Страница 22 от 38 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследноПоследно
Резултати от 316 до 330 от общо 561

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

Здравей acho_pacho
    HD ready Означава че телевизора може да приема HD сигнал, обикновенно до 1080i , това са 1920х1080 пиксела! Оттам нататък е важно каква е матрицата на дисплея, дали е с 1366х768 - това са всички LCD та, или 1024х768 - плазми до 42 инча, или 854х480 - по евтини плазми ! Оттам просто сигнала какъвто и да е се downscale ва до резолюцията на екрана! Така че дори и да не предава с пълното качество на HD телевизора пак предава адски добре.
    Full HD означава че панела на дисплея може да изобрази пълното качество на картината, тоест 1920х1080i или 1920х1080p ( "i" е интерлейсед, "p" прогресив)
    Иначе колкото и да е прав модератора от другия форум, това означава ли че не трябва да си сменяш и компютъра скоро, защото виждаш ли, след 4 години ще има 10 гигахерца процесор, и 5 терабайта харддиск?? Винаги като купуваш техника си се набутал, няма начин, всичко се развива много бързо и ако трябва да чакаме все новата по добра технология, ами все още да гледахме телевизия на тв Опера и да слушахме музика на ВЕФ а
    Така че избора си е твой

2.  

3. Тук е от
    Oct 2006

miro_vampiro, благодаря за подробното разяснение на FULL HD. Може ли след година (когато всички телевизии ще предават HD) да се окаже, че този HD вече не е актуален и както при мониторите разд.способност е нарастнала (до 2048х1366 например) и като гледа човек тв или BluRay или друг носител образа няма да е дотатъчно добър. Иначе си много прав за прогреса, без него щяхме да чукаме зърно с камъни и да живеем в пещери и най-добрият щеше да има лък и стрели.

4. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравей
    както на blu ray така и на HD DVD резолюцията на филмите ще бъде FULL HD тоест 1920х1080i или p ,може и по малка, все едно, не се предвижда скоро да се минава на нещо по добро, има разработки на японска фирма за още по висока резолюция, но на повечето хора тестващи я не им понесла много добре, на някой им станало лошо
    Все пак бъдещето е Blu Ray и HD DVD, вече се продават такива плейъри зад океана, сигурно и в европа вече има, така че няма да има нещо ново дооста време, пък и всеки видял качеството на HD сигнал не мисля че му трябва нещо друго

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

@acho_pacho,
    Неизбежно резолюцията с времето ще нараства. Но разликата и днес между CRT и HD LCD/плазми e наистина голяма.

LCD/Плазми с голям екран предполагат вкус към качественото изображение, да седиш с часове пред TV-то и да се наслаждаваш не само на съдържанието на предаванията и филмите, а на визията, на възприятията. Ще дам и един пример: когато гледаш на CRT предавания с публика за фон, например Сблъсък - лицата от публиката почти не могат да се различават. Можеш да преброиш, че едно лице е съставено от 15-20 синьо-зелено-червени пиксела. Когато същото предаване го гледаш на 42" панел - нещата са вече доста различни, детайлни. А на този панел, макар и да е HD ready само - пуснеш ли му HD сигнал - заприличва на хубава снимка, вече не можеш да броиш никакви пиксели - не могат да се разграничат.

За моралното остаряване: ами преди години CRT-тата Електрон и Рубин - made in USSR се гледаха по 15-20 години. За мен лично смятам, че след 4-5 години ще искам да се отърва от сегашната си плазма и да си купя тогавашният последен писък на технологиите. Нещо като при компютрите. Така е вече и с колите при доста от българите - купил си я нова, караш я 4-5 години, търсиш и пазар и искаш нова, с най-новите технически достижения и глезотии.

Така че ако сега ги имаш свободни 3-5 бона, искаш за дълго да си доставиш удоволствие - не се колебай много-много

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Никой не спори за това че предлагат по-висока резолюция, но ефекта от нея се усеща най-добре при HD сигнал, който за момонта е недостижим. Тези рекламни клипове, които въртят в магазините ги няма никъде като качество. Едиствения шанс е с някой HDTV-рипнат филм през компютър. При гледане на кабелна тв определено не се усеща по-високата рез. При гледане на обикновено двд има малък ефект. Дано скоро минем и в БГ на ефирна HDTV.

7. eti
    eti е офлайн

Тук е от
    Nov 2006

Здравейте
    Виждам, че в този форум има много компетентни хора затова реших и аз да попитам нещо. Решил съм да купувам 32" LCD, като освен за ТВ искам да го ползвам и за монитор на ПС-то. Въпросът ми е може ли LCD-то да работи хубаво като монитор и с каква разделителна способност да търся? Може ли когато го ползвам за монитор да го настроя на 4:3? Също така бих искал да ми предложите конкретен модел който знаете, че е добър до 2200-2300 лв.
    Благодаря Ви!!!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравейте
    lazarus18 къде няма такива филми, в БГ ли, я провери как стои въпроса по торент тракерите, или пък колко е сложно да си вържеш компа към плазма/LCD и да гледаш такива филми, да си погледнал че случайно Prison Break го има и на HD качество, или дооста други филми.В САЩ и вече и някой европейски страни се излъчва на HD от няколко месеца!
    Иначе да, нашата телевизия не излъчва на HD сигнал, но това си е нормално за тях
    Пък дано скоро да има и в БГ HD DVD или Blu Ray плейъри
    eti на въпроса ти е трудно да се отговори, има си фенове на дадени марки и тн, всичко за 2200 - 2500 лв е добро, последни модели и прочие. За резолюцията съм обяснил в предния пост

10. Тук е от
    Oct 2005

Цитат Първоначално публикувано от eti
    Здравейте
    Виждам, че в този форум има много компетентни хора затова реших и аз да попитам нещо. Решил съм да купувам 32" LCD, като освен за ТВ искам да го ползвам и за монитор на ПС-то. Въпросът ми е може ли LCD-то да работи хубаво като монитор и с каква разделителна способност да търся? Може ли когато го ползвам за монитор да го настроя на 4:3? Също така бих искал да ми предложите конкретен модел който знаете, че е добър до 2200-2300 лв.
    Благодаря Ви!!!
    TOSHIBA 32WL66Z - Цена в техномаркет - 1999 лева.
    Този модел е на нивото на Bravia-та на Sony, но с близо 500 лева по-ниска цена.

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

miro_vampiro, както забелязваш в поста съм казал точно това. Че това е единаствения шанс /с HDTV рипнати филми/. Лошото там е, че ти трябва и PC, а това малко усложнява нещата. Сега в момента си търся лаптоп, който да използвам и за плейване на филми, но се оказва почти невъзможно въпреки немалкия бюджет, който съм подготвил. Оказва се, че за да използваш пълноценно HD трябва да приемаш през HDMI входа. През VGA i S-Video се правят компромиси /поне така ми казват/. Намерих 1-2 модела с DVI изход, но пък остава проблема с 5.1 звукова карта.
    Колкото до излъчваните HD програми, не виждам каква ми е далавера освен да си ги пускам от време на време за да се кефя на хубавата им картина без да разбирам бъкел какво говорят.

За да не остане някой с впечатлението, че съм против такъв тип "телевизори" ще кажа че и аз до няколко месеца ще се оборудвам с нещо такова. Просто ако погледнем реално все още е рано за такава покупка и е само за гъзари и маниаци. Аз определено съм едно от двете

12. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравей lazarus18
    не знам за какво ти е лаптоп, ако вършиш работа с него, съгласен съм, но ако не, моля те, не си взимай такова нещо, за парите му ще си сглобиш доста добър компютър, ако не разбираш и там ще ти помогна Там няма да имаш проблеми както с HDMI кабелите така и със звука, пък и всеки компютър може да стане дооста тих ако и това те притеснява !
    Иначе не си прав за гъзарите и маниаците, би трябвало всеки да може да си купи плазма или LCD без проблем, но за съжаление това е непосилно за голяма част от хората, или ако си го вземеш, после трябва да го отгладуваш
    Успех в избора и ще помагам при нужда

13. Тук е от
    Nov 2006

Съгласен съм Miro! Лаптопа е чудесна машинка, НО само като втори компютър /става въпрос за домашни условия разбира се/. Да не забравяме, че след няколко месеца ще се наложи ъпгрейд ... и тогава става страшно !!!
    Колкото до плазмите или LCD - за съжаление все още са в категорията луксозна стока!

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

@parvans,
    При мен лаптопа ми е основният компютър. http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg211187
    Вече го имам от 2,5 години и все още не усещам нужда от ъпгрейд. Разбира се - не съм геймър
    Сложил съм му допълнителни външен 160 Gb HDD и бърза външна DVD записвачка. Достатъчно мощен е за да си обработвам и конвертирам видео и филми - DivX в DVD и обратно например. А за ползата PC-то да си бъде с теб като пътуваш нанякъде си - много е говорено във форума.
    Единствен недостътък, е че имам стерео аудио изход, а не 5.1. Но и затова се намирало решение - с допълнителна бус карта. http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg214781

16. Тук е от
    Oct 2006

Здравейте,
    С целият дебаткойто се развихри ме убедихте в ползата и предимствата на HD и то сега. Оказа се че наистина човек може да си дръпне някои и друг филм с такова качество (повечко са сериалите които не гледам по принцип, но има и хубави филми). При един приятел гледах мачове по Диема Екстра на Бравиа 40 и се накефих много. Тъй като при мен стаята е почти квадратна и ще гледам от разстояние 4 - 4,5 метра кой размер според Вас е най-подходящ 37 или 40 (32 май ще ми е прекалено малък и няма да се четат субтитрите). На един 32 Самсунг при 2,5м. на телевизия ясно се виждаха пикселите и доста дразнеше. Ще съм Ви много благодарен ако можете да ме насочите. Чух за някаква формула (разстоянито делено на пет е равно на диагонала на ТВ или нещо такова) и искам да разбера има ли наитина такива зависимости.
    Благодаря Ви предварително.

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от miro_vampiro
    Здравей lazarus18
    не знам за какво ти е лаптоп, ако вършиш работа с него, съгласен съм, но ако не, моля те, не си взимай такова нещо, за парите му ще си сглобиш доста добър компютър, ако не разбираш и там ще ти помогна Там няма да имаш проблеми както с HDMI кабелите така и със звука, пък и всеки компютър може да стане дооста тих ако и това те притеснява !
    Иначе не си прав за гъзарите и маниаците, би трябвало всеки да може да си купи плазма или LCD без проблем, но за съжаление това е непосилно за голяма част от хората, или ако си го вземеш, после трябва да го отгладуваш
    Успех в избора и ще помагам при нужда
    Да, лаптопа ще се ползва предимно за работа. Тъпо би било да дам 3000 лв за нещо, което да ползвам само за плейване на филми. Иначе не шума ме притеснява, а това че няма къде да го сложа. Тъпо ще е да местя целия компютър като ми се гледа филм.

18. Тук е от
    Oct 2006

lazarus18, има една джаджа на Prestigio (мисля че така се казваше фирмата) която се включва в ТВ. Тя има WiFi, Bluetooth и т.н. През WiFi си пускаш филма, mp3 или снимки на компа, а съдържанието се вижда и чува през ТВ или домашното кино. много е готина и е ефффтина - 250 лв.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 38 ПърваПърва ... 12202122232432 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе