trace, явно имаш загуба на сигнал някъде по трасето и за това се получава насичане при теб. Обади се на техниците те знаят какво да направят.
trace, явно имаш загуба на сигнал някъде по трасето и за това се получава насичане при теб. Обади се на техниците те знаят какво да направят.
Е. тогава викай неволята....
Това, с което ние можем да ти помогнем е, да те уверим, че насичане не трябва да има на нито един канал. Послушай човека и се обади да дойдат техниците. Ако не решат проблема от първия път, ще дойдат пак. Те си знаят какво да правят и какво да кажат.
Здравейте, имам следното питане. Платил съм си пакет хбо, но не съм сигурен дали не трябва да имам и хд канлите на хбо или само сд
Здравей!
Зависи, кой пакет си плащаш.По спомени мисля, че ХД-тата(HBO, Cinemax) им се доплащат допълнително.Някой да ме поправи, ако аз съм в грешка.
Не грешиш, +1.90лв.
Ясно .. Пак са били любезни да ми обяснят Хаха ще го преживея
Благодаря момчета
Абонат съм на Мсат аналогова телевизия (на допълнителния телевизор) и интернет. На основния телевизор гледам Булсатком. И реших за Нова година подарък CA модул за основния и да се разделя с Булсат. При закупуването на картата (59.00 лв.) в офиса на М-сат служителката изрично ми каза да сканирам на държава България. Прибирам се сканирам и (до тук добре) намерих всички канали и SD и HD, всичко е ОК. 163 SD канала и още 63 HD канала, качеството е ОК. На следващия ден половината канали насичат, а след още ден повечето изчезнаха, останах със стотина канала общо. Звъня, идват техници и започват да ми обясняват, как не се сканирало на България, а на (цитирам): "Скандинавска държава". Добре, пресканирах на Финландия и проблема се реши, екстра качество, всички канали............, но след 2-3 дни проблема се повтаря. След няколко обаждания и посещения на техници, след които последва смяна на сплитери във апартамента, работа извън апартамента, която не ми обясниха в какво се състои и в крайна сметка резултата е следния: имам всички канали и SD и HD с отлично качество, но..........не през цялото денонощие. Има периоди, през които HD каналите понякога насичат, не всички. Най вече B-tv action HD, БНТ HD, Fashion TV HD, MTV Live HD и AutoMotorSport HD. Насичането не е постоянно, насича картината когато има повече екшън в сцената, но въпреки това е неприятно. С картината на SD каналите няма проблем, само звука на някои прескача кофти, така че не можеш да разбереш какво се говори.
Но, повтарям, този проблем който описвам се проявява само в някои части от денонощието. През другото време всичко е идеално. И тъй като техниците ме намразиха, а и останах с впечатлението, че това е максимума, който могат да постигнат, въпроса ми е мога ли аз да направя нещо, което да реши проблема. Имам в предвид да си сложа усилвател или да си подменя сплитерите с някакви висококачествени или нещо подобно. Другият вариант е да ги поканя да живеят 3-4 дни в къщи, сигурен съм, че ако дойдат на еднократна визита проблема няма да се прояви.
А сигнала им по оптика ли пристига до блока ти, ако си в блок? Ако не - проблема може и да е някъде по-далеч.
Не, не е оптичен, обикновен коаксиален кабел е, Само като излезе от блока става по дебел и черен кабела. И не мога да хвана някаква закономерност, кога се появява проблема. Отначало мислех, че е вечер, когато е по натоварена мрежата, нали всеки си пуска телевизора и от това пада сигнала, ама не е така. Една вечер е добре, на следващата не е. А забелязах, че и през деня се получава понякога, макар и рядко.
Не знам дали е възможно някой да се е вързал незаконно и само когато неговото устройство работи при мен да има някакъв пад на сигнала.
Имах подобен проблем преди време на единия телевизор, а на другия не. Ако не се лъжа, ту сигнала беше добре, ту беше слаб, и тогава HD каналите насичаха. Правеше го също когато си иска. Проблема се оправи като откачихме втория тв от сплитера и от етажното табло ми пуснаха нов кабел до второто ТВ. Техниците предположиха, че кабела, който е в стената някъде е наранен и се получава така. Е, разбира се, това го предположиха на третото идване, но пък от почти 25 години нямам лошо мнение за идване на адрес при проблем. Дори смело ще кажа, че МСАТ са единствената фирма, при която като съм звънял с проблем са ме питали "ако след 10 минути дойдат на адреса удобно ли е"
От вчера не ми отваря еротичните канали-след 4 нули ми казва грешен код.Да няма някаква промяна?
Преди малко разбрах,че съпругата ми натискала много копчета,след опит да излезе от ер. канал.Тв казва , че е грешен код и за някакъв мастер код.Какъв е тоя мастер код знае ли някой?