пробвай на булсат,мисля че са най изгодни и гъвкави
пробвай на булсат,мисля че са най изгодни и гъвкави
Здравей!
Личното ми мнение е пусни си интернет на Мтел(Мегалан), а телевизията на Мсат(ако има и модул телевизорът ти за карта не се и замисляй).Аз съм направил така и не съжалявам ни най-малко.Верно излиза по-скъпо, но поне ползвам качествени услуги от две различни фирми!!!
Само че скапаняците от Мтел имат много големи дупки в обхвата в гр. Варна и е късмет като на тотото където си (дори и в центъра) да имат кабел![]()
Какво общо има нета им Ники?Извинявам се за офа.
По-добре интербилд.
на въпроса на Габриела Колева за нета на МСат по параметри:
- скорост
имат 4 тарифи - даунлоуд до 10, 15, 30 и 60 Mbps, ъплоудът е ограничен и е прекалено нисък
- времезабавяне (латенция)
нет трафикът върви чрез модеми по коаксиалния кабел заедно с тв-сигнала и латенцията има високи стойности
- технически параметри и обслужване
кабелът е подземен и в сравнение с висящите жици е по-надежден, поддръжката е денонощна - при оплакване идват по график - техниците са (с малки изключения) грамотни и действат ефективно
- цена
сравнително висока
(в момента излезе интересна промоция MSAT CABLE - желаното качество долу картинката нещо е объркана, има и някои неясноти, та ако искате повече инфо, изчакайте през другата седмица да се изгладят и доуточнят условията)
накратко, има значение за какво ще ползвате нета:
- ако е за кротко домашно цъкане из сайтове и форуми, Фейсбук, гледане на клипчета в Ютюб (дори и в HD резолюция), от време-навреме някой свален торент (без да се държи на коефициента в тракера), нета на МСат (30 даже 15 Mbps) върши работа
- ако обаче във фамилията Ви има запален онлайн геймър, ъплоудър на торенти, маниак на HD-комуникации или по каквато и да е друга причина се търси задължително висока симетрична скорост при ниска латенция, този нет вероятно ще Ви дойде слаб
ПС: каквито и въпроси да имате за доуточняване, не се притеснявайте да ги зададете
Този пост е редактиран от Nasko Hristov; 16-03-14 в 23:29.
Благодаря Ви много за отговорите!
Явно ще се насоча към Мтел,заради нета,точно поради причините, които Наско Христов е изредил(синът ми е доста запален). ТВ програмите не ми харесват,но няма пълно щастие явно...Не съм проучила колко би излязло,ако имам ТВ на Мсат и нет на Мтел.И това ще проуча.Благодаря Ви отново.
- - - - - - - - - -
В района няма нет на Булсат.Само тв.
- - - - - - - - - -
Ползвала съм Интербилд,вярно преди години и никак не бяхме доволни.Нета хич го нямаше.Имам позната,която съвсем наскоро ги смени, именно заради това.Значи все още са с лошо качество.![]()
Този пост е редактиран от Gabriela Koleva; 17-03-14 в 08:36.
Не си споменала за коя част на града питаш. В повечето места има и по-малки доставчици на нет, които предлагат по-добри условия и скорост от големите. За Интербилд бих споделил, че освен името си, нищо друго не са променили. Имат малко каси и неудобството за плащане е голямо.
Интербилд изобщо според мен не и е мястото тук да бъде коментирана.Всички знаем, които сме били към тях навремето, що за фирма са и какво комунистическо работно време и подръжка имат.А и темата е за Мсат.Както писах в предни постове и аз като останалите колеги за близо година съм доволен от телевизията, която предлагат и нямат никаква близка алтернатива за Варна!!!
Имах предвид, че ТВ-то на МСАТ за мен е най-доброто откъм качество/цена във Варна, а интернета им е адски скъп и за сметка на това бавен. Нета на мтел е добър, но пък няма добър обхват в града.
Просто им се чудя на Мсат, как така изостават с тоя нет, а не го правят достъпен и да станат още по-голям фактор в града.
Е как да пуснат по коаксиал повечеНета им е скъп и е пълна скръб, за телевизия не говоря ... но нет с телевизия не беше изобщо евтино. За поддръжката, аз не съм доволен.
От Мсат като най-конкурентен пакет-цена-качество мога да добавя и поддръжка на ниво! Когато съм имал нужда веднага се отзовават. Сами започват да ме търсят при сигнал за да потвърдя че всичко е ОК... За Интербилд и аз съм бил няколко години на нета им и накрая с много лоши чувства се разделих и не бих им ползвал услугите занапред заради проблемите и лъжите им, че видите ли при мен е проблема - отношението им към клиента е никакво...
и аз недоумявам, най-вероятно просто нямат за цел да развиват нет-мрежата си и да се борят с конкуренцията...
впрочем същото застинало отпреди няколко години положение е и с фирмения сайт - остарял дизайн, форумът не работи, линкове не работят, в някои странички снимките не се зареждат...
Здравейте, след 3 месеца ми изтича договора с Виваком за Тв и Нет и смятам да ги сменя с Мсат. За телевизията чета само добри отзиви, но за нета им не намирам почти никаква информация. В сайта им има пакети тв и нет за около 35лв за 30мбит, но има и пакет с Мока нет за 45лв, каква е разликата? Имам няколко въпроса относно телевизията им:
1Колко HD канала предлагат мсат.
2Ще мога ли да гледам Английското и испанското първенство по футбол в HD формат. Мсат имат ли Новаспорт HD.
3Ще имам ли Бтв екшън и Ринг бг в HD.
4Ще имам ли Евроспорт и Евроспорт 2 на български език в hd. Както и научнопопулярните канали. NG, NG WILD, Nature, Discovery на бг език и във високарезолюция.