Страница 80 от 99 ПърваПърва ... 3070787980818290 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,186 до 1,200 от общо 1473

Re:Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Този проблем го имам и на Тошиба при Нешънъл Джеографик на Близу, всеки път трябва да отключвам субтитрите от дистанционното , независимо какъв език е зададен от менюто. Обаче на други най-вече западни програми няма проблем - автоматично си ги отваря. Проблема със субовете на НВО се появи от известно време и на Близу ,преди си тръгваха сами. Това ме кара да мисля ,че пръст в тази работа имат кабелните оператори , може би няма коректен сигнал и телевизора не го разчита.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

NG при Близу е с вградени субтитри, да нямаш предвид NG Wild?

4. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от deian
    NG при Близу е с вградени субтитри, да нямаш предвид NG Wild?
    Точно така NG Wild

5. Тук е от
    Jan 2010

Благодаря на Hristoslav и на Deian. Вече имам субтитри. Разбира се, при всяко превключване трябва да ги настройвам отново, но все пак е повече от нищо.

6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Мамка им смотана ,кодираха повечето ХД програми /СКАТ/-остана само Евроспорт-а и чудото на ХД -TiankovHD /което сече адски /.Интересно с какви техни приемници ще се гледа пакета /Делта ? /? Някой знае ли дали ТВ може да искарва информация какъв тип е кодировката на дадена програма /почти всеки сат. приеник може/?

7. Тук е от
    Dec 2010

Здравейте, имам следния проблем, на LG 32LE5500, гледам цифрова кабелна направо в телевизора без външно устройство(Кабелна телевизия RN-TV - Бургас, позволява това) , понякога се получава за секунда прекъсване на сигнала(дава черен екран), същото нещо се получава и при включване и изключване на друг консуматор от същия токов кръг на който е телевизора. Това се наблюдава само на цифровия сигнал, ако гледам аналогова програма не прекъсва.Въпроса ми е дали е нормално да се получава така от тока и възможно ли е да оказва влияние това , че на сплитера има вързан още един телевизор в другата стая(той е с външното устойство,което дават от кабелната) но на него не му влияе тока, възможно ли е да отслабва сигнала и затова да се получава прекъсване.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Просто тунерът на ТВ-то ти е по-чувствителен от STB-то. От тока е, провери връзките и ако може прехвърли на друг токов кръг.

10. Тук е от
    Jan 2011

Здравейте с телевизор Sony KDL-32W5500 съм, в момента съм с цифрова телевизия на N3, искам да си взема CI модул, за да премахна приемника който са ми дали. Искам да попитам дали някой от вас е с този модел телевизор, има ли загуби на програми с модула, на каква честота се търсет програмите ако се премине на ръчна инсталация при липсващи такива и изобщо как стават настройките на целия телевизор от региони до честоти. На този модел телевизори с включен модул има ли проблем със субтитри при програмите. С последния фирмлеар съм. Задавам ви всичките тези въпроси, за да знам дали има смисъл да давам 70 лв за модул. Благодаря ви предварително.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Хайде един съвет от мен, нищо, че не съм на N3.
    Извади кабела от приемника и го включи в телевизора, после сканирай. Ако ти намери всички канали, значи всичко е OK. С модул и карта просто ще ги отключиш, но и без тях можеш да провериш дали ще ги открие всички. Просто ще ти дава няма достъп ако са кодирани, а все ще има и някой некодиран, за да провериш как е.
    Ако N3 са си направили професионално цифровата платформа, не би трябвало да имаш проблеми, но за всеки случай първо пробвай както ти писах, че има и много непрофесионални доставчици.

12. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от mimasaka
    Здравейте с телевизор Sony KDL-32W5500 съм, в момента съм с цифрова телевизия на N3, искам да си взема CI модул, за да премахна приемника който са ми дали. Искам да попитам дали някой от вас е с този модел телевизор, има ли загуби на програми с модула, на каква честота се търсет програмите ако се премине на ръчна инсталация при липсващи такива и изобщо как стават настройките на целия телевизор от региони до честоти. На този модел телевизори с включен модул има ли проблем със субтитри при програмите. С последния фирмлеар съм. Задавам ви всичките тези въпроси, за да знам дали има смисъл да давам 70 лв за модул. Благодаря ви предварително.
    Предлага ли ти този доставчик HD канали, и поддържа ли ти ТВ-то такива.
    Ако искаш да гледаш платени канали ( HBO Cinemax ) и т.н. ти трябва карта, мисля, че с устройството не може.
    Мен ако питаш, дал си сума пари за ТВ, дай още малко и най-малкото разкарай едно дистанционно. И на мен не ми се даваха за Мсат 65лв, ама пък, качеството е светлинни години, иначе трябваше да купя хубав кабел ( 20лв ), и пак качеството според този форум щеше да е 4, а не ако съм с HDMI или модул 5.

13. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

Здравейте, имам един въпрос с какъв кабел освен със скарт мога да свържа модула на СКАТ с телевизора искам да вдигна качеството малко благодаря на отзовалите се .

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от BatGergi
    Здравейте, имам един въпрос с какъв кабел освен със скарт мога да свържа модула на СКАТ с телевизора искам да вдигна качеството малко благодаря на отзовалите се .
    Предполагам, че е аналогичен на моя на Мсат.
    Освен Скарт, друго няма как. По-хубавото е HDMI, ама нито изходния сигнал, нито изхода на модула е такъв.
    Моят съвет е следният:
    Ако кабела Ви е черен ( с цена от около 3-4 лв ), който дори при леко извиване или докосване вади смущения и често вади вълнички на екрана, вадите го, оставяте го в шкафа, отивате и си купувате един хубав кабел Скарт кабел.
    Другия вариант е ако кабелният оператор предлага модул+карта, направо в ТВ-то, и HD канали ще гледате и качеството ще е максимално изчистено. А за 42 инча си е нужно качество, с минимум смущения.

16. Member
    Тук е от
    May 2009

имам следния въпрос, днес срешнах този кабел който е композитен( видео, аудио л, аудио р), имам сателитен приемника на булсатком с компонентен изход, дали този кабел ше ми свърши добра работа като компонентен кабел?
    Прикачени изображения Прикачени изображения

17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005

Според мен ще ти свърши работа. Мисля че компонентните и композитни кабели са еднакви като кабел и се различават само по цвят (при някои и диаметър) с цел да не се допускат грешки при включване, е и маркетингова стратегия де. Можеш даже да си направиш и сам от коаксиален кабел и хубави конектори, това само ако ти се занимава.

18. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

Благодаря nikolayvarna ,явно ще трябва да сменям оператора ,ама тук в Бургас освен на Близу не знам къде другаде дават модул+карта, а пък от прочетеното тук болшинството от хората не са доволни от качеството на този оператор.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 80 от 99 ПърваПърва ... 3070787980818290 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Цифрова кабелна телевизия DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 410
    Последно: 14-12-24, 03:06
  2. RN-tv - кабелна телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От SongBird във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 49
    Последно: 18-06-22, 15:08
  3. Интерактивна телевизия и оператори IPTV / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 73
    Последно: 30-05-20, 19:03
  4. TV NET - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От citizen във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 10-08-17, 18:13
  5. ББС кейбъл - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От GearBoX във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 95
    Последно: 27-06-15, 23:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе