Страница 46 от 99 ПърваПърва ... 3644454647485696 ... ПоследноПоследно
Резултати от 676 до 690 от общо 1473

Re:Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

petko52
    СЕТ-ТОП-БОКСа на фирмата не го гледай ,защото близуу му пишат фърмуера.
    Въпросът е: Дали този проблем се среща и при твоите съседи с кам модул? Ако трябва вземи кам модул от някой съсед и пробвай на твоят телевизор. Попитай и в офиса им-да не би да са ги кодирали -направили платени и ти да не си абониран за тях.

2.  

3. abv
    abv е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2002

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Ако не хващате нещо от цифрова кабелна, проблемът е единствено в кабелната.
    Просто много кабеларки правят цифрова ТВ по възможно най-евтиния начин и настава една каша в параметрите, сред която телевизорът не може да се оправи.
    Добре, де. Защо пък при мен само с една от версиите на софтуера хващам нормално, а с другите, дори и по нови ми реже 1-2 пакета. Най-интерсното е, че не е обявено да се правени точно такива промени в софтуера. Да е само при мен както и да е. Но има и други колеги със същият проблем. Това ме навява на мисълта, че проблема може да идва и от софтуера на телевизора. Ккато писах в предния пост като взех телевизора правеше проблем, сложих вер.066 и се оправи. После излизаха още три версии, но и с тях реже пакети. Това го открих по метода на пробите и грешките в прогължение на 25 дни и много досаждане тук във форума

4. Тук е от
    Oct 2009

Благодаря за съветите. Мисля да да занеса КА модула на техниците и ако трябва да ми го конфигурират пак, дано стане, че иначе трябва да нося щайгата в сервиза. Добре че още две години е в гаранция. А старото ми аналогово Сони вече 12 години не мърда, само му сменям батериите на дистанционното...

Забравих да добавя - Цифровия тунер хваща всички програми, това го установиха на място техниците, но КА модула не разкодира точно тоя пакет, за който ви писах по горе. А на друг телевизор го показва...

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от petko52
    Благодаря за съветите. Мисля да да занеса КА модула на техниците и ако трябва да ми го конфигурират пак
    Няма какво да конфигурират на КА модула.

6. Тук е от
    Oct 2009

Ей това мисля че ми е проблема: " При аналоговите всичко е наред, но при цифровите намира 93 канала, а в телевизора са запаметени 75. Липсват програми. Интересно, че с приемник закупен от оператора си хващам всичките цифрови програми без проблеми.
    Вината е в оператора. И други се оплакват от същото при различни кабеларки. Дължи се на директно трансмодулиране на пакети от спътника без промяна на параметри по тях и така става омазването (Ch No, Pid). Истината е, че голяма част от операторите свалят (пиратстват) директно Булсатком с цели транспондери. Нещата не са им настроени коректно, не знам някъде по pid или sid се объркват нещата, но някои канали се застъпват и т.н. и става каша. А с операторския приемник работи, защото те му преправят софтуера.
    Иначе нормална DVB-C кабелна с правилна NIT таблица и параметри на пакетите не би трябвало да прави проблем на телевизора ви!"

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Благодаря за съветите. Мисля да да занеса КА модула на техниците и ако трябва да ми го конфигурират пак, дано стане, че иначе трябва да нося щайгата в сервиза. Добре че още две години е в гаранция. А старото ми аналогово Сони вече 12 години не мърда, само му сменям батериите на дистанционното...
    Успокой се.
    Качи най-новата версия на фърмуера за твоят модел PKG1.741EA
    http://www.sonydigital-link.com/tvhc...&m=KDL-32W5500
    пиши после как се развиват нещата

8.  

9. Тук е от
    Oct 2009

А, това е мъжка приказка Дано се получи нещо. Обещавам да пробвам и да ви пиша за резултата.

10. Тук е от
    Jul 2010

Здравейте, с риск да изнервя форума със стар въпрос (но никъде не видях пълна изчерпателна информация като за леймъри) - имам ТВ Panasonic TX-L32C20E с DVB-C вграден тунер. Абонат съм и на НЕТ1, които пуснаха вече цифров пакет - като питах за САМ модул ми казаха че техния приемник не е с карта, а и след като моя тунер уж е вграден може би нямам нужда от САМ модул за НЕТ1 цифровия пакет? Та въпросът ми е за някакъв изчерпателен алгоритъм за настройка на ТВ-то за този цифров пакет и какво е нужно (САМ модул или без него) за преминаване от аналогов сигнал към цифров? Благодаря ви предварително.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

На Нет1 не им е кодирана засега цифровата, не ти е нужен CAM. Само търсиш с вградения тунер за цифрови канали и толкова.

12. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Даваш фабрични настройки , рестартираш , задаваш страна Финландия и започва сканирането на програмите изчакваш и каквото хване ти е без пари - успех

13. Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от deian
    На Нет1 не им е кодирана засега цифровата, не ти е нужен CAM. Само търсиш с вградения тунер за цифрови канали и толкова.
    Мерси, аз снощи реших да пробвам преди да прочета отговора ти, и наистина нямах никакъв проблем, намери си ги автоматично, подреди си ги, нямам липсващи канали, така че всичко си е наред

14.  

15. Тук е от
    Oct 2009

Здравейте момчета, актуализирах си софтуера на Сони-то, но проблема със липсващия пакет си остана. Сега ще пробвам още някой номер и ако не се получи, ще го нося на сервиз - така му се пада!

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Здравейте момчета, актуализирах си софтуера на Сони-то, но проблема със липсващия пакет си остана. Сега ще пробвам още някой номер и ако не се получи, ще го нося на сервиз - така му се пада!
    Занеси телевизора си в някой от съседите ти във входа ,който няма този проблем и пак пробвай с неговият кабел.

17. Тук е от
    Jun 2010

petko52, не се шашкай. Близу правят кафявия и силноароматен пейзаж с цифравата тв. Не ти е воновен телевизорът. Допреди три дена нямах ПРО.БГ и им бях звънял 10 пъти поне. Само обещаваха да пратят техници. Вчера се прибирам, каналите яко разместени. Пускам ново търсене, намери ги всички пак, но вече нямам бТВ комеди и бТВ синема, но пък вече имам ПРО.БГ. За сметка на това имам поне 3-4 канала, които ми се повтарят. Можем да си ги менкаме. Писна ми да си правя списък с фаворити. Тъкмо го подредя и тия диваци пак разбъркат всичко.

18. Тук е от
    Jun 2010

Има развитие по темата с липсващите ми канали. Днес (забележете в неделя!!!) най-накрая успях да попадна на по-технически подготвен и доста търпелив оператор в близу, която се представи като Маргарита. Та именно с нея минах отново цялата тема на моите липсващи канали и как на дадения канал ми излиза програмата на бтв синема, но всъщност сигналът е на ринг.бг В крайна сметка се оказа, че има два цифрови пакета, на различни честоти, които съдържат едни и същи телевизионни канали (634 MHz и 754 MHz). И автоматичните настройки на ТВ-то, в комбинация с СА модула, нещо омазвали нещата, в опит да махнат дублиращите се канали.

Всичко си дойде на мястото след изцяло ръчни настройки на DVB-C тунера. Както се казва с нахалство и упоритост към прогрес.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 46 от 99 ПърваПърва ... 3644454647485696 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Цифрова кабелна телевизия DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 410
    Последно: 14-12-24, 03:06
  2. RN-tv - кабелна телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От SongBird във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 49
    Последно: 18-06-22, 15:08
  3. Интерактивна телевизия и оператори IPTV / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 73
    Последно: 30-05-20, 19:03
  4. TV NET - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От citizen във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 10-08-17, 18:13
  5. ББС кейбъл - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От GearBoX във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 95
    Последно: 27-06-15, 23:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе