Страница 31 от 99 ПърваПърва ... 2129303132334181 ... ПоследноПоследно
Резултати от 451 до 465 от общо 1473

Re:Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от pmarkov
    И на 306Mhz намерих нещо... но наистина например БНТ1 е на 576i! Бахти HD-то... Останалите ми излизат на 1080, но... пак "i". Демек лекинко ме прекараха - таман се настройвах как ще гледам световното на истинско HD

По-истинско от 1080i няма да намериш. Освен може би 720р.
    Това FullHD дето го споменават в рекламата го забрави.

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2010

И на 306Mhz намерих нещо... но наистина например БНТ1 е на 576i! Бахти HD-то... Останалите ми излизат на 1080, но... пак "i". Демек лекинко ме прекараха - таман се настройвах как ще гледам световното на истинско HD
    Наистина има много маркетинг и объркване като следствие.

'Истинско' HD за излъчване (broadcast) по техническите канони са както 1080i, така и 720p. И двете се ползват в САЩ където имаше десет годишен период за миграция наложен от FCC oт аналогово към цифрово излъчване (NTSC (never twice the same color)=>ATSC). Мисля, че миграцията приключи 2006.
    За Европа не съм сигурен, дали изобщо се ползва 720p или само 1080i.

При приемниците, нещата са с малко по-друг маркетингов привкус HD Ready (720) и Full HD (1920х1080) фиксирана резолюция.
    Само дето не си спомням дали изобщо има HD Ready панел на който фиксираната резолюция да е точно 720, виж 1024x768 и подобни аромати, да. Оттук следва скейлинг дори за петнадесет реда разлика, PreP, de-interleaving, bob weaving и всичко останало на което е способен конкретния чип (Faroudja/ABT/HQV/Qdeo), с всички произтичащи последствия. Отделно материала е с източник или видео (60i/p САЩ, 50i/p Европа) или филм (24p) и за това следват 3:2 pull down, 2:2 който още бива odd или even. При аниметата има още по-езотерични неща.
    Изглежда 1920х1080 панел е по-добрия вариант поради малко по-малкото мачкане на което ще бъдат подложени някои източници, въпреки евангелистите които обясняват, че от три метра се вижда еднакво.
    Към средата на десетилетието може да се появи в битовата техника и 4К резолюцията (4096х3072) която понастоящем се ползва в професионалните прожектори в някои мултиплекси.
    Та HD има за всеки вкус и разбиране, не е като да няма.

4. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

dvdo, това за което говориш е когато има изобщо сигнал , при мен в момента цифровата се е сринала напълно , аналоговата едвам се вижда , а от Близууу ми казват ,че всичко е наред вече 10 дена. Лошото е че всички оператори са пълни измекяри и ако от един се отървеш попадаш на друг брат близнак . В момента в София(сигурно и в страната е така) няма нито един читав , който да се доближава дори и малко до някакво приемливо ниво.

5. Member Аватара на kaloman
    Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от nkd
    ...... Иначе когато има сила ,цифровата им е на доста добро ниво.
    След като няколко пъти се сблъсквах с отвратителния им съпорт се бях отказал да ги ръчкам, но понеже идва световното в ЮАР, а и заради Ролан Гарос (HD с CAM) реших да сложа антенен усилвател. Купих го от Конрад за 10 лв. Малка китайска кутийка с вход и 2 изхода, кабел за ток, червена лампа и врътка (гейн). След като го сложих нивото на сигнала се вдигна с около 5,6 единици, а на HD каналите и с повече, отколкото с предишния сплитер. Не съм въртял гейна, понеже в магазина ми казаха да внимавам, а и подобрението ме устройва.

6. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

За цифровата добре ,ама ще усили и паразитните сигнали на аналоговата ,с които им е бъгава мрежата в момента(имам и други ТВ на аналогова ), а и защо ще им върша работата. Този усилвател от Конрад го сложихме на един приятел с много телевизори и върши работа.Пак казвам ,лошото е че днес е добре, утре -зле ,няма постоянство (освен в гадоста).

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Това в София ли? Много лош съпорт... Аз в Русе не съм имал проблеми със сигнала от тях, но ги отсвирих по други причини и сега ми е много по-добре.

8.  

9. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Да в София в Центъра до Попа . Аз вече съм ги сменил всичките кабелни в моя район, кой от кой по зле . На тези поне цифровата им е с добро качество ,когато е наред силата на сигнала .Съпорта им ужасен, само мотаят ,дойдат отвият ,завият , ако трябва да усилят имитират смяна на тапа , леко нещо се подобри за ден два и после пак. Не искам да се занимавам с Булсатком , чийто сигнал изначално не е добър поради силната компресия , а тези на базата на интернет мрежите не са сигурни изобщо съдейки по интернета им . Освен това тези варианти изискват задължително Сет Топ Бокс

10. pmarkov
    Guest

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    По-истинско от 1080i няма да намериш. Освен може би 720р.
    Това FullHD дето го споменават в рекламата го забрави.
    Очевидно... толкова се нервирах от тази скандална измама, че чак се зачудих дали да се свържа с Комисията за защита на потребителя. Защото това ако не е подвеждаща реклама, аз просто не знам - "10 канала Full HD, гледай световното...", а на практика - хем е леко фалшиво HD-то, хем БНТ дефакто си е най-обикновено SD, а останалите канали имат един или друг проблем. И за цялото удоволоствие 2 години по 50 лева на месец - определено не помня наскоро да съм сключвал по-неизгодна сделка.

11. Member
    Тук е от
    Aug 2008

То в момента май никой канал в света не излъчва 1080р.Как очакваш Блзо да ти пуснат?

12. Member
    Тук е от
    May 2010

Очевидно... толкова се нервирах от тази скандална измама, че чак се зачудих дали да се свържа с Комисията за защита на потребителя. Защото това ако не е подвеждаща реклама, аз просто не знам - "10 канала Full HD, гледай световното...", а на практика - хем е леко фалшиво HD-то, хем БНТ дефакто си е най-обикновено SD, а останалите канали имат един или друг проблем. И за цялото удоволоствие 2 години по 50 лева на месец - определено не помня наскоро да съм сключвал по-неизгодна сделка.
    Не за реклама и без претенции за изчерпателност, но погледнете моля пост #460 по-горе.
    Тъй като все още 1080 материала е сравнително оскъден навсякъде и купешките станции имат практика да излъчват микс от SD/HD.
    Иначе няма спор, че въвеждането на HD тук закъснява доста като график сравнено с Зап. Европа, САЩ.

PS Да оставим Комисията за защита на потребителя да си се бори с разбирането на механизма на изравнителните сметки за парно, пък като го научат да се ъпгрейднат на HD.

13. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2008

http://www.kzp.bg/

14.  

15. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Ето малко ха ха . Днес в 11ч. имах записан час за да ми усилят сигнала тези от Близуууууу-секция Кейбълтел, след като стана 13ч. и никой не дойде им се обадих и девойката ми предложи да ми запише час -пак ли и казвам ,аз имам час за днес и чакам - е до края на деня ще дойдат ?!?! В 14ч. спря изобщо всичко ,тогава вече отидох на място и... и откраднат основен кабел , ремонт два дни ,сега съм с антена на DVB-T . Все пак към 18ч. се обадиха да съобщят ,че два дни сме в кереча и ще ме компенсират ,как ли? Може би с това: http://www.donbalon.eu/life_list.php

16. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Дай Боже всеки му

17. Member
    Тук е от
    May 2010

ввв.донбалон.еу - боже мили, досега само бях чувал да го споменават, но не го бях гледал и си мислех че са взели някакъв франчайз от испанците за нашенските мераклии, пък то се оказа шведския сексуален филм "баба дава на войника"
    обратно по кабелната тема - вече ме прозвъниха от близу за да ми обяснят че има ЕйчДи, и че вече ЕйчДи-то тече по паркета и е мое само за петдесет лева заедно с всички патриотични и други канали. Изрично ми казаха 'десет' ЕйчДи' канала и като запитах невинно на кои честоти са пакетите освен 170/298 девойката от маркетинга чистосърдечно попита - 'какво е това?', след това отговори ; 'не знам, май само още PPV HD не са пуснали'. на въпрос - може ли абоната да си вземе ЕйчДи пакета за месец или два и след това да пропусне, отговора бе 'дванадесет месеца е най-краткия срок за абонамент'. на въпорос има ли шанс за пакетиране по жантрове на ЕйчДи пакетите, отговора бе - 'ами те така са пакетирани по света, защото хората се интересуват от различни неща'. Това определено засили подозренията ми, че някой димитровградски чалгар със сигурност седи в борда на National Geographic за да се стигне до такова пъклено стечение на ЕйчДи пакетирането. Помолих девойката от маркетинга да ескалира до ръководството тежненията на кабелните абонати за повече и то полезна информация на новия близу сайт, и получих уверения, че по него се работи усилено.
    Е, ще чакаме поне да обявят ЕйчДи честотите...

18. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

О Небеса ! Стана Чудо. Снощи Близуу отстраниха повредата (ако изобщо е било повреда , а не някаква преработка на мрежата), пуснаха сигнала и качеството и силата на цифровата стана толкова добро колкото не е било никога . Изначално лоши програми се оправиха доста ,а тези ,които бяха добри сега са отлични. Големият въпрос е докога ще е това неземно щастие .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 31 от 99 ПърваПърва ... 2129303132334181 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Цифрова кабелна телевизия DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 410
    Последно: 14-12-24, 03:06
  2. RN-tv - кабелна телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От SongBird във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 49
    Последно: 18-06-22, 15:08
  3. Интерактивна телевизия и оператори IPTV / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 73
    Последно: 30-05-20, 19:03
  4. TV NET - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От citizen във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 10-08-17, 18:13
  5. ББС кейбъл - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От GearBoX във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 95
    Последно: 27-06-15, 23:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе