Страница 146 от 223 ПърваПърва ... 96136144145146147148156196 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,176 до 2,190 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Цитат Първоначално публикувано от rudy
    40 T3500 го има навсякъде с тази промоция, дори в техномаркет го има и отделно за 2999
    декодера не може да подава едно на тв а друго на двд рекордера, а аз записвам често това което не мога да гледам заради друга програма
    Значи за 900 лева ти излиза PS3 с джойстиците и 2-та филма. Добра оферта е. Не знам тоя модел на Сони колко е читав. Не съм го виждал.

А това за декодера беше ясно. Остава ти вариянта да гледаш аналогова докато записваш през Скарта цифрова. Или обратното.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2001

На някой направи ли му впечатление, че в дадения линк е написано Starter Kit, a не Starter Pack както е на картинката. Двете се различават доста. Ееех че набито око имам - пу да не ми е уроки :D

4. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

И пак, и пак .... добрите не спят!
    http://www.rdig.ru/news/?news_id=1493

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Сега забелязах, че в electron.bg и Авител са "изложили" новата 8-ма серия на Pioneer.
    Цените, както се очакваше, са дебели - 42" - 4000-4200лв; 50" - 4000 - 8300 лв.
    Тия дни ще ходим с един приятел, който е голям фен на марката и от 1-2 месеца ги чака да излезнат.
    Това, което пише за тази серия е феноменално и ми се искаше да ги видя и аз наживо.

6. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от barnie
    И какво според теб е предимството спрямо стандартното RGB 576i? Възможността да платиш бая пари и да получиш едно абсолютно нищо насреща?
    Първо RGB 576i такова нещо няма. Второ разлика има и то осезаема първо при RGB винаги има отрязване от всички страни докато при 576i виждаш това което ти се излъчва точно 720X576. Справка пусни си едно ДВД през RGB и през компонент първоначалните букви с правата при единия са почти в края докато при другия има растояние от 3 пръста. Същото се отнася и за декодера погледни логото на дадена телевизия в единия режим и после в другия. Качеството на картината е по-добро това съм го пробвал на два различни телевизора Sony и Самсунг и при двата ефекта беше по-добра картина при компонентно. Ето и една сравнителна таблица за качеството на картината на различните изходи http://www.sonydigital-link.com/tuto.../diagrams.asp? И накрая ако смяташ че разлика между кабел за 2 лева скарт->скарт и кабел скарт->компонент с позлатени накраиници за 20 лева няма това си е твой проблем.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2006

Днес ходих до техномаркет и ми направи впечатление качеството на картината и наситеността на цветовете на SAMSUNG M86 ,някой има ли преки впечатления от тази серия на Samsung ,по другите форуми има много противоречиви мнения , но мисля че цената му е прекалено надута в сравнение с другите страни.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от TODD
    Първо RGB 576i такова нещо няма. Второ разлика има и то осезаема първо при RGB винаги има отрязване от всички страни докато при 576i виждаш това което ти се излъчва точно 720X576. Справка пусни си едно ДВД през RGB и през компонент първоначалните букви с правата при единия са почти в края докато при другия има растояние от 3 пръста. Същото се отнася и за декодера погледни логото на дадена телевизия в единия режим и после в другия. Качеството на картината е по-добро това съм го пробвал на два различни телевизора Sony и Самсунг и при двата ефекта беше по-добра картина при компонентно. Ето и една сравнителна таблица за качеството на картината на различните изходи http://www.sonydigital-link.com/tuto.../diagrams.asp? И накрая ако смяташ че разлика между кабел за 2 лева скарт->скарт и кабел скарт->компонент с позлатени накраиници за 20 лева няма това си е твой проблем.
    Естествено че има 576i RGB. Имам чувството че бъркаш с VGA. Теоритично RGB се води по-добро като сигнал от компонентния, но обикновено на практика е обратното. Така или иначе може да се каже, че съвсем близки по качество. Друг е въпроса, декодерите които ви дават за цифрова телевизия какъв сигнал вадят. Аз лично хубав такъв не съм видял да дават безплатно.
    Не би трябвало да има изрязване на част от картината през Скарта. Най-вероятно си е проблем на декодера или плеъра. 2-3 години съм ползвал приличен плеър с хубав Скарт RGB /около 50 пъти над 2 лева/ и картината си е била перфектна и нищо не ми се е губило.
    И не се залъгвай, че тия кабели по 20 лв с позлатени кабели са нещо кой знае какво. Един хубав кабел струва доста повече от 20 лв.

10. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна

Ами незнам как може да е в плеъра проблема при положение че аз имам два. Единия е Елит другия Панасоник и на двата е едно и също. В нас имам три телевизора Сони и през скарт картината е една и съща с две думи се изрязва малко но се изрязва. Както писах и в предния пост пробвано е и на Телевизор Самсунг там е същата работа. А и ако си забелязал при RGB телевизорът и плеарът ти дават възможност да местиш картината докато при компонент тази възможност не е налична което ще рече че нямаш никакво изместване на картината в която и да е посока. Което пък от своя страна ще рече че нямаш загуба на картина. И накрая 576i RGB като напиша в wikipedia и излиза информация за Компонентното видео http://en.wikipedia.org/wiki/Component_video което поне според мен е че няма такова ами си е само RGB. Там също пише ето това International standards RS-170 RGB (525 lines, based on NTSC timings, now EIA/TIA-343), RS-343 RGB (525, 625 or 875 lines) което според мен потвърждава теорията че има изрязване (то не е изрязвана ами може да се нарече излизане извън екрана на ТВ-то). Междо другото не трябва да се забравя и факта че през RGB не неможе да се изкара прогресивно видео докато през компонент може. То даже може да се изкара и хай-дефинишън ама трябва отдругата страна устройството да го подържа и позволява. А относно цената аз моят кабел съм го купил 35 лева. за 1,5 метра дължина. Това горе беше образно казано. Естествено че има кабели и по 80, 100 лева който са още по-добри. Айде стига съм писал че ме заболяха пръстите.

EDIT: Ето тек е обяснено каква е разликата между обикновенните кабели и висококачествените също и как да го изберете: http://www.sony.bg/view/ShowArticle...._BG&source=rss

11. bgm
    bgm е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2006

С RGB може да се предава само аналогов сигнал, PAL, NTSC, SD.
    SD ТВ предаването е презредово, не можеш да го попадеш прогресивно.
    Така, че спора е малко безмислен.
    Цифров сигнал HD или SD, само с DVI и HDMI.
    Аналогово HD или SD - компонентен.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2001

Хей, някой от участващите в тази тема всъщност някога видял ли е някаква разлика между тел с 100Hz и без?
    Щото Шарп-а LC46-XL1E и 46XD1E се различават единствено по 100те херца и 600лв нагоре... Вече силно се съмнявам, че са ми е необходими 100Хз.

13. Тук е от
    Aug 2007

LUDIA, имам поредният въпрос към теб тъй като не дочаках Новите модели на SONY, последно се двоумя м/у
    PHILIPS 47PFL9632D и SHARP LC46-XL1E Аз съм от хората които трудно решават и купуват
    Ти беше споменал за семинара на които си бил
    Чакам отговор и от други с наблюдения в/у тези два модела

14.  

15. PVV
    PVV е офлайн

Тук е от
    Jul 2006

Имам един въпрос към някой от форума ,който се е сблъсквал смоя проблем. А проблема е следния.Купих си кабел DVi -HDMI и вклйчих телевизора -SHARP 37 XD 1 E към компа . Обаче звука не излиза-допълнително включих и кабелче за звука обаче също не излезе. Когато включа компа със обикновенния кабел за монитор и използвам телевизора като втори монитор тогава звукът излиза. От фирмата ,която ми дадоха кабела казаха ,че дори звука трябва да излезе въпреки ,че използвам DVi -HDMI. Това не го повярвах на при положение ,че включвам отделно аудио кабел защо не мога да изкарам звука? Видеото излиза перфектно чрез HDMI входа

16. Тук е от
    Sep 2007

Аз единствено искам да благодаря на всички, които ми помогнаха при избора на плазмата ми. Най-вече на LUDIA и lazarus18 В крайна сметка взех Panasonic PV70P и мога с чисто сърце да кажа, че съм предоволен. Цветовете са прекрасни, черното си е...ммм да речем, че е лееееко светло, но пак е достатъчно добре, DVD-тата през домашното кино изглеждат меко казано великолепно, телевизора върви на 100 херца (по картинка, но предполагам, че са 60 (все пак като включа на 50 и се вижда трептенето)). Това, което ме привлече към него въпреки малко по-високата му цена спрямо PV7P беше PC входа. Компютъра, включен към този телевизор тип 2ри монитор изглежда наистина много добре.
    Така че да обобщим. За бъдещите купувачи, които са се спрели на плазма на разумна цена (около 2000лв) с добри показатели и богат набор на входове и изходи - нека и този модел на Panasonic да го имат едно на ум. Аз вдигам пръст за твърдо "За".

17. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от bgm
    SD ТВ предаването е презредово, не можеш да го попадеш прогресивно.
    Горе говоря изобщо че може да се подаде прогресивно през компонентиния, а не за телевизията това го знам че тя е 576i (Interlaced) а не 576p (Progressive). То след време като се наложи HD-TV също ще бъде 1080i а не 1080p такъв е стандарта доколкото знам.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от PVV
    Имам един въпрос към някой от форума ,който се е сблъсквал смоя проблем. А проблема е следния.Купих си кабел DVi -HDMI и вклйчих телевизора -SHARP 37 XD 1 E към компа . Обаче звука не излиза-допълнително включих и кабелче за звука обаче също не излезе. Когато включа компа със обикновенния кабел за монитор и използвам телевизора като втори монитор тогава звукът излиза. От фирмата ,която ми дадоха кабела казаха ,че дори звука трябва да излезе въпреки ,че използвам DVi -HDMI. Това не го повярвах на при положение ,че включвам отделно аудио кабел защо не мога да изкарам звука? Видеото излиза перфектно чрез HDMI входа
    Къде включваш аудиото? Не съм запознат с Шарп, обаче имам Тошиба, а и принципа е един и същ. Значи отделните видеовходове имат и отделни аудио такива. Т.е. когато го включиш на PC вход (през D-Sub предполагам) тогава включваш и кабела за аудио към PC и всичко е ОК. Когато обаче подаваш сигнал през вход HDMI тогава трябва да вържеш аудио кабела към входа отговаряш на този видео вход.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе