Страница 136 от 223 ПърваПърва ... 86126134135136137138146186 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,026 до 2,040 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2007

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Здравейте на всички. Малко тъпо първото ми мнение да е точно въпрос, но какво да се прави - неук съм.
    Значи, спрял съм се на следния модел от PANASONIC TH-42PV7P . За жалост не мога да намеря никакъв коментар за конкретния модел. Намирам за по-новата серия на PANASONIC TH-42PV70P . Но той е малко по-скъп. Бихте ли могли да ми помогнете конкретно за модела TH-42PV7P, за да знам да стоварвам ли торбата със жълтиците? В Техномаркет го гледах на цена 1800лв.
    Благодаря предварително.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от Myzrael
    Здравейте на всички. Малко тъпо първото ми мнение да е точно въпрос, но какво да се прави - неук съм.
    Значи, спрял съм се на следния модел от PANASONIC TH-42PV7P . За жалост не мога да намеря никакъв коментар за конкретния модел. Намирам за по-новата серия на PANASONIC TH-42PV70P . Но той е малко по-скъп. Бихте ли могли да ми помогнете конкретно за модела TH-42PV7P, за да знам да стоварвам ли торбата със жълтиците? В Техномаркет го гледах на цена 1800лв.
    Благодаря предварително.
    V7P не е по-стар модел. Това е най-ниския клас от серията плазми на Панасоник. Разликата с PV70P са орязаните 100Hz /не е голяма загуба/, по-нискък контраст /8000:1/. Не съм много сигурен дали реално не беше само с 1 HDMI вход. Водят го с 2048 градации на сивото.
    Общо взето ако можеш да намериш още 250 лева си вземи V70P.

4. Тук е от
    Sep 2007

Ами ще го ползвам за телевизия и за PlayStation 2-ката. Филми ще си гледам през dvd-то. Аз не успях да разбера каква е разликата на този 8000:1 с този на другия модел 10000:1. В какво се изразява тя? По-лошо ли се вижда или...

5. Тук е от
    Mar 2007

Цитат Първоначално публикувано от smsdeliverer
    ДА и каква е разликата между тези три модела ,
    1.LE-40R83B -1799
    2.LE-40R82B-1799
    3.LE-40R81B-1799
    но само първия е в промоция ,това някакъв маркетингов трик ли е пак,другите без промоция са на същите цени???
    Иначе този модел ,LE-40R83B е с последния процесор на Trident SVP-UX и матрица S-PVA.(ПРоверено от сервизното меню)
    здравейте, значи докато чаках някой да се изкаже за тези модели, вчера ходих до Техномаркет и Технополис. Най-добрия модел, който ми хвана окото беше LG LF65 с фулХД и т.н., но цената не беше по джоба ми 2600 лв., та затова отидох до Техномаркета, гледах гледах и хванах за "ушите" (за дръжките на кашона) един Samsung 40R83B и така.... Мислех че ще ми е голям в хола (3-4 метра до него), но се оказа отлично, да не говорим че жената е малко недоскив и на нея и е перфектно за субтитрите на филмите. На първо четене не е върха на сладоледа, но и за тези пари не съм очаквал нещо друго, аз самия продавам техника и знам че спрямо цената е и качеството. На кабелна телевизия съм, качеството и има какво да се желае още. очаквам Евроком да пуснат цифровата до края на месеца и тогава ще видим, но основните канали, които гледаме вкъщи са с добро, отделни - с отлично качество, да не говорим че кабела е стар, имам "китайски" сплитер от пазара пред телевизора за още 4 стай, така че съм доволен от покупката. Чакам HDMI кабел до ден-два и ще споделя и впечатления от ПЦ'то, защото ще го ползвам и като основен монитор, ако не е задоволително - като втори.

6. Тук е от
    Apr 2007

преди няколко дена си купих Sharp 32AD5E, като цяло съм доволен от покупката, за тези пари в ниския клас е направо супер.
    на Кабелна - ОК, на цифрова кабелна - още по-добре. предване от DVD през Scart букса също е много добре, свързах PC през DVI-VEGA(15 pin) букса картината е супер стабилна, но телевизора в този mode не може да разпъне както искам картината, (както го прави през Scart). В PC mode има само - Normal(1:1) и Full(разпъва само хоризонтално). Ако има и Cinemа(разпъване хоризонтално и вертикално, като запазва пропорциите, и извън екрана остават част от черните ленти) би било иделно, но ...
    Малко му е слаб контраста, ама толкова.
    За моя голяма изненада хваща 5 програми през цифровия тунер само с една тъпа стайна антена, качеството е безупречно. Също за моя изненада при нормална телевизия разпъването на екрана е много добро.
    Дистанционото е много грозно и си личи, че е от ниско качествена пластмаса, копчетата са малко не на мястото си, но се свиква.

Добър(не перфектен) телевизор на добра(перфектна) цена.

7. Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от mano_chao
    преди няколко дена си купих Sharp 32AD5E, като цяло съм доволен от покупката, за тези пари в ниския клас е направо супер.
    на Кабелна - ОК, на цифрова кабелна - още по-добре. предване от DVD през Scart букса също е много добре, свързах PC през DVI-VEGA(15 pin) букса картината е супер стабилна, но телевизора в този mode не може да разпъне както искам картината, (както го прави през Scart). В PC mode има само - Normal(1:1) и Full(разпъва само хоризонтално). Ако има и Cinemа(разпъване хоризонтално и вертикално, като запазва пропорциите, и извън екрана остават част от черните ленти) би било иделно, но ...
    Малко му е слаб контраста, ама толкова.
    За моя голяма изненада хваща 5 програми през цифровия тунер само с една тъпа стайна антена, качеството е безупречно. Също за моя изненада при нормална телевизия разпъването на екрана е много добро.
    Дистанционото е много грозно и си личи, че е от ниско качествена пластмаса, копчетата са малко не на мястото си, но се свиква.

Добър(не перфектен) телевизор на добра(перфектна) цена.
    Не знам каква видео карта ползваш, но с NVidia има опция за resize desktop и от там можеш да си я разпънеш както искаш. А пък за cinema режим, който желаеш, също става и с почти всеки плейър. Така, че проблемът ти е решим. За по добро качество бих ти препоръчал DVI - HDMI кабел. Поздравления за покупката.

8.  

9. Bym
    Bym е офлайн

Тук е от
    Sep 2007

Здравейте
    Страхотен форум с мн интересни теми. Особено съм впечатлен от тази, и от някои от вас които знаят доста неща по темата. Тук може мн да се научи по темата...
    Аз работя в Интерсервиз Узунови, а както знаете те са вносители на Sharp, ако мога да ви бъда полезен с нещо, цени идруги такива - с радост ще помогна
    46XL1E както знаете е вече на пазара на цена 4600, отскоро е при нас (София) , сега го разучавам,
    за сега мога да кажа че е удивително красив тв, поне на мен мн ми харесва (по дизайн превъзхожда 46XD1E)
    но тъй като имахме проблем с кабелната го бяхме пуснали на DVD чрез SCART , отдалеч изглежда страхотно но отблизо се забелязват пикселите, а това при 46XD1E не се е случвало. Предполагам че е нещо от настройките, засъжаление човъркането ще трябва да почака докато се върна на работа..страхотен телевизор на страхотна цена

10. Тук е от
    Apr 2007

до cepro.
    а ATI Radeon 9550 съм, ще се поровя из менютата на картата да видя дали няма да изкочи нещо. Имам някакви подозрения, че проблема ми идва от това че пускам TVто също като първи монитор, т.е. тои дупликира монитора, и каквото задам нормалния монитор, това излиза и към телевизора, а пък нормалния монитор е 4:3 а пък телвизора 16:9.

Ще проверя и ако продължавам да имам проблеми ще се обърна за съвет отново.

А в книжката на телевизора пише "когато използвате DVI-HDMI конвертор, картината може и да не е много чиста" ?

11. Bym
    Bym е офлайн

Тук е от
    Sep 2007

Искам и още нещо да напиша
    Ако някой е решил да си купува SHARP знайте , че ние имаме над 20 изложени модела и това не са всичките, но просто нямаме място за всички. За съжаление продаваме само SHARP LCD и не мога да давам сравнения, но затова пък много от вас могат, за което благородно им завиждам.
    Аз лично очаквам цените на LCD - та да продължат да падат, като настоящите модели ще бъдат заменени и се заменят от други ( напр. 32AD5BK/GY заменя 32SA1E, 32SV1E../ 32RA1E заменя 32GA9E,32BV9E.. и т.н.)
    Старите модели които ще бъдат заменени или са заменени, като 32GA9E - аз не очаквам този ТВ да се появи отново на пазара, та старите модели не са по-лоши от новите. Вярно панелите и матриците на НОВИТЕ са нови, но по показатели старите модели почти по нищо не им отстъпват - 6ms, 1366x768, 450 candela m2, 1200:1. Eдин много добър модел е 32BV9E - той е с абсолютно същите параметри като на 32GA9E само че панелът е черен полумат и аз лично мн го харесвам за 32" ТВ. Той остана в сянка защото никога не е бил пускан на промо, а сега се продава до изчерпване на количествата.
    Всъщност искам да кажа , че очакваната ценова война е вече факт,.Офертите на SHARP са 26/32/37AD5BK/GY, на SONY са други, на SAMSUNG са други и т.н., но след тези най-ниски цени има други които са малко по скъпи , малко по различни. Според мен цените трябва да падат , но плавно, за да не се пускат от компаниите "кухи модели".

12. Bym
    Bym е офлайн

Тук е от
    Sep 2007

sesese, има го изложен в Интерсервиз Узунови на Стамболийски 50

13. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Здравей Bym!
    Нещо повече за новата серия на ШАРП, която се очаква на Европейския пазар в средата на октомври.
    http://sharp.de/produkte/aquos/x20_s...site=x20_serie
    Ориентировъчни цени (най-вече за 37')?

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Здравей Bym и добре дошъл във форума.
    Хубаво е да имаме потребител, който е наясно със марката Шарп защото ЛУДИЯ сигурно му дойде в повече. И се замислете да му направите паметник пред офиса, че той е човека популяризирал марката в този форум.

16. Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от mano_chao
    до cepro.
    а ATI Radeon 9550 съм, ще се поровя из менютата на картата да видя дали няма да изкочи нещо. Имам някакви подозрения, че проблема ми идва от това че пускам TVто също като първи монитор, т.е. тои дупликира монитора, и каквото задам нормалния монитор, това излиза и към телевизора, а пък нормалния монитор е 4:3 а пък телвизора 16:9.

Ще проверя и ако продължавам да имам проблеми ще се обърна за съвет отново.

А в книжката на телевизора пише "когато използвате DVI-HDMI конвертор, картината може и да не е много чиста" ?
    не мога да ти кажа за не много чистата картина, но според мен по чиста няма накъде. все пак си е дигитален сигнал и е без загуби. С Ati не съм много запознат но Nvidia си има режим за да й зададеш HD TV 720p, 1080i и 1080p режими и тя сама си разпъва картинана на нужната резолюция. На по-високите модели като XD1E i XL1E иска да преминеш на overscan режим да я събере както трябва на екрана. И все пак според мен ще получиш супер качество с този кабел и естествено с добър източник на картината (филм с хубаво качество). Дано да успееш.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Myzraеl, имам го на работа точно точ модел и мога да кажа, че е доста по-добре от предходният PA60 и като контраст, и резолюция и като цветове най-вече. Добър ТВ за много хубава цена. Но един огромен проблем поне за мен: НЯМА ЧЕРНО и БЯЛО - ИМА СИВО. И ниската му резолюция също ме дразни, но за тея пари толкова за 42". Като за конзола малко ще се озориш, освен ако не я играеш от 2-3 метра от самият екран инак ще те дразни резолюцията, все пак има и облъчване(малко, но не е за пренебрегване). инак от към входове е мега орязан: 2 скарта, 1 HDMI, 1 компонентен и един аудио RCA L/R. Няма никакви чинчове, никакъв VGA, няма 2 или 3 HDMI!!! Инак си има новата система за цветове на Панасоник ACAST или нещо такова беше.
    lazarus18, хехехехе много тенкс за паметника . Но Тв PV7P е 100Хц, има си Виера линк и както посочих по горе си има и ситемата за цветовете. Но големият проблем при тоя ТВ е като изключиш 100Хц и става точно като стар кинескопен ТВ, че и по-зле. Трепти да си е...е мамата. Като ги вкл. отново се оправя работата, но пак на моменти се улавям, че ми трепти. Така че според мен това и сивото си му е най-големият минус. Myzraеl преди да го вземеш ги накрай да ти пуснат конзола на него и огледай как ти се струва дали трепка, защото ти гарантирам, че ако ти трепка ще ти извади очите точно за 10 минути и ще те болят яко.

18. Тук е от
    Nov 2006

До Bym! миналия месец на два пъти ходих до магазина на Стамболийски 50 и прекарах там по 30-40 минути на втория етаж при телевизорите, като за цялото време не дойде никой да ме пита дали искам нещо! вземете се стегнете, така не се обслужват клиенти и не се продават телевизори...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе