Страница 23 от 38 ПърваПърва ... 13212223242533 ... ПоследноПоследно
Резултати от 331 до 345 от общо 561

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006

Цитат Първоначално публикувано от acho_pacho
    ...Ще съм Ви много благодарен ако можете да ме насочите. Чух за някаква формула (разстоянито делено на пет е равно на диагонала на ТВ или нещо такова) и искам да разбера има ли наитина такива зависимости....
    Значи тази формула диагонала x 6 беше валидна за старите 50Hz CRT.
    С плазма и LCD колкото ти е по-чист сигнала - толкова по малко има пикселизация, съответно от по-близо можеш да гледаш без нещо да дразни зрението.
    Когато си гледам ITV на 42" плазмата - от 2,5-3 метра се вижда идеално гладка картина. Когато пусна HD клип - сядам на около метър от екрана за да се накефя максимално на детайла и картината! Наистина HD се гледа все едно разглеждаш картина на платно, което нормално се прави от около метър
    На някои може да се стори прекалено, но не преувеличавам: съжалавам защо си взех 42", а не 50" Приятел, който наскоро си купи 37" LCD вече също съжалява, че не си взе по-голям.
    Всекиму според джоба, но съвета ми е: ако можете забравете за 32" и 37". Също извода: при достатъчно чист сигнал може да се гледа от доста близо, което подобрява кино-ефекта.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2006

4. Тук е от
    Oct 2006

мерси, roumen68
    за съжаление по-близо нямам как, но ще се замисля за 40 или 42, тъй като стената поне е голяма. В случая разликата в цената не е особено голяма.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

@acho_pacho, моля
    През първите няколко дена след покупката - се ужасяваш от размера на екрана всеки път когато погледнеш към новата придобивка. След това идва свикване с размера, а след това - и съжалението защо не е купен по-голям

P.S.: Щом ще е го закачаш на стена - горещо ти препоръчвам Philips с Ambilight или още по-добре - с Ambilight 2.

6. Тук е от
    Nov 2006

Здравейте,

С голям интерес по прочетох повечето мнения в тази тема и сега се чувствам малко по-"запознат" на тема ЛСД ТВ
    За съжаление преди няколко месеца си закупих 55 килограмов 29' ТВ ( който до преди 2 седмици престоя 24 дена в сервиз) и просто чисто финансово не става
    Мой приятел е решил да си купува ЛСД. Абсолютно бос е, няма и интернет малко от малко да се запознае...
    И ви моля за съвет да препоръчате модел.
    Изискванията са му: 26/27'' ЛСД, цена до 1500лв.
    Благодаря предварително.

п.с. Според вас сега началото на декември, около коледа или след влизането ни в ЕС ще е най удачното време за покупка...

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

lazarus18, има една джаджа на Prestigio (мисля че така се казваше фирмата) която се включва в ТВ. Тя има WiFi, Bluetooth и т.н. През WiFi си пускаш филма, mp3 или снимки на компа, а съдържанието се вижда и чува през ТВ или домашното кино. много е готина и е ефффтина - 250 лв.
    Аз в момента разглеждам едно подобно устройство, но никъде не мога да го намеря налично в БГ, а ми се иска да го тествам преди това защото ще го купувам /евентуално/ от Германия или САЩ.
    http://www.dlink.com/products/?sec=0&pid=438

8.  

9. Тук е от
    Oct 2006

lazarus18 dжаджата е супер, но може ли firmware-а да се update-ва, защото DivX и други кодеци излизат всеки ден и ако не може скоро ще се окаже, че не може правилно да декодира подавания от компа сигнал и няма да го подава към ТВ нормално. Все пак доста назад с тези работи (аматьор), но е логично. Мисля, че имаше една фирма Wanadoo или нещо такова беше. Миналата година по Коледа беше супер хит във Франция и тяхната джаджа имаше такава поддръжка, но беше на солена цена и я даваха и-нет провайдери.

10. Тук е от
    Oct 2006

lazarus18 Освен това виж изходите на гърба - component audio - т.е. сигнала е стерео, а не 5+1. В преден пост писах за едно устройство на Prestigio което в рекламата, а и на снимката на гърба имаше всички "букси" за 5+1.

11. Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Аз в момента разглеждам едно подобно устройство, но никъде не мога да го намеря налично в БГ, а ми се иска да го тествам преди това защото ще го купувам /евентуално/ от Германия или САЩ.
    http://www.dlink.com/products/?sec=0&pid=438
    http://stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJvZHVj...DU4#n.8.1.3.10

Тук също очевидно го продават, но не е опомената цената:
    http://www.audioarte-bg.com/index.ph...2&tid=5&pid=59

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

lazarus18 Освен това виж изходите на гърба - component audio - т.е. сигнала е стерео, а не 5+1. В преден пост писах за едно устройство на Prestigio което в рекламата, а и на снимката на гърба имаше всички "букси" за 5+1.
    Нещо не си прочел както трябва. Има си Coax Digital Audio и Optical Digital Audio изходи.
    Най-важното е, че има HDMI изход и плейва реално 1080i
    Точно в сайта на Аудио Арте го гледах. Сега видях цената в Стемо, но хората не са в час както винаги.А и го нямат налично. На мен от щатите ще ми го купят за 250-260$.
    Още не съм решил дали да го взимам де.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Plasma loses ground to LCD TVs
    http://www.cnn.com/2006/TECH/biztech...?eref=rss_tech

обаче
    "The larger panels become, the more important response speeds for moving images are. In this point, plasma still excels," Matsushita President Fumio Ohtsubo told reporters last month.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Здравейте!
    не съм писал цяла седмица, но пък сега имам за какво да пиша. Първо получих на работа 4 нови модела на LG, заедно с един HD STREAM GENERATOR. Много добра джажда, която подава или 1080i или 720p. Има няколко начина на връзване, като пристига в комплекта 4 много дълги кабела за компонентните изходи и един HDMI. Единственото ограничени е ползването на различните видове изходи. Т.е. човек трябва да избира или компонентен или HDMI. Но каквто и да е. вързах аз 4 кабела към композитните изходи и ги пуснах към 4-те LG-а. И разликата е огромна с това което съм пускал досега от ДВД плеър и с кабел за 2 лева. Само единият кабел тежи поне килограм и адски качествен с позлатени накрайници. Та думата ми беше за 3 модела на LCD LG, които получих. В момента имам от от рите серии които са на пазара. LC1, LC2 и LC3. След дълго сравняване на моделите и с други марки дойдох до извода, че LC2R модела не става. Имам на работа 37" модел, ами грозна работа. SHARP моделите с 960х540 резолюция го откъртват от всякъде, да не говорим, че получих и новите им модели - 37GA9E с 1366х768 и XD1E с 1920х768 резолюция(но е за клиент и не съм го отварял още, щом го отворя ще има снимки и коментар). Та големият проблем на LC2 е прекаленото надуване на цветовете. Когато е вкл. само той ще кажеш, че друг такъв ТВ няма, но щом вкл. 32" Шарп с ниската резолюция и се вижда колко е зле модела. Много добър контраст има и черното е супер черно, но НЯМА НИКАКЪВ детайл тоя ТВ. Не си го купувайте ако не искате да се набутате. При другите два модела 37LC1R и 32LC3 разликата е видима. Като цветова схема и като детайл само LC3 се доближава до Шарп. А при моделите с 1366х768, вече си говорим и за подобрен контраст, без да има загуба на детайла. Ще се пробва да направя една-две снимки и да ги сложа тук да видите за какво иде реч.
    С новите Шарпове получих иу един компютър като HD GENERATOR. Но жалка работа, на светлинни години от чистият HD GENERATOR на LG. сложен е последният драйвер на НВидиа 93.71 и всичко се детектва като хората, но образа не става. На 1366х768 е добър, но пак прави проблем с това че не мога да окажа от никъде, че ТВ е 16:9. И част от екрана на WIN-a е скрит. Но големият проблем идва при 1920х1080i, монитора трепери като за световно(все едно е прихванал паркинсон) и не може да се гледа(напомня ми на гледане на 50 Hz кинескоп от 50 см. на статична картина) УЖАС. Проблем на драйверите според мен. Или може би самата карта нещо и идва нанагорнище, 7100 са сложили. Използвам на НАМА DVI към HDMI кабел(беше в комплекта). какво ли не правих, но не можах да го накарам на целият екран да се покаже Уин-а. Като му закача през VGA входа с преходника за компонентен сигнал кабела от LG HD генератора друго става, но не мога постоянно да го държа така ;-).
    Относно това, че LCD маже, а плазмата не. Можем много да поспорим, но само ще каже, че и двете на гаден сигнал се представят много-зле. Не говоря ей така, а казвам това което са ми казали клиенти и това което съм видял на работа. Относно контраста и това на кой при тъмни сцени се вижда нещо и на другият нищо не се вижда пак можем да поспорим. При старите плазми и LCD, където той е не повече от 500:1 е така(нищо че на Грундиг, БЕКО, ПАНАСОНИК PA50 и други дават от 3000-4000:1 и нагоре контраст). Когато съм им пускал еднакъв сигнал на 2 плазми и едно LCD с 800:1 контраст, при еднакви настройки, винаги LCD-то ги е отнасяло, но все пак си говорим за 852х480 пиксела плазмени дисплеи. Освен това много зависи в магазина как са настроили съответния ТВ. Когато се сравняват 2 или повече винаги трябва да се изравнят настройките, за да се има поне някаква база за сравнение.

16. Тук е от
    Oct 2006

LUDIA, моля те за съвет. Решил съм да взема 37" LG за Коледа, но след последният ти пост разбирам, че за сега Sharp са най-добрите ЛЦД. Правилно ли разбирам? Какво е мнението ти за Самсунг при 40".

17. Member
    Тук е от
    Feb 2006

LUDIA,
    Каква е цената и размерите на новите за Бг SHARP TV?

18. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

acho_pacho, за мен са най-добрите в сегмента който продавам:32-37". Като цена и като качество, и като страна производител. Самсунг не продавам, но съм продавал старите им модели, не съм впечатлен. Но все пак разликата между 32LR31 и да кажем новите им LR71 e огромна. Аз не харесвам като цяло това, което се внася и продава в БГ на тази фирма, само втор и трето качество с фабрични дефекти и гадна картина(говорим не само за LCD, но и за Кинескопните ТВ - най-големите им боклуци). Повтарям новите не съм ги продавам и нямам изградено мнение. както писах в предният си пост, давам директно сравнение на 37 и 32" модели на SHARP и LG. Като съм разочарован от 37LC2R модела. Ужасно маже тоя ТВ, като мазане имам в предвид, че адски ярки и силни цветове, които преливат един вдруг и няма никакъв детайл. Ако е пуснат само той, човек си казва, че няма други такива цветове и качество на образа, но щом пусна и друг тв на същият сигнал разликата става очеизвадна. За мен Шарп имат много натурални цветове със страхотен детайл, където съм виждал на малко тв. Няма надутите цветове на плазмите или на някой LCD. Просто трябва да се види за да се разбере за какво става дума. Модела 32P55R, който е с 960х540 пиксела и е вече стар модел, но сме го продали в големи количества, дава по хубав образ от тази 37-а. Това което най-харесвам на Шарп, е че каквото и да сложиш от тяхната продуктова линия едно до друго, образът е еднакъв, само разлика има в контраста. Т.е. като цветове, дълбочина и детайл са напълно еднакви. Е изключвам 46" full HD модела им, който вчера пробвах за клиент и в събота идва да си го вземе. Никога не съм обръщал на компанията Шарп толкова внимание. аз си харесвам Филипс и това е, но от както ги продавам техните LCD Тв, вече ми е друго мнението за тях. Това е което мога да кажа. Най-добре иди и виж с очите си. Мисля че, освен при нас и само в един от Софийските ни магазини го има HD генератора на LG. Ако го имат накарай ги да ти пуснат еднакъв сигнал на този модел ЛГ и на който и да е модел на Шарп, през компонентният вход,
    n8852, почвам от най-малкият: 32", който още го нямам, но ще го има за коледните промоции 32GA или GD не съм сигурен, информацията ми е на работа -1399 без ДДС. 1366х768, 450cd/м2 i 1200:1 контраст.
    37GA9E е модела имам го в наличност, като от утре е в промоция, на цена от 2698,80 с подарък 150 см. изкуствена елха. Същите данни като на горният.
    42SA1E - 2899 лева без ДДС, това им е най-нормалните тв, т.е. поне по книга го дават без SUPER BLACK TFT MATRIX. Пак е 1366х768, 450cd/m2, но за яркостта не помня.Този ще е наличен към 27-28 декември, като от 2 януари другата година влиза в промоция- цена за тогава не знам.
    46ХD1E - 46 full HD, 7198,80 лева. DVB-T, 2 HDMI + стерео входове за звук, 1 PCMCA слот за карта, 2 скарта, S-Video, L+R Out, 3 чинча вход и за нормална Тв антена вход. Този модел от 15 декември влиза в промоция, на 6958.80 лева.
    Всички панели са на 6 мс. средна скорост на опресняване, като само XD1E има функция, ако имаш цифрова телевизия да ти ускори сигнал до 4 мс. в специален режим. За него ще прочета днеска в книжата и ще кажа как работи и как се казваше точното му наименование.
    П.С. там където няма оказани, че е без ДДС, цената е с ДДС.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 23 от 38 ПърваПърва ... 13212223242533 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
    От LUDIA във форум Телевизори
    Отговори: 3340
    Последно: 31-12-07, 18:35
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе