единственото ми оплакване, е че понякаква причина подреди програмите от 1000 нагоре и 3000+ радиата, но то така или иначе ще има премахване и преподреждане.

...и Равносметката - за 80лв, 1-2ч четене из форума и 15мин за настройки и като чета явно доста късмет ..... Се отървах от грозния KAON приемник, работя с едно дистанционно, мога да си подредя програмите в реда който искам, дистанционното хваща от повече от 2 метра , а и не знам дали си въобразявам, но мисля че и картината е видимо, дори и малко, по-добра - аз лично съм определено доволен .

Дано остане така добре и за напред. Дано и на всички които пробват САМ да имат същия късмет.

EDIT: Мерси за инфото Bivola

5. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Ako искаш програмите да ти започват от 1 нагоре,а не от 1000,влез в менюто Настройки/DVB-C тунер/Фаворити и си добави програми към списъка с Фаворити.Така вече ще ти ги подреди от 1ви канал нагоре.

6. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Ako искаш програмите да ти започват от 1 нагоре,а не от 1000,влез в менюто Настройки/DVB-C тунер/Фаворити и си добави програми към списъка с Фаворити.Така вече ще ти ги подреди от 1ви канал нагоре.
    Става и като откажеш от самото начало на сканиране ефирния и аналоговия тунер

7. Тук е от
    Mar 2010

Е, не е истина, това ако не е саботаж - 10 мин. преди финала на световното изчезна телевизията и интернета.
    Естествено - телефоните на поддръжката не се вдигаха. 10 мин. след края - тихомълком всичко се оправи
    Близуу, Пловдив.

P.S. Работата се изясни: http://plovdiv.dir.bg/2010/07/12/news6712501.html

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от boboev

Да, и на мен ми казаха така. Изключвах, включвах, пусках ново търсене и единственият ми бонус е, че ми излязоха PPV каналите 5 + 1 PPV инфо, а досега не ги виждах, защото от близу ми обясняваха, че са видими засега само за абонатите на CableTel, а аз съм на EK.

Пълна лудница с това сливане. Но така или иначе, PRO.BG си го няма и това е. Но може да изчакам преди пак да им подпаля телефоните. Току виж се оправило.
    И при мен чат пат го прави номера с кодирания канал... решението при мен е вадене и слагане на КА модула.

10. Тук е от
    Jul 2010

Някой от Люлин клиент на близу и да е с CA модул ще е съгласен ли пробваме моя модул дали ба4ка.

11. Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от zlobarov
    И при мен чат пат го прави номера с кодирания канал... решението при мен е вадене и слагане на КА модула.
    При мен не помага.

12. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

Здравейте!
    След като преди около месец, след едва ли не родилни мъки, виж http://forum.setcom.bg/index.php/topic,43276.2980.html си взех Panasonic TX-P42S20E(за запознатите със случая ще отворя скоба и ще им кажа, че все пак не издържах и в къщи проверих наработката - 2 часа и 6 включвания и то след като 2 дни беше работил в къщи ), сега дойде мигът да си пусна и цифровите канали. От понеделник смятам да сключа договор с Близу(аз и сега съм при тях, но на безсрочен стар аналогов трипълплей за 26.90 лв) на промоцията им от 15 лв. вкл. интернет(40 цифрови програми, договорът да е за 2 г. за да мога да си взема от тях безплатно Wi-Fi модем). Казах на твърде напористата мацка да не ми носят сет-топ-бокс, ами направо СА-модула си CONAX с картата и модема. За голяма моя изненада само след час тя ми се обади и започна да бие отбой. Оказа се, че поради "сложността" на настройката с СА-модул, в понеделник в къщи ще дойде техник, а не тя. ТРЯБВАЛО ДА СЕ НАСТРОЙВА ТЕЛЕВИЗОРА ПО ПО-СПЕЦИАЛЕН НАЧИН!
    Помагайте, братчета! Що за настройки ще ми правят и какво им е толкова сложното? Не искам да ми бърникат в добичето разни самозвани "корифеи"!

13. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Като за начало им кажи ,че техници не ти трябват.Аме не "мъцай",а им го кажи твърдо и ясно.При мене и още някой беше писал (мисля че Lazarus18),че техниците идват и почват да "ръгат" модула напред-назад в телевизора,докато е включен и седят и се чудят на ква държава да го пуснат да търси цифровите канали.При мене резултата беше,че накрая сам си реших проблема,те не успяха.Мисля,че и други съфорумци са имали такива случки.Лично според мен няма нещо,което ти сам да не можеш да си свършиш относно включването на КАМ-а.Още повече,че те ангажират с някакъв час,в който да ги чакаш,пък те закъсняват,щото имали много работа и ти губят времето.
    За S20 не знам,но за S10 страната е Финландия,област Турку,а някои колеги казват,че при тях работи на Хелзинки.Така че действай сам.
    Лично аз на твое място бих минал през офис на Близу да си взема КАМ-а и от там нататък ще си действам сам.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Еха какви загрижени кабелни техници има. И при мен по договор ми донесоха СТБ, но им заявих, че ще ползвам CAM и те казаха, че е много сложно и сам не мога да си го настроя ама си го настроих , въпреки че за пръв път се сблъсквах с цифрова кабелна.

16. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

При слагането на модула трябва да се натисне внимателно до край, има един момент на лека съпротива ,която трябва да се преодолее за да отиде до края. Лицевата част на модула ,тази с логото Конакс , трябва да е откъм задния панел.
    Цитат Първоначално публикувано от biro
    Еха какви загрижени кабелни техници има. И при мен по договор ми донесоха СТБ, но им заявих, че ще ползвам CAM и те казаха, че е много сложно и сам не мога да си го настроя ама си го настроих , въпреки че за пръв път се сблъсквах с цифрова кабелна.
    Докато зарибяват и имат да продадат нещо са много внимателни , после при проблем не можеш да ги видиш вече.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Не тия мойте са много точни, като се обадиш за нещо записват и задължително идва техник, на сайта им после излиза в потребителския панел снимка на служителя и оценка от слаб до отличен и коментар. Вземат нещата много на сериозно докато не ти разрешат проблема. Става въпрос за Networx Русе, предлагат интернет , телевизия и телефон - за сега няма ХД канали. Цифровата е с около 100 канала само за 14лв месечно.

18. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Живее в
    София

...@German@ - ако случайно си пропуснал моя пост (5-6 поста преди твоя) там съм описал доста нашироко моя опит с CA Модула. Съветът ми е да не подписваш още договор. Уговори ги да си вземеш САМ-а с опция за връщане(сторниране или нещо такова). Като първо пробвай ти да си го настроиш. Аз съм с Panasonic TX-P42G20E и стана учудващо лесно (без да имам някакви супер познания в областта). Ако не стане тогава викни техници и ако и тогава не стане им върни модула. В противен случай ако всичко е "ток и жици" и ти си доволен, скачай на договор-а .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 41 от 99 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Цифрова кабелна телевизия DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 410
    Последно: 14-12-24, 03:06
  2. RN-tv - кабелна телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От SongBird във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 49
    Последно: 18-06-22, 15:08
  3. Интерактивна телевизия и оператори IPTV / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 73
    Последно: 30-05-20, 19:03
  4. TV NET - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От citizen във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 10-08-17, 18:13
  5. ББС кейбъл - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От GearBoX във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 95
    Последно: 27-06-15, 23:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе