Страница 47 от 99 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследноПоследно
Резултати от 691 до 705 от общо 1473

Re:Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

И преди сме казвали при проблеми с автоматичното сканиране да се мине на ръчно ,при повечето случаи проблема се решава . Неслучайно кабелните техници гледат да сканират ръчно и техните СТБ. Разбира се изначално са виновни операторите с техните андрешковски решения и изпълнения.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2010

Не съм гледал, но ще се радвам ако някой сподели как стоят нещата с blizoo.

Плюсове, минуси, качество и етц.

http://www.blizoo.bg/

Попрочетох, отзиви на доста хора като цяло пълен провал!!!!!

http://www.dtv-bg.com/showthread.php?t=9158

4. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Не се хващай с БЛИЗУ УУУ , това което си прочел е една стотна от истината . Като цяло добро качество на цифровата , но грохнала мрежа без абсолютно ,ама абсолютно никакъв съпорт , високи цени. Не идват по-заявка каквото и да правиш и за каквато и да е причина, даже на мен ми отбиха от таксата за това , но пак не дойдоха.
    Лошото е че няма една кабеларка като хората , че да кажем ето тези са най-най. Аз също чакам нещо в София-центъра да се появи , оглеждам Центрум груп , но и те нещо са ми съмнителни ,въпреки добрите финансови условия и безплатния САМ. Има доста локални мрежи на които цифровата е трагична и въпреки ,че са по отзивчиви при проблем те пък нямат качество . Такива най-често свалят от Булсат по най-примитивен начин и резултата е посредствен.
    Абе мъка !

5. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Цитат Първоначално публикувано от Arkadietz
    Не съм гледал, но ще се радвам ако някой сподели как стоят нещата с blizoo.

Плюсове, минуси, качество и етц.

http://www.blizoo.bg/

Попрочетох, отзиви на доста хора като цяло пълен провал!!!!!

http://www.dtv-bg.com/showthread.php?t=9158
    Ле,ле първо проучи от съседи как подържат мрежата в последно време , дали идват техници при подаден сигнал за повреда или се мъчат неграмотни оператори да те обеждават че всичко е ОК . Аз съм потърпевш от тях и спирам да им плащам / лоша аналогова ,горе долу добра цифрова ако я гледам от 3,5 м на 32 инча защото ако се приближа ме е яд че не си взех 14 инча телевизор , през циврофия тунер е друго но нямям КАМ поръчах преди 10 дни още никой не ми е доставил а от офиса обещаха веднага / за интернет да не се повтарям - ужас . Внимавай какво подписваш

6. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

Хм, аз пък засега мога да кажа, че нивото на услугата на Близу, която ползвам в Шумен, е на задоволително качество. Ползвам аналогова(на старата ми 18-годишна CRT Toshiba е просто безсрамно възхитителна), цифрова(SD), интернет, безплатен Wi-Fi модем и телефон(каквото изговоря - доплащам). Всичко това - за относително приемливите за нашего брата средностат. булгаристанец, 15 лв. Засега не мога да кажа дали съм твърде доволен от качеството на SD, понеже съм още в 200-часовата "разгряваща" зона на новата ми плазма, но дори и на настройки на една трета от максимума, картината е приемлива при повечето канали. Като изтече "разгрявката" ще пробвам и HD-сигнал за да видя как е. За съпорта не съм сигурен, но може би наистина не издържа кой знае каква критика, просто засега рядко ми се е налагало. Единственото, което ме позаболя, беше, че ми взеха 80 лв. за CA-модула, но аз пък разпродадох някои стари книги от секцията(както ме посъветва тук във форума някой за да съм си освободял място за тв-то ) и си ги избих.
    Освен това относително рядко правят размествания по програмната схема.
    И в крайна сметка са монополисти на кабелния пазар в града. Няма къде да бягам.

7. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Да така е ти си им нов абонат и са много бързи и любезни към новите абонати но дано да не ти се случва да имаш повреда само към теб - не можеш с нищо да докараш техници защото те са съкратени от новата фирма и имат недостик на техници и от съпорта ти обещават само че ще оправят проблема и толкос . Аз съм абонат от една година и сега ми се е наложило да търся съдеиствие от техници и удрям на камък . Яд ме е единствено за нета че сега в града никой не предлага такъв нет за толкова пари иначе кабелна други няма , тия станаха монопол . Проблема с кабелната се решава с сателитен оператор , ползвал съм Булсат три години - не съм имал ядове , но при бившото ЕКК ме подведе цената на пакета 20/20 мегабита нет , кабелна , цифрова и телефон - 29 лв .

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Вие сами сте си си виновни, Искате с трици маймуни да ловите. За 29 лв няма как да имаш хубав интернет, телефон и телевизия. Още повече щом оператора ти е монополист и ти реално нямаш избор.
    Всичко е на късмет - колко добра им е мрежата в твоя район и на какви техници ще попаднеш за твоя адрес.
    Аз вече съм казвал при мен как е - за 3 години не мога да се сетя и за 3 пъти да е изчезвала кабелната, 2-3 пъти съм ги викал и идват точно навреме.

10. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Направо ти завиждам , но досега при старата ЕКК нямах тоя проблем но при новата Близу ? мрежата на нета е същата на ЕКК а кабелната мрежа е на КТ само им върнах стария приемник и взех новия от офиса защото нямат кога да ми го доставят през работен ден , а кабела са превключили в неделя когато аз отсъствах . Посъветвах човека да проучи внимателно от съседи да не се набута с договор и да се хапе после

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Кога "Виваком" ще предложи услугата сателитна HD* телевизия?
    - Пускаме услугата през септември. Ще използваме DTH (Direct To Home) технология. Правим го най-напред, защото това е част от стратегията ни да предложим всички възможни услуги - фиксирана и мобилна телефония, високоскоростен интернет и телевизия.

Какво ще съдържа услугата?
    - В момента я тестваме с клиенти. Качеството е HD, имаме над 70 канала и пакети с добавена стойност. Работим с една компания върху инсталирането на всички антени, така че да предложим по-добро качество, отколкото конкурентите ни. Доста сме уверени, че ще успеем да предложим качествена услуга на клиентите си.

Колко ще струва сателитната телевизия на "Виваком"?
    - Цената ще бъде конкурентна, а в началото ще има промоции. Името на услугата е "Виваком ТВ сат". Тъй като всички услуги ще са под една марка, ще разполагаме с "Виваком ТВ сат", "Виваком мобайл", "Виваком фикс" и "Виваком броудбанд".

Цялото интервю
    http://capital.bg/biznes/kompanii/20...da_e_iasen_do/

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Няма такова нещо HD от Виваком към момента. "Качеството е HD" - няма такъв израз. SD канали няма как да са с HD качество.

13. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Няма такова нещо HD от Виваком към момента. "Качеството е HD" - няма такъв израз. SD канали няма как да са с HD качество.
    Е , паживьом , увидим - гледам я в момента и няма ХД но нататък не се знае ще им гледаме сеира

14.  

15. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Евроком на който беше съседът ми имаше много по-добър съпорт от Кейбълтел , идваха дори да му настройват телевизора на аналогова . Техниците на Кейбълтел бяха и преди трудни на идване ,но след обединението нещата станаха направо невъзможни. Сега като са ги намалили и събрали на определени места просто незнам какво мислят да правят, защото ако в по-малките градове са монополисти в големите и София ще издухат супата скоро.
    Между другото 10-ти ден чакам новия СТБ от Близу- нищо. Снощи по време на мача отново започна да се срива цифровата и се наложи на полувремето да се катеря по фасадата и да затягам ръждясалия сплитер посред нощ.
    Вярно е че рядко сменят програми и канали , изобщо централно нещата са им добре , но подръжка няма .
    Цените са изгодни само в тези пакети , само за кабелна телевизия са най-скъпи.

ПП. Кейбълтел имаха форум / сега го закриха / там всички тези и още куп проблеми се пишеха денонощно плюс яки псувни по адрес на съпорта и толкава години никакви изводи не са си направили и нищо не се промени за добро ,напротив !

16. Тук е от
    Jul 2010

Възможно ли е да се влошава качеството от CA модул-а или качеството на близу си е такова - имам пикселизация при бързо движение на сцената? как мислите?

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Правилно си забелязал. Като цяло образа е по-добър с модул, но като ползвах приемник го нямаше този /д/ефект. Най-ясно се забелязва като прелива кадъра. Примерно дават някакъв репортаж по новините и плавно връщат образа към студиото - УЖАС е.
    Иначе при бързи сцени си пикселизира винаги. То при тоя битрейт няма как да е друго.

18. Тук е от
    Apr 2010

Цитат Първоначално публикувано от boboev
    Има развитие по темата с липсващите ми канали. Днес (забележете в неделя!!!) най-накрая успях да попадна на по-технически подготвен и доста търпелив оператор в близу, която се представи като Маргарита. Та именно с нея минах отново цялата тема на моите липсващи канали и как на дадения канал ми излиза програмата на бтв синема, но всъщност сигналът е на ринг.бг В крайна сметка се оказа, че има два цифрови пакета, на различни честоти, които съдържат едни и същи телевизионни канали (634 MHz и 754 MHz). И автоматичните настройки на ТВ-то, в комбинация с СА модула, нещо омазвали нещата, в опит да махнат дублиращите се канали.

Всичко си дойде на мястото след изцяло ръчни настройки на DVB-C тунера. Както се казва с нахалство и упоритост към прогрес.
    За съжаление при мен не се получава! От един месец се обаждам на тези Блиозуу ,че Пробг ми липсва и попадам на мънкащи операторки. Ползвайки съветите ВИ, опитвах и на ръчно на посочените канали-излизат дублирани РИНГ, БТВ и .. . Гледам ПРОто на аналогов сигнал. Имали някаква по-точна хватка да опитвам пак?!? Да си търся правата по договора е мисия невъзможна...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 47 от 99 ПърваПърва ... 3745464748495797 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Цифрова кабелна телевизия DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 410
    Последно: 14-12-24, 03:06
  2. RN-tv - кабелна телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От SongBird във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 49
    Последно: 18-06-22, 15:08
  3. Интерактивна телевизия и оператори IPTV / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 73
    Последно: 30-05-20, 19:03
  4. TV NET - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От citizen във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 10-08-17, 18:13
  5. ББС кейбъл - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От GearBoX във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 95
    Последно: 27-06-15, 23:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе