Възможно е да маже ако му е пуснал DNR на HIGH. Тогава всички ТВ-и почват да мажат, но пък няма "снежинки" или почти няма по екрана. Другият вариант е да е омазано нещо настройката на картината, но не вярвам.
Възможно е да маже ако му е пуснал DNR на HIGH. Тогава всички ТВ-и почват да мажат, но пък няма "снежинки" или почти няма по екрана. Другият вариант е да е омазано нещо настройката на картината, но не вярвам.
Мерси,ще му се обадя да му кажа довечера,че е на работа сега и ще коментирам дали е от това.
Ludia, дали Sharpa има PIP? Може би по AV?
Здравеите вчера влизах във Варненското Метро SHARPA наистина ми хареса учъдих се че има толкова малка разлика между цената на 25 и на 32 инчовият лцд .Според това което прочетох във форума това е наистина добър избор за лцд ,правино ли сам разбрал...
Привет и от мен
За шарпа прави ми лошо впечатление липсата на component video . Дори това е достатъчно силен мотив за да не си го купя.
Другото което ме смущава е резолюцията му защо не е 1366 х768. Аз ли нещо не съм разбрал или метро пак е залято от поредната порция бракувани залежали стоки. Дали през скарта ще палне на component video .
Product Features
* Product Description: Sharp LC-32P55E - LCD TV - 32"
* Product Type: LCD TV
* Diagonal Size: 32" - widescreen
* Dimensions (WxDxH): 80.4 cm x 30.4 cm x 63.6 cm - with stand
* Weight: 19.5 kg
* Colour: Silver
* TV Type: HD ready
* Resolution: 960 x 540
* PC Interface: VGA (HD-15), HDMI
* Technology: TFT active matrix
* Image Aspect Ratio: 16:9
* Tuner Qty: 1
* Multi-channel Preview: Picture-in-picture (PIP)
* Features: On-screen menu, contrast enhancer
* Surround Sound Effects: Virtual Dolby Surround
* Speaker System: 2 speakers
* Sound Effects: Virtual Dolby Surround
* Stereo Reception System: NICAM, A2, IGR
* Remote Control: Remote control - infrared
* Power: AC 230V ( 50 Hz )
За самсунг моделите в техномаркет . Всичките модификации от le41/ R51/ 61b / R 72b и някой други съм ги пробвал на такова каквото трябва да се пробва и никак не ме радва видяното. Да на фирмения сплитер през HDMI са идеални ноооо кой от вас има hdmi dvd player у вас . Май никой
Пробвах ги през tv out s-video na лаптопа ми който е с вграден geforce 7400 и през component RGB на плейстейшъна. Не знам защо но от 1800 до 3400 лева нямаха никаква разлика освен на табелка и по документи. Мацат си еднакво зле на динамични сцени. Учудващо добър резултат даде един 37 инча филипс. наблегнах на тест с много добре рипнат XVID DVD rip 2cd 640x272 с доста тъмни сцени с градация на сивото и с hdtv dvd с висока резолюцоия . Не бяха изложили нео 32 само 40 инчов . Неото жалко че не пробвах малкия но големия не му стига контраста много е зле . Абсурдно е да отида да пробвам в близките 2 месеца нещо там много ме намразиха . Пробвах наред над 20 телевизора . Положението е плачевно . Ами този шарп не стига че няма komponenten ami i e 12 ms и 170 градусов ъгъл . Купчина ужасии за които всичко над 1000 лв е безумие . Neoпоне си има входовете
нямам интерес или пристрастие към нищо . Аз също съм клиент и си търся телевизор за хола , където ще се употребява 14 часа дневно.
Благодаря на консултантите за търпението и за обективната им оценка и преценка за стоката. И на тях им стана тъжно от това което видяха . А относно сони 32 LCD bravia срам и позор .....
Не е залежала стока,това е тв ,оптимизирано за пал телевизия ,не за HDTV(вярно че модела от миналата година ,но това не го прави залежал) - http://www.homecinemachoice.com/cgi-...?reviewid=6402 и http://www.homecinemachoice.com/cgi-...?reviewid=6333 .Не всички модели на Шарп са с тази резолюция(940х540).За кабелна или за сат тв,тази резолюция е по-добре от тази на останалите ЛЦДта(1366х768).На всеки му според нуждите,Шарп добре са преценили,според мен.
Здравей Vanquished
значи си пробвал 4005 модела на НЕО! Иначе и 3205 е малко тъмен, трябва му малко контраст! Иначе замаза ли ти при бързи сцени?
Иначе ако не си забелязал всички мацат като резолюцията е ниска, на HD новите модели се държат доста добре, HD DVD плейърите в чужбина са по 400 долара вече, и ще падат още така че това е добра новина! Иначе един комп и си гледаш HD филмите !
Все си мисля че си от hardwarebg.com , кофти че все още не може да си избереш телевизор
![]()
Миро,явно си се припозналПървоначално публикувано от miro_vampiro
.Не съм от Хардуеърбг ,там имам май 1-2 поста само .Относно Неотата също нямам опит-вярно че скоро ги гледах и ги сравнявах с Пансаоник ЛЦД,но не съм коментирал. А за избирането на телевизир-е то това е най лесно ,избрал съм си ,ама цената е....
Edit-Сега видях,явно си имал предвид колегата Radioton отгоре...
Видеокартите с HDMI OUT все още не са масови да не казвам че са екзотика . Тест със конзолна игра за проверка на реакцията на екрана си показва кога и колко маца и колко точно е образа двоен или троен. Да аз съм от хардуербг човека който свикна да гледа с деинтерлейс филтър през PCI тунер и недоумявам какво им пречи да си сложат в 32 инчовите TFT подобен . Пробите ги правих с играта GODOFWAR където ако има римски гранитни колони при мръдване освен че се назъбват ужасно стават и тройни на всички самсунги. А на нео както съм описал на максимален контраст бялото е сиво и ме дразни картината все едно е от 10 годишен стар телевизор . Давам го като пример инъче си удвояват образа на всякаква сцена с динамично движение . Филипса учудващо добре се справи но е голям и скъп 37 инча .
Само PHILIPS LCD стават от цялата сган модели и вариацийки.
Този ШАРП може ли нормално да се върже към компа Какви изходи трябва да има видеокартата ми? И още нещо някои може ли да каже колебанията във електропреносната мрежа не са ли опасни за такъв вид техника???
niko1975, всяка видео карта с DVI изход можеш да я закачиш към ШАРПА или към всеки друг LCD/PLASMA ТВм който има HDMI/DVI вход.
radioton, относно Шарпа аз съм писал моето мнение от това което виждам, като картина с ДВД филми, на ТВ поне при нас всичко е лайна, понеже нямам кабелна а пък системата ми е стара вече и дава смущения като за световно. Както ти писах и в PM идваш със стейшъна и пробваме. Ами Така са решили хората че не им трябва component-ен вход. Както съм и казвал преди и не криех, че е по-малка резолюция самият дисплей. 12 мс. е и какво, не маже като СОНИ-то дето го вадят, че е 8 мс.(16). От вчера и днеска си правя опити със LCD-тата с HDMI да им пускам сигнал и никъде не мажат. Има огромна разлика в това което идва от него и от SCART/CHINCH на ДВД плеърите. Дори 32" Бравия почти не мажеше, но на HDMI ;-). Друго става като му сложа ДВД плеър Филипс и му подам по чинч сигнал.
Здравейте
Vanquished , сорка, объркал съм се, тоест името съм объркал
radioton карти с HDMI вече има и в БГ
Иначе За Филипса си прав, имахме една 37 ца при нас, не помня модела, но висок клас, ами не отстъпваше на 50PV500 плазмата на Панасоник![]()
Иначе за мазането, ами какво да се прави, така е за сега, мажат малко или много, все пак, пожелавам ти да си купиш Playstation 3, знаеш че скоро излиза, с нея картината на което и да е LCD вече ще е на ниво![]()
Защо не се метнеш на някоя плазма, на тях пробва ли ? Цените им падат постоянно, погледни ги и тях,
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09020052 ти е добър избор,
пък виж и това на базик, но съм сигурен че няма да ти хареса, белия цвят е сив, и от това картината не е най добрата, е не е и чак толкова зле, но пък е 1024х768 панел! http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09023668
Айде успех в избора,пък вземи мини и през Ludia да видиш как е Sharp а !
![]()
zdraveite!
kato gledam ste mnogo otkrehnati na tema ,,savremenni televizori,,za razlika ot men!![]()
![]()
az sam prosto edin kopuva4 koito si e haresal edno LCD-panasonic TX-26LE60p ot TEHNOMARKET,mohe li da mi kajete dali si struva parite 1700 lv.!Mnogo ste sam vi blagodaren!
p.s. mejdu drugoto beglo poglednah taka stanalia izvesten model na SHARP 32''!spored vas koi ste mi e po-dobre,pri polojenie 4e si pusna ,,zifrova televizia!!blagodaria!!!
Ако има несъгласни с казаното моля да се обадят да го обсъдим.
Аз съм от хората живеещи за мига и на момента. не ме интересува че след 5 години щяло да има сони плейстейшън 4 или след месец сони плейстейшън 3. Възможно е никога да не се появят чипове за тройката , а блу рей празни дискове по над 60 лева за празен просто този вид технология е напред в будещето с поне 2 години и не ме засяга. Ако реша да си сменя видеокартата с HDMI TV OUT това би довело да сменям дъно от там процесор и цяла купчина проблеми . Bulsatkom са си с достъчно прилично качество за да ми трябва по добро. По доброто е добре дошло но на същата цена не в пъти по скъпо. Лудост за масовия стандартен потребител е да даде над 1000 лв за телевизор а за над 2000 е безумие. Вярвам че на никой не са му излишни пък и едва ли някой хапва чипс с бира денонощно пред телевизора и не ходи да бачка. Аз едва отделям 2 часа през ден да гледам някой филм и около 8 часа на седмица за някоя конзолна игра. За шарпа много тъпо липсата на component вход направо трайно ми развали настроението. На мен и в момента кинескопните 29 инча с тяхната си резолюция са ми напълно достатъчни за да си правя кефа . До колкото знам са 400х300 за кинескопните тв . Така че шарпа си е супер от към замисъл но проклети икономии ..... Самсунг пуснаха в продажба OLED технологията така че май ще закърпвам временно с някакво 29 инча . Отъ както видях s-ips NEC w20gx2 монитора каква картина може да даде![]()
не искам да съм собственик на LCD TV .